kayınvalidem neden yanımda hep eltimi övüyor

"kızım sana söylüyorum gelinim sen anla"nın başka bir versiyonu sanırım..sizde kayınvalinize bir arkadaşınızın kayınvalidesini anlatın şöyle iyi,böyle iyi diyerek sürekli övün..belki yaptığını anlar..Allah kolaylık versin,sakın üzülüp strese girmeyin..

xxxx bize hep gelir sen gelmiyorsun xxxx tartışsak bile ertesi gün gelir gönlümü alır

- Aa ne güzel işte anne,yalnız kalmazsın.Ben gelmesem bile xxxx gelir :)

İşi deliliğe vurup şakalar falan yap. Umursamadığını anlayıp vazgeçecektir.

Oğluna karasevdalı k. valide uzağımda değil francesca, bunu gerçekten anlıyorum..
Burada okuduklarımdan dolayı artık bazı konularda üzülüyorum..Bir kaç kalıp var herkes bunu kullanmaya başladı.

Hatta öyle ki, bir konuda ''çok iyi anlaşıyoruz ama buradaki konulardan etkilendim, acaba k.validemin bana laf soktuğunu nereden anlarım '' diye soracak hale geldi üyeler.

Anlayamıyorum. Kıskanıyorsa kıskanıyordur ama ben bu ismi koyamıyorum bir türlü.
Adı kıskançlık olmamalı. Belkide yeteri kadar ilgi ve sevgi görmediğinden bu duyguları giderek körükleniyor.

Mesela bir anne oğlunu canım, paşam aslanım diye sevmemeli. Ayaklarına yastık getirmesini gelininden istememli.
Fakat istiyorlarlar yapacak birşey yok.Kin gütmektense nazik bir şekilde o olaydan sıyrılabilir.

Bir anne oğlunu öpebilir, sarılabilir.Bu normaldir..
İsterse on defa öpsün.Bana göre sevgi böyle gösterilmemeli koca adamlara ama yapılıyorsa bunun adı kıskançlık değildir.
Kadın biraz müsade etmeli anneye.. Son gençlikte bu münasebetlere izin verilmiyor.Yapılan her hata göze çarpıyor.

Ben bunu anlayamıyorum.

Kötülük yaşayan kadınları bu sözümden uzak tutuyorum; kadınlar çok plancı, önyargılı. Yapılan bir iyiliğin altından bile kötü bir hal çıkarabiliyorlar.

Biraz olumlu bakmak lazım. Güzel düşünce neredeyse tükeniyor. Saygı yok olmak üzere.Sevgiyi ise gören yok.

Uzaktan konuşmuyorum, tekrar tekrar söylüyorum..

benim kaynanamda hep yapar aynı şeyi nişanlıyken inanırdım ama evlendikten sonra gördüm ki hepsi yalan tamamen senden yapmanı istediği şeyleri eltin yapıyor gibi gösterip sana yaptırmak istiyor duymazdan gel...sana basit bi olay anlatayım ben kaynanamı özel olarak aramam eşim aradığında isterse konuşurum ancak...geçen kandilde eşim aradı beni de istedi tele aldım konuştuk eltinde aradı bugün gündüz sağolsun annecim kandilin mübarek olsun dedi konuştuk dedi ben de iyi yapmış dedim sonra eltimden öğrendim ki konuşmamışlar bile bırak aramayı ben genelde o eltimi övdükçe ben de evet çok iyidir o yapar filan derim geçerim sen de öyle yap takma

ben de evlendikten sonra başkalarının kaynanaları şöyle böyle yapıyor diye aynısını yapardım.

Hiç umursama canım kendin ol, yenı bır ılıskı başlıyor kuralları baştan koy yeter. Saygı esas gerisi boş..

gelinim sen anla hesabıııııııııı....
sana hayallerini anlatıyo...
sende onun hayallerinde ki gelin gibi olmaya çalışasın diye..
yazık..
taviz verme....

Açıkca sor annecim bu durumdan rahatsızım hayırdır benden yana sıkıntı ya da endişeniz mi var de.Duruma göre yorum yaparız sana bizde.Açıkca sormaya çekinme.

Bende aynı durumu yaşıyorum ama tam tersini.
Kayınvalidem diğer oğlunun kız arkadaşından hiç haz etmiyor.
Benide çok fazla seviyor.
Muhabbeti geçince chuky benim kızım oldu ondan anca gelin olur onuda isteme diyor.
Sevmeme nedenlerine gelince.kayınbiraderim daha önce nişanlıydı ve bu kız yüzünden nişanlısını bıraktı.
Kız aşırı süslü face de baya açık fotoğraflarını görmüş kayınvalidem.
Bu elti arasında kıyas hoş değil.Ama sanırım sana istediği gelin modelini anlatıyor kayınvaliden.
İleride sorun yaratabilecek bir durum bu bence şimdiden oturup bir konuşmayı dene .

Tatlım benim eltim yok ama seni az çok anlayabiliyorum.Neden mi?Çünkü benim kayınvalidem de hep başkasının gelinini över"ay falancanın bir gelini var boylu poslu,aman falancanın gelini çok becerikli,ay bu kızda almanlar gibi güzel"vs vs.Ben hep oturur duymazdan gelirdim.Bundan 4-5 sene kadar önce yine böyle başladı falancının gelini diye eşimin teyzesi ablasına kızdı"ya bırak şu milletin gelini sanane baksana senin ne güzel gelinin var,boylu poslu vs "dedi bende artık dayanamayıp "teyze annem hep böyle ben daha benim için güzel birşey duymadım ondan"dedim.Pek muhterem kaynanam da"şımarmasın diye söylemiyorum" dedi."Ah anne sen söylede ben şımarmayayım"demiştim.Ogün bugündür hala duymadım.Ayrıca artık değil duymak ağzıyla kuş bile tutsa nafile artık o benim için birşey ifade etmiyor.Sen de duymazdan gel baktın devam ediyor "aman anne bırak şu xxx başka konuşcak konu mu yok"de geçiştir.Kendini böyle şeyler için yıpratma daha yolun çok başındasın.Sevgiler....

Emin ol eltin o kadar mükemmel değildir. Sana şimdiden gaz verip seni istediği gelin moduna getirmeye çalışıyor. Sen yine bildiğin, içinden geldiği gibi davran. Çok alındığın zamanlar "Anne biz ayrı insanlarız eltimle. Beni onla karşılaştırman kırıyor beni" de. Kestirip at

baktın yine olmuyor. O eltini övdükçe sen de arkadaşının kaynanasını öve öve bitireme.

Kahkaha attım resmen. Biz de ne zaman arasak eltim ya o gün ya da bir gün önce aramıştır muhakkak. Onu kapatıp eltimle konuşurum. Kaynanam onu aramış olur İyidir hoştur da kendini çok akıllı sanar valideciğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…