Kayınvalidem Hastalığını Kullanarak Baskı Kuruyor Hiç Huzurumuz Kalmadı Böyle Nereye Kadar ?

Burda ciddi anlamda sorun esiniz. 1 yilda her hafta 2-3 kez biri acile gidiyor, serum takilip gonderiliyorsa demek ki HASTALIK YOKTUR. Kayinvalidenizin bu isten psikolojik olarak cikari var belli ki. Yani ambulansla hastaneye gidilmis, zaten acilde bekleniyor, esiniz gidip napiyor ki. Babasiyla kantinde sonuclarin cikmasini beklerken cay mi iciyor ve aileme baktim diye tatmin oluyor? Ay cok sinirlendim bu tavirlara. Siz de kendinize aman hastalik bu, herkesin basina gelir vs demeyin, kendinizi hic suclu hissetmeden rest cekin. Yani insan 1-2 kere kosa kosa gider de, dediginiz sikliktaysa ve hic bir sey cikmiyorsa bi insan donup demez mi bunda bir sey yok, ben huzurumu bozmayayim diye? Zaten belli ki acillik bir sey yok da, hadi oldu diyelim zaten acile gidince esinizin yapacagi bi sey yok. Ailesine hayir diyemiyor size diyor. Konu bu, yoksa bunun aman hastalik olunca insan bir sey diyemiyorla alakasi yok. Eger su an gidersen seninle bir sey yapmam diyin alin cocugunuzu ailenizin yanina gidin haftasonu tatil yapmaya, 1-2 kez gitmese bi esigi atlasa onlarda acile gitmez zaten bi daha. Acil calisanlari bile rahatlar

evet ya bu deveyi gütmek yada bu diyardan gitmek başka seçenek yok gibi haklısınız ben şu an bağdaş kurmuş beklliyorum..
mevzu hastalık olunca rest çekilmiyor asıl sıkıntı burada başlıyor zaten başka bir durum olsa eşim ne görüşür ne gider ne gelir biliyorum çünkü mesafesini koyar ama adamın elini kolunu bağladılar restte çekemiyor istese dahi.. siz olsanız bu deveyi güdermiydiniz ?
Bacimsu net olayim, ben gutmedim.

Bnm anneannem var o da yaşlandığı için kronik hastalıkları var vücudunda ağrılar oluyor vs bi kaç kez böyle yaptı dayım doktora getirdi. Doktorlar yaşlılıktan dolayı böyle yapacak bişey yok deyip geri yolluyorlar, gerçekten de yaptıkları bişey yok ağrı kesici serum verip yolluyorlar zaten evde bir sürü ilaçları ağrı kesicileri var ama sanırım yaşlanınca insanlar ilgi bekliyor hastalığını ön plana atıyorlar neyse dayım anneannemi şımartmadı sürekli hastaneye git gel yapamayız acil durumun yokmuş ilaçlarını kullanacaksın diyerek biraz azarladı bu sefer nazı geçmeyince bıraktı anneannem. Ama aynı zamanda onu psikoloğa getirdiler doktorda konuştu ve ilaç verdi onlarla rahatladı hastane işlerini bıraktı. Bende size çözüm olarak kvyi bir psikoloğa getirmenizi tavsiye ederim ilaç kullanmaya başlayınca rahatlar muhtemelen onun şuan anksiyetesi tavan ölüm korkusu var o yüzden az bi durumda sürekli acillik oluyor

Haftada 2 kere acillik oluyorsa ve hastane işlerini tek başlarına halledemiyorlarsa bu insanlar bakıma muhtaçtır. Aklımız hep sizde kalıyor, maddi manevi yıprandık yetişemiyoruz diyip bakım evine yerleştirmeyi teklif edin. Hemen iyileşirler. Kardeşlere de madem manevi olarak yanlarında bulunamıyorsunuz maddi olarak yanlarında olmak zorundasınız bütün yük bizim üzerimizde diye sert bir konuşma yapın. Gerçi eşiniz bana hiç umut vermedi.
Ay bıktım bu forumdaki pasif ana kuzusu erkeklerden.

Çözümü var neden olmasın, çözümü eşiniz yapabilecek mi orası sıkıntı.
Burada ki kriter, çağırdıklarında annesinin gerçekten hastaneye gitmesi gerekli mi, gittiklerinde ne diyorlar, sırf rahatlasın diye serum takıp gönderip, önemli birşeyi yok diyorlarsa, burada vicdan yapacak bir durum yok, o zaman eşiniz sizi de düşünecek, hesaba katacak.
Eşinizi alın karşınıza konuşun, bu hastane işinin gereksiz şekilde abartıldığını, her gittiklerinde aslında çok ta gerekli olmadığını gördüğünü, artık buna göre davranması gerektiğini söyleyin.
Biraz sorumluluğu babası alsın , şükür sağlıklıymış, ciddi bir durum olursa hastane de tabi ki arasın eşinizi.
Bunun ayrımını yapabilsinler artık ailecek, eşiniz bir iki kere sağlam dursa gitmese, büyük ihtimal bu kadar hastane diye tutturmayacaklarda.
Gitmedi ve durumu çok ciddiymiş diyelim, zaten o zaman yine haber gelecektir, yine gidilir, vicdan yapılacak bir durum yok.

Çözümü var neden olmasın, çözümü eşiniz yapabilecek mi orası sıkıntı.
Burada ki kriter, çağırdıklarında annesinin gerçekten hastaneye gitmesi gerekli mi, gittiklerinde ne diyorlar, sırf rahatlasın diye serum takıp gönderip, önemli birşeyi yok diyorlarsa, burada vicdan yapacak bir durum yok, o zaman eşiniz sizi de düşünecek, hesaba katacak.
Eşinizi alın karşınıza konuşun, bu hastane işinin gereksiz şekilde abartıldığını, her gittiklerinde aslında çok ta gerekli olmadığını gördüğünü, artık buna göre davranması gerektiğini söyleyin.
Biraz sorumluluğu babası alsın , şükür sağlıklıymış, ciddi bir durum olursa hastane de tabi ki arasın eşinizi.
Bunun ayrımını yapabilsinler artık ailecek, eşiniz bir iki kere sağlam dursa gitmese, büyük ihtimal bu kadar hastane diye tutturmayacaklarda.
Gitmedi ve durumu çok ciddiymiş diyelim, zaten o zaman yine haber gelecektir, yine gidilir, vicdan yapılacak bir durum yok.
Babası ambulansla götürdüğünde yine eşimi arıyor çünkü onun da yanında olmasını istiyor serum takıp ilaç verip gönderiyorlar genelde bir kaç kez ciddi bir durumu söz konusu oldu hatırladığım kadarıyla. Ben baban başında sen neden gidiyorsun seni neden çağırıyor onu anlamadım dediğimde çağırabilir bunda ne gibi bir sıkıntı var beni çağırmasında kimi çağırsın koluyu komşu yum çağırsın oda yaşlandı artık demek ki tek başına yapamıyor zorlanıyor inip bindirirken taburcu olurken vs ayrıca annemin rahatsız olduğunda yanında bulunmam başında beklemem neden seni rahatsız ediyor babam var sa var bende bekliyorum evladı olarak bunu mu dert ediyorsun diye yakındı durdu hep bende kendime yüklendim :(

Burda ciddi anlamda sorun esiniz. 1 yilda her hafta 2-3 kez biri acile gidiyor, serum takilip gonderiliyorsa demek ki HASTALIK YOKTUR. Kayinvalidenizin bu isten psikolojik olarak cikari var belli ki. Yani ambulansla hastaneye gidilmis, zaten acilde bekleniyor, esiniz gidip napiyor ki. Babasiyla kantinde sonuclarin cikmasini beklerken cay mi iciyor ve aileme baktim diye tatmin oluyor? Ay cok sinirlendim bu tavirlara. Siz de kendinize aman hastalik bu, herkesin basina gelir vs demeyin, kendinizi hic suclu hissetmeden rest cekin. Yani insan 1-2 kere kosa kosa gider de, dediginiz sikliktaysa ve hic bir sey cikmiyorsa bi insan donup demez mi bunda bir sey yok, ben huzurumu bozmayayim diye? Zaten belli ki acillik bir sey yok da, hadi oldu diyelim zaten acile gidince esinizin yapacagi bi sey yok. Ailesine hayir diyemiyor size diyor. Konu bu, yoksa bunun aman hastalik olunca insan bir sey diyemiyorla alakasi yok. Eger su an gidersen seninle bir sey yapmam diyin alin cocugunuzu ailenizin yanina gidin haftasonu tatil yapmaya, 1-2 kez gitmese bi esigi atlasa onlarda acile gitmez zaten bi daha. Acil calisanlari bile rahatlar
bende bunu hep sorguladım eşime söyledim baban başında bak gidiyorlar ambulans götürüyor bide seni neden çağırıyor sen gidip napıyosun ekstra dedim ha gider bakarlar elzem bir durum ciddi bir durum olur tabi ki arasın seni böyle olmaz ki dedim Bana söylediği beni aramayacakta kimi arayacak tabi ki gideceğim o benim annem hem ne olur gitsem hem ne olur başında beklesem bunu neden sıkıntı yapıyorsun der dururdu sonra zaman ilerledikçe böyle bir sarmalın içinde buluverdik kendimizi. Acillik çok bir şeyi yok tansiyon kalp bazen ciğerler su toplar idrar yolu enfeksiyonu hep bu döngü acilde serum ile son bulur eve taburcu olur bir kaç kez de hastaneye yatmışlığı vardır 1 yıl içerisinde. gitmese aklı kalıyordu gidince de zaman içerisinde bu durum işin içinden çıkılmaz bir hal aldı ne yazık ki
Peki benim bu anlattığım durum önceden ayda 1 kez yaşanıyordu yine ayda 1 kez yaşansa bu kez sizde eşim gibi bana söylermiydiniz aman zaten ayda 20 günde bir gidiyormuş normal gitsin olabilir diye

iş yeri için söyledi zaten ben sürekli izin alamıyorum artık sıkıntı oluyor diye bu kez de iş çıkışlarında akşamları ve hafta sonları aramaya devam ettiler önceden ayda 1 2 kez oluyordu sonra her hafta sonrada en az haftada iki kez olmaya başladı bu durum yazın kızı geliyor yaklaşık 2 ay kalıp gidiyor. onlar varken sesleri çıkmıyor aramıyorlar bizi ama onlar gittiği vakit geri kalan 10 ay böyleyiz.. sırf bu yüzden boşanmak mantıklı olur mu karar veremiyorum.. çözüm arıyorum çözüm bulamıyorum.. gerçekten çok bunaldım nefes alamıyorum onların baskısı yüzünden hayatımdan zevk alamaz oldum :( bi çare içimi buraya dökmek istedim ama sanırım ya kabulleneceğim yada boşanacağım başka bir yol gelmiyor gibi ilerisi için daha kötü olacak her şey tabi ileriyi rabbim bilir kimin ne olacağı belli değil ama şu halde bile ettikleri eziyet uyguladıkları baskı bıktırdı..
Hastalik bu sadece siz vakit gecirirken geliyorsa yalandir ozaman esiniz isiyle sikintiya girene kadar saatleri belli degilmis esiniz is sikinti oluyor deyince cikis saati olmaya baslamis kizi varkende hastalik yok millet doktora randevu alir sizin kaynana hastaliga randevu veriyor o zaman esinize saglam bir rest cekin bakalim ama kavgayla degil bir gun alin karsiniza seninle konuşmam lazim deyin ben artik boyle devam edemiyorum ama seninde annen seni ayiramam annenden beni birak git artik yoksa bende hasta olacagim bana evladima kim bakacak deyin uzgun ama kararli durun esiniz icinde zor durum inansa dert inanmasa dert

bakıcı ya da kimse yanaşmıyor çünkü daha elden ayaktan düşmemişler bunu bahane gösteriyorlar paraları çok tatlı çok kıymetlidir kimseye 1 liraları vermezler anlayacağınız her yerden elimizi kolumuzu bağladılar.

Ama bir şekilde destek olmak zorundalar. Yada eşiniz yavaş yavaş ilgiyi dağıtmak zorunda. Siz hastaneye gidin ben geliyorum diyecek, Serum takılırken beklemeyecek. Eşinizle konuşup bir çözüm yolu bulmalısınız. Tayin olmaz, bakıcı olmaz, gitse olmaz gitmese olmaz. Zor bir durum farkındayım ama eşiniz çözmek zorunda. Allah kolaylık versin.

Sorun eşinin sorunu.
Tamam hastalık, aileye destek olmak gerek fakat bunu karısını çocuğunu ihmal etmeden yapmak zorunda.
Arıyorlar napim vs kesinlikle manipülasyon cümleleri. Gerçekten hasta olan ambulansla gitmeyi de kabul edecek bu kadar basit.
Ölümlü dünya ise sana da ölümlü dünya, yarına çıkacağının garantisi var mı? Yok. Sen ve senin çocuğunun kvden önce ölmeyeceği garantili mi? Değil. Niye kv şımarıklığı için ömür harcıyorsun?

Eşinle ciddi konuş.

Ya bakıcı tutulacak, ya gitmemeye alıştıracak.

Sorun eşinin sorunu, eşlik ve babalık görevlerini ihmal ediyor favori evlat olmak için. Sorununa ortak olma sadece çözüm iste. Çözüm kafana yatmazsa da gerçekten boşan. En azından eğlenceden piknikten kocan yüzünden erken dönmek zorunda kalmazsın keyfine bakarsın.

Hastalik bu sadece siz vakit gecirirken geliyorsa yalandir ozaman esiniz isiyle sikintiya girene kadar saatleri belli degilmis esiniz is sikinti oluyor deyince cikis saati olmaya baslamis kizi varkende hastalik yok millet doktora randevu alir sizin kaynana hastaliga randevu veriyor o zaman esinize saglam bir rest cekin bakalim ama kavgayla degil bir gun alin karsiniza seninle konuşmam lazim deyin ben artik boyle devam edemiyorum ama seninde annen seni ayiramam annenden beni birak git artik yoksa bende hasta olacagim bana evladima kim bakacak deyin uzgun ama kararli durun esiniz icinde zor durum inansa dert inanmasa dert
Evet en güzeli sizin söylediğiniz .....-Ben kendimi feda ediyorum aradan çekiliyorum çünkü zamanla bu daha da artacak çünkü yaş ilerliyor diyecek.Ben evladımla ilgileneyim hiç bir güzel aktiviteyi yarım bırakmadan çocuğumun gönlünü yapayım sende git ailenle ol.Kırmadan ,küsmeden bitirelim.Kimse taşın altına elini sokmuyor ben bu fedakarlığı yapacağım desin bakalım ne olacak ????

böyle giderse boşanmayı düşünüyorum diyin.
eşiniz bir gün desin ki: baba çok izin aldığım için işten çıkardılar. Bu ay ödeme çok. Bana 20.000 vermeniz laızm
Her şeyi göze alıp gideceksiniz.
Diğer kardeşlerle konuşup anneye bir hasta bakıcı tutmayı teklif edin
ya bu diyardan gideceksiniz ya bu deveyi gudeceksiniz
O zaman bakıcı tutulsun. Çocuklar ve kp eşit şekilde bölüsülsün.
karısını çocuğunu ihmal etmeden yapmak zorunda.
1-Sorun eşinde ambulans yerine giderek favori evlat olmak için seni manipüle ediyor.

2-Hastanede özel bakıcılar var yatan hasta kliniklerinde bunlardan bir sürü oluyor numaraları alınıp anne hastaneye gidince başına yollanır.

3-Eşin karısını ve çocuğunu ihmal ediyor bunun çözümlere yanaşmazsa ev ayırmadan sonra boşanmaya kadar yolu var.

1-Ambulans harici hastaneye götürmek yok,

2-Yatarken özel hasta bakıcı yollanır yada alsın serumunu dönsün taksiyle,

3-Karısını çocuğunun asla aktivitesini yarıda kesmeyecek böyle devam ederse boşanmada dahi kusurlu sayılır.

4-Tayine olumlu bakacak olursa.

Evet en güzeli sizin söylediğiniz .....-Ben kendimi feda ediyorum aradan çekiliyorum çünkü zamanla bu daha da artacak çünkü yaş ilerliyor diyecek.Ben evladımla ilgileneyim hiç bir güzel aktiviteyi yarım bırakmadan çocuğumun gönlünü yapayım sende git ailenle ol.Kırmadan ,küsmeden bitirelim.Kimse taşın altına elini sokmuyor ben bu fedakarlığı yapacağım desin bakalım ne olacak ????
Simdi adamin yerine kendime koyuyorum bende korkardim ama her seferinde bir agri kesici ile yollaniyorsa bu kadin tahlillerde sikinti cikmiyorsa ailemi ihmal etmem konu sahibi elestirerek kavga ederek konusursa ters tepebilir ama benim dedigim gibi bir konusma yaparsa cozum bulabilir esi diger kardesler ayni yerde olsalarda yine o adami cagiracaklarmis gibi hissettim ben kizi olunca olmuyormus sonucta

Simdi adamin yerine kendime koyuyorum bende korkardim ama her seferinde bir agri kesici ile yollaniyorsa bu kadin tahlillerde sikinti cikmiyorsa ailemi ihmal etmem konu sahibi elestirerek kavga ederek konusursa ters tepebilir ama benim dedigim gibi bir konusma yaparsa cozum bulabilir esi diger kardesler ayni yerde olsalarda yine o adami cagiracaklarmis gibi hissettim ben kizi olunca olmuyormus sonucta
Evet işin sonunda vicdansız kötü kalpli yaftası yer,en güzeli kibarca aradan çekilmek

Evet işin sonunda vicdansız kötü kalpli yaftası yer,en güzeli kibarca aradan çekilmek
Hastalik meselesi degil ama birlikte yasama meselesi olmustu yillar evvel aramizda esimle ayni konusmayi yapmistim evlatsin anneni atamazsin ama ben cekmek zorunda degilim demistim biriyle yasama meragim olsaydi ailemle yasamaya devam ederdim hemen gidip anlasmali bosanabiliriz demistim o gunden sonra konusu dahi acilmadi

Ben acildeki doktorlara hemşirelere ve gerçek hastalara üzüldüm açıkçası. Gerçekten acillik olanlar kv yüzünden beklemek zorunda kalıyor. Kusura bakmayın kv niz normal değil devletin kaynakları boşuna kullanılıyor. Sağlık bakanlığına şikayet edilemez mi acaba işim bir de bu boyutu var

Kadına birşey olsa vicdan azabı çekme kısmı bir6
Ben acildeki doktorlara hemşirelere ve gerçek hastalara üzüldüm açıkçası. Gerçekten acillik olanlar kv yüzünden beklemek zorunda kalıyor. Kusura bakmayın kv niz normal değil devletin kaynakları boşuna kullanılıyor. Sağlık bakanlığına şikayet edilemez mi acaba işim bir de bu boyutu var
Bencede bir sınırı olmalı acile gitmenin yada tahlil yaptırmanın. Haftada iki kere tahlil yaptirmak nedir?

Çok saçma bir durumun içindesiniz kayınpederinizin eli ayağı tutuyor istese kendisi götürebilir hastaneye size ihtiyacı yok ayrıca kayınvalidenizinde belliki psikolojik sorunları var ilgi bekliyor serum hastane onu psikolojikmen rahatlatıyor olabilir alışkanlık olmuş resmen. Benim annemde çok hastalanır ama babam arabası olmadığı halde kendi götürür hastaneye bizleri aranaz. Belliki siz çok sabırlısınız ben olsam şimdiye kadar dayanamazdım gerçekten zor bir durum sabır diliyorum.

Back
X