kayınvalidem hiç değişmiyor...

Konusmussunuz ve anlamamis...
Yapacak bir sey yok...
Su an ki telefonunuz da varsa telesekreter mesaji ayarlayin, su an da musait degiliz, uygun oldugumuz zaman geri donus yapacagiz diye mesaj kaydedin ve o telefonu sessize alin, eger yoksa de telefonunuzu degistirin...
Kayinvalidenize de acmayinca merak etmeyin, varsa bir sey not birakin, demek ki musait degiliz ya da telefon sessizde oluyor diyin, gecistirin...
Eger cep telefonu ararsa ona da aynisini yapabilirsiniz...
Ozetle telefonlarinizi acmayin, onceden de kulaga citlatin, merak edip ortaligi ayaga kaldirmasin...

ne münasabet Egem ya.

istediğin zaman ararsın oğlunu.

Akşam kocamla zamanımı çalışıyormuş...

yok ya...

bu ayrı konuda konu sahibinin derdi şimdkii tüm yaşlı insanlar için geçerli.

benim de annem gün içinde milyonkez arar. Bunaliyorum artik.

Tabi anne daha rahat istediğin cevabı veriyorsun.

Ya banane falancanın kızından diyebilirsin. Kayınvalideye öyle diyemiyor insan.

ben her ikisi de sohbeti uzattığında telefonu sehpaya koyuyorum.

sonra alıyorum telefonu. ohhh herkes mutlu

Egem sende ama alıngansın dengeyi bul yeter ,abartılmadığı sürece aranılır

onu bunu bilmem de bu isler zor.
ben sunu farkediyorum da simdi kendi ailemle bile gecinmem kolay deyil. Mesela benim annem babam bana resmen baski uyguluyor bir cok konuda. Devamli elestiriyorlar, ve bunu beni sevdikleri icin ve beni dusundukleri icin yaptiklarini soyluyorlar. Ama kac yasinda kadinim, hala sende artik buyudun deyip kabullenmek yok. Sormayin bu aralar bende cok bunaldim.

bence siz sinir olun diye yapmıyor, can sıkıntısından yada alışkanlıktan yapıyordur. tek problem buysa her ne kadar sıkıcı olsa da idare edin derim. Benim annemde buna benzer bir yapıda. Söyleseniz de değişmezler, çünkü kötülük yaptıklarını düşünmüyorlar, muhtemelen kötülük olsun diye de yapmıyor, aslına bakarsanız laf sokmuyor vs.. idare edilebilir, sıkıcı da olsa...

13 yıldır çok uzun bir süre, bu sürede hiç değiştiremediniz mi? biraz daha kararlı olun tavırlarınızda. her sorusuna cvp vermeyin

yok yok canım ben gündüz rahat rahat konuşurum oğluşlarımla
Egem sende ama alıngansın dengeyi bul yeter ,abartılmadığı sürece aranılır

alınganlık değil de kk'dan ders çıkarmak diyelim.kk bana çok şey öğretti,başta gelinlerle nasıl başa çıkılır

Bu mesajda iyi niyet mi var yoksa tedbir mi var ?

alınganlık değil de kk'dan ders çıkarmak diyelim.kk bana çok şey öğretti,başta gelinlerle nasıl başa çıkılır

Seni çok iyi anlıyorum.
Basit bi sorun gibi görünüyor ama öyle değil.
Benim ex kayınvalide de öyleydi.
Tamamen iyi niyetliydi.
Yine de aç olup olmadığın, uyuman gerekip gerekmediği, okuduğun kitabın yazarının başarılı olmadığı, onun yerine başka kitap okumanın daha iyi olacağı, hangi renk göz kaleminin ten rengine daha uygun olduğu sürekli dikte edildiğinde söylenenler tavsiye tanımının dışına çıkıyor insanı boğuyor
İnsan kendini ipleri kayınvalidenin elinde olan bir kuklaya dönüştürülecek gibi hissediyor.
Tamam geç olabilir, çocukların yarın okulu olabilir. Ama sen uyuyacağın zamana kendin karar verirsin.
Uykusuzluk pahasına gece 3 e kadar film seyredebilirsin.

Peki çözüm ne diyeceksin.
Ben bulamamıştım.
Sadece umursamayı öğrenmeni tavsiye edeceğim.

Kolay gelsin arkadaşım Telefonu açmamaya özen göster ertesi gün aradıgında uyuyordum de ve inan bana azalacak aramaları, ne kadar eşinin annesi olsada her Allahın günü konuşmak zorunda değilsin dilkediğinde kendin ararsın zate, Biraz ulaşılmaz olmayı dene.

Gelinler aranır tabii, ben neden arıyor demedim dikkat ederseniz arayıp sürekli yatın kalkın, oraya niye gittiniz, buraya niye gittiniz, ne zaman geldiniz gibi sorularından bunaldım dedim. Bunaltmamak şartıyla aranır, benimde oğlum var ve ben ileride gelinimi bu şekilde bunaltmak istemem sürekli arayıp aynı şeyleri tekrarlayarak.

İnanın böyle düşünerek konu açmadım evet çok büyük problemleri olan insanlarda var ama bu da benim için sürekli olunca can sıkıcı oluyor bunu anlatmak istiyorum ama sanırım ısrarla anlaşılmak istenmiyorum.

Beni anladığınız için teşekkür ederim. Ben sanki aradığı için rahatsız oluyormuşum ya da hiç aramasını istemiyormuşum gibi anlaşılıyor ya da anlaşılmak isteniyor ama benim sorunum araması değil ki aradığı zaman hep aynı şeyleri söylemesi.

maalesef insanlar cok içli dışlı tamam aile olabilirsiniz ama sizin saat kaçta yatacagınız kımseyı ılgılendırmez, bende sinir olurdum ikidebir kacta yatacaksın, mesafe her ilişkide iyidir derim :)

maalesef insanlar cok içli dışlı tamam aile olabilirsiniz ama sizin saat kaçta yatacagınız kımseyı ılgılendırmez, bende sinir olurdum ikidebir kacta yatacaksın, mesafe her ilişkide iyidir derim :)

Haklısınız. Ben mesafe koymaya çalışıyorum ama ne kadar mesafe koymaya çalışırsan çalış huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef.

Egem benim KKdan çıkardığım tek anafikir,

iletişimin hiç bir işe yaramadığı,

çirkef kimse ( gelin, kaynana, eş) onun kazandığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…