ben olsam cevap vermem. duymadım dustaydım falan fılan derim, açmam telefonu,sallamam... bı sure sonra azalır., küçük bir şey gibi görünebilir ama bence sürekli devam ettiğnde çok can sıkıcı bı durum. kaç yasında ınsanını ne zaman ne yıyıp nezaman yatacagını kendısı bılır heralde..
bence büyütülecek bir konu değil..eski insanlar bir çoğu öyle..benim kendi annemde öyleydi..arardı hava soğuk çoçukları sıkı giydir..tamam anne diyordum..bize gelirdi çoçukları aç bırakma..sık sık yedir..ama benim hiç zoruma gitmiyordu..bilmiyorum ama kaynanamda aynısını yapsa alınmazdım diye düşünüyorum..siz galiba biraz alerjiniz olduğu için her sözleri batıyor..bence kadın torunlarında kendi evladı gibi görüp söyleyebilir...ama her misafir geldiğinde çağırmak zorunda değilsiniz..
Ya valla ben bazı konuları anlamıyorum anlamıcam da herşeyden bir sorun yaratıyor bazıları ne kaynanalar var. Ne var hadi yatın diyorsa erken yattığınızı bildiği için diyordur sabah erken kalkıyorsunuz diye yani size emir vermek için değil bunu kendi anneniz söylese hiçte alınmazsınız ama. Kadın arıyor ne güzel hatta sizin aramanız anne ne yapıyorsun demeniz gerekirken o arıyor ne yaptın ettin diyor ilgisiz olsa daha mı iyi. Eşinle aranı bozmuyor, nifak sokmuyor etmiyor. Çocuğun kucağında uyuduğunu bilmiyor olabilir bir yukarı çıkıp selam vermenizi istemiş olabilir tabii ki kalmanızı istememiştir okul olduğunu biliyordur ama gitmişken bir kapıda merhaba denir ya ondan demiştir. Ne kadar büyütüyorsunuz küçücük şeyleri bir de çok büyük dertmiş gibi yazıyorsunuz benim kaynanamın ölsek haberi olmaz valla hatta ararız halini hatrını sormak için dizisi filan varsa iyi iyi dizim var benim der pat kapatır aramışıız konuşuyor muşuz umrunda olmaz ağzına tıkar lafı bir şey diyeceğin varsa da diyemezsin napıyım dert mi ediyim arasın söyler kapatırsınız bitti gitti.
Aynen bende bunu anlatmak istiyordum sağolun. Bazı arkadaşlar bu da dert mi sonuçta o anne merak ediyor diyor ama aynı şekilde kendileri her akşam aransa ve aynı şeyler söylense dert etmezler miydi acaba? İllaki dert olması için kayınvalideden haraket, küfür, şiddet vs... mi görmek gerekiyor bunları mı yaşamak lazım anlamadım ki?
Vallahi bende sizin şu yorumunuzu pek anlayamadım. O yatın demese ben sabah erken kalktığımı unutup sabaha kadar oturacağım sanki. Benim aramadığımı nereden çıkardığınızı da hiç anlamadım. Bende arıyorum tabii ama her saat değil kaldıki aramasamda yeridir saat başı arıyor çünkü benim aramama fırsat kalmıyor ki. Sizin yorumunuzla eşimle aramı bozmadığı sürece benim sinirlerimi bozma hakkına sahip öyle mi? Evet yine söylüyorum herkesin derdi kendine çok büyük bir sorun olmayabilir sizin için ama benim canımı sıkan bir sorun.
Valla önce her akşam diyorsunuz sonra burada tepki gelince de saat başı arıyor diyorsunuz. Yani neden illa kötü niyetle söylendiğini düşünüyorsunuz ki illa. Tekrar söylüyorum kendi anneniz olsa hiç bir artniyet aramaz iyiliğim için söylüyor dersiniz adı kaynana olunca yok illa kötü niyetle söylüyor iyi yatın siz de demenin ne kötü niyeti olabilir bir açıklasanız eşinizle tv izlemenizi vakit geçirmenizi mi kıskanacak. Gerçekten annem var gelin alacak böyle aradı diye alınsa laf söylese hayatta bir daha aramaz inşalar düşünmek aramak sormak aman erken yatın uykunuzu alın demekte suç oluyor demek ki bu hayatta .
Yorumlarımı tam olarak okumuş olsaydınız her akşam arıyor dedim daha sonraki yorumumda da uyuyacağım yorgunum dediğim halde saat başı arıyor uyuyor musun diye sormak için dedim. Bende yine söylüyorum kendi annemde olsa birinin bana sürekli ne yapmam gerektiğini söylemesi hoşuma gitmiyor. Sizin kayınvalideniz de her akşam sizi arayıp ne yaptınız nereye gittiniz, neden gittiniz, yatın, kalktınız mı dese o zaman bunun belli bir süre sorun olup olmadığını anlardınız.
Ha ben de şöyle bir örnek vereyim o zaman bunun ne kadar devede kulak kaldığını anlayın. 6 senedir evliyim eşim karnabahar yemezdi bekarken şimdi yiyor normal yemeğini. Kaynanamda fırında mercimekli yaparmış bir kere anlattı iki kere üç kere derken ne zaman karnabahar yaptım desem ben şöyle yapıyorum her seferinde ama ben de evet anne biliyorum söylemiştiniz diyorum sanki oğlu yemeği yemiyor yiyor yani yine de diyor. Şu yemeği böyle yapsan şöyle yapsan. Çamaşırlar bazen buruşuyor diyorum sepete çıkarttığın gibi katla güzelce sabah ser diyo bende dedim kokar sabaha kadar öyle sabahta işe gitmek için hazırlanıyorum vaktim olmaz diyorum ısrarla söylüyor daha bunun gibi neler neler keşke sadece arayıp napıyosun hadi yatın dese sen bir şey yaşamadığın için kaynananla bu sana çok birşeymiş geliyor sadece ama gerçekten kaynanandan çekseydin böyle birşeyi deseler aman o ne ki canım derdin.
Çamaşırlar bazen buruşuyor diyorum sepete çıkarttığın gibi katla güzelce sabah ser diyo bende dedim kokar sabaha kadar öyle sabahta işe gitmek için hazırlanıyorum vaktim olmaz diyorum ısrarla söylüyor daha bunun gibi neler neler..
hiç arayıp sormadan zile basmadan pat diye yatak odasına dalanları okuyoruz burda bu yine iyisi en azından zırt pırt gelmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?