• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı kötü davranmış

Çok iyi bilinen bir kreste çocuklara kötü davranma dayak bir sürü şey yaşandı kamera görüntüleri ile savcılıklara sikayet edildi, davalar açıldı yapanların yanına kar kalıyor maalesef... Kreş kapatıldı aynı şahıslar başka isim altında başka yerde açtılar.
Neler gördü bu gozler
Cocugun cocuga zorbalık yaptığı it gibi davrandığı bir yaşamda 'Kreste çok iyi bakiyollağ' güvenini hıc anlamıyorum.
Cocuklar cam Fanusta büyümesin diye yokuş aşağı yuvarlar oldular

Benim gibi temkinli şüpheci olmak ne kadar ayarsız bulunuyorsa ( ki asla kabul etmiyorum tetikte olmak iyidir)

pamuklara mı sarcan sen bu çocuğu hayatı gorsun deyıp kreşe koşulsuz güvenle, ama napıyım mecburum ile salmakta bı o kadar ayarsiz yokuş aşağı yuvarlamaktir minik yavrulari

Merhaba arkadaşlar, bakıcı eve geliyordu kamera yoktu oğlumun hareketlerinden şüphelenip işte bakıcı görünce ağlamalar onun gideceği zaman git git diye itiyrdu sevmiyordu içe kapandı. Ogün eve aniden geldim öğlen ogluma kızıyordu kendisi sigara kokuyordu çocuğun altı dolmuş değişmemiş hiç belli ki ilgi sıfır..o gün işten çıkardım çok zoruma gitti millete de söylüyorum ki saten hemen biriyle anlaşmış o gün.. insanlara güvenim kalmadı...ah şu maddi zorluklar olmasa çalışmaz yavrularıma bakardım
Eğer ki söz konusu evladınız sa kamera koymamak tamamen mantık dışı.

Bundan öncesi de olmuştur eminim ilk değildir, hangi güç cesaret gerçekten şaşırıyorum.

Ben kedim için bile kamera koydum eve ya. Neyse bundan sonra mutlaka kamera edinin.

Çok iyi bilinen bir kreste çocuklara kötü davranma dayak bir sürü şey yaşandı kamera görüntüleri ile savcılıklara sikayet edildi, davalar açıldı yapanların yanına kar kalıyor maalesef... Kreş kapatıldı aynı şahıslar başka isim altında başka yerde açtılar.
benimde 35 aylık bi torunum var , bi hafta öncede ikiz kardeşleri oldu
ben çalışıyorum şuan biraz izin kullanıcam bi kaç ay yarım gün çalışıcam sonrada işten ayrılıcam bebeklere kızımla birlikte bakıcaz , büyük torunumu kreşe vermedik daha tam olarak konuşamıyo kötü davranırlar anlatamaz diye birde kendini dışlanmış hissetmesin dedik kardeşlerinede alışsın , seneye araştırıp iyi bi yere veririz duruma göre

nasıl parçalıyorsunuz yav?

valla merak ettim, hani ben de çok sakin birisi değilimdir de ülkenin geldiği durumda yalnız yaşayan da bir kadın olarak ne kadar başımı derde sokmazsam o kadar iyi diye diye iyice kukumav kuşu gibi oldum.

neyse
kadın halinizle başka bir kadının üstüne mi yürüyeceksiniz?
profesyonel dövüşçü değilseniz, ne olacak saç saça baş başa 2 kadın evinizin salonunda çocuğunuzun gözü önünde birbirinizi mi yolacaksınız?

kadın sizi yolarsa ne olacak?

Benim annem dünyanın en sakin insanıdır, hatta biraz da korkak bir tarafı vardır. Çocukken kardeşim komşunun çocuğuna vurmuş, kadın da kardeşimi iteklerken annem gördü, kadının üstüne bir atlayışı var, diğer komşular elinden zor aldı. Evlat söz konusu olunca bir güç geliyor, gözün kararıyor.

Bir tanıdığımın, Yabancı dil öğrensin,evin her işini yapsın hemde çocuklara baksın diye alınan yatılı yabancı bakıcı evde kamera olmasına rağmen anane babanne dönüşümlü kalmasına rağmen büyük çocuğa şiddet yapuyor,ellerine vuruyormuş. Çocuğu korkutmuş söylememesi için. O kadar farkında değiller ki kaç kez tekrarlamış çocuk söyleyemiyormuş. Halbuki ilkokul çağında. Annesi kızarıklık farkedince zorlayarak anlamış ve öyle kayıtlara bakmışlar.

Kamera ve evde birinin olması bile umurlarınd olmuyor. Maddi durumları yerinde olmasına rağmen kariyer yapacağım diye annesi yine de affedecek olmuş. Kaçak olduğuna bir de bir güzel aldıkları yere kadar şehirler arası götürüp bırakmışlar.

Normal türk üne güven yok! yabancısına ne gerek! Küçük bebeğe de sert davranıyormuş üstelik!
Kameralı evde anane babanneli yalnız değilken bile böyleyse Evinize niye kamera taktırmazsınız ki!?
O takmış da ne olmuş diyeceksin belki ama bakıp öğrenmişler.En azından birşeyleri tespit etmek hukuki işlem için kayıtlı belge elinde olur.

Bir de kusura bakmayın ama bakıcı parası da en azı asgari ücret az değil yani. Geçinmek için değil daha lüks hayat için bu kadar bebekken bırakılıyor. Kreş yaşına kadar anneden herşeyi öğrenecek. Rol model yok evde bir yabancı. Maddi durum hikaye çoğu kişide.

benimde 35 aylık bi torunum var , bi hafta öncede ikiz kardeşleri oldu
ben çalışıyorum şuan biraz izin kullanıcam bi kaç ay yarım gün çalışıcam sonrada işten ayrılıcam bebeklere kızımla birlikte bakıcaz , büyük torunumu kreşe vermedik daha tam olarak konuşamıyo kötü davranırlar anlatamaz diye birde kendini dışlanmış hissetmesin dedik kardeşlerinede alışsın , seneye araştırıp iyi bi yere veririz duruma göre
Fedakarlığınız için sizi takdir ediyorum. Sizde okuyunca aklıma geldi .Verdiğim örnekte kardeşi olmadan büyük çocuk daha kreş yaşı gelmeden kendini ifade edemeden konuşamadan kreşe verildi. Akran zorbalığı yaşamış ittirip kaktırmış büyük çocuklar. Çok küçük olduğu için öğretmen üzerine düşüp dikkat etmesi gerekirken ihmal etmiş ayakkabı dolabı ayağına düşüp kırılmış. Çok da varlıklılar zenginler. Yazık bu çocuğun başına gelenler.Bunlar hep annenin okudum kariyer yapıcam sosyal olucam bencilliğinden...

Ya da yıllardır emek verdiği mesleğini çöpe atsın memurlukta bile 2 sene ücretsiz izin var sadece en iyi ihtimalle. Sanki her ev hanımı mükemmel anne. Yapacak başka seçenek yok ya kreş ya bakıcı
Çocuğuna bunları yaşatacaksa anne olmasın bilinçli olarak. Yıllardır emek verdiği mesleğim kariyerim diyorsa illa onu seçsin çocuğu perişan etmesin böyleleri. Biliyoruz evde durmamak daha lüks konforlu hayat sosyal olayım diye, yok tazminatım yanmasın diye 5,6 aylık bebeklerin bile bakıcıda perişan edildiğini. Ev hanımları mükkemmel anne değil evet yeri geliyor tahammülün sabrın azalıyor. Elin yabancısı para hatrına böyle yapar işte bezi dolu saatlerce gezdirir son dk temizler.

nasıl parçalıyorsunuz yav?

valla merak ettim, hani ben de çok sakin birisi değilimdir de ülkenin geldiği durumda yalnız yaşayan da bir kadın olarak ne kadar başımı derde sokmazsam o kadar iyi diye diye iyice kukumav kuşu gibi oldum.

neyse
kadın halinizle başka bir kadının üstüne mi yürüyeceksiniz?
profesyonel dövüşçü değilseniz, ne olacak saç saça baş başa 2 kadın evinizin salonunda çocuğunuzun gözü önünde birbirinizi mi yolacaksınız?

kadın sizi yolarsa ne olacak?
kadın da yolabilir tabi ki. zaten gördüğünüz gibi bir varsayımda bulunmuşum. çocuğumun gözü önünde kadınla saç saça baş başa falan… okuduğumuz şeyleri biraz çerçeveli düşünmek, konunun bağlamında kalmak, bunlar önemli şeyler. bunu söylediğimde gözünüzde yerde birbirine girmiş iki kadın canlanması, böyle bir çıkarım yapılması nereden baksanız zorlama.

“neyse”

ve evet çocuğumun bakıcı tarafından hırpalandığını görürsem sanırım tüm değer yargılarımı ve korkularımı bırakıp saldırabilirim. böyle bir şeyle karşılaşıldığında nasıl tepki verilir kestirmek zor.

Konu sahibi su an sizinle benzer süreçlerden geçiyorum. Ben bakıcıya güvenemediğim icin krese verdim ama daha oryantasyon sürecinde pişman oldum. Üstelik ortada görünen bir olumsuzluk da yokken ufacık şeylere bazen duyduğum bir habere takılıp kendi kendime üzülüyorum. O yüzden öncelikle Allah yavrularımızı vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Arkadaşlara katılıyorum bakıcı konusunda israrciysaniz muhakkak kamera olsun. Ben bakıcıya versem kesinlikle taktırırım diye düşünüyordum. Tabi kreslerde yuzde yuz güven vermiyor ama nispeten daha güvenli göründü bana. Yine de her geldiğinde cocugu analiz etmeye çalışıyorum bunaltmadan. Eğer cok kafama takılan birsey olursa şartları zorlamaya çalışır alırım oradan ama şimdilik sadece evhamlarim yüzünden erken karar vermek istemiyorum. Anneliginizi sorgulamayın eminim en güzelini yaşasın diye çalışıyorsunuz. Sadece biraz daha seçici olmaya gayret edin ancak günün sonunda maalesef yukarıda arkadaşlar da örnek vermiş kamera olsa bile yapan yapıyor. Daha buyuk cocuklar da risk altında ama mecburen okula, kursa vs yerlere gidiyorlar.

Çocuğuna bunları yaşatacaksa anne olmasın bilinçli olarak. Yıllardır emek verdiği mesleğim kariyerim diyorsa illa onu seçsin çocuğu perişan etmesin böyleleri. Biliyoruz evde durmamak daha lüks konforlu hayat sosyal olayım diye, yok tazminatım yanmasın diye 5,6 aylık bebeklerin bile bakıcıda perişan edildiğini. Ev hanımları mükkemmel anne değil evet yeri geliyor tahammülün sabrın azalıyor. Elin yabancısı para hatrına böyle yapar işte bezi dolu saatlerce gezdirir son dk temizler.
Oldu herkes sizlere sorsun anne olup olmayacağını. Henüz kreşi deneyimlemedim son gününe kadar ücretsiz iznimi kullanacağım ama işe dönerken de en vicdanlı, en güzel ilgilenen, çocuğuma en faydalı yer neresiyse parasına puluna bakmadan bulup oraya vereceğim. Kalan vaktimi de çocuğumla en kaliteli şekilde geçirmeye devam edeceğim. Evde durmamak için işi bahane eden diyorsunuz ya kaçacak işi olmadığı için günlerde, tv karşısında, komsu oturmasında çocuğunu heder eden anne de çok o zaman sizin dilinizden konuşursak. Anneler bari birbirini böyle zorbalamasın ya.

Maddi durumları yerinde olmasına rağmen kariyer yapacağım diye annesi yine de affedecek olmuş.

kadın emeğini doğrudan hiçe Sayan cümleniz 🥲
33 yaşımda anne oldum. Yıllarca emek verdiğim mesleğim en güzel yıllarımda ikinci plana itildi bir anda. Bir an bile pişmanlık duymadım elbette. Ama tamamen bırakmak çok acımasızca olmaz mı?
Bu çocuklar büyüyecek bir gün. Baba her zaman hayatımızda olmayabilir. İmkanlar gidebilir. Emekler çöpe atılır mı?
Anne kadar baba da var bu evde. Zaten sorumluluğun çoğu annedeyken, babaların da biraz daha elini taşın altına koymasını beklemek yerine annenin emeklerini bırakmasını beklemek bana mantıklı gelmiyor.
Bakıcı ve kreş konularında çok daha dikkatli olmak lazım.
Benim oğlum da bakıcı ablasıyla büyüdü. Hiç bu tarz bir şey yaşamadık. Kreşte de sorun yaşamadım. İkinci bebeğim geliyor. Bu defa kreşe daha erken başlayacağm.
Kötü örnekler elbette var ama dikkat lazım biraz. 🤏
Evde kamerasız nokta bırakmamak lazım. İş yerimde çalışırken benim telefonumda sürekli ekran açıktı aylarca gözümüzü ayırmadık eşimle. Eşim annem eve ani baskınlar yaptı. Yani biraz üzerinde durmak gerekiyor.

30 aylik bir çocuk sevgi doludur.
Benım Kızım aşağılık bir öğretmene seni seviyorum diye dolaşıp eve mutlu dönüyordu
Ki ben o gün oysa kameradan ıkı şey gördüm, velilerden de her zaman çok şey duydum.

Oyle cocuk mutlu geliyor diye harıka davraniliyor sanmayın, çocuğunuza arkadaşı kötü davrandığında da onunla ıkı dakıka sonra aşırı mutlu oynuyor ya da evdeyken o zorbalık gördüğü kişi hakkında anne x e gidelim diye tutturuyor mesela.
Mutluda ayrılıyor yanindan. Öyle çok ele vermiyorlar durumu
Benim kızım çok çekingen bir çocuk, sevmediği hiçbir kimseye gitmez ve istemediği hiçbir şeyi yapmaz.
Benim kreşe verme sebebim sosyalleşmesi idi. Bunu da çok olumlu yönde etkilerini görüyoruz.
Yoksa evde biz bakıyoruz ,kreş ya da bakıcı ihtiyacımız yoktu
Allah tüm bebek ve çocuklari merhametli,sevgi dolu insanlarla karsilastirsin

Fedakarlığınız için sizi takdir ediyorum. Sizde okuyunca aklıma geldi .Verdiğim örnekte kardeşi olmadan büyük çocuk daha kreş yaşı gelmeden kendini ifade edemeden konuşamadan kreşe verildi. Akran zorbalığı yaşamış ittirip kaktırmış büyük çocuklar. Çok küçük olduğu için öğretmen üzerine düşüp dikkat etmesi gerekirken ihmal etmiş ayakkabı dolabı ayağına düşüp kırılmış. Çok da varlıklılar zenginler. Yazık bu çocuğun başına gelenler.Bunlar hep annenin okudum kariyer yapıcam sosyal olucam bencilliğinden...
bizimde kreşe vermeme sebeplerimiz bunlar , daha kendini ifade edemiyo başına böyle şeyler gelmesin anlatamaz
zaten bende yanlarında olucağım için hepsine bakarız Allah ın izniyle evlerimiz yakın
bende çalışan bi bayanım 22 senedir çalışıyorum kızım 7 oğlum 12 yaşındaydı işe başladığımda annemde bize yakındı
ilgilendi baktı sağolsun şimdi sıra bende seve seve bakarım :anne:
bu arada 51 yaşındayım daha gencim :KK52: elimden geldiğince destek verebilirim

Son düzenleme:
Benim ihmalkarligim var evet maalesef.. bana iş saatlerinde sigara içmiyorum dedi ayrıca ilk anlasacagimiz zaman sigarayı söylemedi 3 hafta sonra söyledi ben sigara içiyorum dedi. Çocuğum odada tek kalmış kendi kendine oynarken bardak düşüyor yaramazlık hat safhada diye basbagriyr bu kızmak değil mi ??? Ben normal ses tonu ile bağırmanin farkını biliyorum kulaklarım duydu
Ben size yanlis hissediyorsunuz demiyorum ama bu kadin cocugunuza gercekten zarar verse ispatiniz yok diyorum. Bende 3 bakici degistirdim. 2 si cok degisik insandi 3.su dunya iyisiydi. Ama evimizde yinede kamera vardi o da bilirdi. Kendisi de akilli bir kadindi kamera olmasini bende isterim birsey oldugunda ihmalkarligim yuzunden oldugu fikri olussun istemem dedi. Bazen ne kdr onlem alirsak alalim sonucta cocuklar kasla goz arasi herseyi yapabilir o yuzden iki taraf icinde en iyisi kamera

Bunca doktor hakim polis kadınlar falan komple işi bıraksın yada çocuk yapmasınlar o halde, gerçekten bazen ne dediğinizi bilmiyosunuz.
Bu kkda bahsedilen annelerin gittiği iş yeride gül bahçesi mübarek sosyalleşmeye doyamıyolar neresiyse orası banada söyleyinde bizde geçelim sosyalleşelim 😄

Bizim ev bbg evi gibi sadece tuvalette kamera yok.
Bakıcım da var şartım bu kabul etmeyen başka iş bakabilir. Çok şükür bakıcımın kendisi içim daha çok rahat ediyor diyor kendisi de memnun

Bir tanıdığımın, Yabancı dil öğrensin,evin her işini yapsın hemde çocuklara baksın diye alınan yatılı yabancı bakıcı evde kamera olmasına rağmen anane babanne dönüşümlü kalmasına rağmen büyük çocuğa şiddet yapuyor,ellerine vuruyormuş. Çocuğu korkutmuş söylememesi için. O kadar farkında değiller ki kaç kez tekrarlamış çocuk söyleyemiyormuş. Halbuki ilkokul çağında. Annesi kızarıklık farkedince zorlayarak anlamış ve öyle kayıtlara bakmışlar.

Kamera ve evde birinin olması bile umurlarınd olmuyor. Maddi durumları yerinde olmasına rağmen kariyer yapacağım diye annesi yine de affedecek olmuş. Kaçak olduğuna bir de bir güzel aldıkları yere kadar şehirler arası götürüp bırakmışlar.

Normal türk üne güven yok! yabancısına ne gerek! Küçük bebeğe de sert davranıyormuş üstelik!
Geçen de burda bir üye hem tüm ev işlerini yapacak, hem de çocuğa bakacak uygun fiyatlı birini arıyordu. Kadın iş yükü bindikçe çocuğa saracak. Ben o durumda da çocuğa üzülmüştüm
Yazık olan çocuklara oluyor. Ufacık bebelere nasıl böyle davranıyorlar anlamıyorum

Evde tüm gün yatıp iş çıkarmak için dolap indirip kaldıranlardan çocuklarımız bikaç dil öğreniyor, 2 yaşında üst baş giymeyi biliyor oluyor diye ders alamıcaz hadi ablacım ben evde kalana bişey demiyorum sen de çocuğu en iyi koşullarda yaşasın diye uğraşan ve anne olunca kendini unutmayan kadınlara saldıramazsın. Yallah. Sonra ağlarsın aldatıldım param yok ühühğ diye.

Son düzenleme:
Back
X