Kayınvalidem her yere bizimle gelmek istiyor

Tepemde mi oturtacağım toplu çağırıp? Zaten aile apartmanında oturuyorlar her gün dip dibe. Allahtan benim eşim uyanık çıktı oradaki evi kiraya verdi başka yere taşındık
Tepenizde oturtmanıza gerek yok, 2 kere uğraşmayın diye dedim. Annem 4 çocuğunu da bir arada görmek isterdi, biz de çocuklar küçük, curcuna çok oluyor diye biraz kaçınırdık , çocuklar büyüdü, tam rahat ettik derken annem bir anda bizi bırakıp gitti. Şimdi keşke daha çok bir arada olsaydık, çocukların büyümesini beklemeseydik diyoruz... Herkes burada kendi yaşadıklarından bir şeyler çıkararak yorum yapıyor. Diğer konularda kv haksız buldum ama iftar konusundaki isteğini yadırgamadım. Tabi anne olunca iş başka, kv olunca iş başka...

Aslında tam tersi eşimin 2 katı falan kazanıyorum. Bu bu arada sadece bana değil diğer 2 eltime de yapılıyor. Hatta allah affetsin beni bunu dediğim için ama diğer eltilerimden o yatalak olan oğlunun altını değiştirmesini falan istemiş büyük olan eltim de yapmış hatta küçük eltimden de isteyince kız geçmiş mutfakta allahım ben nasıl yapcam diye ağlamış baya. Büyük eltime yazmış durumu o kurtarmış onu sen hiç bulaşma bu işe ben bulaştım zaten ben yaparım diye. ben o zamanlara gelmedim diye seviniyorum allahım affet. Kaçardım herhalde babamın evine
Çalısan kadınsanız nasıl bu kadar içli dışlı olabildiniz kv ve ailesi ile. Yani insan calişınca yorgun oluyor zaten e haftasonu da esinizle beraber birseyler yapsanız vakit kalmaz zaten. Ayda bir goruşün yeter

Kızlar selam ben 1.5 senedir evliyim. Eşimin memleketine taşındık evlenince ben de yakın mesafedeki başka bir şehirde çalışıyorum gidip geliyorum. Oturduğum şehirde ailem arkadaşım vs. kimsem yok, eşimin ailesi var evlenmeden önce tamamen yalnız olmayalım en azından ailelerden biri yakında olsun istemiştim. Hatta kayınbabam kadının sürekli şehir dışına gidip gelmesi olmaz çalıştığın yerde ev tutun oğlum gidip gelsin demişti sağolsun ama ben kabul etmedim. Benim iş saatlerim esnek sürekli gitmeme gerek olmuyor vs. Böyle olması bana daha hakkaniyetli geldi. Ben kendim aile özlemi çektiğim için eşim çeksin istemedim. Her hafta sonu mutlaka ailesini ziyaret ettik o söylemese ben söyledim. Ama şimdi görüyorum ki bizim ziyaretlerimiz bir zorunluluğa dönüşmüş. Eğer bir sebepten gidemezsek kayınvalidem pazartesi günü eşimi arayıp gece 12 ye kadar sizi bekledim gelirsiniz diye vs. diyerek duygu sömürüsü yapıyor. İlk başlarda farketmedim ama kimi evime çağırsam o da gelmek istiyor. Hatta evlendikten sonra ilk tatilimize gidecektik -balayı hariç- o da gelmek istedi bizimle. Ya da eşimin kardeşlerinden birini çağırıyorum hepsi evli yani annesiyle yaşayan yok bir bakıyorum kayınvalidem de gelmiş. Çünkü onlara da duygu sömürüsü yapıyor bir şekilde seni de alalım dedirtiyor. Bu ay yoğun çalıştığım için son haftaya kadar kimseyi iftara davet edemedim geçtiğimiz cumartesi günü kayınvalidemleri davet ettim ilk olarak. Pazartesi günü de 2 kaynımla eşlerini davet ettim. Pazartesi günü bir baktım annesi de gelmiş eşimin abisi davet etmiş. Ya sizce bu normal mi ben mi takılıyorum buna? Bana göre bir başkasının evine başka biri davet edilmez. Bu arada kayınvalidemden kötü hiç söz duymadım eşim de annesinin bir melek olduğunu söyler her zaman yani bu hikayede şeytan olan kesinlikle ben olurum eşime bir şekilde bunu normal karşılamadığımı söylesem.
yani kendi cocuklarindan biri size gelince oda gelmek istiyor. tatile giderken nasil sizle geleyim mi der diyecegim ama benim kv de diyor benide goturun diye ben orali bile olmadim. senin kv benim kv ayni heralde. esimin kardesi esiyle bize gelsin onu cagirmadim mi trip atar anlarim hemen. ben yakin oturdum zor kactim valla herseyede karisir benimki. Allah yardimcin olsun.

bende nişan attım kaynanam her yer bizle geliodu mutfakta otururken bile yanımızdan gitmiodu sonuç: evlenince birlikte oturalım dediler dğüne 2 ay kalmışken
en sonunda yüzüğü kafalarına yediler.
iğrenç.

Eşinizle bir plan yapıyorsanız tatil vs bunu pekala sizde söyleyebilirsiniz başbaşa olmak istediğinizi eşinize kayınvalidenize . Alınacak gücenecek bir şey yok . Geri kalan kısımları da eşinizle çözebilirsiniz söyleyin tamam gelinecek yer var gelinmeyecek yer var ben söylüyorum eşime her şeyi valla ister alınsın ister alınmasın. Sınırlar önemli benim için ..

Daha yeni evlisiniz nasıl alışırsa öyle gider bu konuyu eşinizle değil bunu yapanlarla halledin bende bir başkasının evine birini davet etmeyi sevmem isteyen istediğini davet etsin ilk etapta kibarca bu durumdan hoşlanmadığınızı ve alışık olmadığınız için rahatsız olduğunuzu belirtin

Back
X