bu aralar bu soruyu çok soruyorum kendi kendime bi de ona SORABİLSEYDİM KEŞKE. k.validemin herşeyi beraber yapma beraber gitme arzusu dinmek bilmiyor az önce önce aradı annesinin gözlük raporlarını teslim etmeye hastaneye gitmiş sana da haber verecektim gelirsin diye diyor neden yani amaç ne anlamadım.eşim hastalandı çok şükür önemli bişeyi yok ama bi kaç gün halsiz yattı evde olduğu süre içinde sabah geldi akşam gitti elbette oğlu hastalanınca gelicek hatta durum ciddiyse kalacak ama ortada bişey yok oğlu için bişey yaptığıda yok(üstüne bi karışım hazırladı eşim daha beter oldu) geldi oturdu başımda akşama kadar sofra kur kaldır çay getir götür bi yandan da eşimle uğraştım eşim sağol bebek gibi bakıyosun bana dedikçe kıpkırmızı oluyor. çok sık bi arada olunca sıkılıyorum ama o bıkmak bilmiyor kibarca reddetsem ısrar ediyor ben bu kadınla baş edemiyorum aynı semtte oturuyoruz diye her an dip dibe olmamız gerekmiyor ha bi de beni güne çağırdı yarın gelmem diyorum ısrar ediyor ben çok yumuşak yüzlüyüm heralde bu ısrarlarla nası başederim siz nasıl mesafe koyup nasıl reddediyorsunuz arkadaşlar akıl verin .her taşın altından çıkması beni yoruyor eve perde yaptırdım babamın arkadaşı yaptı bana da gelsin ölçü alsın dedi gönderdik adamı sipariş verdi gelinin seçtiğinden yap demiş adam yaptı getirdi store perdeye ince dedi zebrayada kenarında ip parçaları var diye gönderdi yani adam diktiği perdeleri götürdü.babamı arkadaşı olduğu için çok mahçup oldum.kısacası k.validemin her mevzuya karışmasından yoruldum ne yapıyım ya
:))) başlık k.validemle telefonda konuştuktan sonra kendi kendime bu kadın neyin kafasında acaba diye içimden geçirdim öylelikle çıktı beğenmene sevindim.dediğin gibi alıştırmam lazım galiba ama gün olayı bi yana heryerden çıkıyor onun yüüznden perdeciden özür diledim ya:) kadın beni deli ediyor
evet eşinde annesine bu konularda destek veriyorsa işin zor benim öyle bi sorunum yok daha 10 günlük gelinmişsin yavaş yavaş istediğin ibi alıştırmaya çalış sonra zor olu bazı şeylerhanımlar sizin kayınvalideleriniz o kafada benimse hem kayınvalidem hemde eşim. 10 günlük gelin her gün kayınvalideme gidecekmişim. gittiğimde eski gelininin laflarını duymam da cabası. eşim bu durumlarda yanımda mi asla. şanslısınız ki eşiniz annesiyle olan ilişkinize karışmıyor.
ya bilmiyorum sevgiden mi yoksa millet gelini gelmedi demesinler diye mi ısrar ediyor çözemedim.eşim bu mevzulara karışmaz hatta evde kalmam tercihidirSeni seviyor ve birlikte vakit geçirmek istiyor olabilir.
Çözüm mü? Gitmek istemediğin hiçbir yere gitme bu kadar basit. Eşin bu sebeple sana tavır almayacaksa tabii...
aman gezmesin daha iyi:) ama dibinde oturmak kötü. tabi ben kendime başıma vakit geçirmeyi severim sıkılmam ama kaynanam duramıyor.dediğin gibi bizi koyun gibi gütmeye çalışıyorlar olay bu aslındabizim kv de ne kendi gezer gider ne de seni gönderir , dibinde küflenceksin otur otur , öyle ister :) , surat yaparlar trip atarlar eşinle gezsen , kimseyi görmesin gitmesin otur otur kalk kalk hizmetçilik yapsın der, kp zaten biliosun adını bile anmak istemiyorum :) , bizi yönetecek koyun gibi görmelerinden kaynaklanıyor heralde , gelin bilmez, gelin karar veremez, olayları idrak edemez, hiç bişyle baş edemez, illa elinden tutmak lazım mı zannediyorlar nedir , ne gelinlermişiz arkadaş bi nefes aldırmıyorlar
bu kendi günü deil ama bi daha ki aya kendinde ee tabi o zamanda çay getir servis yap vs....işine geliyor:))
Ne günü yahu çay getirmek zor gelmiş ona ondan çağırıyo.
Yaşlılarla ne konuşucaksın sen ben hoşlanmıyorum de işim var de mecbur değilsin gitmeye.
Benim kv de evine kim gelse akşam 10 da 11 de bile bizi arayıp çağırıyo sonuç hiçbirine gitmiyorum bana uymayan ortamda benim ne işim var:))
ya tabi herkesin yapısıyla alakalı ben çok aramam yalnızlık en iyisi bana:) evime zaman zaman misafir çağırırım hazırlanmayı severim ama emrivaki ısrarlı gel deyince istediğim zamanlarda bile soğuyorum.benim kv de aynı ama ben severim öyle şeyleri :)
kalabalığı, sohbeti, hizmet etmeyi ne bileyim tüm bunlar hoşuma gidiyo.. yapı ile alakalı işte...
dün farkettim ki 2 gündür evde tek başımayım hemen çağırdım yengemleri oturmaya..
yanlızlık beni çok sıkıyo, daralıyorum, bunalıyorum..
kalabalık olsun da yaşı başı önemli diil
bence hiç içerleme misafir seviyorsan kendi aile ve arkadaşlarını çağır komşularla otur madem gelmiyorlar ısrarcı olma çok gelseler bu seferde bıkardın emin ol.bi de senin k.validen belli ki görümcenle takılıyor ihtiyaç duymuyor benimkin de kız yok bana sardırıyorbenim kayınvalidemde gelmez üstelik bir üst sokakta oturuyor kendisi
bende öyle haftada bir uğrarsam uğrarım bir kaç günde bir telefon açarsam açarım
eşimin bu konuda hiç baskısı yok
çünkü onlarda hiç gelip gitmezler bende buna içerliyorum bazen
kaç defa çağırmama rağmen bana gelmiyorlar .. hep bir bahane ... sık sık iç içe olmayı sevmiyorum
ama arasıra olsun istiyorum oturalım yiyelim içelim sohbet muhabbet.. ki biz eşimle arkadaşlarımızla sürekli gider geliriz severiz kalabalığı ..
biz biraz mesafeliyiz son zamanlarda sanırım o yüzden .. ufak tefek gerginlikler oldu eşim ve görümcem tarafında .. ama öncesindede çok farklı değildi.. kayınvalidem ve görümcem kendileri biryere giderler sürekli
ama beni çağırmazlar rasgele ben yada eşim ararsa öyle öğrenirim gitmek istiyorsam alınganlık yapmadan giderim
bazen düşünüyorum dert edecek şey değil bu .. ben eşimle mutluysam gerisi benim için minik bir teferruat olarak kalacaktır
bazende misafiri çok sevdiğim için gelmemelerine içten içe kızıyorum ama sonuç olarak bu beni mutsuz etmiyor çok da ..
kızlaaar sizce ben çok abartıyormuyum bu durumu ??
kayınvalidelerin gelinlerini güne çağırma merakını ben anlamıyorum, bende şu ara eltimle ve kaynımla görüşmüyorum insan olarak kendisini beğenmiyorum da ama eltim kv ile karşı karşıya apartmanlarda oturuyodu ben kilometrelerce uzağım onlardan, neyse kv bana anlatıyodu işte güne çağırıyorum gelmiyo diye, dedim 50 yaşında kadınların arasında 20 yaşında kız napıcak ilgi alanları size benzemez tarzı tavrı size benzemez, senin derdin gelsin çaya kahveye servise o koştursun başka bi açıklaması yok dedim bozuldu ama doğrusuda o yani, ben annemin bile günlerine gitmedim gün bizim evdeyse kaçtım kv ile günemi gidicem
evet kaynana olunca durum farklı oluyor annem olunca söylüyorum gelmek istemiyorum diye ısrar etmiyor huyumu bildiği için ama k.v beter yani dediğin gibi yavaş yavaş alıştırmak lazımhahaha işte genel anlamda hepsine alıştırman lazım yani sonuçta .. bilirsin yaşlı insanlar biraz bu konularda çok karışkan bi yapıdadır e bu bir de kaynana olunca tabi işler iyice değişiyor . ben öyle kocanla problem bişey olcağını düşünmem uygun bi dille onunlada konuşup sonrasında biraz mesafe koyarsan rahat edersin ama sana kötü bi davranışı yok yani haklısın tabikide sonuna kadar fakat kırıcı bi şekilde olmasın bence seni benimsediği için yanında istiyor olması kötü değil ama biz gençlere uymayan şeyler tabikide o yüzden kırmadan uygun şekillerle uzaklaş derim ben
temizlik desen yarın yap diyor başka bişey de başka çözüm üretiyor yani felaket ısrarcı. dediğin gibi bi kerelik bişeyde değil hiç bitmiyor aktiviteleri belki zaman zaman gitmek istediğim olsa bile bu baskıcı hali yüzünden beni sıkıyor gideceğim varsa bile gitmek istemiyorum kesin çöüzm hayır demek çook haklısınValla büyük konuşmakta istemiyorum ama her şeyde onların istediği gibi olmaz ki mesafe denilen şeyi sende yapcaksın işim var arkadşma gidicem temizlik yapıcam yavaş yavaş bahanelerle baktın böyle de olmuyo ben gelemicem demelisin çünkü anladığım kadarıyla bu bir kerelik olan bir şey değil hep aynı şeyi yapıo kafanızda uyuşmadığına göre gerek bile yok.Eşinle gidersin canın isterse gidersn bu baskılarla zaten soğutmş senden kendini.İStemediğin bir şeyi yapmak zorunda değilsin hakikaten milletçe hayır demeyi öğrenmemiz lazım her konuda sende bu konuda hayır demelisin yoksaa hep aynı şey olur.Kaynananda nasılsa gelir diye habire çağrır.
evet tam olarak bu derdi ve de gelini gelmemiş dedirtmemek yoksa umrunda olmam.arada olsa belki bende isterim ama günü ayda bir ha bi de annesinin güünü var:) sıkıldığımı söyletmeden içi rahat etmeyecek zatenK.validen sadece biraz eski kafalı biri. Gelinini koluna takıp eşe dosta göstermek istiyor...
Bu idare edilebilir bir durum. Arada gönlü olsun diye ziyaretlerine iştirak edersin, sürekli çağırdığında gitmek istemediğini sıkıldığını söylersin olur biter...
bilmiorum kızı gibi mi görüyor yoksa her dediğini yaptırmaya mı çalışıyor.ama bazen çok bunalıyorum ben 3 yıldır evliyim çocuğum olmuyor bu tarz ortamlardaki çoluk çocuk muhabbetleri kafamı bozuyor onunda etkisi var isteksizliğimde yada bazı günler kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum ama bunları ona anlatamıyorum.bu arada k.validenden uzak olduğun için çok şanslısın:)Sanırım kayınvalideniz sizi kızı gibi görüyor, çok seviyor ben bunu anladım yazdıklarınızdan.. Tabi bunu iyi ayarlayamadığı içinde sizde bu sıkıntı yaratmış haklısınız... Mesafeler karşınızdaki insanda sizi anlarsa bu şekilde koyulur , diğer türlüsü tavır ve kavga olarak gözükür anlamadıkça... Benim kayınvalidem şehir dışında bu yüzden şanslıyım ama zaten yapı olarak ta oldukça soğuk biri olduğu için karşılıklı bu soğukluğu iyi koruyoruz gelin kaynana beraber yanyanayken donmayalım diyeŞaka bir yana karşınızdaki insanın anlayışlı olması gerekli bu mesafenin koyulması için...
bilmiorum kızı gibi mi görüyor yoksa her dediğini yaptırmaya mı çalışıyor.ama bazen çok bunalıyorum ben 3 yıldır evliyim çocuğum olmuyor bu tarz ortamlardaki çoluk çocuk muhabbetleri kafamı bozuyor onunda etkisi var isteksizliğimde yada bazı günler kendimi psikolojik olarak iyi hissetmiyorum ama bunları ona anlatamıyorum.bu arada k.validenden uzak olduğun için çok şanslısın:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?