kayınvalidem hiç değişmiyor...

anneyim78

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2014
184
29
18
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, burada yeniyim ve ilk kez konu açıyorum fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var çünkü biz işin içinden çıkamıyoruz artık. 13 yıllık evliyim allah bağışlasın 2 tane de çocuğum var. Eşimle ufak tefek tartışmalarımız olsa da genelde iyiyiz iyi anlaşıyoruz. Sorunum kayınvalidem, akşamları çocuklar okula gittiği için genelde erken yatıyoruz çünkü sabah çok erken kalkıyorum. Her akşam arıyor klasikleşti artık ne yapıyorsunuz, iyiyiz anne siz nasılsınız iyiyiz bizde yemek mi yiyorsunuz yok yemeği yedik mutfağı toparlıyorum iyi iyi mutfağı toparlada yatın. Dün eşimin kuzenine gittik akşam dönüşte kayınvalideme bir şey bırakmak için uğradık eşim sepete koydu aşağıdan döndük ben arabanın camını açamadım çünkü oğlum kucağımda uyumuştu. Eve gider gitmez telefon çaldı siz de geldiniz mi göremedim sizi de tövbe yarabbim orada kalacak halimiz yok çocuklar sabah okula gidecek. Kalmayacağımı bile bile yine de arıyor rapor alır gibi bende arabadaydık tabii çocuklar yarın okula gidecek dedim. Ve yine o meşhur laf iyi iyi hadi yatın! Geçenlerde bir akraba ziyaretinden dönerken o da bizimle birlikte gelmişti arabada kızıma eve gidince hemen yat dedi eşimde patladı anne yeter artık ya ne zaman yatıp ne zaman kalkacağımızı sana mı soracağız neden sürekli hayatımıza müdahale ediyorsun sıkılmadın mı sen sıkılmadıysanda ben çok sıkıldım dedi. Küstü eşime biraz tavır yaptı filan ama uzun sürmedi sürmediği gibi de daha şiddetli bir şekilde arttırdı. Bir yere gitsek arıyor nerdesiniz, geldiniz mi, yattınız mı kalktınız mı. Dün de arıyor sabah küçük uyanmıştır uyutmamıştır sizi şimdi bırakmıyor ki uyuyasınız dedi bende anne küçük uyumuş olsa da senin telefonunla uyanacaktım zaten dedim. Demesine dedim ama anlamamazlıktan geliyor. Çıldırıcam artık o kadar bıktım ki anlatamam. Siz olsanız daha farklı nasıl anlatırdınız fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden yorum yapan herkese teşekkür ederim.

sizin hassas noktanızı bulmuş sinir etmeye çalışıyo işte
anlaşılan senin kaynananında şeytanı bol benimkinin gibi
benimde sabah geç kalkıyorum diye lafımı yapar biyere gidilcek olsa erkenden konarlar bende sevmem ne işim var erkenden arar beni saat 1 olmuş milletin içinde

naıyosun anneem
iyiyim anne oğlanı hazırlıyorum
hııı yenimi uyandınız tmm geldik biz

sonra sert konuşunca ben fevri oluyorum

Aynen öyle sert konuşunca fevri oluyoruz ama inan ki bıktım usandım. Hayır eşim gayet sert bir şekilde konuştu ama yine de anlamıyor anlamamazlıktan geliyor. Bir de eşim konuşurken ben neye karışıyorum ki hiçbir şeyinize karışmıyorum diyor. Toplum içinde de ay bizde kaynanamıyız canım şimdi devir değişti gelinler kaynana kaynanalar gelin oldu demez mi hiç görmüyor yaptıklarını.

Canım ya ne olur ki.. Arayıp soruyor işte.. Dua et başka fevrilikleri yok. Eski insanlar, normaldir yani. Başka bişeyine karışmasın da bu da nazar boncuğu olsun.

Ne kayınvalideler okuyruz bu forumda.. Boşver sıkma canını..

birazdaha ılımlı davransanız. o da anne ve sizi -her nekadr büyuseniz de- çocuğu gibi görüyordur. hem sinir olmazsanız, sakin kalırsanız, o da bıkar bu huyundan...

birazdaha ılımlı davransanız. o da anne ve sizi -her nekadr büyuseniz de- çocuğu gibi görüyordur. hem sinir olmazsanız, sakin kalırsanız, o da bıkar bu huyundan...

Emin olun ki bu huyunu asla bırakmaz sakin kaldığım zamanlarda oldu ama çok ama çok daha fazla üsteliyor o zaman.

Tabii ki bunada şükür ama işte insan her zaman kaldıramıyor, istiyor ki sürekli gittiğimiz geldiğimiz yerleri ona soralım ne zaman yatıp ne zaman kalmacağımızı her şeyi onun istediği gibi yapalım bu da belli bir süre sonra fazlasıyla bunaltıyor insanı inanın ki.

Bir arkadasim da ayni sorundan muzdaripti, telefona cevap vermemeye basladilar, düzeldi. Telefonun fisini cektiler bir süre falan. Öyle öyle alisti esinin ailesi her aksam aramamaya basladilar. Ertesi gün "dün neden acmadiniz?" dediginde ise, yatmistik. Disaridaydik, ben cocuklari banyo yaptiriyordum, bizimki de duymamis, tarzi aciklamalar, yalanlar dolanlar, ama bir süre sonra cidden aramalar azaliyormus.

Diger yandan baska yapabilecek bir seyiniz yok, esiniz bile annesine acik acik "bunaldik" demis, kadin yine yapiyorsa, huy edinmis demek ki artik.

Gerci evden aramasa cepten arar degil mi? O zaman telefon sessizdeydi diye de yalan uydurursunuz, ya da aksam cok lazim olmuyorsa cep telefonlarinizi kapatsaniz.?

Evet bunu da deneyeceğim, geçen gün çocuklar rahatsızlandı gece 12 gibi hastaneye götürdük, ishal ve kusma şikayetiyle serum takıldı 2 tane ve ertesi gün 11 gibi hastaneden çıktık. Sabah oğlum dedesiyle gittiği için okulu dedesinin işyerine yakın çünkü arayıp haber ver dedim eşime sabah 7 gibi boşuna bizim oraya kadar yorulmasın diye. Aradı eşimde konuşmuş, ardından kayınvadime aradı ben açtım bize niye haber vermiyorsunuz madem gece hastaneye gidiyorsunuz da, bende anne zaten eşimle ben buradayız gece geldik hastaneye ve o saatte sizi rahatsız etmek istemedik. Hastaneden eve geldik saat başı arıyor ki ben uyuyacağız çocuklarda bizde çok uykusuzus bende işe gidemedim o gün eşimde gidemedi. Ona rağmen arıyor ve uyudunuz mu iyi iyi hadi uyuyun diyor kadın sanki dalga geçer gibi gelde çıldırma.

Bu tür kaynanalar hep çocuğu içln var olmuş ne sinemaya gitmiş,nede roman veya gazete veya hobi edinmemiş gezmemiş .çocukda evlenince sap gibi ortada kalıyorlar kendilerlni oyalıyacak b irşey bulamıyorlar , onlarında aile olduğunu ..çok vakit geçtikten sonra idrak ediyorlar tipik türk kaynanası işte

Yok yok bence "uyuyun" üzerine bir hastaligi olusmus kadinin. Yoksa normal degil, üstelik uyarmissiniz. Yaslandikca böyle tuhaf takintilar gelistirebiliyor yasli insanlar. Bu yillardir varsa daha beter yer etmis demek ki kendisinde, istese de degistiremez artik. Düsünsenize hastaneden gelmissiniz, uyuyacaksiniz, orada bile saat basi ariyor! Normal olmadigi cok belli. Dalga gecmek sizi cildirtmak icin yaptigi hissini hic almadim, bence kesinlikle psikolojik olarak "tik" gibi bunu huy edinmis.

Evden ariyorsa dedigim gibi telefonun fisini cekin, uyuyorsaniz. Uyumadiginiz zamanlarda da acmayin. Duymamisim, görmemisim, komsu kapida tuttu, misafir geldi, markete cikmistim, banyodaydim, uyuya kalmisim vs. uydurun cidden biseler, esinize de söyleyin o da öyle yapsin.

Kv niz obsesif bu konuda ve obsesyon beslendikce artar. Cozum aramamasini saglamak telefon bozuk diyin bir muddet aksamlari da ceplerin sesini kapatin. Size merak ettigini uyuyamayacagini vs soyleyecektir. Kotu bisey olsaduyarsiniz zaten dersiniz. Boyle boyle bir kirilma noktasi olusacak biraz kuser falan ama bunun sonu yok. Benim de boyle bir olay basimda. Kim cevap verirse en cok onu ariyor. Benim cep ya kapalidir ya da sessizde biz haftada iki konusuruz ama kusmesin yazik diyenler her gun.

Haklısınız ben sanırım biraz kırmamaya çalışıyorum o yüzden daha da çok üstüme geliyor. Hatta eşim arabada bağırdığında ben yine eve geldiğimizde keşke bağırmasaydın annen o senin dedim. Eşimde bana bağırdımda anlayacak mı sanıyorsun küsmez hiç takmaz o sadece insanı çıldırtır bak gör yine devam edecek aynı şeylere demişti dersin dedi ve aynen de dediği gibi oldu yani tam gaz devam.

Gercekten iyi niyetliymissiniz. Elbette bir yandan ben de olsam yasli insanlar diye düsünürdüm ama sizin ayri bir hayatiniz oldugunu fark etmesi lazim kayinvalidenin. Ben sürekli calan telefonu özel hayatima müdahale olarak algilarim.

Benim esimin ailesi de haftasonu sabahin köründe arardi. Biz de haftasonu keyiflerini cok severiz ki üstelik evliligimizin ilk günleri....Ne yapacagimi sasirdim. Uyuyoruz diye üstüne bir de dalga gececekleri icin esim "yok yok markette gittik geldik" derdi. Olaya bakar misiniz? Onlarin saygisizligi yetmiyormus gibi, bir de dalga gececekler diye kendimizi baski altina aliyoruz. :)

Yaklasik 5 ay sonra telefona cevap vermemeye basladik. Arama saatleri 8`den 9`a, 9`dan 10`a, 10`dan da 12`ye cikti. :) Bazen 12 de aradiklarinda dahi cevap vermiyorduk, cep telefonumuz calisyordu acmiyorduk, aksama arayip, disaridaydik diyorduk. :)

Simdi ögrendiler bak, aksam saatlerinde ariyorlar.

Gerçekten süper fikir eşime kalsa aynı yöntemi uygulayacak ama ben ısrarla arayınca önemli bir şey oldu sanıyorum. Bir de kayınvalidem tansiyon ve kalp hastası inanın insan bir yandan da tedirgin oluyor bir şey mi oldu kadına diye. Sabrımın sınırına gelmiş olmama rağmen hala iyi niyet gösteriyorum saf mıyım nedir bazen kendimi de anlayamıyorum.

13 yıllık evli,hani tabiri ile yeni gelinlikten çıkmış düzenini kurmuş bir kadınsınız anladığım kadarı ile,

bu kadar rahatsızsanız iğnelemek yerine neden açık açık konuşmuyorsunuz,

ha konuşamam kırılır diyorsanız akşamları arayınca açmayın,ev telefonunuz varsa çekin fişini,

niye açmıyorsunuz dersede arayan çok oluyor akşamları rahatsız oluyor çocuklar dersiniz,

dipçik: benim kayınpederimde bi ara her pazar erkenden bizi arardı(ben çalışıyorum) bir gün baba ben çalışıyorum sabahın köründe arayıp uyandırma yoksa telefonu kapatmak zorunda kalıcaz dedim,çok bozuldu ama çokta tınn çokta fifi

Açık açık konuştuk bende konuştum, tamam eşim senin çocuğun onu anlıyorum ama artık çocuk değil sende bunu anla dedim. Hatta bir keresinde anne kızım bile artık telefonu açmak istemiyor her saat başı ne konuşayım babaannemle hep aynı şeyleri konuşuyor diye dedim. Sonrasında eşim konuştu konuşmadı hatta bağırdı ama maalesef ki kadın anlamamakta ısrar edyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…