Kayınvalidem,eltim ve ben..........

istanbul3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
264
0
96
İstanbul
öncelıkle hayırlı akşamlar demek istiyorum ve hemen konuma geçmek istiyorum,

ben 3 aylık evli bir taze gelinim diyebilirim,

şöyle ki ; biz eltimle nısan dönemımızde cok sorunlar yasadık yanı bunu kendımı aklamak ıcın soylemıyorum fakat bu sorunları yaratan malesef onun kıskanclık ıcgudulerıydı,yasadık ve oyle de devam ettı nısanlanı 2 yıl gectıgımız hazıran ayında da evlendık halen daha konusmuyoruz yanı.herneyse.

Eltim birtek benımle degıl kayınvalıdemlerde evlendıgınden berı sorunlu olan bırısıdır buda ayrı.en son kı olaydan berı kayınpederım onu kovdu,o zamandan berı kayınpederımle gorusmezlerdı ta kı rahatsızlanana kadar,kayınvalıdem de herseyıne eyvallah cekmıs,yarabbı sukur demıs bu zaman kadar,o yuzden o yasadıkları onca olaylara ragmen konusur hıcbısey olmamıs gıbı,cocuklarını bahane eder vs,o onun sorunu...

Bugün ise 2 gundur eltımde kalan kayınvalıdemı aramak ıstedım,
hem 2 gundur konusmuyorduk hemde rüyamda görmüştüm aramak ıstedım,ama pişman oldum.

Ne zaman ordayken arasam vs bısey olsa benımle gayet soguk,cekıngen,ve ısteksız konusuyor onun yanındayken bugünde aynı sey oldu daha oncede olmustu,bu tavrını gorunce o kadar uzuldum kı keske aramasaydım dedım,aramadıgım zaman aramıyor oluyorum aradıgım zamanda ılla huzunlu kapatıyorum telefonu,

aslına bakarsanız kayınvalıdemı sevdıgımı soyleyemem bana kotu bısey yaptıgı ıcın degıl bastan berı ılıskılerımız hep resmıydı halada oyle gıdıyor,yanı ısınamadım,esımın annesı aılesı sonucta sevmesemde saygı gostermeye calısıyorum,susuyorum bosver dıyorum bazı huylarına,ama bu bahsettıgım konu benı cok cok uzdu,

benım yanımdayken eltımle gayet samımı,candan konusan kayınvalıdem o kadar olaylarına,saygısızlıklarına,hakaretlerıne ragmen ıctenlıkle konusuyor yanımda

onun yanında ıse benımle bıraz once soyledıgım gıbı gayet soguk,normal zamanda hergun arar sorar gayet ıcten candandır ama dedıgım gıbı onlarda oldugu ıcın bu tam tersı oluyor,neden ayrımcılık yapıyor,butun huzursuzlugu veren eltım,o kadar sorun yasadıgı kısı yıne eltım hal boyleyken onun yanında neden boyle davranıyor cozemıyorum,

neden boyle oluyor,benmı bıryerlerde bır hata yapıyorum,yada benmı cok alınganım cozemıyorum,

sızlerınde dusuncelerını beklıyorum....

Tesekkur edıyorum....

Bence bunun nedenini kayınvalidenizle konuşmalısınız.Hem aranızda yaşanan bir sorun da yokmuş, ona rahatça kendinizi ifade edip, sebebini öğrenebilirsiniz. (Tabi yanınızda eltiniz olmadan.)

Daha yolun başındasın, önünde çokkk uzun yıllar var kolay gelsin yeni gelin :)) Sen saygını bırakma sevmek zorunda değilsin, mesafeni koru boşver eşinle mutlu ol...

bende öyle düşünüyorum artık,1 degıl kı kacıncı artık her aradıgımda böyle olacaksa bastan bılsın ona gore davransın dıyorum kendı kendıme,hayırlısı artık,tesekkur edıyorum.

sen bile bile kendini uzmussun, eltinin yaninda soguk konustugunu bile bile aramissin, hatta soguk konusmasini okadar kafaya takmissin ki bir sekilde ruyana girmis
k.validen eltinin suratini cekmemek icin soguk konusmustur srn daha anlayisli olmalisinki senin yanindayken onunla daha konusuyor
taze gelin(!) bu kadar basit seyleri kadana takma bayatladikca daga ciddi sorunlar yasanabiliyor bazen (Allah yasatmasin) ozaman nasil basa cikacaksin

sen bile bile kendini uzmussun, eltinin yaninda soguk konustugunu bile bile aramissin, hatta soguk konusmasini okadar kafaya takmissin ki bir sekilde ruyana girmis
k.validen eltinin suratini cekmemek icin soguk konusmustur srn daha anlayisli olmalisinki senin yanindayken onunla daha konusuyor
taze gelin(!) bu kadar basit seyleri kadana takma bayatladikca daga ciddi sorunlar yasanabiliyor bazen (allah yasatmasin) ozaman nasil basa cikacaksin

benı uzen noktada bu zaten,neden eltımın yanında oyle benım yanımda oyle,ınsan herseyde adaletlı olmalı bence.eltım ıdare edıle buralara gelmıs ve bu sorunları yasatmıs bırı zaten neden surat yapacak dıye ben uzuluyorum kı,yanı benım yanımdada oldugu gıbı konussun onunla aynı sekılde onun yanındada oyle,yasadıgımız sorunlar ayrıdır sonucta,sadece uzuldugum gosterdıgı ılgının sevgının yapmacık oldugu,baska bı acıklaması yok yanı.

Bence bunun nedenini kayınvalidenizle konuşmalısınız.Hem aranızda yaşanan bir sorun da yokmuş, ona rahatça kendinizi ifade edip, sebebini öğrenebilirsiniz. (Tabi yanınızda eltiniz olmadan.)

bende öyle düşünüyorum artık,1 degıl kı kacıncı artık her aradıgımda böyle olacaksa bastan bılsın ona gore davransın dıyorum kendı kendıme,hayırlısı artık,tesekkur edıyorum.

benı uzen noktada bu zaten,neden eltımın yanında oyle benım yanımda oyle,ınsan herseyde adaletlı olmalı bence.eltım ıdare edıle buralara gelmıs ve bu sorunları yasatmıs bırı zaten neden surat yapacak dıye ben uzuluyorum kı,yanı benım yanımdada oldugu gıbı konussun onunla aynı sekılde onun yanındada oyle,yasadıgımız sorunlar ayrıdır sonucta,sadece uzuldugum gosterdıgı ılgının sevgının yapmacık oldugu,baska bı acıklaması yok yanı.
bence k.validen eltinin problemli oldugunu kabul etmis belki birazda bikmis senin daha anlayisli olabilecegini dusunup biraz anlayis bekliyordur

sanki ayni benim yasadiklarimi okudum gibi geldi ,bu devirde inan bana hic kimseye deger vermeyeceksin ,bende almanyadayim esimin aileside türkiyede ,kendi annemden ayirt etmez arardim cok severdim ama onunda bana zamanla yaptiklari hareketler yle soguttuki beni kendimden simdi adini bile anmiyorum ,en basit örnek ama ozamanlar daha cahilmisimki anlamadim

biz nisanli iken kaynana hanim eltimlere yatili gitmisti bende aradim onu konustum ,ama okadar resmiki anlatamam iki dakika icinde teli kapattik,bende hic birseyin daha farkinda degilimya kendi evine gidince koskoca kadin bana kusura bakma yengenin yaninda seninle rahat konusamadim diye zür diledi bende olsun anne önemli degil dedim ne salakmisim hala kendime kiziyorum,
benim elti esimin ailesine senelerce neler neler yapmis ,ablasini 1 tl icin evden kovmadigimi kalmis ama bende okadar fedakarlik yaptim okadar alttan aldimki hem görümceye hem kaynanaya ama ne oldu en kiymetlileri yine o oldu ,ama olsun benim icin sorun o degil ,ikimizi hic bir zaman ayni yerde tutmadilar artik benim gözümde bittiler okadar tepkiliyim onlara

Belki o gelin eski olduğu için artık birbirlerine alışmış olabilirler..Onun saygısızlıkları artık normaldir onlar için belki de..
Zaten fazla samimi olmamak gerek diye düşünüyorum...Boşver bence kafana takma yani sen de mesafeli olursun olur biter..

çevremde ne kadar kötü elti varsa kaynana kayınpeder onlara resmen tapıyor.iyi olanı hürmetli olanı dışlıyorlar.Aynı şey benim annemde yaşamış/yaşadı.çevremdekiler de.bilemiyorum ki kötülük mü yapsan? deveye diken insana s.. yaranırmış diye bence boşuna dememişler.

aynı sorun benm de görümcemle başıma geldi..kayınalidem aslında onunle anlaşamaz.görümcemin annesinin yaptılarını düşman yapmaz o derece..ama kızı sonucta..tek ortak noktaları var o da benim dedikodumu yapmak..sadece ben değil eşim ya da benim annem aradığında da aynı şeyi yapar kayıncalidem..benimkinin sebebi:hepimizle yalnızken iyi olmasına rağmen görümcemle hepimizin arkasından öle atıp tutuyor ki eğer iyi konusursa görümcem sen ne ikiyüzlüsün arkalarından böle konusup yüze nasıl gülüyosun der..bu ihtimali de düşün..

bence k.validen eltinin problemli oldugunu kabul etmis belki birazda bikmis senin daha anlayisli olabilecegini dusunup biraz anlayis bekliyordur

katılıyorum arkadaşıma.anlattığın kadarıyla eltin biraz problemli biri. kayınvaliden de ona göre davranıyordur. malesef kıskançlık yaşla eriyip gitmiyor. nişanlıyken ilginin sana yönelmiş olması onu tetiklemiş olabilir. sen zaten uyumlu birisin diye de ona göz yumuluyor olabilir. gidip evinde neden kalsın ki geçimsiz birinin. sanırım kayınvaliden orta noktayı bulmaya çalışmış. hem ilk başlarda olabiliyor. kendini yabancı gibi hissedebiliyorsun. nitekim o senin öz annen değil. ona alışman ne düşündüğünü ne yapmak istediğini anlaman zaman alacaktır. benim kayın validemde tel de soğuk konuşur. ama yapısı öyle (4 yıl sonra çözdüm) aynı her tel kapatışımda keşke aramasaydım derim. ama evine gidipte başbaşa kalınca kimseyle paylaşamadığını paylaşır. ama bak biz 4 yılımızı verdik bunu yakalayabilmek için. zamana bırakmalısın

sanki ayni benim yasadiklarimi okudum gibi geldi ,bu devirde inan bana hic kimseye deger vermeyeceksin ,bende almanyadayim esimin aileside türkiyede ,kendi annemden ayirt etmez arardim cok severdim ama onunda bana zamanla yaptiklari hareketler yle soguttuki beni kendimden simdi adini bile anmiyorum ,en basit örnek ama ozamanlar daha cahilmisimki anlamadim

biz nisanli iken kaynana hanim eltimlere yatili gitmisti bende aradim onu konustum ,ama okadar resmiki anlatamam iki dakika icinde teli kapattik,bende hic birseyin daha farkinda degilimya kendi evine gidince koskoca kadin bana kusura bakma yengenin yaninda seninle rahat konusamadim diye zür diledi bende olsun anne önemli degil dedim ne salakmisim hala kendime kiziyorum,
benim elti esimin ailesine senelerce neler neler yapmis ,ablasini 1 tl icin evden kovmadigimi kalmis ama bende okadar fedakarlik yaptim okadar alttan aldimki hem görümceye hem kaynanaya ama ne oldu en kiymetlileri yine o oldu ,ama olsun benim icin sorun o degil ,ikimizi hic bir zaman ayni yerde tutmadilar artik benim gözümde bittiler okadar tepkiliyim onlara

allah herşeyı görüyor,bılıyor sizde boşverin,bende bazen böyle olaylarda tek kaldıgımda içimden hep bunu söylüyorum,hanı derler ya kımse kıme ne kotuluk yaparsa aynısını yasamadan olmez dıye bu sözün ilahı adaletıne ınanıyorum.sızınde hakkınızda hayırlısı tabıkı.allah gonlunuze gore versın ama zor bu ısler.

Belki eltiniz problem yapıyordur sizinle konuştuğunda.
bence takma eltinden kaynaklanan bir sıkıntı vardır.
seninle konuştuğunda sıkıntı yaptığı için rahat edemiyordur belki.

katılıyorum arkadaşıma.anlattığın kadarıyla eltin biraz problemli biri. Kayınvaliden de ona göre davranıyordur. Malesef kıskançlık yaşla eriyip gitmiyor. Nişanlıyken ilginin sana yönelmiş olması onu tetiklemiş olabilir. Sen zaten uyumlu birisin diye de ona göz yumuluyor olabilir. Gidip evinde neden kalsın ki geçimsiz birinin. Sanırım kayınvaliden orta noktayı bulmaya çalışmış. Hem ilk başlarda olabiliyor. Kendini yabancı gibi hissedebiliyorsun. Nitekim o senin öz annen değil. Ona alışman ne düşündüğünü ne yapmak istediğini anlaman zaman alacaktır. Benim kayın validemde tel de soğuk konuşur. Ama yapısı öyle (4 yıl sonra çözdüm) aynı her tel kapatışımda keşke aramasaydım derim. Ama evine gidipte başbaşa kalınca kimseyle paylaşamadığını paylaşır. Ama bak biz 4 yılımızı verdik bunu yakalayabilmek için. Zamana bırakmalısın

eltımın problemlı oldugunu zaten aılede herkez bılır bu ayrı,kayınvalıdemde orda haftasonu gırecegı aof sınavı ıcın cocuklarına bakmaya gıttı,dıyorum ya ıyı kullanmayı sever,cocukları sılahtır onun ıcın.kayınvalıdemın kızdıgı tarafı oldugu gıbı davranmadı,sırf yanında o var dıye 5 dk bıle konusmadan kapandı,oda ben sorarsam bıseyler konusuyo,bıde eltımın cocugunu verıyo telefona ıstemeden,yanı cekınıyo cımbızla laf alıyosun agzından bu benım zoruma gıden,yoksa normalde dedıgım gıbı bır arasa en az 25 dk ben konusmadan kendı sorar eder laf uretır,o sebepten bu tavrı cok dıkkatımı cekı,bılemıyorum yani,uzuluyorum ama fayda etmıyo kımseye malesef

belki o gelin eski olduğu için artık birbirlerine alışmış olabilirler..onun saygısızlıkları artık normaldir onlar için belki de..
Zaten fazla samimi olmamak gerek diye düşünüyorum...boşver bence kafana takma yani sen de mesafeli olursun olur biter..

evet kayınvalıdem ıcın gayet normal sadece onun ıcın normal ama.
Bende mesafeden yanayım,bastan berı oyleydı oylede gıttı,cok memnunum.yoksa emınım cok uzulurdum.

çevremde ne kadar kötü elti varsa kaynana kayınpeder onlara resmen tapıyor.iyi olanı hürmetli olanı dışlıyorlar.aynı şey benim annemde yaşamış/yaşadı.çevremdekiler de.bilemiyorum ki kötülük mü yapsan? Deveye diken insana s.. Yaranırmış diye bence boşuna dememişler.

kayınpederım degılde kayınvalıdem tapıyor,ona ve cocuklarına,bısey dedıgın zaman napıyım cocukları var oglum var,sorsan ogluda mutsuz adam nereye gelse gıtse hep tektır.bılemıyorum ya yanı cok karısıgım.

Herşey göründüğü gibi değildir. Belki eltiniz yaşadıklarından sonra o hale gelmiştir.
Onlar kendi aralarında birşekilde denge kurmuşlardır.
Kıyaslama yapmanız sizinde az kıskançlıklar beslediğinizi gösteriyor.
...
Belki k.validenizin canı birşeye sıkılmıştır.
Ev hali her an birşey olabiliyor.
....
Eşinin ailesiyle ilişkileri doğru tutmanın en büyük yollarından biri ne bakışlarına aldırmak ne ses tonlarına, ne de soğuk davranışlarına.
Kim nasıl istiyorsa öyle davranır.
Üstelendiği taktirde hem kişiyi üzüyor hemde karşı tarafı daha bir başkalaştırıyor.

Back
X