Kayınvalidem kayınpederimdem sıkılıp bizim yanımıza gönderiyor

Ihlamuragaci37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2019
159
61
98
43
Merhaba arkadaşlar, bu bir dert mi bilmiyorum ama yaşadığım süreç içerisinde öyle olmaya başladı. Kayınpederim kalp hastası ameliyat oldu, ilaçlarını düzenli kullanması ve bakımının iyi olması lazım. Daha önce de aralıklarla 1.5 ay 2 ay bizde kaldı. Kayınvalidem de rahatına çok düşkün. İlgilenmek zor geliyor burda da iyi bakıldığı için buraya göndermek istiyor her fırsatta. Ama çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz olmuyor ve tüp bebek düşünüyoruz artık. Bu kadar stresli bir ortamda nasıl olacak bilemiyorum. Çok canım sıkılıyor. Eşim de ailesine çok düşkün öyle olmalı zaten ama bazen diğer şeylerin önüne geçiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum canım çok sıkkın.

Esin aoyleyemiyosa sen soyle ben musait degilim diye kadina bak esini gelinin basina atiyor ne sacma esinede soyle bunu kabul etmek zorunda degilsin ilgilenmeyecegini belirt adam yanliz degil sonucfa

Kayınvalidem süreci biliyor tüp bebek düşündüğümüzü. Kayınpederim iyi biri Allah razı olsun yaptığımızın kıymetini de biliyor. Ama ne de olsa eşim işe gidiyor gündüz evde yalnız kalıyoruz. Çekiniyorum, bir bayan gibi olmuyor.

Eşinizi boşverin o zaten işe gidiyor adamla siz kalıyorsunuz oyuzden eşiniz değil de siz konuşun kv ile.

Eşiniz sorun çıkarırsa da al ozaman babanı da götür yanında işe dersiniz. Tamam hasta adam ama sizde bir sürece gireceksiniz bu süreç stressiz olması gerekiyor. Tüp bebekle 2 çocuk annesi olarak yazıyorum bunları.

Kayınvalidemle kayınpederim uzun yıllar ayrı yaşamış zaten boşanma aşamasında olmuşlar.çocukları bile kayınpederime bırakmış. Çalışmış İstanbul da tek başına. Alışmış buna açıkçası yine öyle olmasını bağımsız serbestçe gezmeyi istiyor. Başına buyruk bir kişiliği var. Aile içinde dominant. Aldığı hediyeler bile emrivaki örneğin halı alıyor ama benim hiç sevmediğim tarzda ve uyumsuz. Gönlü olsun diye kullanmak zorunda bırakıyor. Laf çarpıyor, kullanmaya kıyamadın sanırım diye gülüyor.

Açıkçası eşim de emrivaki yaptı bu sefer eşim de. Bir baktım ki arabada kayınpederim eşim hiç sormadı bana. O esnada kabul etmek zorunda kalıyorum. Şu an bizde mesela. Akşam eve dönerken onu da almış eşim

açıkça söyleyeceksiniz
müsait değilim diye
eşiniz çalışıyordur siz?
Ben öğretmenim, özel okullarda çalıştım. Ama geçen yıl bir hamilelik oldu ve düşük yaşadım. Bu sene bebek için doktora gittim hep. çalışmadım evdeyim kayınvalidem de hazır evdeyken bunu kullanmak istiyor

Haklısınız ama ortada hasta bir adam var.Simdi siz iyi niyetle bile bir şey söylerseniz yanlış anlaşılma durumunuz yüksek.Kv yanınıza gelse yine bir nebze sizinle gündüzle evde olmasi olabilir ama kple gün nasıl geçer.Siz bence çekiniyorum gibi cümlelerle anlaşılmaya çalışın

eşinize dokunan bişey yok tabi ondan ses çıkarmıyor
sinir oluyorum yaaa
açıkça söyleyeceksiniz eşinize ve annesine

Zaten kimseyi kırmak istemiyorum. O yüzden uzadı bu süreç. Bir taraftan da kayınpederimin iyileşmesine seviniyorum. Burada elimizden geleni yapıyoruz. Eşim de bebek gibi bakıyor ben de her öğününü veriyorum ilaçları düzenli veriyoruz. Buraya gelince iyiye gidiyor sağlığı. Arada kalıyorum çok.Ama bir taraftan yaş geçiyor 40 yaşındayım. Çocuk için geç kaldım yeteri kadar zaten

Saçmalik ya kayınpederle ne konusur ki bir evin icinde insan bütün gün ? Hadi kv düşüncesiz eşin hiç mi senin sıkılacağını düşünmüyor.Benim kayınpeder esim evde yoksa eve bile girmez mesela gelse de 10 dk cocuğu sever gider yatıli kalmak nedir çok saçma sapan bir durum icerisindesiniz

Sorun eşinizde. Nasıl size sormadan getirir. Siz onun hizmetçisi misiniz? Yalnız yaşasaydı alıp bakacak mıydı babasına? Tabii ki hayır. Hem size baktıracak hem de fikrinizi dahi sormayacak. Eşinize haddini bildirme zamanı gelmiş bence. Anladığım kadarıyla hiç ağzınızı açmamışsınız şu ana kadar. Hakkı yok bunlara. Ezdirmeyin kendinizi.

Evliliklerde herkes kendi ailesinin sorumluluğunu alır, ve burada arabuluculuk yapması gereken asıl kişi kocanız.
Annesini arayacak bir zahmet, "babam eve geliyor anne" diyecek. Nokta.
Siz de eşinize biraz bu ağırlığı koymalısınız. Tamam aile, büyüklerimiz, hepsi okey fakat "hastalıkta sağlıkta" diye söz veren KV niye gezmelerde tozmalarda? Kayınpedere bakmak sizin göreviniz mi?

Ağırlığınızı koyun ve eşinizi konuşturun.

Eşime bunu defalarca anlattım. Benim de haklı yönlerimi görüyor.İki arada kalıyor hep.Fakat kv ve kp çok kavga ediyor. Hasta adama çok kötü davranıyor. Eşim de dayanamıyor eve getiriyor. En büyük sorun kayınvalidemin vicdansızlığı ve başına buyrukluğu. 2 ay bakıyor sonra canından bezdiriyor adamın. Tahammül edemiyor. Ama bir yere kadar her şey sanırım kayınvalidemle açık açık uygun bir dille konuşacağım.Başka türlü anlamıyor ya da işine gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…