Kayınvalidem ne istiyor anlamadım.

Doğuluysa görgüsüz olma ihtimali % 80,
Egeliyse %30
Karadenizde % 50

Töbe ya rabbim yaaa.Kim çıkarıyo bunları.
Kaç tane doğulu kaç tane batılı tanıyosunuz bilmiyorum ki.
Anlamıyorum bu ön yargıyı hiçbi zaman da anlamicam

ben kadının,kızın o ailede kültürlerinde değeri var mı ona bakarım gerisi hikaye!

Kimse kusura bakmasin ama istanbulda dogup buyuyen bir insanla, dogudaki insanin bakis acisi, dusuncesi, gorgusu ayni olamaz.

Onyargiyla ne alakasi var? Farkli cografyalarda yasayan insanlar nasil ayni olabilir? Komplekse girmesin kimse. Konu o degil cunku.

Konu o değil evet hayatım ama ama birisi çıkıp eşin doğulu mu diye sorunca konu pek tabi o oluyor.
Kimse kusura bakmasın ki heryerin bir görgüsüzü oluyor.
İstanbulunun da doğunun da.
Bilinçli ve bilinçsiz görgüsüzler...

ben kadının,kızın o ailede kültürlerinde değeri var mı ona bakarım gerisi hikaye!

Evet,o büyük bi gösterge.Doğuda yetişmiş ailelerde farklı bir bağ oluyor.Kadınlar genelde evinin derdine düşmüş insanlar oluyorlar.
Daha çok geçim derdi var.Öyle İstanbuldaki olanaklara sahip değiller çoğu şehirde.Ama davranışlar gösterir görgüyü.
Doğulu olup da görgüsüz olur diye birşey yok ben bunu anlatamıyorum bazılarına burda.
Görgü şiveyle mi ölçülüyor???

Daha önce de yazdım böyle bi konuya,benim eşimin ailesi doğulu hem de ne doğu.
Ama kayınpederimden önce beni sofraya oturturlar.Elimi sıcak sudan soğuk suya sürmezler.
Kayınvalidem o kadar evin işine gücüne düşmüşken bile kendini geliştirmiş,oturup siyasetten de sinemadan da konuşur.Bilgili görgülüdür.
Bu insanlar doğuda doğmuş büyümüş ve İstanbullulara taş çıkarırlar.
Heryerin iyisi kötüsü var.

allah allah,bu görgülü evlatları,görgüsüz aileler nasıl yetiştirmiş acaba:26:

işte bende bunu anlamıyorum siz tecrübelisiniz daha iyi anlarsınız, ama eşimin annesi görgüsüz, babası gayet efendi bir beydi ayrıca eşim senelerce onlardan ayrı büyümüş oğlu evlenince kıymete bindi bizimkinin eşim 10 yıldan fazla bekar hayatı yaşamış kadın 1 kere olsun gelmemiş gitmemiş oğluna tabi evin işi olucakya, size daha öncede söylemiştim kabul edin herkes sizin gibi olmayabilir her kaynanayı yada kaynana adayını kendiniz gibi zannetmeyin

her koyun kendı bacagından asılsın bence...tek maasla hem cocuk hem de esınızın aılesı cok zor olur bebegınız bır cok seyden mahrum kalır allah yardımcınız olsun ..fedakarlık etmeden fedakarlık beklıyorlar demekkı yazık

insanların hepsi aynı şartlarda,aynı gelir düzeyiyle yaşamıyorlar.herkesin imkanı aynı değil.yetişme şartları farklı.herkesin iyisi,kötüsü vardır.birde art niyet varsa her şey kötüye gidiyor.benim kaynanamlarda köyde yaşamışlar.okuma yazması olmayan insanlar.kayınpederim askerde az okumayı öğrenmiş.ilçeye taşınmışlar.para pul yok.kaynanam da kayınpederimde tarlalara işe gitmişler.2 kardeşinin sorumluluğunu küçücük yaşında eşime yüklemişler.akşama kadar çocuklarla ilgilenmiş,evde su yokmuş,çeşmeden su taşımış.bunları yaparken 5-6 yaşındaymış.okulda başarılı olmuş ama maddiyattan dolayı okutmak istememişler, ilkokuldan sonra sanayiye çıraklığa vermişler.zorla ikna ederek ortaokula gitmiş.lise sınavını kazanarak büyük ,ile gitmiş.kendi başına okumuş.üni yi kazanıp başka bir ile gitmiş,hem okumuş hem çalışmış.ailesi imkansızlıklardan dolayı yanına gitmemişler.şimdi bu eşimin ailesini yok sayması için geçerli bir sebep mibazen eşim annesine derdi.ne yaptınız diye,bende kızdım.seni iyi kötü bu yaşa getirmişler,zor da olsa okumuşsun.böyle söylemen yanlış dedim.eşimin ailesi cahil ama ne yapsınlar oxford vardı da onlar mı okumamış
birazcık iyi niyetli olun lütfen,çocukların kişiliği zaten 2-6 yaş arasında gelişir.eşinizin ailesi bu temeli vermiş ki şimdi eşiniz bu durumda

ben kötü niyetli değilim kimseye cahilde demedim maddi durumlarıda gayet iyi zaten eşimin ailesi istanbulda yaşıyo köyde değil, köyde yaşayan benim ailem, benim görgüsüzlükten kastım anlayışsızlığı rahatlığı işine geldiği gibi davranması, ben neden sevmiyorum biliyomusun kendi evi hatta evleri var (maddiyatsa bahsettiğiniz) evinde bekar oğlu var çalışıyo ama kaynanam ne yaptı onu bıraktı bize geldi, ben daha yeni evliyim eşimle vakit geçirmek istiyorum yalnız gezmek tozmak istiyorum o ne yaptı geldi 5 ay kaldı, birde siz şimdi bunada ne var dersiniz ama alayışsızlıktan başka bişi değil bence, ilk aylarımı onunla geçirmek zorunda değildim.. ayrıca sadece bana karşı değil kızının eşinide sevmiyo fesatlığından kızının kaynanasını kıskanıyo kadına ölmüş kaynana diyo ve keşke kızı evlendirmeseydim bana baksaydı diye düşünecek kadar bencil, bende öyle deme ne güzel eşi çocukları var diyorum onlar olmasaydıda bana baksaydı bana hizmet etseydi diyo, bende sen ölünce o yalnız kalacaktı ama diyorum olsun bişi olmaz alırdı benim maaşımı otururdu diyo... kendi kızına bile böyle düşünen onun mutluluğunu kıskanan bir kadın işte.. yani ben kötü niyetliyimde o iyi niyetlimi ? bence sizde biraz bizim yani gelinlerin açısından bakın olaylara keyfimizden böyle değilizya.. istisna olanlara bişi demiyorum elbette gelininde kaynananında iyisi kötüsü var sizde empati kurun bence

Arkadaşlar şunu kabul etmek lazım evlilik çok başka bişey ,insan ilişkilerinin ölçüldüğü ,sabrın ,kanaat etmenin ve bir çok şeyin ,anlık kızgınlıklar olabilir ,gerginlikler olabilir ,saygısızlıklar olabilir ,her iki ailedede ama bir gerçek varki eşler birbirinin hayatında olduğu sürece aileler olacak ,ve herkesin bir yaşam tarzı var ,nasıl bizlerin varsa biz derken genç nesilin kabul etmek çok önemli insan ilişkilerinde ,insanları olduğu gibi kabul etmek ..

İnsanlar yanlışda yapabilir biz buraya doğru bildiğimiz bir yanlış için konuda açabiliriz ,önemli olan daha tecrübeli insanları dinleyerek biraz vicdan ,anlayış katarak krizleri atlatabilmek sanırım,diğer türlüsü insanın hayatını zora sokar,hepimiz için geçerli..

bir musibet bin nasihatten iyidir
bence konuşursanız eşiniz bunu bilinç altına ailesine karşı bir durum olarak kaydedebilir
en iyisi bekleyin.doğum sonrası maddi sıkıntılar başlayınca bunu kendisi düşünüp para göndermeme yada daha az gönderme kararı alsın
bunu yapmaya niyeti yoksa zaten sizin söylemeniz de bir şey değiştirmeyecektir
ayrıca aile deyince konu çok hassaslaşıyor.eğer anne babasının cidden ihtiyacı varsa ne yapar eder gönderir.ki bence imkanı dahilinde göndermeli

Birde herkes biliyor ki doktorların geliri üst seviyede ne olur kendisini bu güne getirmiş aileye bir miktar gönderse..

Konu sahibi ne demiş siz ne demişsiniz, biz mi okuttuk 7 yıl demiş???
Iyy onlar tü kaka yüzlerini görmek istemiyorum mu demiş???
Oraya gitme şansımız var ama asla gitmem mi demiş???
Doktorların hepsi über süper kazanmıyor, ihtisasına göre değişiyor, hele halen ihtisas yapıyorsa ayda en fazla 6000 tl geçer eline, ki ankara da 6 bin tl çok büyük bir meblağ değil tek çalışan için (doğumdan sonra çalışmayacağını belirten bir anne adayı konu sahibi dikkat lütfen)
Ev kirası, çocuğun masrafları klasik ev giderleri derken mutlaka ancak onlara yetecektir, ama tabi sizin gibi düşünenler için " aaa keyiflerine harcamasınlar hiç aileye göndersinler" demek kolay gelir...
Parası olmadığından çok destek çıkamamış olabilir, ancak arayıp sormak, telefonda iki güzel söz sarf etmek sitemden kaçınmak da mı zor???
Sırf görüşünüzü haklı çıkarmak için mesnetsiz yorumlara şaşırıyorum doğrusu

Son düzenleme:
insanınn evladına yaptığını karşılık bekleyerek yapmaz. zaten karşılık bekleyerek okutup büyütürse bunun adı anne babalık diil yatırım olur.

leyl_e kullanıcısından alıntı
Merhabalar;

Uzun süredir burayı takip ediyorum. Ve artık ben de yazma ihtiyacı duydum. Öncelikle kendimden bahsedeyim. Ankarada yaşıyorum,26 yaşındayım,üni mezunuyum ve özel bir şirkette yazılım destek uzmanıyım.1,5 yıllıkta evliyim ve şu anda 5 aylık hamileyim,Allah nasib ederse kızım olacak. Sorunlara gelecek olursam.

Eşimle tanışarak evlendik. Ben aslen bolu o aslen maraşlı. orta okul ve liseyi ailesinden uzakta yatılı okumuş üni içinde Ankaraya gelmiş ve 7 yıl üniversite eğitimini Ankara da aldı.7 yıl çok uzun gelebilir ama eşim tıp eğitimi aldı şu anda asistanlık yapıyor. Her neyse biz evlenirken ailesi maddi açıdan destek vermedi,vermeleri şart değil,biz çalışıyorduk şükür Allah'a borç harç bir şekilde hallettik. Maddi desteklerini beklemiyordum ama manevi desteklerini hep istedim,en azından nasıl gidiyor hazırlıklar naptınız ne aldınız,ne eksiğiniz var bile demediler. Şimdiye kadar kayın validemden de kızım kelimesini duymadım ne yazık ki. Zamanla der diyebilirsiniz ama bir yıldan fazla nişanlı kaldım ve 1,5 yıllıkta evliyim. Bunlardan da geçtim,biz Ankaradayız onlar maraşta olduğu için hep bir dokundurma var. Sanki oğulları benim yüzümden Ankarada gibi,üni hayatını eşimin ben onlardan daha iyi bilirim.Burslu okudu ve tıp okumak kolay değildir pek çok maddi zorluklarla okudu ve o vakit çok arayıp sormadıkları oğulları şimdi gürbette ki evlat oldu. Geçen ay eşim bir operasyon geçirdi kalbiyle ilgili,ciddi bir operasyondu,öncesinden haberleri olduğu halde noldu nasılsın demediler,ameliyat gününden bir gün önce geldiler. İyi hoş ağarladım riskli bir hamileliğim olduğu halde elimden geleni yaptım. Yoğun bir misafir dönemi geçirdik,yoruldum demedim. 10 gün sonunda ev boşaldı,herkes evine gitti. Şimdi eşim arıyor var mı bir isteğiniz diye,ordan ne yapabilirsin ki oradan diyorlar . Eşim üzülüyor haliyle, ki kalbinden sıkıntısını bilen bir anne,evladını üzmemeye çalışır. Ne istiyor bilmiyorum,aylık onlara maddi yardım da yapıyoruz,bunlar söylenmez ama bildiğiniz bir maaş gibi para gönderiyoruz,ama Allah razı olsun dedikleri yok.
Ve artık benim de canım sıkılıyor,bebeğim olunca çalışamıcam çünkü bakacak kimse yok.Kayınvalideme gel bebeğe bak demedim ama doğum yapınca bebeği görmeye gelirsiniz dedim,gelmem dedi. Bir şey demedim,kısaca demek istediği başının çaresine bak demekti.Herneyse doğumdan sonra çalışamıcam ve eşimin maaşına kalıcaz,bu insanlarda eminim ki demicekler sizin masrafınız çok bize para yollamayın. Ama artık gönül rızam yok,maddi anlamda değil manevi olarak biraz anne baba gibi davransalardı,o para hiç aklıma takılmazdı. Şimdi eşime bebek ertesi masraflarımızla bu parayı gönderemeyiz de diyemiyorum çünkü arada kalan o olacak ve ben üzülsün istemiyorum.Bu insanlarla nasıl diyalog kurmalı,illa bir sinirle bütün biriktirdiklerimi kusmam mı gerek. Telefonda bile bazen konuşasım gelmiyor hoş beni de telefona istemez annesi,mecbur kalınırsa konuşur. Sıkıldım artık,hamileliğin verdiği bir hassasiyette var. Fikirlerinizi bekliyorum

Bu ne demektir sizce..İkincisi de 6 bin tl haklısınız standartların altında bir para pardon asgari ücret kadar hatta ben karıştırdım pardon..

Ayrıca konu sahibi kendisi cevap verebilir sanırım ,yoruma yorum yapma ihtiyacı duymanıza gerek yoktu..

Konuyu nasıl okudunuz anlayamadım öncelikle. Ama yanlış anladığınız kesin, ailesinin maddi anlamda okurkende desteğini almayan bir eşim var ki maddiden geçtik manevi desteğini de alamayan bir eş. Hiç bir şartta eşime destek olmayan aile şimdi maddi destek bekliyor. Bu normal mi peki,aradığımız da sürekli sitem eden bir anne var ki evladı rahatsız. Hem benim arayıp aramadığımı nerden biliyorsunuz, siz kendinizce akıl vermişsiniz. Nerede yaşayacağımıza da biz karar veremiyoruz,az çok şartları biliyorsanız atama sistemi diye bir şey var. Eşim mezun olduğu okuloda asistanlık yapmak istedi ve TUS da Ankarayı kazanarak yine mezun olduğu okulda asistanlığa başladı. Asistanlık bitince mecburi hizmetimiz var ve bu kura sistemi ile olur,benim orda yaşayalım burda yaşayalım dememe bakmaz. Biraz daha düşünüp araştırıp yazın. Bilmiyorsanız da ahkam kesmeyin.

Birde herkes biliyor ki doktorların geliri üst seviyede ne olur kendisini bu güne getirmiş aileye bir miktar gönderse..

Zaten sıkıntı bugüne kadar getirmede, bu güne kadar yanın da olmayan ailesi asistan olunca mı çıktı. Üstelik bu konudada bilgisizsiniz asistan maaşları zannettiğiniz gibi üste seviyelerde değildir. Ben mühendisim Eşimle aynı kazanıyoruz neredeyse,hı şimdi de mühendislerin maaşı çok dersiniz özel sektörde bu pek böyle değil. Bazı şeyleri insanlar yaşamadan anlamıyor sanırım yaşamanız gerek...

siz kendinizce haklı olabilirsiniz.hamile halinizle çalışırken onlara destek olmak zorunuza gidebilir,benimde giderdi.çalışmayın o zaman.çocuğunuz biraz büyüyünce tekrar çalışırsınız.eşinize ailesinin manevi destek bile olmadığını yazmışsınız,bunu eşiniz bilir.ailesinin durumu kötüyse ne yapabilir ki adamcağız.biraz destek olacak tabii ki.bu benim görüşüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…