kayınvalidem neden yanımda hep eltimi övüyor

sahil2185

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
977
13
643
40
İzmir
merhaba kızlar
dert değil ama danışmak sizden fikir almak benim için çok önemli
nişanlıyım son zamanlarda kayınvalidem eltim olsun olmasın hep onu övüyor xxxx bize hep gelir sen gelmiyorsun xxxx tartışsak bile ertesi gün gelir gönlümü alır xxxx gelinliği çok güzeldi bindallısı çok yakışmıştı.
xxx kocasıyla çok iyi anlaşıyor xxx ailesi bize uygun değildi ama xxx bize gelin gelince çok değişti bize uydu vs vs
hep böyle bana hep onu övüyor övsün sorun değil bende seviyorum eltimide ne bu misbet yapar gibi her defasında sinir oluyorum bende saygısızlık yapmak bana göre değil ama uygun bir dille belirtmek te isterim ne yapmalıyım:26:

ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama.şuan nişanlısınız sesinizi çıkarmayın, çünkü daha en başından aranızda kötü diyaloglar gelişmesin ama düğünden sonrada çok fazla kıyaslama yaparsa ufaktan ayar verirsiniz....
anne bana durup durup sürekli xx i övüp durmayın, hiç hoşuma gitmiyor, herkes farklıdır, farklı huyları vardır... ben x gibi olmak zorunda değilim... dersiniz..
yani kayınvaliden iyi niyetle söylüyorda olabilir fakat sürekli birilerini kıyaslayınca karşıdaki insan için sıkıcı ve gerici bir durum oldugunu bu yaşa kadar yaşadıklarıyla tecrübe etmeliydi diye düüşünüyorum

Son düzenleme:
Kiyas.
Hic iyi degildir.
Bu kiyaslama zamanla eltinizle aranizin acilmasina bile neden olabilir.
Kayinvalidenizin size bazi seyleri anlatmak icin sectigi yol cok tehlikeli.
Kayinvalidenizi karsiniza alin ve yumusak, tatli bir dille
"Annecigim, bende cok seviyorum X i ( eltinizi) ama sizin o öyle yapar, sende yap gibi söylemleriniz, beni eltimle kiyasladiginiz ve benimde onun gibi olmam icin cabaladiginiz düsüncesine neden oluyor bende. Lütfen bunu yapmayin cünkü ben farkli bir insanin o farkli bir insan " gibi seyler söyleyin.

Son düzenleme:
evet belki gerçekten iyi niyetle söylüyordur ama sürekli kıyaslanmak ve onun övülmesi hoşuma gitmiyor.
şimdiden sivri dilli gelin olmakta istemiyorum

bana övme gibi gelmedi hatta dediklerinin tamamıda bana göre doğru değil. seni evlenince nasıl görmek istiyorsa bunu direk söylemiyorda böyle eltini kullanarakyapmaya çalışıyor.
yani bana kızsanda yarın gelcen gönlümü alcaksın. sürekli bize gelceksin, biz ne istiyorsan onu yapacaksın yani değişeceksin vs vs...alttan alttan sana talimatlarını veriyormuş gibi geldi direk bana

ah bu çılgın kaynanalar

kuzum ona övmek demezler kızım sana söylüyorum gelinim sen dinle kadın kafasında canlandırdığı örnek gelin imajı çiziyor resmen sende öyle ol o sana söylüyor böyle iyi sende öyle ol diye

Beni başkasıyla kıyaslamanız, beni fazlasıyla üzüyor.Bunu doğru bulmuyorum..
Sizden ricam bunu yapmayın.. Ben şuan nişanlıyım. Sık gelmem söz konusu olamaz.
Yarın evlendiğimde de yuvamı kurmaya, yuvama alışmaya çalışsacağım.
Elbet gelip gideceğim ama hergün burada olmam beklenemez.Önemli olan sık gelip gitmek değil, saygı ve sevgi çerçevesinde kaliteli zaman geçirmektir..
Ben sizi seviyorum, sizin başka k.validelerle kıyaslamıyorum.Sizden de bunu bekliyorum. ''

Buna benzer bir konuşma yapabilirsiniz. Derdinizi tatlı dille mutlaka anlatın.İçinizde büyümesine neden olmayın..
Kötü niyetle yaptığını düşünmüyorum.Belli ki ayar vermeye çalışıyor.. Sizden istediklerini eltinizin üzerinden anlatmaya çalışıyor.

Gaza getirmeye calisiyor sizi. Gaza gelip cabalayip mukemmel gelin olmanizi istiyor belli ki.

Taktik yanlis, k.valide sonucta herseyi dusunur bu tilkiler.

süpersiniz ya yorumlar süper

francesca, sizin için demiyorum, yorumlarınızı beğeniyorum çoğu zaman. Alınmayın lütfen.
..
Sahil, şimdiden böyle düşünürseniz bu düşünceler size hoş gelirse (örneğin tilki kayınvalideler) dengeyi sağlayamazsınız.

Bakış açınızı bu yönde değil, sevgi saygı çerçevesinde kaliteli bir ilişki nasıl olur diye düşünün.Önyargılı yaklaşmayın olur mu ?

Eltin olmasa görümcen övülürdü,o da olmazsa komşuların gelinleri,kızları vs:)
Yani illa ki övülecek birileri bulunur merak etme,kişisel de alma
Ama bence ''he''de geç.Eğer dürüstçe gidip''gerçekten rahatsız oluyorum,lütfen kıyaslamayın ikimizi''
dersen ''haset,kıskanç,fesat''olursun.Açıkça dile getirdiğin için her hakkı görürler kendilerinde.
Bence politik ol''ne güzel,bende çok severim eltimi''de ve geç.
Önemli değil ki onların takdiri,eşin görsün senin farkını,o takdir etsin kâfi.
Sakın diyaloğa girme bu konu için.Haklıyken haksız çıkarsın.

ah şu politik olmayı bi başarsak bendede hiç yok bu malaesef

Kayınvaliden diğer eltinide çok sevmiyor olabilir:))
Yani sırf isteklerini dile getirmek için o böyle yapar o böyledir diyor olabilir:))
Ben senin yerinde olsam bir gün durduk yere konu açılmamışken açarım kadın programlarını ordan aklıma gelmiş gibi ayy bi akrabamız vardı çok üzüldüm ya bu kadın gelinlerini birbirine kötülerdi ara karıştırırdı sonra gelinler duymuş bunun laflarını kadını def etmişler evden acıdım kadına ama haketmişte biraz gibi hikaye anlatır
o da anlar herhalde gözü korkar biraz asıl kıssadan hisseyi o çıkarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…