2.5 senelik evliyim ayni sartladayiz.altli ustluyuz.bende oyle yilisik bi tip deilim zaten.kolay da adapte olamam.ayni sen gibi daha en basindan adimi mesafeli koyup her defasinda esime sikayet ettiler.onlar oyle yaptikca ben dahada cektim kendimi.ve malesef hala sorun devam ediyor.onlara gore ben mesafeli soguk gelin.ama bosanalim diyede hala ellerinden gelenide yapmaktan gerikalmiyorlar.heryerde kiriyorlar elestryorlar hic biseyimi begenmiyorlar.cok can skici bi durum ve cozumu ayni apartmanda oturdukca bulamiyorsun malesefHerkese merhaba
3 aylık evliyim.Yapı olarak çabuk ısınamayan mesafeli bir tipim.Kayinvalidemle altlı üstlü oturuyoruz,yemeklerimiz ayrı,herseyimiz ayrı caya iniyoruz onlar çıkıyor,arada yemek fln bu şekilde bi iliskimiz var.Normalde çalışıyor kendi işleri olduğu icin geç gidiyor o zamanlar hep olmasa da ben kahve yapıp iniyorum esim olmadan.Esim 2-3 gün şehir dışındaydı bu süre içinde sadece gittiğinin ertesi günü kayinvalidemlerle vakit geçirdim,sonra ki gün akşam yemeğe davet etti bende teşekkür ettim yedigimi ders çalıştığımı söyledim gayet tatlı bi şekilde biraz bozuldu ama tamam rica ederim dedi kapattı telefonu.Diger günler görmedim görüşmedik neyse esim geldi dün de annesini aradı dışardaymış gelince kahve yapacağım gelsin dedim o da söyledi tamam dedi kapattılar.Bi sure sonra esim asagi indi kv gelmiş konuştular çıktı annem bize gelmiyor 4 gündür inmedi aramadı hep bi mesafe koyuyor ben onu gelin değil kızım olarak gördüm fln demiş benim sinirlerim bozuldu mesafe koyduğum fln yok ben yapi olarak böyleyim o da daha yakın olduğu icin öyle hissediyor o ya da başkası ben hep böyleyim ona kastım yok ayrıca evlerimiz uzak olsak ne olacaktı dedim git anneme söyle onu dedi beni karıştırmayın ne yapıyorsanız yapın dedi.cok sınırım bozuldu şimdi hiç gidip gelmek istemiyorum esim üzülüyor biliyorum onun icin yapacağım ne yapacaksam ama beni şikayet etmesi bencilliği beni soğuttu.Hic anlayış yok daha yeni evliyiz yeni bi hayat yeni bi şehire alışmaya çalışıyorum yeni bi aileye alışmaya çalışıyorum insan biraz olsun düşünmez mi zamanla oturur herşey diye ya ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım fikirlerinize düşüncelerinize ihtiyacım var.
Uzun oldu kusura bakmayın okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden.
Ben öğrenciydim evlendiğimde ve altlı üstlü oturduk, misafir gelse dahi çağrılırdım, misafirleriyle beraber otururduk, iş güç falan ben yardım etme taraftarıyım her zaman ama insanın kendine de zaman ayırması gerekiyor. Eski zamanlarda hep beraber otururlarmış gelin kayınvalide bu sebeple eskiler içiçe olmak istiyor, hep beraber iş güç yapılsın istiyor, biryere beraber gidilsin istiyor ama yeni nesil öyle yetişmedi ne yazık ki, sokağa bile çıkmadan evde yetişti şimdiki nesil, dolayısıyla çok kalabalık ailelerde büyümediği için insanlar eşiyle çocuğuyla başbaşa kalmak istiyor. Ama eskiyle yeni bir şekilde çatışıyor. Biz çözümü uzağa taşınmakta bulduk çünkü ben de mesafeli olma taraftarıyım, habersiz çatkapı gelinmesinden hoşlanmam. Herkesle konuşurum muhabbet ederim, ama özelimi paylaşamam herkesle, yalnız kalmaktan da çok sıkılmam. Bir de kültür ve düşünce farkı vardı, eşim bile annesiyle ters düşüyor fikir olarak, kırılmasın diye ben araya girerim. Kaldı ki ben eşimden de 9 yaş küçüğüm, sen hatalısın desen olmaz büyüğün, her dediğine tamam desen olmaz. En güzeli mesafeli olmak ki huzursuzluk olmasın, kırgınlık olmasın. Siz gene istediğiniz zamanlarda gidin, anne derslerim vardı o sebeple dersiniz veya eşiniz der, size söylerse tepki verirsiniz diye eşinize söylemiş bence; gerçekten bütün kayınvalideler çok istiyor oğlum gelinim hep gelsin, hele altlı üstlü olunca öyle hayal ediliyor, birlikte yemekler falan. Hafta sonları belki beraber yersiniz. 3 ayda tam tanımamış olabilirsiniz, belki de anlaşabileceğiniz bir insandır.Haklısınız ama o şikayetten sonra içimden gelmiyor yine saygısızlık yapmayacağım konuşacağım görüşeceğim ama ne bileyim alttan alttan eşimi doldurur yanı bu yaptığı bunu gösteriyor.kapim acık onun istediği arayim sürekli gideyim çağırayım benim de işim var evime hayatıma alışmak istiyorum bi de dışardan okuyorum derslerim var hep onunla olamam ki teşekkür ederim tavsiyeleriniz icin
Allah'ım dosta düşmana böyle gelin nasip etme
Siz mesafe koydukça o şikayetlere devam edecek ama bir süre sonra şikayet etmekten vazgececektir. Siz olduğunuz gibi devam edin. Kendinizi olduğunuz gibi kabul ettirin onların istediği gibi değil.Dogru diyorsunuz ufak tefek laf sokmalarını hiç takmadım esime de hiç yansıtmadım ama bu yaptığı sınırımı bozdu teşekkür ederim yorumunuz icin
Kızı gibi görse arkandan konuşmazdı. Ayrıca çok yapmacık bişey kimse kimseyi kızı gibi oğlu gibi göremez.
Fakat baştan hatayı sen yapmışsın aynı apartmanda oturarak bu sorunları daha çok yaşayacaksın
Herkese merhaba
3 aylık evliyim.Yapı olarak çabuk ısınamayan mesafeli bir tipim.Kayinvalidemle altlı üstlü oturuyoruz,yemeklerimiz ayrı,herseyimiz ayrı caya iniyoruz onlar çıkıyor,arada yemek fln bu şekilde bi iliskimiz var.Normalde çalışıyor kendi işleri olduğu icin geç gidiyor o zamanlar hep olmasa da ben kahve yapıp iniyorum esim olmadan.Esim 2-3 gün şehir dışındaydı bu süre içinde sadece gittiğinin ertesi günü kayinvalidemlerle vakit geçirdim,sonra ki gün akşam yemeğe davet etti bende teşekkür ettim yedigimi ders çalıştığımı söyledim gayet tatlı bi şekilde biraz bozuldu ama tamam rica ederim dedi kapattı telefonu.Diger günler görmedim görüşmedik neyse esim geldi dün de annesini aradı dışardaymış gelince kahve yapacağım gelsin dedim o da söyledi tamam dedi kapattılar.Bi sure sonra esim asagi indi kv gelmiş konuştular çıktı annem bize gelmiyor 4 gündür inmedi aramadı hep bi mesafe koyuyor ben onu gelin değil kızım olarak gördüm fln demiş benim sinirlerim bozuldu mesafe koyduğum fln yok ben yapi olarak böyleyim o da daha yakın olduğu icin öyle hissediyor o ya da başkası ben hep böyleyim ona kastım yok ayrıca evlerimiz uzak olsak ne olacaktı dedim git anneme söyle onu dedi beni karıştırmayın ne yapıyorsanız yapın dedi.cok sınırım bozuldu şimdi hiç gidip gelmek istemiyorum esim üzülüyor biliyorum onun icin yapacağım ne yapacaksam ama beni şikayet etmesi bencilliği beni soğuttu.Hic anlayış yok daha yeni evliyiz yeni bi hayat yeni bi şehire alışmaya çalışıyorum yeni bi aileye alışmaya çalışıyorum insan biraz olsun düşünmez mi zamanla oturur herşey diye ya ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım fikirlerinize düşüncelerinize ihtiyacım var.
Uzun oldu kusura bakmayın okuyup yorum yaparsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden.
Alt ust oturuyosunuz diye kv her istediginde gidicen diye bisey yok ayrica esinde annesinin soyledigini sana gelip soyluyor ama sen soyleyince git anneme soyle beni karistirmayin demis karismak istemeyen insan annenin soyledigini gelip sana soylemez bence bu mesafe iyi voyle devamHerkese merhaba
Bence cok canını sıkma, eğer samimiyetine inanmıyorsan mesafeni korumaya devam edersin bir yerden sonra oda zorla samimi olma çabasını bırakır. Ama bu tarz konuşmaları eşine yapmasa bir başkasına yapmaya devam edecek. O yüzden duymazdan gel, samimiyetine inanmadığın bir insanla yakın olup sonunda üzülmektense, mesafeyi koruduğukoruduğun için konuşan bir insan olsun.
Sen yine de direkt samimiyetsiz diyip yargı oluşturma, zamana yay.
Bire bir yaşadım, birşeyleri bahane edip çağırıyordu kırmamak için gidiyordum, ama bu hep böyle devam etti, gelmek istemediğimi işimin olduğunu söylediğim de 5 dakika gel gidersin diye ısrarları başladı zamanla, sonra her misafiri geldiğinde gitmeye mecburmuşum gibi davranmaya başladı, sonra da onun ev işlerine yardım etmem gerekirmiş gibi davrandı, daha daha sonra kesemizi bile bir saymaya başladı ve ben 5.ci ayın sonunda patladım. Hep kendimi sıktım, hep herşeyi elimden geldiği kadar iyi niyetli bir şekilde yapmaya çalıştım. Her dediğine tamam demesemde isteklerinin çoğunu yapmış bulundum. Bende mesafeli olmaya çalıştım, mesela en başından yemekleri felan bir yemeye çalıştı asla buna müsade etmedim o da bu şekilde yavaş yavaş ona alışacağımı onun istediği gibi olacağımı sandı.
Velhasıl kelâm, siz verdikçe o ister, lütfen mesafenizi daha çok çoğaltın bırakın bu kahveleri bilmem neleri. Evinizin içine çok dahil etmeyin, bu sözüm belki yanlış anlaşılabilir ama örnekleyecek olursam ; benim kayınvalidem o kadar rahat geliyordu ki bana mesela eşimle kavga ediyoruz moralim bozuk üstüne geliyor soruyor irdeliyor vs vs. İyi kayınvalide yoktur kim ne derse desin.
Burada benim gibi yorum yapan var mı bilmiyorum ama bence olayı büyütmeyin. Gidin kendiniz konuşun anlatın duygularınızı samimi bir şekilde. Daha yeni evlisiniz. İyi niyeti bırakmayın. Başka zaman benzer bir durumda aynı şey olunca farklı davranırsın
Eşin problem ediyor mu bu durumu ?Herkese merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?