Kayınvalidem ne istiyor anlamadım.

canım benim illaki heryerde var yok demiyorum ama daha çok mutasıp denilen kesimlerde rastlanıyor bu tür olaylara kayınvalide sorunu olmaz olsun insanların hayatını mafvedip evliliği çekilmez kılıyor bilirsinki maraşlısın sanırım anneler oğullarına kendi istedikleri kızı almaya çalışırlar maraşlı olsun isterler hatta kapı kapı dolanıp kız bakarlar sonra kendi istedikleri olsa bile o kızı kendileri yönetmeye çalışırlar.devir eskisi gibi değil artık kızlarımız cahil değil yönetilmek artık çağımızda kayboluyor buda iyi birşey...

benim demek istediğimde insanına göre değişiyo bu işler.. ayrıca aynen benim kaynanada kendini kusursuz bulur ben köyde büyüdüm ama üni okudum ama ailem çiftçi, kadın ben oğlumu temiz tertipli büyüttüm dio bana sanki ben köyde büyüdüm die pis kötü büyümüşüm gibi laf çarpıyo.. ama oğluda beni seçti işte köyde büyüsemde bizi bişi bilmez etmez sanıyo hanım ama onlar istanbulda yaşıyolar şehirde olmakta bi işe yaramıyo kız çocuklarını okutmuyolar ilkokuldan sonra..

ne laftan anlıyolar ne sözden işte sen kendini yetişterememişsinki evlat yetiştiresin dicen olmuyacak ben sallamıorum artık zaten okadar kültürsüz,tutarsız,boş gelioki kaynanamın konuşmaları....

YAPMAYIN ALLAH AŞKINA YA.ben maraşlı değilim,adanalıyım.ama maraş ta da bir süre bulundum ve söylediğiniz olaylar maraşın kenar mahallelerinde olurdu eskiden ve inanın bana ankaranın kenar mahallelerinde de kapı kapı kız aranırdı eskiden..bu konuyu da daha fazla uzatmayacağım,çünkü şu anda canınız yanıyor ve birilerine tepkilisiniz.ama TEKRAR EDİYORUM KÖTÜ,FİTNE ,FESAT İNSANLAR HER ŞEHİRDE VAR,AYNI İYİ YÜREKLİ,VİCDANLI ALLAHTAN KORKAN İNSANLARIN HERYERDE OLABİLDİĞİ GİBİ............

adana,mersin doğudan çok göç aldı

adanın yerli halkıyla görmüşsünüzdür ozaman maraşın halkı arasındaki farkı asla aynı değil adet gelenek denilen kalıplar çerçevesinden kurtulamamış halen bazı şehirlerimiz ne yazıkki adanayı ve maraşı bilen birisi olarak bunu anlamış olmanız gerekirdi

valla ben bi fark göremedim.AKSİNE MARAŞTA Kİ ARKADAŞLIKLAR ,DOSTLUKLAR VE EN ÖNEMLİSİ KOMŞULUKLAR BENİM HİÇ UNUTAMADIĞIM GÜZEL HATIRALARIM.SİZİN KALIP DEDİĞİNİZ O GELENEK VE ADETLER BİZİM TÜRK TOPLUMU OLARAK DİĞERLERİNDEN AYRILDIĞIMIZ ÖZELLİKLER .NE ZAMAN BIRAKACAKSINIZ BU YABANCILAŞMA ÇABALARINI.AVRUPALILAR GİBİ YAŞAMAK İSTİYORUZ ,AMA BUNU SADECE GELENEKLERİMİZİ UNUTARAK,ONLAR GİBİ GİYİNEREK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ.GİYİMLE, ÖZGÜRLÜKLE KÜLTÜRLÜ OLUNMUYOR HANIMEFENDİ.KÜLTÜR YANLIZCA OKUMAKLA ,KENDİNİ GELİŞTİRMEKLE,ÖRFÜNE ADETİNE BAĞLI KALINARAK OLUR.doğuda,batıda heryerde cahil dediğiniz ,tutucu dediğiniz o yaşlı insanlar,kendini avrupalılaştırmaya çalışan yer içer gezerim mantığındaki gençlerden daha az cahiller inanın bana.

adana mersin.. vs. boş konuşmalar. her memlekette iyiside vardır... kötüsüde... şu bucu o şucu tartışmalarına girmeyin. gerek yok.

arkadaşın sorununa gelirsem. eşin neyin ne olduğunu gayet iyi biliyordur. zaten sıkıntı çekerken o parayı gönderemez, sanmıyorum. siz üzülmeyin. bebeğinizi kucağınıza alın, eşinizide üzmeyin. bak babamda önceden ailesi tarafından çok üzüldü, üzülmesini bırak büyük hastalıklar geçirdi. akrabaları ameliyattan sonra gezmeye gelir gibi ziyarete geldiler. eşin üzgündür eminim. zamana bırak. herşey yoluna girer. şimdiden sıkıntı çekersek diye düşünme. daha vaktiniz var. eşin baktı olmuyor, göndermez para felan.

Ne kadar çok bireyselleştik ,konu sahibi şimdi evlenirken kimse kimseye yardım edemiyor insanlar sadece okutabiliyor iş güç sahibi yapabiliyorlar çocuklarını ,öyle bir anlatılıyor ki çocuğu aile okutmamış kızın ailesi okutmuş nerdeyse elinsaf 7 sene kolay mı çocuk okutmak Allah aşkına ,neden şikayet ediliyor ki siz ailenizin yanındasınız o zaman şöyle yapın eşinizi seviyorsanız üzülmesin diyorsanız ,'canım ailen yanında görmek istiyor seni bu zamana kadar benimkilerin yanındaydık 1-2 senede senin ailenin yanında kalalım' fedakarlık buna derim ben,sizin ailenizi eşiniz görmek istiyor ya siz eşinizin ailesini görmek istemiyor musunuz ,eşiniz aramadığında ,özledik bir arayalım diyor musunuz ,hep tek taraflı düşünülüyor ,bir sürü insanda onaylayan yorumlar yapıyor ,hamilesiniz bir evlat karına düştüğünde çileside başlıyor ,lütfen biraz daha empati..(Ha bu arada ben asla ailesinin yanında oturmalısınız demiyorum.)

kaynana oturur gelin çabalar kaynana bağırır gelin susar gelin çocuğuna bile istediği gibi terbiye veremez bumu bizi avrupalılardan ayıran özellik.yada ailesi yüzünden eşinden soğuyan üstüne bide şiddet gören kadınlarmı bizim toplumumuzun kaderi?adet kalıbına o kadar farklı şeyler sokuluyorki benim bahsettiğim toplumsal olarak benimsenmiş adetler değil...adettir töredir bizim geleneğimizdir kadın susar erkek getirirse yer deniliyor bunları yaşadınızmı hiç?üstelik kadın susar diyenler eşlerinin karşısında eşlerinden daha çok bağıran insanlar...ben savunurumki herkesin konuşma herkesin kendini ifade etme hakkı vardır siz maraşı nasıl tanıdınız nasıl bildiniz bilemem ama inanın bana gelenek kültür adet kalıplarına sığınılıp neler yapılıyor neler tabi istisnaları yok saymayacağım.adananın halkına gelince içten pazarlık yada mutasıplık altına SIĞINARAK kendini temize çıkarmaya çalışmaz adana halkı içide dışıda birdir genelinin ve baskıcı değillerdir bu farkı anlamış olmak gerekir

Birde herkes biliyor ki doktorların geliri üst seviyede ne olur kendisini bu güne getirmiş aileye bir miktar gönderse..

Neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamadım ? Geleneksel yeniye açık değil, yeniliğe açık olanda geleneğe karşı ,genel olarak gözlemlediğim iyi niyetli insanların azaldığını

Birde herkes biliyor ki doktorların geliri üst seviyede ne olur kendisini bu güne getirmiş aileye bir miktar gönderse..

anladığım kadarıyla arkadaşın eşi 15 küsür sene ailesinden ayrı ve burslu okumuş. zaten kendide demiş en azından manevi olarak yanımızda olsalardı sorun etmeyecektim diye.

birazcık para gönderilirde. bayanın suçu ne onun ailesi onu elaleme para gönder diye mi büyütmüş okutmuş. sanki bayanın ailesi büyütmedi. bak onun ailesi eşi hastayken yanındaymış. eşinin ailesi, çok sevdiği oğlullarının niye yanında değilmiş.

mesaj tekrarı olmuş. kusura bakmayın

Son düzenleme:

bakın derdiniz ne bilemem ama siz kötü şeyler yaşadınız diye MARAŞ HALKINA attığınız çamurlara susacak değilim.ben ADANALI olmama rağmen adana da da maraş tan farklı hiçbirşey yaşanmadığını söyleyebilirim size.

Gelmişler sanırım ameliyatdan bir gün önce..Kırsal kesimde yaşayan insanlar başka ne yapabilir ki..

bunu atladığınız galiba. bu niyet meselesi. benim aileminde bir kısmı başına geldiği için arkadaşı anlıyorum.

maraş bahçelievler kampüsünde 2 yıl okudum artı 1 yıllık dershane hayatım oldu akrabalarımda var maraşta ve adanada oturan maraşın içini dışını cafelerinden camilerine mahalle mahalle biliyorum maraşta hem okuyup hem çalıştım ben bu 1. siz maraşı sevmiş olabilirsiniz bende seviorum ama bakış açımız farklı olabilir bunu kabul etmek gerekir sizin tanıdığınız yada benim tanıdığım ortam farklı olabilirki çok geniş bi çevrem vardı maraşta halada görüşüyorum oradaki arkadaşlarımla...adanaya gelince annem adanalı benim adanadada yığınla arkadaşım var adanayıda iyi biliorum ayrıca 2 yıl eğitimimde adanada oldu benim bu geniş çevrede farklılıkları tek tek inceleme fırsatım oldu maraşa çamur falan attığım yok bu benim kendi düşüncem siz nasılki kendi düşüncelerinizi paylaşıyorsunuz bunlarda benim gördüklerim benim bildiklerim benim şahit olduklarım 2010 aralık ayında maraş binevlerde oturan bi arkadaşıma kapı kapı kız arayıp bulup evlendirdiler binevler maraşın yerlilerinin ileri gelenlerin oturduğu bir yerdir bilirsiniz

Ne varki bunda görücü usulü evliliklerde böyle yapılmıyor mu ,herkes severek evlenecek diye bişey yok değil mi ?

allah allah,bu görgülü evlatları,görgüsüz aileler nasıl yetiştirmiş acaba:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…