Kayınvalidem halılarını yıkamamı istedi

Geçen yengemde anneannemi aramış.
Anne bayramda geleceğiz halilarinida yıkarız diye.
Anneannemde demis ne gerek var hali yikamaya istanbula mi geliyorsunuz diye.
Yaşadığımız diyalog geldi aklima. Sizin konuyu görünce

Kadin resmen gurur meselesi yapmis

Mesela anneannem de koy kadinidir. Onun da takintisi evdeki gelinler yoksa kiz torunlar misafir gelince surekli kosturacak. Surekli turlu bahanelerle hepimizi kaldirir surekli bir seyler isterdi. Gelen misafirler "falacanin gelinleri torunlari ne hamarat" desin. Ama artik kimse oyle kosturmuyor, ikramini yapip oturuyor. Kimse kimsenin kuklasi degil cunku.

Ha bir de tam bomba olayi anlatayim. Dayim evlenirse hazir olsun diye kendine bulasik makinesi aldi. Tabii anneannemin gozu kaldi. Ikidebir imayla dayimdan makineyi istedi. Dayim da evlenirken baska model aldi diye makineyi anneanneme verdi. Fakat 15 sene oldu makine bu zamana kadar en fazla 3 kere calismistir o da gizli gizli biz calistirdik. Niye mi? Cunku kadin dedigin bulasigini bekletmezmis. Yemek yer yemez elde bir guzel yikamaliymis. Baskalari gorse ne dermis

Ya ayni benim anneannem
Bulaşık makinesi aldık yorulmasin diye. Olmaz calistirmazmis. Bayramdan bayrama cok kalabalik olduğunda calistiracakmis. Mutfak tasinda bir tane bulasik bekleyemez imkansız !
Misafir geldiginde zulum zaten. Babing kalk cay koy bak meyve bitmis meyve kes kalk kizim kalk kalk ne oturuyorsun.

Bende verdiğiniz cevabı çok beğendim. Gayet saygı çerçevesinde ve net olmuş. Annenize yıkatıyomusun diye sorması komik geldi. Safca bir kadın iyi niyetli izlenimi oluştu bende

valla onların kafasını anlamak mesele. ben kendi evimi halledicem de şehirden şehire evlere temizliğe gitmem kaldı hayret bişey:) onun için hayal kırıklığı olacağım sanırım ama onun beklentilerini ben yaratmadım ne yapabilirim.

Sen evlenince eve temizlikci al. Yoksa bu kadın tatillerde sana cam kapı avize koltuk falan sildirir. Sana böyle bir talep ile gelirse annecim çağıralim bir kadın ona yaptıralım ben kendi evimde bile yapamıyorum bunlari demen lazım.

Pırlanta kaplıda çalıcaklar diye mi korkuyo ? Oyüzden mi evde yıkıyo

Siz eniyisi şu goblen halılar varya incecik katla at makinaya ondan alıp hediye edin yıkama derdi komple kalksın ortadan

Nişanlınıda tebrik ederim güzel cevap vermiş sizde öyle

Nisanliyken bende senin gibiydim tavrim netti kaynanamin abuk subuk isteklerini reddediyordum,zaman gecti cok alistim kaynanama tuhafliklarina pek bi seviyorum kiz onu hatta,iki gun once aradim evi bahceli bayrama gelince halilarini yikayalim dedim,yok ben yikadim dedi,ben ona o bana uymus zamanla bunu anladim yika dese yikamazdim

Tabi ki de cok dik dik söylemeden hallolur. Bence kadının görgusu oyledir. Hali yikatmak pahali veya gereksiz gelebilir normalde vermiyorsa. Ki biz koltuklari bile yikatiyoruz
Ben kayinvalidemin misafiri cok oldugunda falan nadiren yardim ederim. 8 aydir nisanliyim. Yardim etmek elime yapısmaz ancak bunun zorunlu olarak yapacak demi demek uygun degil. Elbette anneme de kayinvalideme de yardim ederim

Cuk diye oturmuş cevabin geri adim atma calismiyor bile olsan yikamakta neymis atla deve degil akittigim su parasina zahmetine degmez yikatmaya versin alttan alttan sana yol yapiyor bugun haliyi yikatan yarin dip baş evini temizletir. Tırnağı olan başını kasisin. Gelin olduk diye hizmetci olmadik.

annecigim cok iyi yerler var ben gelince veririz oraya yikarlar demek cok mu zor buzde 2 gelin var her yonden bizi ve annemi somururler hasta bur kadina hic faydalari olmaz hakkini helal etmiyor iyi bir sey mi bu

En azından kartları açık
Entrika yok, dolaylı yol yok, laf sokma yok
Yıkar mısın yıkamaz mısın cevap ver bana
eski kafa iste birazda saf bilmiyor heralde insanlarin ne bencil oldugu bu yastan sonra ogrenemez bekler bekler durur avcunu yalar oturur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…