Kayınvalidem ne istiyor anlamadım.

Kadın senin yaptığın fedakarlığın farkında değil maalesef.
Sen eşine kıyamıyorsun,onun arada kalmaması için bunlara göz yumuyosun.
Bence olması gerekeni yapıyorsun.

Zaten sen işten çıkınca maddi olanaklar onlara bu kadar yardım etmeye elverişli olmayabilir.
Eşin sorumluluk sahibi biriyse o dengeyi kurmayı bilecektir.Hamile halinle bunları kendine sıkıntı yapma canım

sen ne yapasan yap, eşinin bunu düşünmesi lazım. sen her söylediğiin söz ve tavırda kötü gelin olursun. eşin okumuş kültürlü insan, onun bunu düşünmesi lazım. sende biraz düşünmesinde yardımcı olursun:)

çoçuk meselesine gelince ne kendi annene ne de eşinin ailesine güvenerek sakın sakın çoçuk doğurmayı planlama. ver paranı paşalar gibi baktır kreşe yada bakıcıya. ve bundan dolayı da kimseye gönül koyma. bence yanlış olur. ben iki tane çoçuk yetiştirdim. kimseden yardım beklemedim. planlarımı ona göre yaptım. ikiside kreşte büyüdü.

oh çok şükür...

arkadaşım sanırım eşinin annesi oğlunu kendi memleketinde görmek istiyor. genelde evlenene kadar varlıkları naber nasıldan ibaret olan oğulları evlenince kıymete biniyor. sen bence eşini üzme malum ameliyat geçirmiş diyorsun. geçmiş olsun ayrıca. ama kayınvaliden madem zoraki konuşuyor sende bahane bul zoraki bile seninle konuşamasın bazen kaçan kovalanır ya o misal. torunun olacak bile deme minnet etmediğini görsün o da ne güzel ailende yanında. daha Allahtan ne istiyor o kadın ki para gönderiliyor hali hatrı soruluyor oh valla

sizi anlıyorum, özellikle de gurbet noktasında.sorununuza çözüm olmaz biliyorum ama içinizi rahatlatır umarım; benim öyle güzel bir düzenim vardi ki deniz manzaralı ev, çalışma şartları süper vs. ben bütün bunları bırakıp bekarken hiç istemediğim halde ist.a taşındım evlilik için(eşimden milyon kere razıyım o noktada hiç pişman değilim) ikimizin ailesi de memlekette, eşimde yıllardır 7-8 yıldır ist.da. onun öncesinde de üniversite hayatı 4 yıl yine yalnız tek başına yaşamış. bu süreçte toplasan bir elin parmaklarını geçmez onu ziyarete geldikleri ama evlenince ne değiştiyse bir türlü anlayamıyorum ama bunlar gurbette oldular. ne yiyip ne içtikleri merak edildi. (offfff yazıp yzıp siliyorum o kadar çok şey var ki)
demek istediğim takılmayın, benim ailesiyle sorunum olmamasına rağmen (maşallah) bir sürü böyle görünüşte küçük ama insanın üzerine dağ gibi gelen sorunlar çıkartıyorlar.
kayınvalidenizin tutumu kafanıza takmazsanız (para dışında tabii) daha iyi aslında. bırakın çocuğunuza bakmasın, arayıp sormasın, yakın olmasın. inanın o zaman en iyisi ile biile dünyanın sorunu çıkyor. para işini eşinizle halledebilrseniz ne ala, edemezseniz de takılmayın. inş. karşılığını siz başka türlü alırsınız.
yazınızı okurken "ne tuhaf insanların sosyal hayatta ne kadar güzel statüsü oluyor, dışarıda onca insanı idare ediyor, insan iş stresini eve yansıtmıyor, sosyal hayattaki onca sorun sıkıntıyla başedebiliyor ama eve gelince KAYINVALİDE olgusuyla başedemiyor" diye düşünmekten kendimi alamadım

Son paragrafınız ne kadar doğru bir cümle olmuş,iş hayatını çalışan bilir, sektör olarak çok bayan barındırmayan bir meslekteyim,yeri geldi kendimden yaşça büyük insanlarla usulünce konuşmayı iş yaptırmayı becerdim,ama bir kadın elinde oynatabiliyor beni. Gelin sıfatını hiç sevmedim ama artık yapıştı üzerime,kayınvalidemin kızı olamam,saygımdan taviz vermem ama candan da bir sevgi beklenemez artık bu saatten sonra. Benim de daha yazacak o kadar çok şeyim var ki,geriye dönüp düşünüp düşünüp canımı sıkmak istemiyorum,zamana bırakmalıyım sanırım...

Ailenin tek derdi ogullarinin uzakta olmasi bence. Sanki o nedenle bir kirginliklari var. Siz de esi oldugunuz icin net olarak herseyin sebebi olarak sizi goruyorlar.

Onlar istiyor ki ogullari dizinin dibinde olsun. Maddi manevi herseyi paylasalim.

Dogum sonrasi maddi yardimi esiniz de sessiz olarak dusunmustur mutlaka. Zira cahil bir adam degil. Eger bebek dogduktan sonra da maddi yardima devam ederse o zaman konusursunuz. Sonucta tek maas ve bebginiz var.

Eger doguma kadar dayanamam netlestirmem lazim derseniz, sonucta sizin hayat arkadasiniz, esiniz. Rahatca konuyu acabileceginizi dusunuyorum zira isteginiz mantik dısı degil.

Öncelikle işallah bebeğinle sağlıkla kucaklaşırsın... ailevi sorunlarınada gelince haklısın ne diyim... yinede eşini kırmamak için öaba sarfetmen düşünceli davranman onun hassasiyetlerine özen göstermen çok güzel.... ki kendinde çok hassas bir süreçtesin... maşallah diycem.... kayın ailene gelince sanki oğlan okusun geri gelsin sonrada bizim gösterdiğimiz kızla evlensin kendi egemenliğimiz devam etsin havasında gibiler haliylede sizin şuanki profilinizle onların kafasındakinin alakası yok gibi.. o yüzden uzak kalıyorlar ki bene en iyisi böyle olmak emin ol.... ayrıca para konusunada kendini üzme bebek gerçekten masraflı bir süreç vede eşinde masrafı aniden çıkan giderleri gördükçe bazen istesede para yollayamayacağı zamanlar kendiliğinden gelecektir bence hiç sıkma kendini Rabbim ne kapılar ne çıkışlar açar anlamazsın bile... işallah sağ salim evladınıza kavuşun, gerisi kendiliğinden bir düzene girecektir işallah bol bol dua et arkadaşım..............şuan yapılabilecek en iyi şey bu anlayışsız tavırlar karşısında....

Aslında eşim hep derdi meğer bu sebeptenmiş,çok şey beklemezsen daha az üzülüyorsun diye. Yapılabilirse bunu yapmak lazım sanırım...

hemen hemen aynisini bende yasadim canim, ve su an bosaniyoruz, kadin basardi yani.
Sana tek tavsiyem, ki ikiniz de hassassiniz su dönem, esinle bu tür seyler yüzden kavga etme.
Esin de ailesi de bu para trafigine alisik, ve esin hemen vazgecmez. Anladigim kadariyla esin sorumluluk sahibi biri ve eminim cocuk hayirlisiyla dogunca, paranin yetmedigini anladiginda ya miktari azaltir yada komple keser.
Erkekler genelde konusulanlari hemen anlamaz, illa yasayip görmeleri gerekiyor

Hakkında hayırlısı olsun, inş bundan sonra ki hayatın mutlu mesut geçer..

anladıgım kadarıyla eşiniz baya bir maddi destek yapıyor, bi anda hepsini kısamaz, ama çok büyük bir oranda kısabilir bu birrr....
onlar cocugu görmesinler, paşa gönülleri bilir, cokda muhatap olmayın bu iki..
eşinizin ailesi anlattıgınız kadarıyla garipler, sırf bu yüzden kendinizide üzmeyin...bebeginizle ve eşinizle mutluluklar

senin gibi bir gelini bulmuşlarda daha ne istiolar anlamadım.ne oluyor bu erkek tarafının para beklentileri hiç bitmiyor ya valla..her konuda para muhabbeti..erkek aileleri oğullarınında artık bi ailesi olduğunu kabul etmiyolar hep versin hep versin artık onunda eşi var çocukları var ayrı bi ailesi var demiyorlar..ama iş maneviyata geldimi öyle olmuyor malesef ne arama nede sorma oluyor aman üstümüze kalmasınlar..
bnce sen eşini kırmadan konuşmaya çalış kafana takılan yerleri olması gereken şeyleri eğrisini doğrusunu konuşki eşinde senin rahatsız olduğun yerleri bilsin..ona göre hareket eder..

valla konuyla alakalı değilde sizinle alakalı yazacağım.ÖNCELİKLE BURASI TÜRKİYE, BATISINDADA ,DOĞUSUNDADA,KUZEYİNDE DE BU TARZ İNSANLAR VAR.(hani benim eşimde doğulu demişsiniz ya)OLAYI BÖLGELEŞTİRMEYİN.İKİNCİ OLARAK DA KAHRAMANMARAŞ,TÜRKİYENİN DOĞUSUNDA DEĞİL,AKDENİZ BÖLGESİNDE BİR ŞEHİRDİR.BATILI OLDUĞUNUZDAN HERALDE ÜLKEMİZ ŞEHİRLERİ İLE İLGİLİ ÇOK BİLGİLİSİNİZ.!!!!!!!!!!.........

arkadaşı suçlayıcı konuşmuşsunuz ama haklı kendisi.bu tür yerlerde bi oğlan doğurdum yükü üstüne atayım muhabbeti çok fazla bende yaşıyorum aynı sorunu.kahramanmaraşta özellikle maraşlı olmayan gelini sevmezler maraşlı gelinide sürekli ezerler türkiyenin maraş benzeri biçok yerinde var bu sivas,kayseri vs...

onlar herşeyi isterler canım oğullarını çok düşünür görünürler ama inan bana sen eşini onlardan çok düşünüyosundur kıyaslama yapsak.. gözleri doymaz verdikçe isterler maşallah bencillikte kaynanaların üzerine insan tanımam (tabi genelleme yapmayalım istisnalar vardır elbet)

bakın bu söyledikleriniz türkiyenin heryerinde var.forumu takip ediyorsanız az çok bilirsiniz.benim antalyalı bir tanıdığım var geliniyle aynı evde oturuyor ve bir sürü mal mülkün içinde o kızcağızı hizmetçi gibi kullanıyorlar.SÖYLEDİĞİNİZ OLAYLARI BÖLGELEŞTİREMEZSİNİZ.ayrıca birsürü de maraşlı arkadaşım var ben ezilenini görmedim.arkadaşa tepkime gelince hem olayı bölgeleştirmiş,birde üstüne maraş için doğu demiş.maraş akdeniz bölgesinde bir şehirdir...TEPKİMİN BÜYÜK OLMA SEBEBİ İSE BUNU yazan kişi ARAŞTIRMA GÖREVLİSİYMİŞ.eğer bu doğru ise vay bu üniversitenin haline diye düşündüm.....................

maraş akdeniz bölgesinde doğru...ama memurların görev yerlerinde doğu görevi die geçio hertarafta vardır doğrudur ama bu tür bölgelerde bu sık yaşanmakta bizzat şahit oldum ve şuanda içindeyim ve sırf bu yüzden evliliğim bitmek üzere daha 5 dk önce eşimle bu yüzden telde birbirimize girdik

arkadaşlar oralı buralı nereli olursa olsun bir insanda anlayış, düşünce yoksa insanlıktan nasip almamışsa hep kendini önde tutuyoya insana acıması saygısı yoksa bunlar heryerde aynı oluyo, nereli olursa olsun bak mesela ben antalyalıyım eşim ardahanlı ama benim eşim o kadar görgülü o kadar efendi düşünceli saygılıdır, anneside bi o kadar görgüsüz, yüzsüz, saygısızdır yani nereli olduğuyla ilgisi yok bu işlerin..

eşler görgülü zaten canım eşlere demioruz aileleri...bide kendilerini kusursuz mükemmel bulmuyorlarmı ölecem ya.görgüden haberleri olmayan insanlar karşıma geçip konuşuolar ya delirecem.ama ne yazıkki eşime bunları söleyince ben haksız oluorum.nereli olduğu önemli bence çünkü yetiştirilme tarzı çok önemli bi insanın.kimsede ailesine toz konduramıo bu bi gerçek bende antalyalıyım eşim iç anadolulu...bide antalyanın insanlarını beğenmezler ağızlarını açsalar çok doluyum çok

bak canım senin ne yaşadığını bilmiyorum,ama yaşadığın kötü olaylardan dolayı tepkili olabilirsin.ben babamın görevi nedeniyle türkiyenin doğusunda da batısında da hatta başkenttede bulundum.ve her bölgeden tanıdıklarım ,dostlarım var.TÜRKİYE NİN HER YERİNDE KAYINVALİDE SORUNU VEYA ŞİDDET VAR.HER GÜN GAZETELERDE BOY BOY AİLE İÇİ ŞİDDET FOTOĞRAFLARI VEYA KADIN CİNAYETLERİ ÇIKIYOR.BURSA,MUĞLA,ADANA ,MERSİN...............VE BU ŞEHİRLERİN HİÇBİRİ DE DOĞUDA DEĞİL CANIM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…