• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem.. nasıl davranayım sizce..

belki detaya takılıyorumdur ama söylemeden edemedim
siz nişanlınızın "her şeyi ailem alacak" şartını destekliyor musunuz? sizce doğru mu bu?

ya bu kadar anlaşmazlık çıkarmak için ciddi uğraşmak lazım. neden samimiyetle fikirlerimizi isteklerimizi paylaşamıyoruz ki? hep bir baltalama trafigi mi olmak zorunda? öncelikle "görümcem kıskanıyor herhalde" gibi algılardan uzak durmaya çalış. öyleyse bile görme, görsen de görme bu bence ciddi bi olay. ikincisi lütfen kızma darılma ama nedir yani bir buzdolabı sonucta. bunu kıskananda zaten iş yoktur, ama ille bu model olsun diye diretip cebi zorlamaya da gerek yok. ayrıca da ailelerin sorumlulukları olabilir ama nişanlınız neden elini cebine atmakta bu kadar zorlanıyor çözemedim.
aile olacaksınız, anne diyeceksiniz siz de eşinizin annesine ama açıkça, saygıyla ve özveriyle konuşamıyorsunuz. bir de istediğin yerde istediğin zaman yapabilirsin, erkek tarafı gelmese de olur gibi söylemler olmuş... neden böyle olsun ki? ortaklaşa, güzellikle her şeyi halletmek varken dışlama niyetiyle iş yaparsanız siz de dışlanırsınız. bunu istediğiniz kadar çaktırmadan yapın hatta kendinize göre "iyi niyetle" yapın yine de hissedilir bu. ben sizin yerinizde olsam, o insanlar nefretlik de olsa evet kına düğün aynı gün yapılmaz doğrudur, herkesin kolayca ulaşabileceği bir yer seçerdim kına için ki gelenler de sırf kötülükle, tartmak eleştirmek için gelmiyor. kızlarının, gelinlerinin eğlencesine geliyorlar bazıları. yani onlar da saygıyı hak ediyorlar senin gibi.
yok yazlık tam buna uygun bir yerse de her şeyin kolayı var zaten sevgilin de bunun yolunu yapıyor herhalde. servislerle götürülüp getirilebilir insanlar. aradan çıkarmaya çalışır gibi kına düğün aynı gün olmaz, her şekilde misafirleri ağırlayabiliriz hatta yazlıgımızda çok daha güzel ağırlarız herkese güzel bir anı vermiş oluruz, ben bu günlerimin tadını çıkarmak istiyorum deseniz bilmiyorum çok mu romantik yaklaştım ama kesin bir yankı bulacaktır karşı tarafta.
amma uzatmışım ya dert sahibi oldum valla bu kaynana konularını okuya okuya :))

belki detaya takılıyorumdur ama söylemeden edemedim
siz nişanlınızın "her şeyi ailem alacak" şartını destekliyor musunuz? sizce doğru mu bu?
canım desteklemiyorum ama nişanlımın ailesinin erkek cocuguna yaklaşımı biraz farklı dogu kökenli oldukları için daha fazla önemsiyorlar oğullarını.. bu durumdan kaynaklı sanırım o da kendisinde bu hakkı görüyor.. annesi ve babası ablasının eşiyle görüşmüyorlar bazı olaylardan dolayı bana da varımız yogumuz herseyimiz bu saatten sonra oğlumuza diyolar ama bilmiyorum suan neler olacak

ailenin ve nişanlının bakış açısı malum
ama ben sizinkini merak etmiştim :) siz de destekliyorsunuz belli ki...

bana göre bu konuda görümceniz haklı, bu konuyu can sıkacaklar arasından diskalifiye edin isterseniz.
koskoca insanlarız yaşıtız sizinle, 5 yıl önce evlendiğimde çok garip geliyordu aileden yardım almak, gönüllerinden koptuğu ölçüde tabii ki yapsınlar ufak tefek, âdetler şunlar bunlar ama eşya listesi yapıp ellerine vermek ayıp bence,
ben zaten evlenerek bambaşka bir hayatın sorumluluğunu almayı seçiyorum, o evi kendim kuramayacaksam ne anlamı var? ailelerden ölene kadar maddi beklentiye girmek bana ters geliyor bilemiyorum. yetiştirip büyüttüler işte daha ne istiyoruz? ben buradaki bir çok insandan farklı düşünüyorum biliyorum. yargılama olarak almayın lütfen kendi düşüncelerim...

ekleme: bir de şu var, aileden beklentinin her zaman şöyle bir kefareti vardır. gönlünüzden geçen tam istediğiniz gibi olmaz. bu beyaz eşyadır düğündü vs... şunu biliyorum arkadaşımın k.pederi "düğünün parasını ben veriyorum nasıl istersem öyle olacak" demişti.
ikincisi; bunun bir de manevi boyutu var yarın öbür gün sizi ağır bir minnet duygusu altında ezmek isteyebilirler dikkatli olun. "elimizde avucumuzda ne varsa verdik oğlan everdik" vs, vs...

en önemlisi ve üçüncüsü: aile borcu bitsin diye bir sene beklemek :KK57::KK57::KK57:

ömür geçiyor ömür...

olur böyle şeyler onlar öyle istiyor diye illa ki olacak diye birşey yok
kırmadan yani bağırıp çağırmadan fikirlerinizi söyleyin... görümceniz uyanıklık yapmış hemen hayır borçsuz evlenmek için biz düğün tarihimizi bu yüzden erteledik siz ödemezseniz nişanlım ödesin borçsuz evlenmek istiyorum diyebilirdiniz...
düğün ile kına işini kabul etmeyin...
ayrıca hediyeyi kız tarafı erkek tarafından geldikten sonra verir küt diye vermeseydin keşke... birde böyle şeyler ileride insanın içinde kalabiliyor istersen bir nişanlına çıtlat ben bayramlık hediyemi aldım siz bana ne aldınız merak ediyorum aşkım diye şirinlik yaparak sorabilirsin...
ama onların her istediğinde size uymayanlar için canınızı sıkmayın inannın kimsenin düğün telaşı 4x4 lük değildir. siz kalp kırmadan isteklerinizi belirtin ama onlar bastırmaya çalışacaksa ki düğün kna mevzusuna takmış galiba kv.niz bu tür önemli ve kesin olması gereken şeyler de böyle birşeyi kabul edemeyiz zaten düğün 1 defa oluyor kına ayrı düğün ayrı olsun ona göre hazırlık yapın sonuçta oğlunuz için gelecek misafirleriniz ve 1 kere olacak birbirimizi üzmeyelim bu dediğinizi kabul edilebilir mi? sizin de kızınız var düşünün deyiverin... ama net bir şekilde yani bunu söylerken seri bir şekil biraz yüksek sesle söyleyin... bu tür şeylerde net olun yoksa bastırırlar oldu bittiye getirirler anlamazsınız bile nolduğunu sonradan anlık düşünelim dediniz derseniz de biz ona göre ayarladık herkesi der çıkarlar işin içinden
kendinizi üzmeyin ağlamayana da mama verilmez unutmayın

ailenin ve nişanlının bakış açısı malum
ama ben sizinkini merak etmiştim :) siz de destekliyorsunuz belli ki...

bana göre bu konuda görümceniz haklı, bu konuyu can sıkacaklar arasından diskalifiye edin isterseniz.
koskoca insanlarız yaşıtız sizinle, 5 yıl önce evlendiğimde çok garip geliyordu aileden yardım almak, gönüllerinden koptuğu ölçüde tabii ki yapsınlar ufak tefek, âdetler şunlar bunlar ama eşya listesi yapıp ellerine vermek ayıp bence,
ben zaten evlenerek bambaşka bir hayatın sorumluluğunu almayı seçiyorum, o evi kendim kuramayacaksam ne anlamı var? ailelerden ölene kadar maddi beklentiye girmek bana ters geliyor bilemiyorum. yetiştirip büyüttüler işte daha ne istiyoruz? ben buradaki bir çok insandan farklı düşünüyorum biliyorum. yargılama olarak almayın lütfen kendi düşüncelerim...

ekleme: bir de şu var, aileden beklentinin her zaman şöyle bir kefareti vardır. gönlünüzden geçen tam istediğiniz gibi olmaz. bu beyaz eşyadır düğündü vs... şunu biliyorum arkadaşımın k.pederi "düğünün parasını ben veriyorum nasıl istersem öyle olacak" demişti.
ikincisi; bunun bir de manevi boyutu var yarın öbür gün sizi ağır bir minnet duygusu altında ezmek isteyebilirler dikkatli olun. "elimizde avucumuzda ne varsa verdik oğlan everdik" vs, vs...

en önemlisi ve üçüncüsü: aile borcu bitsin diye bir sene beklemek :KK57::KK57::KK57:

ömür geçiyor ömür...
canım hersey deiğin gibi istediğimiz gibi olmuyor bazen.. ben de ailemden yardım alarak yada bagımlı olarak evlenmek istemem ama nişanlımı bu konuda ikna edemiyorum.. buarada liste vermedim canım benim kendi alacagım seylerin düpğünümün planının oldugu bir listeydi o yoksa kimseye bunları alın diye liste verecek bir yapım yok....

bekleme konusu da tamamen nişanlım ailesi bunalmasın borcları var diye baskı yaptıgından dolayı kabul ettim. işin tuhaf yanı dün sanki bu konuyu acmamıs gibi kayınvalidem bugun aradım hiç söz konusu bile yapmadı gayet normal davrandı..

Koyabilirsiniz kadar mesafe koyun davranışlarınız net olsun ki herkes yerini bilsin ben başta ne mesafe koydum ne katı davrandım şu an o kadar pişmanım ki nişanlıyken öyle olmadığım için siz başarın bunu yoksa sonu hiç iyi olmuyor mesela ben şu an eşimle tartışmaya devam ediyorum ki yüzünden

görümcem de sanırım kıskanıo almak istediğim buzdolabımı gösterdim cok pahalı onlar dedi hemen ben gardrop tipi istiyoruım nişanlım da heveslendiğim için kabul edio ama sanırım almıcaklar bende kendimiz alalım dedim onu da nişanlım kabul etmiyo borcla evlenmek istemiyo ailesine yaptırmak istiyo herşeyi napcam bişmiyorum ama araya biraz mesafe koymak istiyorum ben iyi oldukca onlar saçmalamaya basladı

Durumları iyiyse alabileceklerini düşünüyorsan aldır. Ama durumları yokken tutup en pahalısını almanın anlamı yok ki. Kendin ilerde daha iyisini alırsın. Hem bu devirde artık eşya konusunda ailelere yük olunmuyor. Hadi düğün salonu tutarlar, gelinlik alırlar, işte arada harcama yaparlar da eşyaların hepsini sırtlanmarı, ne bileyim o insanlara da yazık. Sonuçta bizi o yaşa getiriyorlar, bir ton para harcıyorlar okutuyorlar. Nişanlın da bana bencil gibi geldi bu konuda. Siz borçsuz harçsız evlenin diye neden babasıbir ton borç ödesinki? Çalışmıyor mu sonuçta.

Benim erkek kardeşim olsa ve gelinimiz ailemin durumunu bile bile en iyisini alacağım vs diye tuttursa ben de ailemi savunurum. Kıskanmak değil bu, ailesini düşünüyor olabilir. Her kadın evli de olsa kendi ailesini düşünür ve onların gereksiz borca girmesini istemez. Biraz empati yaparsanız anlarsınız onuda.

ben dün gece ablan böyle böyle dedi ama sıkıntı olcaksa biz alalım esyaları dedim nişanlıma o da o karısamaz herseyi alcaklar o mu babamın ortagı falan die kızdı ona tabi o duymadı ben yeniden acayım mı konuyu yoksa böyle kapansın mı sizce
ablası kıskançlık yapmış gibi geldi biraz
onu ilgilendirmez.. nişanlına ilettiğine göre konuyu açma bir daha
görümcen konuşsun dursun kendi.. kınanı da nerde istiyorsan yap ama
yazlık da çok çok ters biyerde ise orta yolu bul derim

Back
X