Ailemin takacağı altın bende kalıyor kendi taraflarında takılan altın onlarda kalıyor yanlış anlamışsınız sanırımAileniz ve siz kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz, ailenizin takacağı altına kadar alacaklarını söylemişler hiç mi gururunuz yok,
bir kadın olarak hiç mi değersiz kötü hissetmiyorsunuz, nasıl bunca hakarete kullanılmaya gözünüzü kapatıp dünyada kalan son erkek nişanlınız gibi davranıyorsunuz anlamak mümkün değil gerçekten.
farketmez ki, karşı taraf her türlü sizi ve ailenizi adam yerine koymuyor, kullanıyor.Ailemin takacağı altın bende kalıyor kendi taraflarında takılan altın onlarda kalıyor yanlış anlamışsınız sanırım
Haaa tamam o zaman!Ailemin takacağı altın bende kalıyor kendi taraflarında takılan altın onlarda kalıyor yanlış anlamışsınız sanırım
Erkek tarafı eşyayı alsa elini cebine atsa tamam o altınlar onda kalır dersiniz bizde öyle olur. Ama eşyaları evlenen çift alıyorsa altınlar onlara verilir ki destek olsunAilemin takacağı altın bende kalıyor kendi taraflarında takılan altın onlarda kalıyor yanlış anlamışsınız sanırım
keşke önce yargılamadan konuşsaydınız ben isabetli bir yorum için burada bir fikir beyanı almak istedim fakat kendi toplumumuzun eserleri olarak sizlerde sadece yargılamaktan öteye geçememişsiniz. Bazı şeyler yüzünden bu durumda kaldım kim keyfi olarak bunu yapar? bu duruma kaldım. Ortada bir art niyet yok aslında bir yola çıktık ve ben burada bazı şeylerin handikapına düştüm. Durum bu. Beklentim yok maddi konular yüzünden kimseyi ailem ve ben darlamadık sadece bu kadar iyi niyet ile yapılan şeylere karşı neden böyle davranılır? Merak ettiğim şey buydu.
Nişanlınız doktor mu? Ailenizle birlikte adama bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapmışsınız, onlar da kendini öyle sanmış.Merhaba arkadaşlar size bir konu da danışmak istiyorum.
yakında düğünüm var inşallah. Kayınvalidemin bazı davranışlarını anlayamıyorum. Nişanlımın bazı borçları vardı onları ödedim, okul hayatı bitecekti 3 yıl üst üste kaldı, çok kısa sürede o kalan bütün derslerini tüm çabamla iknalarımla çalışmasına eğitimini tamamlamasına yardım ettim. Nişanlandık ardından dediler ki oğlumuz işe başlasın ondan sonra düğün yapalım dediler ama pratisyenliğe başlamasına henüz bir buçuk sene vardı. Ailem bu durumdan razı olmadı tamam dedi eşya almayın. Neyse annemler beyaz eşya ve çeyiziin hepsini yaptı bende perdeleri aldım ıvır zıvırlar ile beraber. Geriye kaldı mobilya. Mobilyayı da daha sonra fikrimi değiştirdim ben aldım yatak odası takımı ve oturma odasını. Yani evi ben ve ailem dizdi. Nişanlımın borçu yüklü miktardaydı. Bir şekilde ödeyecektim. Şimdi bu kadar fedakarlığıma rağmen kayınvalidem anlamsız yere bana surat asıyor sürekli ben adım atıyorum o bana ne sarılıyor ne öpüyor ama konuşunca benim soğuk olduğumu suratımı astığımı çok değiştiğimi söylüyormuş.
düğün salonunu (kına için) tuttuğumuzu nişanlım ailesine söyledi annesi oradan ben nasıl söylememişim de nişanlım söylemiş ben nasıl olursa görümcelerime düğün salonunun fotoğrafını atmamışım? Kayınbabam arıyor kına cuma günü olmasın başka yer tutun ya da gidin eviniz yok mu evinizde yapın diye beni haşladı? Ben neye uğradığımı şaşırdım. Nişanlımın kuzeninin nişanı vardı gece 1e kadar bana kıyafet denetti eltim ve görümcemlerin kıyafetlerinden sebep ise benim kıyafetlerimi beğenmemiş çok çirkinmiş.
ben çalışıyorum allaha şükürler olsun benimde ailemin de maddi durumu çok iyi. Zaten nişanlımın ailesi altın takamayacaklarını söyledi düğün takılarını da kendilerinin alacaklarını masraftan düşeceklerini söyledi tamam dedim çünkü geleneğimiz böyle dedi. Şimdi burada anlamadığım ben ne yaptım da bunları hak ediyorum? Yüzüme bakmıyor ben yokmuşum gibi davranıyor. Görümcem zorla mı giydirdiler de yüzü yine asık diyor. Gelinlik seçerim onu da beğenmezler
doğru aslında her şey belli ama kimse yoğurdum ekşi demez. Nişanlım bana karşı gayet iyi ve hepsinden önce beni mutlu ediyor zaten sorun nişanlımda değil anne kısmın da. Görümcelerim de genel olarak iyi insanlar ama üzgün olduğum da yüzüm düşük olduğun da şahsi algılıyorlar bazen sadece bu.Ailesi için siz, oğullarını kaçırmak istemeyen bir gelin adayısınız muhtemelen.
Baştan zaten düğün olsun istememişler. Aman oğlumuz evlensin gibi bir hevesleri yok. Siz ve aileniz mecbur kaldığınız neyse artık ondan dolayı kendi kendinize gelin güvey olmuş gibi durduğunuz için de bir kıymetimizi yok karşı taraf için. Ayrıca sizin evleneceğiniz adam nerede tam olarak? Onun adı, sanı yok, sanki ittirmeyle evleniyor sizinle. Varsa bir yanlış düzeltecek olan da o ama bostan korkuluğu görevinde sanırım.
Ailem de evliliğimize karşıydı nişan zamanı tartışma çıkmıştı. Maddi bir şeyler yaptılarsa ben varım diye yaptılar.Nişanlınız doktor mu? Ailenizle birlikte adama bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapmışsınız, onlar da kendini öyle sanmış.
Bence bu adamla evlenmeyin
İlişkiyi sırtlanmış tek başınıza evliliğe taşıyorsunuz, nisanlınız mutlu olmanız için ne yapıyor tam olarak? Anası, babası kınaya kadar laf ediyor çekinmeden, neden acaba?doğru aslında her şey belli ama kimse yoğurdum ekşi demez. Nişanlım bana karşı gayet iyi ve hepsinden önce beni mutlu ediyor zaten sorun nişanlımda değil anne kısmın da. Görümcelerim de genel olarak iyi insanlar ama üzgün olduğum da yüzüm düşük olduğun da şahsi algılıyorlar bazen sadece bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?