Kayınvalidem düğünü ertelemek istiyor

Mesajlasarak asıl ben kezdirip atım..
Telefonla yada yüz, yüze görüşmüş olsak ben bukadar rahat davranamazdım. Kısaca bilmedim diyip oğluyla konuşmasını istedim.
Belki hayal gücünüz değilde anlama gücünüz zayıf kalmıştır arkadaşım.. Çoğu kizlar yazdıklarımdan bir şey çıkardılar.
Ne yapalım buda benim şansım, ı,ö,ğ,ş,ü gibi pek cok harfi kullanamıyorum bilgisayarın arkasında iken. Cogu yurt disi olan ülkeler bu harfleri kulanmıyor ne yazsikki.

Herkeze yorumları icin teşekkür ederim ve güzel fikirleri icinde!
Dün resmen çıldırıp sarhoş olmuştum, bügünde çok iyi ve sakinim! Hepinize kucak dolusu öpücükler!

Son düzenleyen: Moderatör:

Olabilir klavyenizde sorun vardır,ya da bazı harfler yoktur,amenna.
Ama s harfinin yerine z harfini,z' nin yerine de s' yi kullanıyorsunuz.
Üstelik bunu konularda ki her mesajınızda yapıyorsunuz.
Madem bunlar klavyeden değil sizden kaynaklı düzeltin bari.
Herkes değil herkez,kezdirip değil kestirip yazın.
Kaç zamandır dikkat ediyorum ama olabilir diye düşünüyordum.
Hatayı yapıp uyaranları da anlama gücünüz zayıf diye suçlamayın lütfen.
Biz mesajlarınızdan anlaşılabilir birşeyler çıkarmak zorunda değiliz.
Siz anlaşılır yazarsınız biz de anlar ona göre yorum yaparız.

Son düzenleme:
Yazdıklarınızı okuyunca çok zorlandım, çok karışık olmuş. :)

Öncelikle k.valideniz yazdığınız msj. ı uygun bulmadım..
Nişanlınız bu msj. okuyuca kırılabilir. ''Ben hazırlanma çalıştım '' diyebilir size.

''XXXX 'le herşeyin üstesinden geliriz inşaallah.Sizde o güzel kalbinizle dua edin yeter '' diye kısa bir msj.bile yeterli gelirdi.
..

Bu kadar hazırlıktan sonra düğünün ertelenmesi söz konusu olamaz böyle nedenlerden dolayı..
TEK ÇÖZÜM; kimseyi katmadan nişanlınızla konuşmanız.

Nişanlınız ne diyor? Nasıl hareket ediyor ?
Bu haberleşme durumlarında yukarıda da yazdığım gibi naif bir şekilde kestirip atacaksınız.
Çok açıklama yapmak ilişkideki sınırıda kouyamaz işleride çok karıştırır.

Art niyetli düşünmek istemiyorum fakat bazı aileler maddi anlamda birşey yapmak istemiyorlarsa ince bir tehdit yolunu seçiyorlar.

''Düğünü acaba ertelesek mi ? , düğünü erteleyelim. '' kendilerince tehditkar bir konuşmadır.

baya zor okudum biraz karışık yazmışsınız.. şimdi kayınvalidenizle neden hep siz muhatap oluyosunuz kendi fikirlerinizle oturun nişanlınızla konuşup sonuca bağlayın oda annesine söylesin biz böyle karar verdik diye ayrıca kayınvalidenizden maddi yardım beklerseniz evlendikten sonrada çok huzurunuz kaçar nişanlınla çalışır geçinirsiniz benim kayınvalidemler evlendiğimden beri beş kuruş faydaları olmadı hoş düğündede olmadıda ama şimdi kafam rahat eşim çalışıyo sadece... ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz oluyo bitiyo düğünğde ertelemeyin istediğiniz yerden tutun evinizi ama bence kimseyi karıştırmayın...

Niyetim kizmak filan degil.

Ama siz bu kadinla cok yüz göz oluyorsunuz.

size mesaj yaziyorsa. mesaji nisanlina gösterip. askim ne yaziyim diye bi sor..?

sen ben nisanlimi üzmek istemiorum filan diyorsun ama..

bu olaylar sonra ortaya cikinca nisanlin sana demicekmi sen benim arkamdan gizli is cevirdin diye...
yada annem gizli is cevirdi sende buna izin verdin. bana söylemedin

sen simdiden gizli sakli davranirsan nisanlin herseyi ögrenince sana nasil güvenebilecek?

en iyisi..
1.)nisanlinlan simdikden konus
2.) nisanlina söyle kayinvaliden ne konusucaksa nisanlinla konussun, sana ikidebir yazmasin.
3.) sen gelin olarak bedavaya böyle gidersen.. kadinda aynen simdiki gibi davranir..-.-

dogru..haklisin aradan 15 sene gecdigi icinmi artik bilmiyorum, bende farkettim.. s ile z karisdiriyorum.
hatirlamadigim iki harfide karisdiriyordum sanirim ama onuda kezin fark edersiniz.
buraya takilmak benim icin cok olumlu olacak. Cunku artik nerdeyse hergun turkce yazip, okumaya basladim.

cok haklisiniz..
bende bunun bilincindeyim..
hata bugun yine mesaj atti.. cevap vermedim.
artik vermedigim icin umarim gicik olmaz.. gerci, zaten gicik oluyor bana.

cunku daha once bu sekilde bana davrandiginda.. nisanlima durumu soyledim.
kayinvalidem cildirdi.. gelip benden ozur dileyecek dedi,,
ben kabul etmedim tabiki.. ama durumu dugunu iptal etme noktasina getirdi.
Nisanlimda, tabiki onun yanlis davrandiginin farkindaydi.. ve evi terk etmek istemis
annesi oyleyse ben dugune gelmiyorum, kimseyide davet etmiyorum demisdi.

durumu nerden nereye getirdi.. tam bir cilgin!
ben ne korktum.. nisanlim agliyordu..
nisanlim icin, o uzulmezsin diye bir cicek yaptirip ondan ozur diledim.
elini bile uzatmadi ozaman, bana konusma icerisinde "cadi, oglumu elimden aldin" diye gulerek demisdi. her sakanin altinda bir sey vardir.

simdi yine basladi mesajlarina..
beni ayirmak icin olan bir tuzakda olabilirki ben gidip nisanlima diyeyim diye.
onlar dogulu.. onlarin adetinde.. gelinin bir sikintisi, sikayeti, derdi vs gibi durumlari oldugu takdirde.. kocasina degil kayibvalidesine giderlermis.. ( ben hic inanmadim)
bende bunun bu tafirlarindan sikildigim icin nisanlima soylemisdim.. boyle boyle diyor diye.. kayin validem cildirdi

sonucda yine gidip soylersem, dugune bukadar az vakit kalmisken.. bu sever ciddiden biter diye korkuyorum..

bizimkiler huyuna.. suyuna git diyorlar...

dedigi uc yerde oturmadigimiz takdirde'de ondan bir sey beklememizi soyledi mesajinda.
bir seyi beklememek ne demek anlamadim.. takimi?

zaten bir tane bilezik parasi olmadigini soyledi.. durduk yerde..
dugunu nisanlim yapiyor..

esyalari nisanlim ve ben aliyorum.

ceyizimin buyuk bir kizmi bitti. Galiba bir ortulerim, nefresimlerim birde bir kac sey kaldi..

oysa ben okadar olumlu bir insanimki.. benimle iyi olsa, bilmiyor basimin tasi edecegimi!
kalbim okadar yumusak ve bir okadarda safimki bilemezsiniz..
okadar kotulugu yapiyor.. yapiyor ben hala psikolojisi bozuk.. yada tek oglu.. diye kendimi avutuyor bizimkileride kandiriyorum..

Annene acil bu konuda demisdi ya. Ben salak gibi gitip anneme cinlattim. Annemin tanzuyonu cikdi. Kalp hastasi zaten.
Yanina gidip.. herseyin yolunda oldugunu soyledim... Hic bir sorun yok dedim..

zorla beni kotu kalpli yapacak bu kadin ya ben en cokda buna uzuluyorum...

babam dun, kizim dedi o konusurken parpagini salayan bir kadin.
sen yumasak ve kendini savunamiyorsun pek dedi..
evini bir sehir uzakda tut dedi..

babama bu yaptiklarini desem artik suskunlugunu yitirecek.

birde ailem nisanlanmadan/ evlenmeden bulusmamizin pek iyi olamdigini dusunuyorlardi..
eehh bizde gizli, gizli bulusurduk.
annesi bunu biliyordu ve beni bunu aileme soylemekle tehdit etmisdi.

benmi cildiriyorum, abartiyorum bilmiyorum artik.

o hangi yazdigim mesajdi? su taki yuzunden ertelemek istedigi mesajmi..
nisanlim olaylardan hic bir bilgisi yok
biz dugun ve evi kendimiz yapiyorduk
takilar ise aileme bir sekilde guveniyorum, onlar yapacak dedi..

annesi anlasilan bu konuyu beyfendi ile konusmus ama bana hic bir sey demedi.

Nisanlim bir kac saat sonra eve gelecek..
ozaman aslinda agzini aramak istiyorum..
ama cok kurnaz.. hemen anlayacakdir annesi ile konusdugumu..

dugun ertelemeyi dusunuyormus annen diyemedigim icin o gun hersey iyi olacak degilmi? diye sordugumda evet demisdi.
simdi konuya nasil girecegimi aslinda pek bilmiyorum..

ben muhatap olmuyorum aslinda.. kedisi mesaj atip konusmak istedi.
yuz yuze gorusmek istedigi icinde.. artik mesajlarla mecburen idare etmek sorunda hisettim.
cunku yuz yuze gelirsek.. o beni parmaginda oynatir.

ve suana kadar zaten bir beklentim olmadi..ne onlardan nede kendi ailemden.
daha once dedigim gibi asil o olmayan paramizi aldi kendi borcunu odemek icin.

Banim anlamadigim. nisanlim altinlar hazir sayilir dedi..
simdi ne olduysa, bir tane alacak parasi olmadini soyledi ve ondan onceki hafta sanirim ( iyi hatirlamiyorum) 1000 euro aldi dugun paramizdan.
altinlarda umrumda degil.. sirf iste o altinlari simdi bahane edip ertelemek istemezsi benim canimi sikan.

cok haklisin! bizde aynen oyle dusunuyordukki.. o benim morelimi bozdu..
gecinemeyecek, rezil olacaksiniz gibi seyler demeye basladi..( ben bir sure issiz kalma samsim var kiriz yuzunden, ama nisanlimin kazanci buyuk bir aileye bile yeter)
hata bir cok mesajida buraya ekleyip akil istemisdim burdaki bayanlardan...

huyuna gitmek gercekden ise yariyor ama yuzgoz olmamizda bir okadar tehlikeli..

surekli agliyor...oglum, oglum diyor..
gorende beni kotu bir kiz sanacak! hayatimda yemin ederimki ilk erkek o oldu!
cidden kafamla oynuyor...!!!

Eger dùgününüzün ertelenmesini istemiyorsaniz, takiyi falan bosverin derim.
Kimseden bir beklentiniz olmasin.
Esinle beraber yavas yavas yaparsiniz herseyi.
Kayinvalidenizinde bir sey yapmaya pek gönlü yok gibi zaten.

Ya ben anlamiyorum
Siz kac yasindasiniznisanlinizla iliskiniz be suredir ne boyutta basladi
Kari koca olacaksiniz annen dugunu ertrlemeyi dusunuyormusmu diyemiyorsunuz
Ayretten aileniz size sessiz kaliyorsun diyerek gaz veriyor
Kayinvalidenize yazdiginiz mesaji cok nasil desem rahatvyazmissiniz
Sizin isiniz nisanlinizla kayinvalidenizede politik olun
Onun bi derdi varsa nisanlinizla paylasir
Aranizdaki diyaloglar tehlikeli

Eger dùgününüzün ertelenmesini istemiyorsaniz, takiyi falan bosverin derim.
Kimseden bir beklentiniz olmasin.
Esinle beraber yavas yavas yaparsiniz herseyi.
Kayinvalidenizinde bir sey yapmaya pek gönlü yok gibi zaten.

Biz 8,9 senedir birlikdeyiz, artik bu durumdan cok sikildik.
zaten altinlari istemedigimi soyledim anneme.
annemde salakmisin, rezilmi edeceksin bizi diyor..

zaten kezinlikle sunu, bunu istiyoruz ayaklari yapmadilar bizimkiler. Zadece gonlunuzden ne kopuyorsa onu takarsiniz, elinizden ne geliyorsa onu takarsiniz dediler.
Tam uztune bastin! benim kayin validem biraz cingen gibi.. sansini denedi bence.. ben herseye olumlu bakiyorum ya...
ama o gecinemezsiniz, rezil olacaksiniz onerileri, fikirleri benim canimi cok sikdi.. hadi altini anladik..icinden gelmiyor demek..
ama ertelegin, gecinemezsiniz, rezil olacaksiniz, ac kalacaksiniz demezsi cok cok cok tuafima gitti..

iliskimiz 18 yasinda yaslarinda basladi. ben suan 26 oda 28.

biz ilk baslarda evlilige kendimiz hazir hissetmiyorduk. Nezaman ayaklarimizin ustunde durdugumuzda, evliligide gerceklesdirecekdik.
Suan ikimizde calisiyoruz. Ve artik evlilige hazir oldugumuzu dusunuyoruz her bakimdan hem maddi hem psikolohikmen.
zadece kayinvalidem kendini bu saatden sonra pek hazir bulmadigini hisettirdi.

Bir kac saat once nisanlima sordum...
dugun hazirliklari icerisindesin.. sikinti varmi.. dedim? hayir dedi..
niye sordun? Bende dugun yapmak kolay degil o yuzden sordugumu soyledim.

ve eminmisin diye sordum? bu supelendi, ne oldu dedi? hic bir sey dedim...
altin sorununu cozdunmu diye sordum.. sikinti yok.. nerdeyse hazir durumda dedi.... :S
suan kendini yiyip bitiriyorsun ama evlenince bunlara cok guleceksin dedi.

anladiginiz gibi annen dugunu ertelemek istiyor diye diyemedim..
bu bana dediklerini.. nisanlimada dediginden eminim..
zadece nisanlim red etti ve kayinvalidem bu sever sansini bende denemek istedi.. yada
tamam annecigim madem durumunuz yok.. altinlari olmayin diye dememi bekliyordu.

dertsiz basima dert aldim.. basdan beri buna herkezin dedigi gibi yuz vermemeliydim.
ama bu beni kucuk yasda yakaladi.. birde kayinvalide cekiniyorsun.. herseyi yanlis anliyor.. bu severde sinirlerniyor.. istedigini diyor!

bugun mesaj atmisdi.. meyersem beni yokluyormus oglu yanimdami degilmi diye.
ona bile sinir oluyor araba km yapiyor diye, benzin gider diye...

adamin yuzunu sayesinde gordugum yok...

Yazilanlari okuyunca benim kayinvalidem bir melekmis de ben kötü gelinmisim meger dedim kendi kendime :)
Mesajlasmak mi?
Mesaji birakin 2 aydir kadincagizla telefonda konusmuyorum, buna ragmen bir tek kötü söz söylememistir bana karsi :)

Kayinvalide adayinizin niyeti pek temiz degil gibi.
Allah yardimciniz olsun.

Benim diyecegim mümkün oldugu kadar islemleri hizlandirin.
750€ sanirim arbeitslosengeld?
Imkanlariniz neye el veriyorsa onu yapin ve yuvanizi kurun.

Rabbim sevenleri bir birinden ayrimaya calisan kötü niyetli insanlardan korkusun bizleri insaAllah.

Son düzenleme:

Âmin! Çok teşekkür ederim.
Bu davranışları bu yüzden beni ve ailemi çok korkuttu.
Niyeti her ne ise pek tatli bir şey degil. Baba göre beni yönlendirmek istiyor, bir baskasına göre kafasında bir başka kiZ, bana göre İse zadece cingenlik takıntılarının olmazsi. Tabi babamada hak veriyorum.

Canım onun karsında pek kendinimi savunamazsamda.. Okadar aptal değilim..
Aklınca cocuk kandirdigini sanıyor. Kim bu gibi bir yerde ac kalmışki? Ayrıca nişanlım daha diplomasisini almadan normalin üstünde kazanıyor. Yarın bir psikolog oldugunda durum daha iyi olcak.
Şahsen dediği gibi bir şey olsa ben işimi kaybetsem tamamen, o çalışmazsa en ağır ve yapmam dediğim İşlerinde yaparım yinede onun sözünü dogru çıkartmam.

Şimdi bütün şansımızı deniyoruz. Bügün bir evden haber gelmedi en çok şansımız olan bir ecdi.. Bütün gün telefonumun basında bekledim gelmedi!

Olmazsa bir süreliğine tatil çiftlikleri var.. O süreye kadar çıkmazsa bir kaç ay bir ev kıraların belki..

Dua ediyorum bu hafta ararlar! Annemden biraz uzak olacak bu beni biraz korkutuyor ama sanırım alişirim

Hic takma kafana canim bendede ayni durum

kayin validem altin disinde birsey yapmiyor herseyi nisanlim yapiyor

dügünüme 1 hafta var cok sükür iyi kötü bisiler toparladik calistik etti birsekilde birseyler aldi

allah evlenenlerin yardimcisi oluyor bir sekilde bir yerden sans geliyor

altin felan bende cok takiyorum, ki bence hala kayinvalidem altin yapmamistir dügünde süpriz yapicak ´bi ceyrek altin takarak ama bakalim nasil olucak hic takmiyorum kendi utansin kendi rezil olucak okadar insan icinde...nisanlinla iyi anlasmaya bak gerisi yalan...

Arkadaşım konuyu okuyup anlayana kadar canım çıktı bu nasıl bir karmaşık anlatım şeklidir. Anlatımı geçtim imlana azıcık dikkat etsen... Neyse ben evlilikte iki tarafında eşit ölçülerde birşeyler yapmasından yanayım. İki tarafta çocuğunu evlendiriyor nihayetinde amannnn 3-5 bilezik takacak ne var ki demeyin. Geçen sene erkek kardeşimi evlendirdik ne kadar masraflı iş olduğunu ben bilirim. Yok evinin döşenmesi yok osu yok busu üstüne bilezikleri nihayetinde kimse darpane işletmiyor. Kayınvalidenin parasının olup olmadığını bilemezsin sıkışık olduğu ve altınları alamadığı için ertelemek istiyor olabilir. Azıcık makul düşünmek gerekir. Nerede yaşayacağın konusuna gelince buna sen ve eşin karar vermelisin. Bu arada sen çalışıyor musun? ve düğün için sen neler yaptın ögrenebilirmiyim merak ettim

Altın olayı olmayınca rezil olmakta neymiş kime neye rezil oluyorsunuz. Nişanlının ailesi diyelim ki altın filan almıyorum dedi ki diyebilirde... Nişanlında aman sen yeterki rezil olma diyerek bankadan kredi çekti koluna taktı bilezikleri sırf sen ve ailen rezil olmasın diye!!! eeee düğün bitti evlerinize dağildınız bankanın borcu kime kaldı? sana ve nişanlına... Sen ve nişanlın yemenizden içmenizden keseceksiniz sırf altınların şıngırdasın diye bir çok şeyi yapmaktan vazgeçip banka kredisini ödeyeceksiniz... Hayat bu herşey olur insanın başına herşey gelir olduda bir şey oldu ödeyemediniz ne yapacaksın altınlarını satıp borcunumu kapatacaksın... Bırakın yahu bu altın sevdasını önce bir düzenini oturt evine gir gerekirse toplarsın paranı en güzelinden altınını alırsın... Ne bu rezil olacağız kafası... Sizin rezillik anlayışınız çok ilğinç asıl rezalet altınların içinde saçmasapan bir evlilik yaşamaktır. Nişanlınla anlaşıyorsan ve mutluysan bırak onun bunun lafını evlen biran önce evine geç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…