ailenin ve nişanlının bakış açısı malum
ama ben sizinkini merak etmiştim :) siz de destekliyorsunuz belli ki...
bana göre bu konuda görümceniz haklı, bu konuyu can sıkacaklar arasından diskalifiye edin isterseniz.
koskoca insanlarız yaşıtız sizinle, 5 yıl önce evlendiğimde çok garip geliyordu aileden yardım almak, gönüllerinden koptuğu ölçüde tabii ki yapsınlar ufak tefek, âdetler şunlar bunlar ama eşya listesi yapıp ellerine vermek ayıp bence,
ben zaten evlenerek bambaşka bir hayatın sorumluluğunu almayı seçiyorum, o evi kendim kuramayacaksam ne anlamı var? ailelerden ölene kadar maddi beklentiye girmek bana ters geliyor bilemiyorum. yetiştirip büyüttüler işte daha ne istiyoruz? ben buradaki bir çok insandan farklı düşünüyorum biliyorum. yargılama olarak almayın lütfen kendi düşüncelerim...
ekleme: bir de şu var, aileden beklentinin her zaman şöyle bir kefareti vardır. gönlünüzden geçen tam istediğiniz gibi olmaz. bu beyaz eşyadır düğündü vs... şunu biliyorum arkadaşımın k.pederi "düğünün parasını ben veriyorum nasıl istersem öyle olacak" demişti.
ikincisi; bunun bir de manevi boyutu var yarın öbür gün sizi ağır bir minnet duygusu altında ezmek isteyebilirler dikkatli olun. "elimizde avucumuzda ne varsa verdik oğlan everdik" vs, vs...
en önemlisi ve üçüncüsü: aile borcu bitsin diye bir sene beklemek

ömür geçiyor ömür...