kayınvalidem hastalığı ve hamileliğim

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
133
42
kızlar kayınvalidem sinir hastası.. aşırı derece şüpheci güvensiz davranışları oluyor zaman zaman ve tedavisi yok ömür boyu böyle olacak ilaçlarla .. ben suan 3 aylık hamileyim ve ben de alınganım.. kv bugünlerde iyice kötüleşmeye başladı.. cumartesi günü evde misafirim vardı haliyle yoruldum dün geç kalktık eşimle.. dün akşam eşim evde yoktu ben de tv karsısında uyuyakalmışım beni aramıs aksam 9 gibi.. uyandıgımda yarım saat önce cagrısı görünüyordu.. aradım bunu hayırdır bişey mi oldu aramıssın dedim bişey mi olması gerekiyor aramam için diye basladı.. bende telaşlı geldi sesin ondan sordum dedim..uyuyordum dedim dörde kadar uyudunuz hala ne uykusu falan diye söylenmeye basladı ama cok gergin.. bende tv izlerken uyuyakalmışım ne var bunda diye sert cıktım cünkü yeni uyanmısım zaten ve bu ilk değil bugunlerde sürekli tartısma halinde.. slm söyle babama iyi geceler dedim hiçbirşey demeden kapadı telefonu..hergün aramamı bekliyor aramazsam laf söylüyor..arayınca da sinirini cıkarıyor ben de hamileyim ve kafamda söyledikleri büyüyor katlanamıyorum sinir stres içinde bırakıyor beni...
eşim gece geldi kusura bakma annemin ben de cok üzülüyorum bu haline ama anne işte ne yapayım dedi.. ona da üzülüyorum cünkü cocuğu boguyor günde kac kez arayıp söyleniyor.. ben senin iyi kalpliliğini sevdim yarın ara annemi anacım nasılsın de o hasta 30 sn konuşsan ne olacak söylediklerini takma dedi.. ne yapacağımı şaşırdım arasam bir dert aramasam hem oğluna şikayet edecek hem de arayıp laf sayacak..
ne yapmalıyım sizce aramalı mıyım eşimin hatrına yoksa sinirimi bozmamalı mıyım...

Son düzenleme:
İçimden gelmiyorsa arama taraftarı değilim. Kocam istedi diye kv ile her gün konuşamam. Net.
öyle olduğunda da ben nişanlıyken hergün arıyormusum evlendikten sonra cok değişmişim o benim iyi kalpliliğimi sevmiş ama ben değişmişim mevzularına giriyor..ben onun annesinin böyle olduğunu biliyormusum şimdi ne değişmiş.. bu durumu hamileliğime veriyormuş konularını açıyor.. ben değişmiş suçlu konumuna düşüyorum..halbuki ben yoruldum annesini pofpoflamaktan artık

Allah yardımcın olsun. Zor bir süreçten geçiyorsun; eşin de ailesiyle senin aranda köprü kurmaya çalışıyor. Kırmadan, kendi ruhsal, duygusal, hormonsal değişimlerini eşine anlatabilirsin. İstemediğin bir şeyi zorla yaptırmasın.
Rabbim bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip eylesin.

amin canım inş.. kaç kez konustuk zaten ama değişen birşey olmuyor annesi raporlu hasta olduğundan sorun cıkaran değişen ben oluyorum

hergün arayyıp ne konusuyorsunuz kı
hiçbişey ne var ne yok.. aklında bişey kalmıssa onları söyleniyor.. bir iki laf sokuyor.. tersliyor.. kapatıyoruz.. hastalığı nüksettiğinde böyle diğer günlerde gündelik şeyler ama en az 10 dk ve günde bikaç kez arıyor.. eşime söylendiğimde de ben değişmiş oluyorum halbuki sabrım kalmadı .. bütün gün ve gece kafamda kadınla sürekli tartışır oldum ben delireceğim sonunda

amin canım inş.. kaç kez konustuk zaten ama değişen birşey olmuyor annesi raporlu hasta olduğundan sorun cıkaran değişen ben oluyorum
Psikolojik baskı. Önce böyle değildin şimdi ne oldu vs vs. Bunları geçsin artık. Sen hamilesin, kimsenin arayıp da sana laf söylemesine, seni sinir etmesine izin verme. Gerekirse bebeğinin sağlıklı bir gelişim göstermesi için aramalarını azaltmaları gerektiğini söyle. Çünkü gerçekten hamilelik sürecinde yaşadığın bütün duygusal değişimler bebeğinin bütün yaşamını etkiliyor.

Şimdi arasanız bile çocuk doğunca zaten arayamayacaksınız. Bence şimdiden kestirip atın. O hasta ise siz de hamilesiniz. uyuyorum halsizlik bulantı derken aklıma bile gelmiyor annen deyin.
canım haftaiçi çalısıyorum öğle aralarında aramayı yada aranmayı adet haline getirdi ya cok yogunum diyeceğim yada öğlen uyuyorum masada diyeceğim bilmiyorum.. ama mesafeyi artık koymalıyım bana düşman olacak biliyorum ama kaldıramıyorum psikolojik baskılarını

evet bebeğime cok üzülüyorum zaten bütün stresimi o da cekiyor benimle.. eşim takma o hasta ne dediğini bilmiyor diyor ama ben akşama kadar sabaha kadar kadınla kavga ediyorum kafamın içinde.. haliyle suratım düşüyor eşim de bu kez cok değiştin diyor

ben de artık sabredemiyorum de, arama. bir söyler, iki söyler ama kararlı olduğunu görünce vazgeçer diye düşünüyorum.
sanırım öyle yapacağım huzurum bozulacak ama psikolojimin bozulmasından hergün daha iyidir.. cok arada kaldım bir de carsamba doktora gelecek ne dedi gecmiş olsun diye arasam carsamba günü iki gün aramadığımın acısını cıkarır kesin

Kendi içimden gelmiyorsa aramam şahsen.
Fakat eşim rica ederse o gün arar sonra yine aramamaya devam ederdim.
Her gün ne diye arayıp konuşayım ki.
Ben kayınvalidemi sadece bayramlarda ararım. Ve o kendisi ararsa konuşurum.
O da alıştı buna hatta aramadığım için değere bindim :)))

aslında arama olayını ben baslatmadım kendisi sürekli hergün birkaç kez arıyor böyle alışmış oğlunu da aynı şekilde.. çevresinde ne akrabası ne arkadası ne komsusu kimse yok tek basına evin içinde akşama kadar oturuyor ve telefonla bizi arıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…