• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem evimden gitmiyor ne yapmam lazım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İlla kötü olmasına da gerek yok konu sahibi. İyi de olsa aynı evde yaşamak istememe hakkına sahipsiniz. Ben evlenirken en başından herkese bizim ailede uzun kalmak yoktur diye ima etmiştim. Eşime de açıkça 5-7 günden fazla kimseyi istemem dedim. 10 yıl oldu evleneneli kimse gelip 3-5 günden fazla kalamadı. Eşim de biliyor benim kendimin bir şekilde söyleyeceğini, eş ailem de benim sevmediğimi kalma işini biliyor teklif dahi edemiyor.
Şimdi en başından bunları net iki tarafa da söylemeniz lazım.
Kimse aylarca evinde biriyle yaşamak istemez. İstemek zorunda da değil.

Dilara bana acımıyorsan ogluna acı eşyaları besiği herşeyi burda neden çocuğuna bunu yapıyorsun ben sana naptım allah askına annem sana naptı dilara tamam bak cok uzadı rahat edemiyorum dedın bılıyorum hep de ozur diledım zaten yuzune karsı nasıl gıt dıyeyım oyle bır anlatıyorsun kı kadın sana sankı hakaret etmıs allah ıcın su telefonu ac duzgunce konusalım annenlerı karıstırma bızım bı oglumuz var farkındasın dımı sen dıyorsun annen gıtsın ben onu soyleyebılıyor muyum dusunmuyorsun dılara nolur benı de dusun sen sevım anne gelse gıt dıyebılır mıydın sen sımdı gıttıgınde hersey daha da berbat olucak bak nerdeyse don ben evdeyım sızı beklıyorum oglumla bana bunu yapma

Gelen mesaj budur . Gittin mi gitmedin mi diyenler için, ne kadar sabrettiğimi kendisi de belirtmiş . Bide o cepheden bakarsınız umarım
Ay evi terk etmeyin yaaa orada gitmesi gereken kişi annesi. Zaten duygusalım. Ağladm suan

Ben nöbet zamanları bazen 24 saat boyunca çalışıyorum. O sürede tamamen babanne bakacak . Hangisine adapte olup öğrenecek ? Eşiniz kürt olabilir ama evde türkçe konuşuluyor değil mi? Benim eşim de annesiyle kürtçe konuşuyor. Yani yanımda bana sallıyorlarsa haberim bile yok öyle diyim
Demek siz hiç kürtçe bilmiyorsunuz neden ağrılı değil misiniz? Evet evde Türkçe konuşuluyor ama eve Türkçe bilmeyen misafirlerim geldiği zaman kürtçe konuşuluyor benim kayınvalidem de Türkçe bilmiyor. Ama benimkiler öyle gelip uzun kalmaz maksimum iki gece

işin ilginci genelde bu olaylar doğumda patlıyor.
Evliliğimizin 3. Senesine kadar eş ailesiyle sorunum yoktu. Doğuma bekar kayınbirader ve kayınpeder birlikte gelmeye kalktılar. Eşime söyledim ben gelme mi diyeyim dedi. İyi ben derim dedim kayınvalidemi aradım eşiniz hadi neyse ama bekar kayınların şu süreçte ne işi var gelmeseler sonra gelmelerini rica ediyorum dedim. Kadın zaten ona bozuk geldi. Beşinci gün oldu hala dönmeye niyeti yok. Çocuk ağlıyor güya iyilik diye yatak odasına dalıyor ver uyutayım diye sallıyor bebek meme için ağlıyor. Annecim bugüne kadar kaldınız sağolun kalanını ben hallederim dedim gitti. Eşim biraz bozuldu Allah var ama net durunca ağzını da açamadı.
Biraz da net durup söylemek lazım. Siz de kadına ağzınızı açın üslubu bozmadan.
Benim ters ve sert duruşumdan biraz da gelip gidemiyorlar açıkçası

Ben nöbet zamanları bazen 24 saat boyunca çalışıyorum. O sürede tamamen babanne bakacak . Hangisine adapte olup öğrenecek ? Eşiniz kürt olabilir ama evde türkçe konuşuluyor değil mi? Benim eşim de annesiyle kürtçe konuşuyor. Yani yanımda bana sallıyorlarsa haberim bile yok öyle diyim
Çok büyük saygısızlık. Gelmiş 50-60 yaşında kadın her gün Tv izliyordur bilmiyorum konuşamıyorum diyene ben inanmıyorum. Bilerek yapıyorlar. Kocan tam dayaklık.

işin ilginci genelde bu olaylar doğumda patlıyor.
Evliliğimizin 3. Senesine kadar eş ailesiyle sorunum yoktu. Doğuma bekar kayınbirader ve kayınpeder birlikte gelmeye kalktılar. Eşime söyledim ben gelme mi diyeyim dedi. İyi ben derim dedim kayınvalidemi aradım eşiniz hadi neyse ama bekar kayınların şu süreçte ne işi var gelmeseler sonra gelmelerini rica ediyorum dedim. Kadın zaten ona bozuk geldi. Beşinci gün oldu hala dönmeye niyeti yok. Çocuk ağlıyor güya iyilik diye yatak odasına dalıyor ver uyutayım diye sallıyor bebek meme için ağlıyor. Annecim bugüne kadar kaldınız sağolun kalanını ben hallederim dedim gitti. Eşim biraz bozuldu Allah var ama net durunca ağzını da açamadı.
Biraz da net durup söylemek lazım. Siz de kadına ağzınızı açın üslubu bozmadan.
Benim ters ve sert duruşumdan biraz da gelip gidemiyorlar açıkçası
Aynen öyle dört aydır ağzın açıp bir şey söylememiş sonra da buradan aldığı gazla basmış gitmiş evden bence bu tavırlar biraz ergen tavırlar
Ben bir kere bir şeyden hoşlanmıyorsam hoşlanmıyorsam hiç eşimi karıştırmam kendim söylerim kaldı ki zamanında söyledim de kayınbaba ile kendi evinde kavga ettim sonra da evinden bastım gittim artık bana yaklaşırken düsturla yaklaşıyorlar

Çok büyük saygısızlık. Gelmiş 50-60 yaşında kadın her gün Tv izliyordur bilmiyorum konuşamıyorum diyene ben inanmıyorum. Bilerek yapıyorlar. Kocan tam dayaklık.
Yok yok öyle değil gerçekten konuşamıyorlar kolay değil biz de yıllarca İngilizce dersi alıyoruz açıp altyazı bir film izleyebiliyor muyuz onlar da izlemiyorlar ki kürtçe kanallar var onları izliyorlar

Kızlar açtım söylediklerimi ciddiye almadın ama ben netim boşanmak istiyorum zora koşmanın alemi yok evime dönüyorum dedim kapattım. Sürekli kardeşimi arıyor annemi de aramış annem ben dilara gelip onu dinleyene kadar sana hiçbişey söyleyemem oğlum demiş . Bana da mesaj atmış annem 2 de otobüse binecek lütfen eve dön oğlumuzu perişan etme yollarda düzgünce konuşalım yazmış . Dönersem beni oğlumdan vuracak ağlayacak sızlanacak ve başa saracağız . Dönmek istemiyorum bu kadar ayaklanabilmişken ilerlemek istiyorum
Cok iyi yapmissiniz madem aglayip zirlayacak ne havalaniyo ki ? Tam saf . Sürtün burnunu yani eger bi daha asla size sormadan kimse evinizde bi gece bile yatiliya gelmeyecekse çocuğunuz da varmis dönün ama tabi ki bunun garantisi varsa yoksa annesini evinize yerlestirecekse dönmeyin. 4 ayda hem de lohusayken yasadiginiz cildirma esiklerini ben buradan hissettim. Benim boyle olmadi esimin annesi yurtdışından geldi 28 günlüğüne ve ben bunaldim bittim aglama krizlerine gittim. Ki kaynanam bana cok iyi davranir yemekar evi temizleri burnunu asla sokmadi bi seye ama istemiyorum
Ben o kendi annemde gelse nefes alamam
Benim kendi konfor alanim var kimse
Bunu bozamaz. Kocamda bunu cok ince cizgiyle bilir ben de onunkini biliyorum zorlamiyoruz birbirimizi asla yoksa olay cikar

Yok yok öyle değil gerçekten konuşamıyorlar kolay değil biz de yıllarca İngilizce dersi alıyoruz açıp altyazı bir film izleyebiliyor muyuz onlar da izlemiyorlar ki kürtçe kanallar var onları izliyorlar
Ne olursa olsun ben de başka bir dilde büyütülmesini istemem. Şive dahi istemem. Çocuk benim gibi konuşsun anadilini isterim.

Aynen öyle dört aydır ağzın açıp bir şey söylememiş sonra da buradan aldığı gazla basmış gitmiş evden bence bu tavırlar biraz ergen tavırlar
Ben bir kere bir şeyden hoşlanmıyorsam hoşlanmıyorsam hiç eşimi karıştırmam kendim söylerim kaldı ki zamanında söyledim de kayınbaba ile kendi evinde kavga ettim sonra da evinden bastım gittim artık bana yaklaşırken düsturla yaklaşıyorlar
Ağzını açmamışım mı? Ben onlara ailem gelemiyor siz varsınız diye dedim gittiler kadın tekrar gelmiş ben mi suçluyum yine ?
Ayrıca evet annem de babam da ağrılı ama kürtçe konuşmuyorlar . Kayınvalide kasıtlı olarak kürtçe konuşuyor oğlu da ayak uyduruyor. Bilmediğimi bile bile kasten yapıyor

Ne olursa olsun ben de başka bir dilde büyütülmesini istemem. Şive dahi istemem. Çocuk benim gibi konuşsun anadilini isterim.
Evet ya bu işte ben sıfırdan bir birey yetiştiriyorum sabah akşam kürtçe kanal kürtçe konuşma. Ne kadar doğru?

Canım mesajımı gormedin . Aşağıya tekrar kopyalıyorum.
Benjmkiler de Arapti ve Arapça konuşuyorlardı. Ben sap gibi masada tek. Ben boşandım.

Canım.isin bu noktaya gelmesine çok üzüldüm. İşte dediği gibi olsaydı, işi biter bitmez gonderseydi dennde bilseydin vereceği sözü tutacak sen de derdin ki sayılı gün.
Ama niyeti bildiğin için.
Malesef benim eski eşim. Bebeğim küçükken aynen bir bahaneyle kayinvalide kendi ve yanında 3 kızını getirmeye kalktı. Benim cirlayacagimi bildiği için, eşim kızmıs kabul etmemiş. Bu sefer tek kizini aldı geldi. Kaynimin biri hiç bizden cikmiyordu. Haftasonu da bizim oldugumuz şehirde okuyan yeğeni geliyordu. Seyreyle cümbüşü. Görümce Ekim ayında olmanıza rağmen ne kadar kalmayı düşünüyorsa yazlıkları bile getirmiş.
Kavga çıkardım.
105 gün sonra zorla gittiler. Ama ex eşimle de aramız bu ara çok bozuldu.
Neyse gel zaman git zaman boşandık.
Ex koca sonra tekrar evlendi baskasiyla.
Bir kere bile gelmediler kalmaya. Gareziniz bana mıydı?
Koca da fark etti durumu ama iş işten geçti soguduk bı kere. O perde yırtıldı.
O bizden çıkmayan kaynim evlendi. Karısı köye bile ziyarete gitmiyor ki ben giderken hep elim kolum dolu giderdim. Halen diğerleri beni çok sever selam yollarlar.
İşte bu kültür farkı.
Koloni şeklinde yaşamaya alışmışlar. Çekirdek aile fikrini anlamıyorlar.
Daha çok hasta olacaklar. Daha çok gelecekler.tabi ki gelsin ama herkes evini yurdunu bilsin. Zamanı gelince dönsün gitsin evine.

Canım mesajımı gormedin . Aşağıya tekrar kopyalıyorum.
Benjmkiler de Arapti ve Arapça konuşuyorlardı. Ben sap gibi masada tek. Ben boşandım.

Canım.isin bu noktaya gelmesine çok üzüldüm. İşte dediği gibi olsaydı, işi biter bitmez gonderseydi dennde bilseydin vereceği sözü tutacak sen de derdin ki sayılı gün.
Ama niyeti bildiğin için.
Malesef benim eski eşim. Bebeğim küçükken aynen bir bahaneyle kayinvalide kendi ve yanında 3 kızını getirmeye kalktı. Benim cirlayacagimi bildiği için, eşim kızmıs kabul etmemiş. Bu sefer tek kizini aldı geldi. Kaynimin biri hiç bizden cikmiyordu. Haftasonu da bizim oldugumuz şehirde okuyan yeğeni geliyordu. Seyreyle cümbüşü. Görümce Ekim ayında olmanıza rağmen ne kadar kalmayı düşünüyorsa yazlıkları bile getirmiş.
Kavga çıkardım.
105 gün sonra zorla gittiler. Ama ex eşimle de aramız bu ara çok bozuldu.
Neyse gel zaman git zaman boşandık.
Ex koca sonra tekrar evlendi baskasiyla.
Bir kere bile gelmediler kalmaya. Gareziniz bana mıydı?
Koca da fark etti durumu ama iş işten geçti soguduk bı kere. O perde yırtıldı.
O bizden çıkmayan kaynim evlendi. Karısı köye bile ziyarete gitmiyor ki ben giderken hep elim kolum dolu giderdim. Halen diğerleri beni çok sever selam yollarlar.
İşte bu kültür farkı.
Koloni şeklinde yaşamaya alışmışlar. Çekirdek aile fikrini anlamıyorlar.
Daha çok hasta olacaklar. Daha çok gelecekler.tabi ki gelsin ama herkes evini yurdunu bilsin. Zamanı gelince dönsün gitsin evine.
Daha ne planlar var gelemeyen abisi de gelecekmiş yok efendim tatile gidilecekmiş . Ben ta burdan ağrıya gittim aynı gün geri döndüm günler önceden biletlerimi aldım saatlerimi ayarladım sırf onlara rahatsızlık vermemek için.

Bu çocuğun kuzenleri var halaları amcalar var köye gidecek konuşamasa bile anlaması onun için büyük bir artı olacak. Benim çocuğum köye gittiğinde üzülüyor. Böyle bir durumun içinde olmadan insan kürtçe öğrensen ne olur öğrenmese ne olur diye düşünebiliyor haklısınız Ama onların da aileden olduğu gerçeğini unutmamak gerekiyor. Sonuçta sizin çocuğunuz bir Kürt ve ana dilini belki konuşaasa bile anlaması onu daha ait hissettiriyor. Zaten günümüzde bir çok çocuk kürtçe konuşmuyor ama en azından konuşulanları anlıyor. Mesela benim oğlumun babaannesinin anlattığı o kadar güzel hikayeler var ki sonuçta bu bir kültür bunlardan mahrum kalmasına istemezdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X