• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı kötü davranmış

Benim kızım 30 aylik, bir ay oldu kreşe başlayalı .yarım gün başlamıştık o kadar mutlu ve eğlenceli geliyordu ki tam zamanlı göndermeye başladım.
Daha kapıdan girmeden kollarını açıp öğretmene uzanıyor.
30 aylik bir çocuk sevgi doludur.
Benım Kızım aşağılık bir öğretmene seni seviyorum diye dolaşıp eve mutlu dönüyordu
Ki ben o gün oysa kameradan ıkı şey gördüm, velilerden de her zaman çok şey duydum.

Oyle cocuk mutlu geliyor diye harıka davraniliyor sanmayın, çocuğunuza arkadaşı kötü davrandığında da onunla ıkı dakıka sonra aşırı mutlu oynuyor ya da evdeyken o zorbalık gördüğü kişi hakkında anne x e gidelim diye tutturuyor mesela.
Mutluda ayrılıyor yanindan. Öyle çok ele vermiyorlar durumu

30 aylik bir çocuk sevgi doludur.
Benım Kızım aşağılık bir öğretmene seni seviyorum diye dolaşıp eve mutlu dönüyordu
Ki ben o gün oysa kameradan ıkı şey gördüm, velilerden de her zaman çok şey duydum.

Oyle cocuk mutlu geliyor diye harıka davraniliyor sanmayın, çocuğunuza arkadaşı kötü davrandığında da onunla ıkı dakıka sonra aşırı mutlu oynuyor ya da evdeyken o zorbalık gördüğü kişi hakkında anne x e gidelim diye tutturuyor mesela.
Mutluda ayrılıyor yanindan. Öyle çok ele vermiyorlar durumu
Her kreş her bakıcı her anne aynı sanki napsın işe yanında mı götürsün

Haklısın ancak bebegımın önünde asla kavga edemeyeceğim için bizzat bana saldırmaya çalışmış birinden cocugumla duymazdan gelerek uzaklasmistim ben.
Cunku hırsımı hıncımı herseyı bı kenara bırakıp cocugumun psikolojisini düşünmem gerekiyor🥹🥹

Nasıl sustum nasıl susarım dıye on gün içim içimi yese kahrımdan ölsem de (egom çok yüksektir kahroluyorum inan) bunu yapmak zorunda kaliyorum

İşin tabi Ah bana birşey olursa evladım Ne olacak ya da evladıma da saldırırsa korkusu da var tabi

Malum gundemden düşmeyen vakalar
Aynı şey değil ama bende bebeğimleyken biri sataşsa cevap vermem yada bulaşmam yoluma bakarım, maaşlı tuttuğum kadın çocuğuma azar çekip zarar veriyosada kimse beni tutamaz ama orasıda ayrı o an ortama göre değişir tabiki ama öfkeme yenilebilceğimi düşünüyorum ki otokontrolüm gerçekten yüksek biridir. Burada tek hata kamera olmadığı için kadının ne yaptığının bilinmemesi, bebek içine kapandıysa kötü davranıyodur, bebekler sevildiğinide sevilmediğinide çok net hissediyor.
Küçücük bebeğe kızamaz yani ne olursa olsun, ne yapmış olabilir bi bebek kızılacak.

Kreste de surat asiyorlar

Bizim mükemmel bir bakıcı ablamız vardı. Oğlum hala bayılıyor ona. Ben de öyle çok severim. Ama kreş çok daha iyi geldi bana da oğluma da. Dünya iyisi olsa evde bir kadınla oğlumu tek bırakmak beni zorluyordu. Kötününün iyisi yani. Çalışmak zorundaysak ne yapacağız.

Evet başka seçenek kalmıyor ki kadının bakacak insanı yoksa ne yapacak? 1+ yaşta kreş nispeten daha güvenli kurumsal köklü kreşler yada butik kreşler 1-2 sınıflı.
Bakıcıya bırakma işide çok zor bence

Evet başka seçenek kalmıyor ki kadının bakacak insanı yoksa ne yapacak? 1+ yaşta kreş nispeten daha güvenli kurumsal köklü kreşler yada butik kreşler 1-2 sınıflı.
Bakıcıya bırakma işide çok zor bence
Ya da yıllardır emek verdiği mesleğini çöpe atsın memurlukta bile 2 sene ücretsiz izin var sadece en iyi ihtimalle. Sanki her ev hanımı mükemmel anne. Yapacak başka seçenek yok ya kreş ya bakıcı

Ya da yıllardır emek verdiği mesleğini çöpe atsın memurlukta bile 2 sene ücretsiz izin var sadece en iyi ihtimalle. Sanki her ev hanımı mükemmel anne. Yapacak başka seçenek yok ya kreş ya bakıcı
Memurlukta bile ücretli 4 ay ücretsiz 2 sene alsan bebek 28 aylık oluyo hadi 1 ay izinde aldın 29 ay, ee sonra ne olacak mecbur kreş yani. Herkesinde ailesi bakmıyor ki bazısı uzakta bazısı bakamicak durumda, böyle anneleri zorbalamak çok acımasız geliyor.
Benim arkadaşımın eşi polis mesela evde olup uyuduğu sürede (gündüz mesela) bakıcı kadınlar istemiyor, vardiyalarıda ayarlanmıyor dönüşümlü baksın diye uymuyor, bu insanlar ne yapacaklar.

Memurlukta bile ücretli 4 ay ücretsiz 2 sene alsan bebek 28 aylık oluyo hadi 1 ay izinde aldın 29 ay, ee sonra ne olacak mecbur kreş yani. Herkesinde ailesi bakmıyor ki bazısı uzakta bazısı bakamicak durumda, böyle anneleri zorbalamak çok acımasız geliyor.
Benim arkadaşımın eşi polis mesela evde olup uyuduğu sürede (gündüz mesela) bakıcı kadınlar istemiyor, vardiyalarıda ayarlanmıyor dönüşümlü baksın diye uymuyor, bu insanlar ne yapacaklar.
Ben kreşe vermek isterdim sanırım bebeğim olsaydı

Yeni bakıcı bulursanız kamerasiz kabul etmeyin.Gecenlerde bir konu sahibi vardı tesettürlü bir bakıcı almıştı Tesettürlü diye kamera konulmamışti. Öyle anlaşmışlar aklıma o geldi.Ne olursa olsun kamera olmalı Kreşte bile neler oluyor .

Merhaba arkadaşlar, bakıcı eve geliyordu kamera yoktu oğlumun hareketlerinden şüphelenip işte bakıcı görünce ağlamalar onun gideceği zaman git git diye itiyrdu sevmiyordu içe kapandı. Ogün eve aniden geldim öğlen ogluma kızıyordu kendisi sigara kokuyordu çocuğun altı dolmuş değişmemiş hiç belli ki ilgi sıfır..o gün işten çıkardım çok zoruma gitti millete de söylüyorum ki saten hemen biriyle anlaşmış o gün.. insanlara güvenim kalmadı...ah şu maddi zorluklar olmasa çalışmaz yavrularıma bakardım
Kamerasız olmaz geçmiş olsun

Kimseye güvenmeyin kamera koyun sürekli seslenin kameradan konuşun

Her kreş her bakıcı her anne aynı sanki dediniz ya hani
Sizde işte bıtane iyi yer bulupta heryeri iyi sanmayın
Her kreş aynı değil koşulsuz güveni birakin

Aynı şey değil ama bende bebeğimleyken biri sataşsa cevap vermem yada bulaşmam yoluma bakarım, maaşlı tuttuğum kadın çocuğuma azar çekip zarar veriyosada kimse beni tutamaz ama orasıda ayrı o an ortama göre değişir tabiki ama öfkeme yenilebilceğimi düşünüyorum ki otokontrolüm gerçekten yüksek biridir. Burada tek hata kamera olmadığı için kadının ne yaptığının bilinmemesi, bebek içine kapandıysa kötü davranıyodur, bebekler sevildiğinide sevilmediğinide çok net hissediyor.
Küçücük bebeğe kızamaz yani ne olursa olsun, ne yapmış olabilir bi bebek kızılacak.
Cocuk ne kadarlikmis

Merhaba arkadaşlar, bakıcı eve geliyordu kamera yoktu oğlumun hareketlerinden şüphelenip işte bakıcı görünce ağlamalar onun gideceği zaman git git diye itiyrdu sevmiyordu içe kapandı. Ogün eve aniden geldim öğlen ogluma kızıyordu kendisi sigara kokuyordu çocuğun altı dolmuş değişmemiş hiç belli ki ilgi sıfır..o gün işten çıkardım çok zoruma gitti millete de söylüyorum ki saten hemen biriyle anlaşmış o gün.. insanlara güvenim kalmadı...ah şu maddi zorluklar olmasa çalışmaz yavrularıma bakardım
Keske dava acsaydiniz hadsize bak sen. Krese verme sansiniz varsa oralara bakin hem cocuklarla da kaynasir ama en iyisini siz bilirisniz ben olsam bakici tutamazdim büyük cesaret bas basa baskasiyla birakmak..

Bakici kotu davranmış demeniz şuan iftiraya giriyor neden cunku siz hic bir guvenlik tedbiri almayip varsayimlar uzerinden konusuyorsunuz. Oglen baskin yapmissiniz da cocuga kiziyormus? Kızıp ne yapıyordu mesela. Yiyecekler yere atilmaz diye uyariyorsa mesela bu bir kizmak midir? Neye kızdığını nasil anladiniz. Bezi dolmus olabilir belki tam degistirecekti. Cocuk uyurken sigara icti geldi cocuk sonra uyandi belki? Yani kamera olmamasi nasil soru isaretleri yaratiyor goruyorsunuz degil mi? Bakicinin kusuru varsa sizinde ihmalkarliginiz var
Benim ihmalkarligim var evet maalesef.. bana iş saatlerinde sigara içmiyorum dedi ayrıca ilk anlasacagimiz zaman sigarayı söylemedi 3 hafta sonra söyledi ben sigara içiyorum dedi. Çocuğum odada tek kalmış kendi kendine oynarken bardak düşüyor yaramazlık hat safhada diye basbagriyr bu kızmak değil mi ??? Ben normal ses tonu ile bağırmanin farkını biliyorum kulaklarım duydu

Benim ihmalkarligim var evet maalesef.. bana iş saatlerinde sigara içmiyorum dedi ayrıca ilk anlasacagimiz zaman sigarayı söylemedi 3 hafta sonra söyledi ben sigara içiyorum dedi. Çocuğum odada tek kalmış kendi kendine oynarken bardak düşüyor yaramazlık hat safhada diye basbagriyr bu kızmak değil mi ??? Ben normal ses tonu ile bağırmanin farkını biliyorum kulaklarım duydu
Kendini suçlama güzel anne. Zaman kötü insanlar kötü. Eminim zorunda olmasan mecbur olmasan cocuguna da gayet kendin de bakabilirsin ama malum hayat şartları ve mecburuz çalışıyoruz ve herkes annesi veya kvalidesi konusunda şanslı değil mecburen bakıcılara ihtiyaç duyuyoruz. Umuyorum bir daha ki bakıcınizi biraz daha ince eleyip sık dokuyarak baslatirsiniz ve iyi bir insan denk gelir. Allah yardımcınız olsun

Bir tanıdığımın, Yabancı dil öğrensin,evin her işini yapsın hemde çocuklara baksın diye alınan yatılı yabancı bakıcı evde kamera olmasına rağmen anane babanne dönüşümlü kalmasına rağmen büyük çocuğa şiddet yapuyor,ellerine vuruyormuş. Çocuğu korkutmuş söylememesi için. O kadar farkında değiller ki kaç kez tekrarlamış çocuk söyleyemiyormuş. Halbuki ilkokul çağında. Annesi kızarıklık farkedince zorlayarak anlamış ve öyle kayıtlara bakmışlar.

Kamera ve evde birinin olması bile umurlarınd olmuyor. Maddi durumları yerinde olmasına rağmen kariyer yapacağım diye annesi yine de affedecek olmuş. Kaçak olduğuna bir de bir güzel aldıkları yere kadar şehirler arası götürüp bırakmışlar.

Normal türk üne güven yok! yabancısına ne gerek! Küçük bebeğe de sert davranıyormuş üstelik!

Her kreş her bakıcı her anne aynı sanki dediniz ya hani
Sizde işte bıtane iyi yer bulupta heryeri iyi sanmayın
Her kreş aynı değil koşulsuz güveni birakin
Çok iyi bilinen bir kreste çocuklara kötü davranma dayak bir sürü şey yaşandı kamera görüntüleri ile savcılıklara sikayet edildi, davalar açıldı yapanların yanına kar kalıyor maalesef... Kreş kapatıldı aynı şahıslar başka isim altında başka yerde açtılar.

Back
X