Kayınvalidem kayınpederimdem sıkılıp bizim yanımıza gönderiyor

Ben adama üzüldüm ya, çocukları o büyütmüş, anne pek ortalıkta yokmuş. Eşinizde çok emek görmüş diye babanıza kıyamıyor. Bilmiyorum nasıl halledeceksiniz ama kalp kırmadan olur inşallah.

Eğer kayinpederin ameliyattan başka bir sağlık sorunu yoksa neden başkasının bakımına ihtiyaç duyuyor benim annemde kalp ameliyatı oldu iyilesene kadar biz baktık fakat artık kendisi herseyini yapıyor tek başına evinde kalıyor ilaçlarını icemeyecek yemeğini yapıp yiyemeyecek ne gibi bir engel var

Umarım.. Kv sağ, sağlıklı ve müsait iken bize bu sorumluluğu yüklemesi canımı sıkan. Yaşlandıklarında elbet biz bakacağız bizim sorumluluğumuzda her ikimizin ailesi de. İşte birşeyi iyi yapınca sorumluluk daha fazla yükleniyor. Kv gençliğimde hep çalıştım artık yatıp dinlenmek istiyorum diyor bunu açıkça söylüyor utanmıyor hiç. Ondan iyisi de yok şu an. Kp hastalanıyor o da hastayım ben diyor. İlgi bekliyor.Çalışmaya başlayacağım artık. Evde kalınca fırsatı kullanmak isteyen çok oluyor. Kalp kırmadan sorunu çözmek istiyorum

Aslında tek sorun rahatsızlığı değil. Gerçi şu an iyi ama ilaçlarını karıştırıyor güvenemiyoruz. Yanındaki kişi veriyor ilacı.Kv uğraşmak istemiyor tek sorun bu

Nasilsa bakan var

Bunun için kim kırılırsa kırılsın, yapma o kadar da

Benim kulturumde kv/kp hastaligi durumunda gelin sadece kv'ye bakar. Kp bu anlamda direkt kendi oz kızınin sorumlulugundadir.

Kiz evladin olmadığı durumlarda da gelin sorumlu degildir, erkek evlat kendi islerini halleder ve babasinin evinde babasina bakicilik eder ya da maddi gucu varsa babasina hemsire tutar.

Babasina baktiran esi, gelin bosayabilir kulturume gore. Cunku hastalık bu, mahremiyetin zaman zaman ortadan kalktigi bir surec.

Dedem uzun yıllar hasta yatti, 1 gece olsun gelin evine gonderilmedi ya da hastanede gelin refakati dahi olmadi. Ama ogul da maddi olarak bakimina destek oldu, gelinde buna ses etmedi. (Ayni kulturden gelmenin faydaları)

Allah kimseyi kimsenin eline dusurmesin elbette ama anladigim kadariyla kp yatalak degil, bakima muhtac da degil sadece Kv simarik bir kadin.

Esiniz de durumun farkindaysa, tatli dille durumu halletmeye calisin.

Eşimle aynı kültürdeyiz ama sorunun tek kaynağı kv. nin düşüncesizliği. Kendi ailesinde tartışıp küs olmadığı kişi sayısı çok az. Baş etmesi zor biri. Benim ailemde böyle birşey görmedim. Benim annem de zor zamanlarda Kp ine baktı ama böyle yatılı olarak değil. Babaannem de üzerine düşeni zaten yapıyordu. Böyle şey görmedim ben

Kulturel kodlar yeri geldiginde, kisi cok iyiyse seviliyorsa vs esnetilebilir elbette ama nereye kadar?

Kvniz bu simariklikla hasta olur o kavga ettiklerinin eline duser ve onlarin da yuvasina comagi sokar. Esinize bu durumu halletirmenin bir yolunu bulmalisiniz. Tup bebek surecinizi etkileyecegini anlar umarim.

Dilerim feraha erersiniz.

kv ile açıkca konuş en iyisi

Eşimin ablası tatile gitti eşinin memleketine. Dönüşte bize uğrayıp 1 hafta sonra alacaklar diye konuşuldu en son ama umarım öyle olur. Yoksa kv bunu alışkanlık haline getirdi

Ne münasebet. Hasta insan evinde olur.

Eşinize durumu anlatacaksınız. Tüp bebek yapan arkadaşıma dokktor yattigin yerden kalkma demişti. Herkesin bünyesi farklı olabilir tabi.

Konuşun tüp bebek sürecine gireceğiz,ben ilgilenemem şu an göndermeyin diye.
Yapacak baska birşey yok yani, siz kayınvalidenizin keyfini beklemeyin.
Eşiniz de çok istiyorsa kendi izin alıp otursun babasıyla,baba dediniz diye sizin babanız değil kayınpederiniz ki zaten elinizden geleni yapmışsınız,size düşmez arrık kendi öncelikleriniz var şu an.

Bu bir hafta son. Artık haftaya başlatacağım süreci. Bana destek olmaları gerekirken yük bindiriyorlar. Kimseyi de yanımda istemiyorum bu zaman içerisinde . Eşimle beraber atlatmak istiyorum tedavi sürecini

1,5 ve 2 ay bunlar çok uzun kalmak için, neden sınırınız yok , neden en baştan bu şekilde alıştırdınız, kadın sizin başınıza atmaya alışmış, cici gelin olayın diye susarsanız işte böyle köle yaparlar insanı, bundan sonra hasta olun veya tüp bebeği bahane edin ve kabul etmeyin , bana kalırsa eşiniz ve ailesi bu kadar sınır bilmezken asla çocuk işine girmeyin , olan size olur ...

Suç sizde kimse de değil, herkesten önce eşinize ayar verin , neden çekiniyorsunuz varsın kötü desinler , kv de çok uyanık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…