Kayinvalidem hiç degismemis

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Tabiki, ben her zaman derim; Tedavisi olan hastalıktan korkmayın, zor ama geçer. Benim annem de babam da kanserdi. Neyseki annem görece kolay atlattı. Babam ise 4 kez ameliyat oldu, en son artık ameliyat olamayacak duruma geldi, kemo ile kontrol altında tutulmaya çalışıldı. Ameliyatı, tedavisi, rehabilitasyonu; hepsi çok zor zamanlardı ama işte insan elden birşey gelmeyince sürece alışıyor. Ne yapacaksın ki

Kadın zaten hastaymış, bence hiç bulaşmayın. Kadın laf sokan birisi olsa da eşinin annesi. Şimdi kavga vs edersen eşin vicdan azabı duyar sonra. Konuşsun dursunlar

Ay bildiğin cadaloz kaynana. Nasıl bu kadar umursamadan konusabiliyorlar anlamıyorum

Bazi insanlarin icine fesatlik vermis.. inanin sizin birsey yapmaniza gerek kalmiyor o zaman. Cunku o kiskanclik hasetlik zaten onlara yeterli ceza

Eski kafa insanlar ameliyattan öcü gibi korkuyorlar. Onların sadece yanları batsın ve doktor hap versin içsinler.
Benim kuzenim de burun estetiği oldu. Tüm aile büyükleri demediğini bırakmadı. Eski burnun daha güzeldi, ne gerek var yüzünle oynadın, surat ifaden bozuldu... Biz kuzenleri de çok beğendik yeni burnunu tamam yüz ifadesi değişti ama o mutluysa biz de mutluyuz.

Eski konunuzu hatırlıyorum. Bu hayatta öğrendiğim önemli şeylerden biri de istemediği sürece kimseye yardım etmemek. Konu size kadar gelir var mı bir tanıdığın ya da bildiğin derler o zaman koşarım. Ya da önce kendim ilgilenirim sorarım. Şurada şu var burada bu var isterseniz arayıp ayarlayayım derim. Kabul ediyorlarsa tamam ama yok mırın kırın ediyorlarsa kimsenin işine karışmam. Hastalığı yayılmışsa sayılı günü var demektir. Duymazdan geleceksiniz yapacak bir şey yok.

Gerçekten çok güzel olmuş.önemli olan sizin beğenmeniz gerisini boş verin.

Şöyle ki her insanın acıyı yaşama şekli farklı.

Sizi sakin, iyi kalpli biri olarak gördüm, böyle insanlar laf da söylense derdini içine atar aman etrafı üzmeyeyim der. Ailenizin de size benzeme olasılığı yüksek.

Kayınvalide zaten hastalıktan önce de huysuzmuş, ölüm korkusuyla yüzleşince sakin olmasını beklemiyorum.

Siz de biliyorsunuz ağrılı bir süreç herkesin ağrıyı yaşama şekli farklı. Kimisi yastığa ağlar öteki etrafa bağırır.

Hastalığın ötesinde zaten estetik ameliyatlarda illa ki bir yakın laf söylüyor, ameliyat sonrası düzenli bakın gibi düşünün. Mavi boncuk diyorum ben buna aman nazar değmesin.

Peki niye gidiyorsunuz kovan böyle bir kadının evine

Çünkü insanın düşmanının başına gelmesini istemeyeceği bir hastalık bu. Konu sahibi hem annesini hem babasını kanserden kaybetmiş ve adım adım ne olacağını neler yaşanacağını biliyor. Kendisi sevmese de kocasının annesi çocuklarının babaannesi. Benim de babam ve dayım hemen hemen aynı anda kansere yakalandı ve 20 gün arayla vefat ettiler. Etrafımda kansere yakalanan birini duysam ben de hemen koşarım yol gösteririm bilgi veririm. Konu sahibi de ha gayret belki kurtarılır diye tez canlı davranmış ama karşı taraf yardım falan istememiş doktora hastaneye para harcamayı gereksiz bulmuş. Koşarak ölüme giden ama buna inanmayan, hasta olmadığını iddia edene ne hali varsa görsün demek zor. Vicdansız olmak lazım bunun için.

Ne olursa olsun, ailede kanser tedavisi goren birisi varken estetik yaptirilmaz bana gore, ayiptir. Kendi anneniz kanser olsa ameliyat olur muydunuz yine de?
Ayıp algımız iyice şaştı. Eskiden büyüklerin yanında uzanmak vs ayıptı (ki saçma) şimdi de bu mu çıktı?

Geride iki bekar çocuğu var, annemde vefat ettiğinde abim bekardi ki hala bekar, bu bana dokundu, ne kadar kötü olursa olsun ölmesini asla istemedim, istemem. O konumu buraya bırakmaya korkuyorum, çok savaştım hatta ölmesin iyi tedavi alsın diye ama bosunaymis.

Eşinizin durumuna çok üzüldüm. Annenin ölümünü baksa bir yerden öğrenmek. Çok acı

Benim eşimde babasınınkini tesadüfen öğrenmişti. Şeytan üvey annesi arayıp söylememişti bile. Hastane görevlisi tesadüfen eşimi arayıp morga indirdik deyince öğrenmişti bir anda. Çok üzücü oluyor cidden

Peki niye gidiyorsunuz kovan böyle bir kadının evine
O zamanlar hasta değildi ve uzun bir süre gitmedim. Geldi, özür diledi, ben de kabul ettim. Tabii ki, özür dilerken bile olayı farklı anlattı ama, arada abim vardı, onu kırmak istemedim.

Şimdi çocuklarım var. Babaanneniz söyle böyle.yapti deyip, gitmemek, en çok onlara zarar verir diye, ne yaparsa yapsın görmüyorum duymuyorum, pek bir araya gelmiyorum zaten. Çoğunlukla büyük oğlum babasıyla gidip geliyor.

ay aman onlar beğense nolucak beğenmese nolucak? senin hoşuan gitti mı? bitmiştir bence çok kafa yorma eş ailesiyle gerçekten çok gereksizler.

Bence birinden eleştiri aldığımız zaman, bu kişininde sırf gıcıklık etmek için ya da kıskançlığından laf ettiğini düşünüyorsak,

Ona ;

Aaa öyle mi, Neyse, ben sevdim, çok memnunum. Bence güzel .

Diyerek gayet olgunca cevap verip gülüp geçmeli. .

O tarz insanları, bu tarz umursamaz şekilde geçip gitmek en iyi cevap olacak.

Çünkü öyle insanların istedikleri sizi üzmek. Kırmak. Acabaya düşürmek.
Onlara istediklerini vermeden, insan kendinden kararından duruşundan, burnundan emin olmalı.

Şimdi bu genel bir yorum idi.

Hasta insana yaşlı insana bakmak sabır işidir. Kimisinin diline de vurur bu durumlar. Kayınvalideniz için yapabileceğiniz en iyi şey dua etmek. Allah bedenine de kalbine de şifa versin diye.

Üzücü.
Gerçekten üzücü.
Bazı şeyleri idrak edememiş ise cahildir, yaşlıdır. Belki de sandığınız gibi gerçekten kötüdür.

Bunların hiçbirini değiştirmeye sizin gücünüz yetmeyecek muhtemelen. .o yüzden siz bosverecek. .
Kendinizden sorumlu olacak,

Allah herkese kalp ve beden sağlığı güzelliği versin diyeceksiniz .

İmtihan dünyası. .
İnsan istemedikçe şifa bulmaz. Bulduramazsiniz. .
Siz kendi dünyanıza bakın.

Peki bundan hiç pişmanlık duydular mı? Mesela o cahil görümce?
Hayır. Onlara göre herkeste süreç böyle isliyormuş. Herkes özel profosore mi gidiyormuş sanki. Şuan bile, kadın bir aydır tedaviyi bırakmış, annemiz dinlensin sonra devam eder diyorlar. Öyle bir umursamazlık var ki. Onlara her dakikanın önemli olduğunu çok söyledim ta en başından beri ama söylediğimle kaldım.

Kimse kendini suçlu bulmuyor gelinen aşamada. Hatta alternatif tıbba yöneleceklerini soylemisler geçen gün eşime.

Öyle iste...

Kayınvalideler değişmez, şekil değiştirir.

Muhtemelen kendisi devlet hastanesine gidiyorken sizin estetik yaptırmanız onu çok rahatsız etti. (Benim kayınvalidem de öyle, oradan biliyorum.)

Burnunuz hayırlı olsun, hiç canınızı sıkmayın.

Ayıp algımız iyice şaştı. Eskiden büyüklerin yanında uzanmak vs ayıptı (ki saçma) şimdi de bu mu çıktı?
Size ne? Benim ayibimla sizinki bir olmak zorunda mi? Alakasiz alakasiz konularda beni surekli alintilayip son derece sacma bir muhalefet algisi olusturuyorsunuz.

Yani size simdi ayip mi begendireyim? Bu BANA GORE boyle, var mi itiraziniz?

"Ben beğendim önemli olan o diğer görüşler umurumda değil" diyerek kesip atsaydiniz çok büyütmüşsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…