Kayınvalidem düğünü ertelemek istiyor

kısaca ne haliniz varsa görüb diyor ben göstermelik anneyim diyor canım siz başınızın çaresine bakın o anneyede siz yorulmayın biz hallettik herşeyi diyin sanırım bunu istiyor

Opera, canım bence o kadından hic birseyi bekleme, bırak söylediklerini de yapmasın yeter ki senden uzak dursun..
Hic bir sekilde gebe kalmayın kayınvalidenize, ve nisanlınla konus annesi' nin bir problemi oldugunda seninle degil, nisanlınla halletmesi gerektigini söyle, ay bende cok gerilirdim ya baban takı konusunda iyi yapmıs, benim babamın da bir talebi olmazdı, ailemiz' de de bu böyledir, gönüllerinden gecen en iyisi ki, kadın onda bile yan ciziyor birde bu konuda talebiniz olsaydı kim bilir daha neler duyardınız?

Sanırım nisanlı' nın durumuda iyi' mis, bir sekilde gelirsiniz üstesinden, Allah yardım eder belki dört dörtlük olmaz ama oldugu kadarıyla kurarsınız yuvanızı, hersey sonradan olur merak etme, Allah tamamına erdirsin insallah.

Smuwilacim bugün basıma öyle kötü bir şey geldiki...
aglamamak icin zor tuttum.. Bugün o istemediğim supriz yüzleşme gerçekleşdi kayın validemle..
muzade isteyip wc gittim.. Bugun yaptigi tekliflerini kustum..

koartık böyle kalınıyormuş evde zaten ben seviyorum yinede bekliyeliorum görüşüyoruz ama ben bütün dünyaya duyurdum sözlüyüz evlecez diye o herkesten saklıyor annesi öyle istiyor nişan bile yaptırmıyor annesi beni istemiyor galiba kesin evlenez diyor ama senelerdir erteliyor 30 yaşıma gelicem evde kalacam bu ne iştir vallaha soğudum artık bir bir buçuk seneye evlenmessek bırakacam artık evlenmicem kimseyle.

Simdiden bu yasadiklarimi okuyacak arkaadslardan ozurdiliyorum.. cok hizli yazdim sinirden bu yuzden daha vazla yanlis yapmisolabilirim.. ve ayrica bilgisiyarinarkasinda oldugum icin ”ş ” gibi bir cok harf kulanamiyorum.! Kendimi kontrolaltina alacak durumda gibi hisetmiyorum.. neyse

Arkadaslar dun aksam nisanlim.. Almanyaya gidiyoruz dedi..
ben bi sevindim nasil! uzun bir suresonra birlikde uzun bir gun gecirecekdik.

Sabah beni uyandirdi.. su saatde seni evden aliyorum diye.
geldiginde bir ev cikmis once ona bakacagiz daha sonrada annemi alip gidecegizdedi.
ev icin sevinmisdim ama annesinin gelmesi beni sasirtti.. o nerden cikmisdi.

Ben cok gerildim.. yanliz kacalacigimizi saniyordum..
madem oyle benim annemde gelsin diye dusunurken aklima.. o yuzlesme geldi..
ve annem gelirse bu kaynanam yine sacma sacma konusmaya baslayacakdi..
annem yine korkular icinde olacakdi benim yuzumden.
anneme sen evde kal dedim.. yoksa yine duymak istemedigimiz konular acilacakdiye ( yoksa annem icinden dert edecek)

Icimden sinir oldum nisanlima!
Acaba ikimiz gidemezmiyiz diye…uzun suredir birlikde bir seyyapmadik dedim..
nisanlim normalde annesinin gelememezsini soylerdi..
bu severde israrla gelmezsini istedi..( pilanlamislar bence)

neyse birde bana telefon acdirdi kayin valideme.. ( biraz politik ol dedi)
aradim annecigim.. hazirlan seni almaya geliyoruz dedim.

Neyse aldik, gittik.
bir alis veris merkezinde nisanlim kayboldu, bizden ayrildi..
kayin validem hemen konuyu acip soylenmeye basladi..
aklimda bir fikir var ama ne dersin diye cok korkuyorum dedi.
bende saftirik gibi, olurmu soyleyin lutfen dedim..

bir teklifim var dedi, durumumu biliyorsun dedi…
acaba ben su kadar bilezik birisinden bulup sana gozteris olarak taksak ve dugungecesinden sonra sayiplerine tekrar iade etsek.. ne dersin dedi? Ama buaramizda sir olacak dedi.
Ailene kezinlikle soylemeyeceksin dedi..

ben sok oldum.. boyle bir seyi banateklif edecegini yemin ederim kirk yil olsa aklima gelmezdi.

Titrek, titrek…….
bana bunu layik buluyorsaniz siz bilirsiniz dedim. Size nasil hayir diyecegimdedim?
yada anne, bunu yapacaginisa anons edilmese daha uygun degilmi dedim..

bu ikna olmam icin.. basladi tehditlere..
dugun ertelenmezsin.. fallan fillan..
ama bunu yine konusuruz dedi, tamami dedi.

neyse bu konusmadan sonra yemeye gittik.
ben tuvalete gittim ve cok kotu kustum..
aklim durdu.. artik etrafdaki hic bir sesi bile duymuyordum..

tuvaletden cikdikdan sonra nisanlim kalkdi.
annesi hemen bana X anladi, bir seymi dedin kiza diye bana sordu seni dedi,moreli cok bozuk operanin diye..
anneside ben x operanin moreli hicde bozuk degil demis.
ama soylediginide, soylemis su taki meselesini.

Lutfen biraz gul, saka yapda aksam bana kizmasin dedi kayin validem

disimi sika, sika cenem agridi!!

eve geldigimizde..
annenin teklifi cok cirkindi dedim! Benden ailemden boyle bir sey gizlememiistiyorsa, yarin benden daha neler gizlememi isteyecek dedim!

kK’ye takildigimdan beri cenem acildi sayenizde! Allah razi olsun!
icimde ne varsa kustum ona!
Tek kelime bile etmedi..

Birde dedimki.. hic kusura bakma.. ve beni anlamaya calis bu konuda ama,
Annen banane kadar deyer verirse ben onabir kat vaslasini veririm dedim!
eyer bana ne kadar deyer vermezse bende ona okadar deyer vermeyecegim dedim!

Bu arada kayin validem bu konuyu tekrar konusuruz dedi!

Neden kayin validemle bulusmak istemedigimi simdianlamissinizdir.

Ben bunu yinede aileme soylersem vallah bu kadincingene diyecekler
simdiden, nasil insanlarla bulasdirdin sen bizi diyorlar..

coooooooook ozur dilerim.. elimden gelmeden cok uzun yazdim:18:

benimkii rezil olmamak icin baskasinin altinlarini odunc aliyor bunuda ailemden gizlememi istiyor..

Son düzenleyen: Moderatör:

elimden gelen bir sey degilki turkcem zayif! zaten buraya bir nefi takilma sebebimde, turkcemin biraz gelisdirmek.. herkezde bunu tekrarlayip duruyor.. bende tekrar tekrar sebebini anlatmak sorunda kaliyorum...:26:
biz bugun bir ev bakmaya gittik.. o evi cok istemisdim..
hic dikat etmedim, meyersem kayin valideme araba ile 10 dakika uzakmis

dugun icin butun mutfak esylarini ben aldim.
ortuler, banyo, kucuk ev aletleri

tam 8000 euro para harcadim :S

nisanlim ise beyaz esyalari alacakdi onlarda sunlar, camasirmakinesi, buzdolabi, firinli tup ( diyerlerini evlilikden sonra alacakdik) , evin boyas vs, mobilya beraber.tv.

ama suan buldugumuz evde bulasik makinesi,firinli tup, buz dolabi vs var. Zadece camasir makinesi yok. yani onun yapacagi evin boyasi vs ve camasir makine ile tv alacak.( bu evi yarin, obur gun haber verecekler bize verip vermediklerini)

biz kafamizdan bir butce yapmisdik onuda ikiye bolmusduk.

arti.. ona damatligini ve yuzugunu aldim. ( takilari ailem yapacak)

simdilik artik bunlar sorun degil.. ev bulalim, ister bos olsun!

neden sordunuz??

anlasilan gozden bir sey kacirmissin canim benim..
oda onun takacagi bir kac altina tenezul etmedigimdi! tek derdim dugunun ertelenmemezsi ve bize bir ev cikmasiydi ( insallah evde cikdi, cikacak gibi)

ben altin takmayin dedim ama ailemede yalan soylemek istemiyorum..
onun yerine bir sey demesek olmazmi dedim..( yani orda gelinin kayinvalidesinden su kadar altin takildi diye anons yapiliyor ya) oda hayir ben senin ailene soz verdim.. sozumu tutmaliyim dedi!

simdi tekrar dusun istersen altin sevdam varmi yokmu..

ben inan altin takmazsini sevmiyorum! bana cok itici geliyor..( kusura bakmayin kizlar kizmayin) yani kolu boynu altin dolu gezerler ya.
o adetler cok eskide kalmis diye dusunuyorum...

ama su cingene takilari, ceyrekler cok ilgimi cekiyor..:) ama yinede takamam.. bana ters geliyor ( sanki havam bozulacak gibi :$)

Kayınvalide' nin oyununa ortak olma sakın, ailenden bu istegini gizleme kesinlikle ve gösteris icin bilezik takamayacagını da söyle, kabul etme. Ne kadar ayıp birsey ya, kendisi yapmıs gibi gerim gerim gerinecek, sonra da alıcak sahibine vericek! Maddiyatın iyi degilse hic yapmazsın böyle isler bana garip geliyor, Baskasına ait olan seylerle caka satılmaz! Kimse bilezik takamadıgı icin ölmüyor..

Son düzenleme:

Hic sorma Smuwila! hala iyi niyetlimidir yinede diye saftrik.. saftrik.. dusunuyorum.
Cok ayip oldugu dogru, onun yerine ben utaniyorum simdi ailemden.
Suan tatilde olan ablama mesaj yollamak sorunda kaldim. Gercekden saskinlik icerisindeyim.

Bir kere kayin validem kendi dugunundeki taki olayini anlatti. Ozamanlar kayin pederimde ayni seyi yapmis. Bir tane bilezik takmis ama onuda baskasindan odunc alip takmis ve bir gun sonra geri vermisler.
bununla bir ilgisi yokdur degilmi..

hic altin istemiyorum! yemin ederim! tamam diyelimki durumlari gercekden kotu.. ama oglunun sekiz senedir bir sevgilisin oldugunu biliyordu .. hic dusunmemismi kenarda iki, uc kurus koyayim? bir senedirde nisanliyiz.
madem dugunu bir sene ertelemek istiyor, ozaman nasil olurda bu nisanlilik doneminde o birikimi yapamiyorda simdi bir senede yapi verecek anlamadim.

birde arabadan inerken bir sey sacmaladi..
oda ben X le konusup hata kizacagim dedim.. sizin sucunuz degildi.. daha once bilseydik onlemini alirdik. ( gecen seneki okul bahanesi ile burakdigi isi burakdirmazdim diye) yani altinida biz yapardik.
oda aman ha dedi bak dedi.. benim bir arkadasim.. 2 torunu var simdi bu yasda bile bosaniyor dedi..

hic anlamadim.. bu ne diyor, ne alaka fallan dedim kendi kendime...

nisanlima hic bir sey yapamazsak.. borc aliriz diye dusunduk bankadan..
o borclada ugrasmak istemiyorum cunku beyfendinin eyitimi yuzunden 10 bin euro borcu varmis bugun dedi..

hersey arap corbasina benzedi..

cok haklisin bende bu yuzden hic bir sey yapmayin dedim...
simdide.. ama ailene soz verdim diyor.
ve aklima sirf bu bahaneyi kulanarak asil millet ne diyecek diye dusunuyor geliyor..

nisanlim cok koruyor annesini. Surekli onu yanlis anliyorsun diyor.. onada hayret ediyorum!

zadece anneme bir sey icin kizdim dedi, oda:

bu, anne en azindan operaya deki her ay 200 verecegim boylece ilerde soz verdigimiz bilezikleri yapmis oluruz demis.
oysa annesi bana dediki.. kendin her Turkiye'ye gittiginde bir bilezik alirsin dedi. ( annesi ogluna herhalde tamam demiski, x kizmis)

nisanlimi cok seviyorum ama bu tur seyler hic bana gore degil,hic hoslanmiyorum boyle cingeneliklerden..
yani oyunlardan hoslanmiyorum. Keske en basda durumlarin olmayacagini ve taki takmaya guclerinin olmadigini saklamasalardi.. yada icinden gelmiyorsa en azindan boyle diye bilirlerdi..
dugune bukadar yakinken boyle tuaf seyler yapmalari cok uzucu...

Durumları neden kötülesti yani sundan, bundan böyle oldu demiyorlar mı? Hersey normalken pat diye biz sunları yapamayacagız diye mi cıktı kayınvaliden ortaya? Ve kayınpederinden hic bahsetmemissin sanırım kayınvaliden yalnız bir kadın.
Kabul etmezsen birde dügünü ertelemekle tehdit ediyor dimi?
Kesinlikle milletin ne diyecegini düsünüyor, baska hic bir sebebi olamaz bunun, ben illa takıyı yapmalılar, mecburlar demem normalde yine demiyorum ama ortada verilen bir söz var, hadi diyelim durumu yok neden takamayacak olmaktan gocunuyor ki? Baskasından alıp kendisi takmıs gibi gerinirken gocunmayacak, kendine yakıstırabilecekte takmadıgı zaman mı milletin ne diyecegini önemsiyor yani?

Bilmiyorum arkadasim,ama kayinpederim sanirim olanlara sessiz kalmayi tercih ediyor.
Bildigim kadari ile,normalde babanin sozu genelde evde gecerken, kayinvalideminki gecermis.
Bence ustu kapakli mesaj verip durduguna gore,ertelemek istiyor, yada gozumu korkutuyorki cebinden bir sey cikmazsin. (uyanik)bunun trde bir arzasi, birde evi var. Bir keresinde nisanlim olmazsa arzayisatariz demisdi.. ben itras etmisdim olurmu diye, bir sekilde haledersinizdemisdim. Halada oyle dusunuyorum…:$
Ilk kafgamizda, dugune katilmayacagim, gelmeyecegim fallan demelerinde benim aklima ilk takilargelmisdi..:) hislerim cok guclu cikdi.

takla atip duruyor.. bir yerde dusecek. Farkinda degil………
yada ben cok buyuk konusuyorum

Ben nisanlima annenin icinden gelmiyor, zorlayamayiz dedim..senin 8 senedir bir kiz arkadasinla ciddi bir iliskin oldugunu biliyordu dedim.Kenarda iki uc kurus biriktire bilirdi dedim. O hayir mayir dedi, soyle boylediye geveledi. Elinde cay bardagi vardi sanki kiracak gibi tutuyordu..korktumdevam edemedim…
Durumu normal bizim iliskimiz nezaman ciddiyecikdiginda birden para yetmiyor demeye basladilar.
Ben ablamada anlattimmesaj atarak.. yemin ettirdim aileme soyelememesi icin.
kafam cok karisdi.. teklifini sanki kabul edeyim, ama sonra bunun suratinabakmam diye dusunuyorum. Ablamda zaten yemin etti, olmazsa ikna ederim..

Yoksa bununla ugrasilmaz gibime geliyor.. baksana cingene gibi..
isin icinde cikilmayacak gibi… bir tane bile bilezik alacak paramiz yok diyor:S
bunu ben var diye kanitlayamamki

Allah sana sabır versin benim kaynananın bir eşide sana düşmüş kardeşim :26: evlen evlenmeye amaaaaa o kadın cazgırsa benimki gibi tlf.la dahi seni deli eder şimdiden bukadar düşük konuşuyorsa artık gerisini sen düşün

Allah hepimize sabir versin! Simdiden deli etti..:84:
Ama halla kalbimmi temiz ney bilmiyorum, butun cadiligina rahmen, nefret edemiyorum..
en kotusude artik kendimi kontrol altina alamiyorum..
onun bir sozu vardi.."poltik olacaksin" ben bunu yapamiyorum!

salak gibi icimde ne varsa iki gundur artik nisanlima diyorum annesi icin, hic zekice degil sanki bu yaptigim!

tipki kayin valideme benzemeye basladim

kendimi kontrol altina almam gerekiyor artik, iyi seyler dusuneyimde bari, iyi olsun

bu arada senin durumun nasil kayinvalidenle, nasil bas ediyorsun? esine bu konuda nasil davraniyorsunuz?

sana bir sey anlatayayimda morelimiz biraz yerine gelsin..

ben normal bir yapim vardir, ama kezinlikle, civik, sakalar yapamayan biriyim.. kayim validem bu yuzuden sikayet ederdi...
bir gun cok kizmisim buna, birde disciye gitmisim, sigara icdigim icin kanama durmadi.

bu geldi bize, elimde mendil oksurdum... (boyle bir konuda kezinlikle sakasi bile hosuma gitmez, ama bu civik, sulu, deli, sulu, deli gelin gibi birini istedigi icin.. neyse)
sonra mendili acdim..( bu goruyor)

basladi, bismillahi rahmani rahim o ney dedi? oglunada cok duskun...

babam, annem bana boyle bakiyor
kayin validem tabiki, bilmiyor disciye gittigimi, o baska bir sey dusunup sandi.

sonra ben kalkdim gittim, gul gul oldum

senmi hep beni korkutacaksin dedim icimden..ohh olsun sana dedim! Bu sakadan sonra simdiye kadar hic sikayet edip.. biraz saka,deli, samimi soyle boyle ol diye istemedi.

simdi anlattim ama insallah bununla kimseyi incitmemisimdir.sanhsen oyleyse, ozur dilerim.

o dun bana teklifinden sonrada, pek yuz vermedim. Adam gibi durumunu gelip soyleseler neyse ama boyle bir cirkin teklife tahamul edemedim.

Hala aileme demedim.. demeyide dusunmuyorum.

Evlilik seninle nişanlın arasındaki anlaşmayla gerçekleşen bir olay..

Dolayısıyla ben senin yerinde olsam o mesajları nişanlıma gösterir, annen tam olarak benden ne istiyor anlamadım derdim..

Ayrıca bilezik de takmazsa kendi bilir..annenler çok asil davranmış..benm annemler de neye gücün
z yeterse onu yapın demişlerdi..fakat borç bilezik kesinlikle takmayın..takmıyorsa havasını da atmasın..ayrıca takmazsa üzülme üstünde hakkı olmasın boşver..eyvallahın olmaz..ben de sana şunu yaptım diyemez..

Son mesajlarini okuyamadim kusura bakma..

bana ayin 4ünde cvp yazmistin. geri cevap yazim dedim

kayinvaliden bu kadar problem filan yapiorsa bile.

nisanlina konus annesine gidip hic birsey söylemesin. sadece bilmesi icin gösterdigini söyle.
sonra mesajlari göster. ve rahatsiz oldugunu söyle nisanlina.

yeni hat al veya numarani degistir.
ve numaranin kayinvalidenin eline gecmesin.

kayinvalidende senlen irtibat kurmak istiyorsa nisanlinlan konusmak zorunda kalsin.

bak canim ilk önce bunu anla: bu kadin sana niye böyle yapior?
cünkü bu kadinla yüz göz oluyorsun
YÜZ GÖZ OLMA..

NUMARANI DEGISTIR...

pardon, son gelismeyi simdi okudum...

herseyden COK KORKUYORSUN....
yok annem böyle olucak
babam böyle olucak
su hastalanicak bu sinirlenicek...

kadinlan yüz göz oldun alis veris merkezinde kadinda sana nasil teklifde bulundu gördünmü...

kadin annen babandan tiksiniyorki ailene söylemiceksin diyor..

sen hala kadinlan yüz göz oluyorsun..
ve kusura bakma..
ama nisanlin heerseyden haberi var...

kadinlan hiiic bi yere gitme.. allah allah.. bunu anlamak zormu..

kadin sana zirnik deger vermiyor.. allah allah.. nisanlinada ilet: ben seninle evleniyorum annenle degil. beni lütfen bir daha annenle muhatab etme. artik bitti. sen yokken o kadinla ayni yerde bulunmak istemiyorum söyle bitsin.

o kadin sana öyle birsey teklif ettigi zaman: benim lafim su olurdu. takilan takiyi ben annemlere vericem. annemlerden isteyebilirsiniz tabi. verirseler birde kahkaha atirdim... olur biterdi..

ama genelde.. annesini gelecegini duysaydim.. ve böyle büyük problemler oldugunu bilseydim ....... ah askim benim isim cikdi annemlerlen carsiya cikcakdim bende derdim....

Haklisin cok koruyorum….
surekli kendimi degilde onlari dusunuyorum ve ben bu huyumdan nefret ediyorum…

Hayir, aslinda yuz, yuze gelmemek icin elimden geleniyaptim.
Durum soyle gelisdi, nisanlim yarin Almanyaya gidiyoruz dedi. ( zadece ikimiz)
Kizaca kandirdi, annesi ile anlasmislarki, annesi konuyu bana acsin diye. Oglunubir sekilde ikna etmis, etmeseydide, dunyalari basina yikardi.. neyse..( zatencok kizdim onunla nasil is birligi yaparsin diye)

Eve beni almaya geldiginde annemde geliyor dedi :) bu durumda bir sebem bulamazdim ( cunku annesi dahil,benim kayin validemin niyetinin ne oldugunubilmedigimi saniyorlardi, ama bir sekildede yuz, yuze gelmek istemedigimianlamis)

Kayin validem tiksinmiyor, onlar karsi gelip bu teklifi kabul etmeyecekleriicin aramizda kalsin diyor kurnaz kadin kurnaz! Bende az safim ya, kabuledeceklerimi sandi.
demek bu kadar aptal sandi! ( annemede opera cok zeki bir kiz demis, amaaslinda salak demek istemis bence)

Sagol canim onerin icin! Bundan sonra zaten gidermiyim? Bana durumumuz yok deseydi,kendimi deyersizde bulsam gozunde , yine basimin taci olacakdi. Ama o ne yaptibana cok itici, cirkin bir teklif yapti!

Ben kendime kiziyorum, cunku dusunuyorumda bu cezareti bende bulmus! Basda okadariyi niyetli olmazsaydim (olmasaydik) edemezdi.

Ya ben o durumda beynim durdu.. butun duygularim bir, birine karisdi, cunku bukadar ileriye gidecegini dusunemedim….senino cok dogru dedigin laf kafamda karincanlanip durdu…. “sana zirnik kadar deyervermiyor” birde ayni handa bu daha basima neler getirecek, nasil birine cattinsen diye kafamda 1000 sey gecdi..

ben ona icinizden bunu bana yapmak geliyorsa, ben ne evet, nede hayir diyebilirim dedim.

Ama evet! Haklisin birdaha annesi geliyor, annem diyince ben gelemiyorumdiyecegim.

Ben aileme dersem olaylar buyur, bakdemedim, teklifide kabul etmedimi acikacik soyledim. Annene soyle dedim.. simdi haledeceklermismis…

haletse ne olur… artik dusuncelerimden tek kelime atmayacagim! Kazancli cikacaginisandi ama zararli cikdi… beni tamamen kaybetti.. bundan sonra artik banbaskabiri olacagim (insallah)
bundan sonra evime zadece misafir gibi, gelip gidecek…

ilerde cocuklarima bakma hayelleride denize batti! Sonra cocuklarimida kendisigibi haziyetsiz , kisiliksiz insanlar yapar.
bu laflarimin arkasinda durmam icin su visdanimi, merhametligimi ne yapacagimbilmiyorum! Bu iki sey yuzunden basim cok yanacak bu gidisle!
br gun yaptiklarini yine unuturum diye korkuyorum, unutugumda yine ayni seyleri, tekrar, tekrar bana yasatacak ondan korkuyorum

bu arada ne diyor sasarsiniz anneme, bana;

opera benim sozumu dinleyecek ben sinirlenirim, kuserim, kizarim beni altan olacak, hatalarim olursada duzeltecek...
kendi kendime, oldu gelin hanim dedim.. o benim hatalarimi, cahiligimi duzeltecek beni altan alacagina ben kayinvalidelik yapacagim.

bu nisanlimada dedim.. boyle olmaz diye! Isine gelince susuyor, isine gelmeyince yanlis anliyorsun diyor....

Ama su korkuuu!! beni oldurek!!!
dugune kadar yine huyunami gitsem ne yapsam.. kafam iyice karimcalandi..!
ben simdi buna surat azar, dugunu erteler, yada ben gelmiyorum derse..rezil oalcagim aileme...gururum inciniyor vallah!

aksam aksam yine sinirim bozuldu ya

neyse sinriden sacmaladim artik...kendime hakim olmazsam hala devam edecegim yazmaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…