Kayınvalidem ile oturmak istemiyorum artık

Ben 3 aylık evli 2 aylık hamile 22 yaşında bir kadınım

1 hafta içinde nişan 4 ayda düğün oldu evlendik.

konuyu neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. 1 ayda hamile kalacak kadar ne bu acele üstelik daha 22 yaşındasın boşanmaya kalksan karnında çocuk, bravo mu demeli ne demeli?

en başta kabullendikten sonra 3 ayda ben yapamıyorum demeni de kimse ciddiye almaz.

madem eşin evi ayıramıyor sen de kaynana benze. o 1 söylüyosa sen 2 söyle. bu kadar kırılgan olma. aşeriyosan da çık al kendin.

Boşanmak kolay değil hele birde hamilesin ,başında kayınpeder yok ,elti yok,görümce yok ,bir kaynanayi idare etmeye çalış onu büyüğün olarak gör sonuçta bu hayatı sen kabul etmişsin güzelleştirmekte senin elinde biraz bazı şeyleri görmezden gelmeye çalış ve bebeğini düşün eşinden zamanla anlicaktir senin değerini

Hatalarımın zaten farkındayım. Buraya yazma sebebim çözüm için yardım etmenizdi. Eşim hamilelik yüzünden duygusal olduğumu düşünüyor. Şu zamana kadar iyiydin birden böyle oldu diyor

Kocan başta şartı koymuş ve sende kabul etmişsin
Kv köyü şeyler yapıyor olabilir ama sanmıyorum ki sende hatasız değilsindir
Bizde şöyle bi algı var kendi ailemiz kötü birşey yapsa sineye çekiyoruz ama kv en ufak bi söz dese olay oluyor
Belki sizin de yanlışlarınız vardır kendinizi bi tartın derim
Diğer meseleye gelince eşiniz sizi oyalamak için demiştir bence ayrılmaz evden o iki sene alışma oyalama lafı

Cahil cesaretinin örneği bir konu. 5 ayda evlenmek 1 ayda bebek yapmak. Adamı ne tanıyosun sen ya? Hiç tanımadan etmeden bu nasıl bir cahilliktir yarappim. Zaten baştan kabul etmişsin şimdi ya rest çek boşan ya da sürdür başka yolu yok.

Hatalarımın zaten farkındayım. Buraya yazma sebebim çözüm için yardım etmenizdi. Eşim hamilelik yüzünden duygusal olduğumu düşünüyor. Şu zamana kadar iyiydin birden böyle oldu diyor
Şu zamana kadar derken? 2 aydır iyiydin son 1 ayda cozurttun mu demeye çalışıyor?
2 ayla mı değerlendiriyorsunuz evliliğe bakış açınızı?
Bilmiyorum çözüm istemişsiniz ama ben sizin gibi aklı başında insanların yaıpı yapıp sonra da "yaa katlanırım sandım" tavrını çok şımarıkça buluyorum.
Çünkü hata bir değil iki değil..
1 hafta da nişanlan, bilmem kaç ayda evlen, şartları kabul et, 1 ayda hamile kal, 2 ayda sıkıl, çekemiyorum de, 3 ay sonra boşan..
Hayat sadece bana mı zor geliyor anlayamıyorum.

Önceden söylenemeyip yapılan hiçbir şey yok ortada. Söylemiş kabul etmişsiniz, üstelik evlenir evlenmez koşa koşa çocuk yapmışsınız? Bence gayet güzel ayarlamışsınız her şeyi.

Lütfen dediğime kızmayın ama sizinki kurnazlık. Evleneyim, hamile kalayım istediğimi yaptırırım zaten kafasındaymışsınız gibi geldi bana. Bence cahilliğin çok ileri bir boyutu bu.

Aşerma konusunda da çekineceğiniz bir nokta yok. Söylerseniz herkes alır. Acımasız bir eleştiri oldu, kırdıysam özür dilerim ama maalesef görünen bu.

konuyu neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. 1 ayda hamile kalacak kadar ne bu acele üstelik daha 22 yaşındasın boşanmaya kalksan karnında çocuk, bravo mu demeli ne demeli?

en başta kabullendikten sonra 3 ayda ben yapamıyorum demeni de kimse ciddiye almaz.

madem eşin evi ayıramıyor sen de kaynana benze. o 1 söylüyosa sen 2 söyle. bu kadar kırılgan olma. aşeriyosan da çık al kendin.

Katılıyorum. Ağlayıp, mahsunlaşmakla olmaz bu iş. Evliliği bitirmeyip devam edeceğim diyorsan; sen de çata çat cevap vereceksin, güçlü duracaksın. Kendini ezdirme. Daha sonrasında kocan sizin halinizi görünce evleri ayırmayı kendi teklif eder belki. Sonuçta şuan anneciğinin keyfi yerinde, mutsuz olan sensin. Ama dik durur, hakkını ararsan onlar da rahatsız olur ve durumu değiştirmek isterler belki

Daha çok genç tecrübesizsiniz. Buradaki insanları ve herşeyden önce annenizi dinleyin. Kadın yaşamış, görmüş biliyor. Alın valizi gidin babanızın evine ya ev açarsın ya da dava diyecek resti çekeceksiniz. Ve kendi eviniz olmadan asla dönmeyeceksiniz. Yoksa böyle daha çoook çekersiniz.

Ev ev üstüne olmaz :KK12:
Eşine söyle ya ev tutsun
Ya da ayrılacağını söyle
Evlilik bu değil

Bastan kabul etmeyecektin
Kocan en bastan soylemis bunu
Annemle olursan olur bu is.demis sen de kabul etmissin

Kocanim annesini birakacagini sanmiyorum
2 sene sonra falan yalan inanma

Ya iyi taraflarini gormeye calis ya da anneni dinle ayril

Ya anlamıyorum ben bu kızları önce kabul ederler sırf o yüzügü parmağına takıp evliyim diyebilmek icin sonra yapamıyorum edemiyorum? Ne zorun vardı da 5 ayda evlendin ayrı bi ev istemedin kayınvalideyle oturmayı kabul ettin üstüne hemen hamile kaldın? 5 ayda evlenin sonra hamile kalın simdi sıkıldım sonra bosanıyorum cocuk oyuncağı degil bu evlilik şımarıklıgın luzumu yok

bizim evler ayrı ama bununla ilgili sorunlarımız çok ayrıyken bi çok ki sen bunu beraber yaşayarak görüyorsun dayan dicem ama dayanılmıyor biliyorum eşini ikna etmeye çalışş.. bnm kayınvalidemde sanki benide evlatlık almış gibi davranıyor bazen öylr çok tartışıyorm ki eşimle sanki ben kuma eve gelmişimde annesi karısıymş muamelesine gidiyor iş o derece. yol yakınken ikna et zor bende başaaramıyorm ama umarım düzelir..

Yani ben sizi haklı göremedim. Adam yalan söylememiş, kandırmamış. Siz resmen köprüyü geçene kadar ayıya dayı demişsiniz. Eşinizin tek şartıymış bu. Annesinin huyuna gitmeye çalışın. Ne bileyim bir kahve yapın gel annecim karşılıklı içelim diyin. Yemek yaparken danışın vs. İyi anlaşmaya çalışın artık

en basından istemeyecektin tatlım

Merhaba

Simdi ipleri siz elinize aliyorsunuz tamam mi?
Madem annesinden vazgecemiyor, o zaman sizde hayatinizi yasayin.
Kendinizi o kadina kapatin. O size eziyet edip huzur bulacagina siz ona takmadan hayatin tadini cikarin o huzursuz olsun...belki olur ya oda hatasini anlar.
Kumandayi alin istediginizi izleyin, istedinizi yiyin, yayilin uzanin elinize telefonu alin. Bir sey soylerse tinlamayin.
Cevap vermek zorunda kalirsanizda gülerek kibarca bir cümleyle izah edin ve sonrasi icin kulaklari tikayin.

Esinize sikayet edincede maduru oynayin.
Hatta annesinin yaninda aaa anne ama o olay boyle olmustu hatta sakalastik senle bak sana boyle dedim ya filan...anliyormusunuz kendinizi yormadan kurnaz olmayi becerin. Siz kocanizla evlisiniz bu sizin yuvaniz. Kv size ayak uydurmak zorunda. Kendi annem kardesimle yasamak zorunda olsa aynisini tavsiye ederdim.

Ve lutfen kirilgan olmamaya calisin yoksa cok yipranirsiniz.

Korkum aileden birinin okuyup görmesi

Ben 3 aylık evli 2 aylık hamile 22 yaşında bir kadınım Kocam beni bilmezken ona aşık oldum. Sonra o beni gördü ve tanışmak istedi. 1 hafta içinde nişan 4 ayda düğün oldu evlendik. Tek erkek çocuk babası yok annesiyle yaşamamı istedi. Tek şartım bu dedi. Bende kabul ettim yapabilirim sandım. Ama evliliğim zor geçiyor ilk günden beri alışamadım eve Her şey kayınvalidemin Tüm her şeyi o yapıyor içimden yapmak gelmiyor. Karakteri farklı içine atmaz her şeyi karşıdakine pat diye söyler acıtsa da umrunda değil. Benim aşırı kırılgan yapım var laflarını yiyip yutamıyorum. Eşime sürekli senin sorumluluğun hâlâ bende beni gösterip bu sana napıyor ki diyor? Baba evine gittim geçen gün 3 ayda 11 kilo verdim ve hamileyken. Eşim annesi kilo verdiğim için seviniyor ama babam annem bu halin ne diyip üzüldü.Kendi ailem çok kötü ona göre kimseye sıkıntını anlatma dedi dedi iyice doldum. İyi yanları da var ama artık göremiyorum sonra başıma kakıyor ben iyilikten başka naptım diye. Babama sıkıntımı söyledim anneme de çok üzüldüler. Annesi hep bu ev benim bu araba benim sen beni kabul etmedin ben seni kabul ettim diyordu.Şimdi tek istediğim karşılıklı iki daireye çıkmak ama eşim annem diyor başka bir şey demiyor. Annem aynı şeyleri zamanında yaşadığı için gitme bitir evliliği çözüm yok dedi ama babam git bu hayatı sen seçtin unutma hep arkandayım dedi. Eşimle konuştum çok bağırdık ikimizde ağladık ama annemi ne olursa olsun bırakamam en hassas noktam diyor. Bana alış mücadele et diyor. Tek istediğim küçük ama bana ait evdi. Şimdi eşimin yanındayım. Annesi ablama beni öyle kötülemiş ki ablam gitme dedi eşime anlatıyorum sinir haliyle söyledi diyor. Ve en önemlisi şuan aşeriyorum ama söylemiyorum sonra diyecekler ki canın şunu istedi gittik aldık gerçekten napıcam . Eşim o zaman ayrı evi iki sene sonra düşünürüm dedi bütcem yok dedi ama daha büyük araba alacak
Kendi elinle kendini yakmissin.hem yasin genc hem kisa surede evlenmissin hem birlikte yasamayi kabul etmissin.adamda kabul etmeseydin dicek bastan sartini koymus sana ne diyeyim bilemedim hata yapmissin

Malesef ki burda herseyi adami kafalama adina kabul eden sizsiniz bunun getirecegi sonuclari bir anlik heyecanla yok sayip yola girmissiniz.. artik yapacak seyiniz belli ya kabullenip oturacak yada bosanacaksiniz.. ancak evlilik oyuncak degildir kusura bakmayin yapamiyorum olmuyor bosancam ben bananee.. bu simarikliklari kaldirmaz bu ortam..sizde de o olgun dusunecek yapi henuz tamamlanmamis. Daha 5 ayda tanidigim adamdan ustune birde cocuk yapmak mantiksizligin dibi.. hayat bu degil guzel kiz..

Back
X