- 20 Şubat 2017
- 1.663
- 6.624
- 158
Bazı kanser türleri direk götürüyor. Pankreas mesela. Bir de kaçıncı evresinde yakalandığında önemli. Bazıları da dönem dönem tekrarlıyor. Gerçekten çok kötü bir hastalık.
Benim kayınvalidemin tedavisi yaşadığı süreyi uzattı.
İnsanın yakın zamanda öleceğini bile bile yaşaması çok zor bir sınav. Allah ölümünde hayırlısını versin.Bütün hastalarımıza da acil şifalar dilerim.
Kadın zaten hastaymış, bence hiç bulaşmayın. Kadın laf sokan birisi olsa da eşinin annesi. Şimdi kavga vs edersen eşin vicdan azabı duyar sonra. Konuşsun dursunlarİyi geceler hanımlar. Buraya yaklaşık 10 ay önce kayinvalidemin kansere yakalandığını ve karı koca çok cimri insanlar oldukları için iyi bir profesör yerine, üç ayda bir doktorun değiştiği devlet hastanelerinde tedavi aldığını, her doktorun başka bir tedavi uygulaması sonucu, kanserin artık tüm vücuda yayılmaya başladığını, eşimin masrafları karşılama önerilerini reddettiklerini vs yazmıştım. Bana karışma dediniz. Karismadim. Geçmişte
, kayinvalidemin art niyetli konuşmalarından, laf sokmalarından, eşimle her günümüz kavgayla geçerdi, bu hastalik sonrasinda hepsini unutmuştum.
Evde bekar görümcem var, o bakıyor annesine.
Bundan birkac ay önce burun estetiği ameliyatı oldum. Enfeksiyon riskinden dolayı gelmeyin dedikleri için doğal olarak gitmemiştik. Ameliyatım çok başarılı geçti, karınca yiyen burnum gitti yerine yüzüme bence ve çevreme görede çok yakışan bir burun yapildi.
Hanımlar, kapıdan girdim, kayınvalidem tam karşımda duruyordu, birden "yazık etmişsin yüzüne" deyip, her zamanki gibi yuzunu eksiterek yerine geçti. Yüzüm degismis. Eski burnum zaten güzelmiş. Tabii ki yancisi görümcem de "delikler eşit değil" muhabbetine girince, durun dedim ya, bosverin burnu vs, sen nasılsın, nasıl gidiyor?
"Zaten oğlun hemen haberledi Bize burnunu yaptirdigini" böyle diyor kadın. Sanki ayıp, gizli bir şey yaptirmisim da oğlum haberlemis bunlara.
Hanımlar, inanın kötü olsa ki burun estetiği bölümünde burnumun eski yeni hali var, biraz bile kötü olsa diyeceğim ki, gerçekten hakli kadın. Ama hem bu kadar hasta olup, hem aynen eskisi gibi kötü kalpli olması, hiç değişmemesi içime oturdu.
O kadar kötü kalpli ki. Hic değişmemiş. Eşim bile bozuldu. annem yine saçmaladı dedi. boşuna uzuluyormusum bu kadın için. Değmezmiş. İnanın burnumu begenmedigi için değil bu kırgınlığım, güzel olan bir şeye ana kız o halde bile çamur atmaları beni kırdı. Umarim anlatabilmisimdir.
Ay bildiğin cadaloz kaynana. Nasıl bu kadar umursamadan konusabiliyorlar anlamıyorumİyi geceler hanımlar. Buraya yaklaşık 10 ay önce kayinvalidemin kansere yakalandığını ve karı koca çok cimri insanlar oldukları için iyi bir profesör yerine, üç ayda bir doktorun değiştiği devlet hastanelerinde tedavi aldığını, her doktorun başka bir tedavi uygulaması sonucu, kanserin artık tüm vücuda yayılmaya başladığını, eşimin masrafları karşılama önerilerini reddettiklerini vs yazmıştım. Bana karışma dediniz. Karismadim. Geçmişte
, kayinvalidemin art niyetli konuşmalarından, laf sokmalarından, eşimle her günümüz kavgayla geçerdi, bu hastalik sonrasinda hepsini unutmuştum.
Bundan birkac ay önce burun estetiği ameliyatı oldum. Enfeksiyon riskinden dolayı gelmeyin dedikleri için doğal olarak gitmemiştik. Ameliyatım çok başarılı geçti, karınca yiyen burnum gitti yerine yüzüme bence ve çevreme görede çok yakışan bir burun yapildi.
Hanımlar, kapıdan girdim, kayınvalidem tam karşımda duruyordu, birden "yazık etmişsin yüzüne" deyip, her zamanki gibi yuzunu eksiterek yerine geçti. Yüzüm degismis. Eski burnum zaten güzelmiş. Tabii ki yancisi görümcem de "delikler eşit değil" muhabbetine girince, durun dedim ya, bosverin burnu vs, sen nasılsın, nasıl gidiyor?
"Zaten oğlun hemen haberledi Bize burnunu yaptirdigini" böyle diyor kadın. Sanki ayıp, gizli bir şey yaptirmisim da oğlum haberlemis bunlara.
Hanımlar, inanın kötü olsa ki burun estetiği bölümünde burnumun eski yeni hali var, biraz bile kötü olsa diyeceğim ki, gerçekten hakli kadın. Ama hem bu kadar hasta olup, hem aynen eskisi gibi kötü kalpli olması, hiç değişmemesi içime oturdu.
O kadar kötü kalpli ki. Hic değişmemiş. Eşim bile bozuldu. annem yine saçmaladı dedi. boşuna uzuluyormusum bu kadın için. Değmezmiş. İnanın burnumu begenmedigi için değil bu kırgınlığım, güzel olan bir şeye ana kız o halde bile çamur atmaları beni kırdı. Umarim anlatabilmisimdir.
Annem ve babam toplam 10 sene bu hastalıkla savaştı. bunu bu forumda belki yüz kere yazmisimdir. Bu hastalığı benden iyi kim bilebilir?
Kayınvalidem hastalıktan sonra böyle olmadı o hep böyleydi. Hep başkalarına laf sokar, hep en iyisini ben bilirim, siz ne bilirsiniz diye dusunur, hep en bilgin, en bilen, en bilgili, en güzel yemek yapan, ev işi yapan, çocuk bakan kendisi görülsün isteyen bir insandı.
Bu hastalığın insanın psikolojisini nasıl mahvettigini en iyi ben bilirim. Bu kadın hep böyleydi ama, antabiliyor muyum? Ben artık hali kalmamış uğraşmaz diyordum ama yanılmışım.
Beğenmenize sevindim bu arada.
Peki niye gidiyorsunuz kovan böyle bir kadının evineDemedim çünkü kırmaktan korktum. Kendisi geçmişte hiç alınilmayacak bir cumlem yüzünden beni minicik çocuğumla evden kovan, hatta peşimden kovalayan bir kadın. Hepsini unutmuştum. Düzelmesi için her gün dua eder olmuştum ama umrumda değil artık ne olduğu ne olmadığı.
Çünkü insanın düşmanının başına gelmesini istemeyeceği bir hastalık bu. Konu sahibi hem annesini hem babasını kanserden kaybetmiş ve adım adım ne olacağını neler yaşanacağını biliyor. Kendisi sevmese de kocasının annesi çocuklarının babaannesi. Benim de babam ve dayım hemen hemen aynı anda kansere yakalandı ve 20 gün arayla vefat ettiler. Etrafımda kansere yakalanan birini duysam ben de hemen koşarım yol gösteririm bilgi veririm. Konu sahibi de ha gayret belki kurtarılır diye tez canlı davranmış ama karşı taraf yardım falan istememiş doktora hastaneye para harcamayı gereksiz bulmuş. Koşarak ölüme giden ama buna inanmayan, hasta olmadığını iddia edene ne hali varsa görsün demek zor. Vicdansız olmak lazım bunun için.Sacmalamayin lutfen, neden hakli cikmak gibi bir derdim olsun? Elime ne gececek hakli ciksam?
Madem bu kadar kotuydu kayinvalideniz, boyle kotu davrandi size yillarca, neden hasta olunca illa kendi dediginiz doktor/hastane ya da tedavi olsun diye direttiniz?
Ya dediginiz kadar kotu degil ya da siz kadinin tedavi surecinde ilgili gibi davrandiniz, rol yaptiniz yani. Her halukarda kendinizle celisiyorsunuz
Ayıp algımız iyice şaştı. Eskiden büyüklerin yanında uzanmak vs ayıptı (ki saçma) şimdi de bu mu çıktı?Ne olursa olsun, ailede kanser tedavisi goren birisi varken estetik yaptirilmaz bana gore, ayiptir. Kendi anneniz kanser olsa ameliyat olur muydunuz yine de?
Peki bundan hiç pişmanlık duydular mı? Mesela o cahil görümce?goturemedik ve yayıldı maalesef
Geride iki bekar çocuğu var, annemde vefat ettiğinde abim bekardi ki hala bekar, bu bana dokundu, ne kadar kötü olursa olsun ölmesini asla istemedim, istemem. O konumu buraya bırakmaya korkuyorum, çok savaştım hatta ölmesin iyi tedavi alsın diye ama bosunaymis.Sizin 2 çocuğunuz var sanırım. Uzun senelerdir evlisiniz o halde. Kayınvalidenizde size kötü davranmış baştan beri. Doğru mu anlamışım?
O halde kanser olması sizi çokta ilgilendiren bir durum değil. Bende kapıdan girişte kanser hastası bir kayınvalide ile karşı karşıya geldim. Eşimin huzursuzluğu bizi boşanmaya kadar iterdi. Ama hep bir yandan vicdan azabı çekmedim değil. Keşke anne-oğul geçinebilselerdi. Bir sabah uyandım. Eşim salonda oturuyordu. “Annem ölmüş” dedi. Annesinin arkadaşının facebook’undan öğrenmiş.
Maalesef insanların kendinden büyük egoları oluyor. Değer miydi anne-oğul böyle ayrılmalarına.
Sizinki tabi ki bambaşka bir süreç. Karaciger kanserini bilmiyorum. O da akcigere benziyorsa, bir de tabii metastaz yapıyor çok yaşamaz. Bir kaç zaman sonra hayatınızdan tamamen çıkacak zaten. Çok takılmayın.
Benim eşimde babasınınkini tesadüfen öğrenmişti. Şeytan üvey annesi arayıp söylememişti bile. Hastane görevlisi tesadüfen eşimi arayıp morga indirdik deyince öğrenmişti bir anda. Çok üzücü oluyor ciddenGeride iki bekar çocuğu var, annemde vefat ettiğinde abim bekardi ki hala bekar, bu bana dokundu, ne kadar kötü olursa olsun ölmesini asla istemedim, istemem. O konumu buraya bırakmaya korkuyorum, çok savaştım hatta ölmesin iyi tedavi alsın diye ama bosunaymis.
Eşinizin durumuna çok üzüldüm. Annenin ölümünü baksa bir yerden öğrenmek. Çok acı
O zamanlar hasta değildi ve uzun bir süre gitmedim. Geldi, özür diledi, ben de kabul ettim. Tabii ki, özür dilerken bile olayı farklı anlattı ama, arada abim vardı, onu kırmak istemedim.Peki niye gidiyorsunuz kovan böyle bir kadının evine
ay aman onlar beğense nolucak beğenmese nolucak? senin hoşuan gitti mı? bitmiştir bence çok kafa yorma eş ailesiyle gerçekten çok gereksizler.İyi geceler hanımlar. Buraya yaklaşık 10 ay önce kayinvalidemin kansere yakalandığını ve karı koca çok cimri insanlar oldukları için iyi bir profesör yerine, üç ayda bir doktorun değiştiği devlet hastanelerinde tedavi aldığını, her doktorun başka bir tedavi uygulaması sonucu, kanserin artık tüm vücuda yayılmaya başladığını, eşimin masrafları karşılama önerilerini reddettiklerini vs yazmıştım. Bana karışma dediniz. Karismadim. Geçmişte
Hayır. Onlara göre herkeste süreç böyle isliyormuş. Herkes özel profosore mi gidiyormuş sanki. Şuan bile, kadın bir aydır tedaviyi bırakmış, annemiz dinlensin sonra devam eder diyorlar. Öyle bir umursamazlık var ki. Onlara her dakikanın önemli olduğunu çok söyledim ta en başından beri ama söylediğimle kaldım.Peki bundan hiç pişmanlık duydular mı? Mesela o cahil görümce?
Size ne? Benim ayibimla sizinki bir olmak zorunda mi? Alakasiz alakasiz konularda beni surekli alintilayip son derece sacma bir muhalefet algisi olusturuyorsunuz.Ayıp algımız iyice şaştı. Eskiden büyüklerin yanında uzanmak vs ayıptı (ki saçma) şimdi de bu mu çıktı?
"Ben beğendim önemli olan o diğer görüşler umurumda değil" diyerek kesip atsaydiniz çok büyütmüşsünüz.İyi geceler hanımlar. Buraya yaklaşık 10 ay önce kayinvalidemin kansere yakalandığını ve karı koca çok cimri insanlar oldukları için iyi bir profesör yerine, üç ayda bir doktorun değiştiği devlet hastanelerinde tedavi aldığını, her doktorun başka bir tedavi uygulaması sonucu, kanserin artık tüm vücuda yayılmaya başladığını, eşimin masrafları karşılama önerilerini reddettiklerini vs yazmıştım. Bana karışma dediniz. Karismadim. Geçmişte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?