kayınvalidem niye böyle yaptı :(

Bende anlamıyorum şu alışveriş adetini...
Kaynanamın, sülalenin yanında kendime don almak zorunda mıyım?
Biz eşimizle yalnız çıktık alışverişe... Ben onların yanında bakamam dedim, bu yüzden kendi annemi de götürmedim...
Böyle şeyleri duydukça ne iyi yapmışım diyorum...
Arkadaşımın kardeşi evleniyor. Geçenlerde k.valide teyzeler ve kızın ablası da gidiyor alışverişe. Ona da benzer yorumlar gelmiş, bizim aileye gitmez falan demiş k.valide, kızın ablası da sizin ailenin yanında giymeyecek zaten eşinin yanında giyecek demiş, çok güldüm o muhabbete...

aynen sadece gelinliği almaya gittiğimizde geldiler o da ayıp olmasın artık diye :1:
ki zaten gelinliğimi beğenmiştim :26:

hiç gelemem öyle şeylere geceliğimi kv niye görsün
sırf bu gitme etme olmasın diye nişan bohçası tepsisi neyse onu bile yapmadık :27:

düğün tarihimizi de biz karar verdik gittik eşimle tuttuk salonu bugün evleniyoruz dedik :37:
çok asi gördüm kendimizi :9:

Gereksiz ayrıntılar bunlar diye düşünüyorum,özellikle nişan alışverişi nedir yahu?
Benim alacağım ipli donu veya tangayı annem bile görmesin mümkünse.
Nişan bohçasıda istemiyorum dedim,herkes kendi giyeceğini alsın dedim.
Nişan tuvaletimi bile annemle çıkıp aldım,eşimde kendi takımını aldı.
Böylece problem yaşamadık alışveriş sırasında.

arkadaşlar merhaba,

siteye yeni üye oldum nolur bana yardımcı olun :( dün nişan alışverişimiz vardı. geçen hafta da sözlümle anneleri fazla yormayalım diye ön gezinti yapalım dedik. aylar önce çok beğenmiş olduğum bir elbiseyi bulduk tek bir tane kalmış. annelerden onay alalım ayırtalım dedik. ikisi de tamam dediler kapora verdik bir iki tadilat yapıldı. elbiseyi bir giydim kayınvalidem renkten renge girdi yok efendim çok açıkmış, beğenmemiş. üstüme türlü türlü şallar bağlattı. herşeyin uygun fiyatlısını almama rağmen oğlumun birikimi yok diyomuş anneme. oğlunun takım elbisesine bile bin türlü eleştiri bin türlü laf etti. bilmem kimin gelini böyle gezdi bütün sülale kocasına ne biçim adamsın dedi muhabbetleri yapmış ben kabindeyken. durup durup iğneledi laf soktu oğluna ayrı surat bana ayrı surat yaptı. annem ortamı yumuşatmak için şekilden şekile girdi ama ne çare. iç çamaşırı bakıyoruz ipli bunlar ben beğenmedim dedi apar topar mağazadan çıkardı bizi. bugün de yüzük alıcaz ama canım gitmek istemiyor. aslında hiç böyle biri değildi, neden böyle yapıyo anlayamıyorum. ne yapmalıyım sizce ?:(

canım o ipli çamaşırları k.validen mi giyecekmiş de beğenmiyormuş ? ona neymiş ya,çok ilginç.

şu nişan alış verişine neden cümbür cemaat gidilir ki ya?

Gereksiz ayrıntılar bunlar diye düşünüyorum,özellikle nişan alışverişi nedir yahu?
Benim alacağım ipli donu veya tangayı annem bile görmesin mümkünse.
Nişan bohçasıda istemiyorum dedim,herkes kendi giyeceğini alsın dedim.
Nişan tuvaletimi bile annemle çıkıp aldım,eşimde kendi takımını aldı.
Böylece problem yaşamadık alışveriş sırasında.

Parkonum bohça işleri gelinle damatla bitse iyi sülaleye bile yapanlar var. Eşimin sülalesi kalabalık bizim sülale az, anlaştılar sadece iki aile üyelerine yapılsın öyle yaptılar, bana kalsa ona bile gerek yoktu. Hediyeleşmek güzeldir babında düşündüm onu da...

Çeyiz de sermedim ben, onu da sevmem...

Nişan kıyafetini de aynı senin gibi düşünmüştüm herkes kendi kıyafetini aldı... Bunları düşünürken uygularken 20 yaşındaydım üstelik... Cahillik deyip her şeye evet deseydim bende buralarda her güne konu açardım herhalde... Nişanlılık döneminde herkesin şeffaf olmasından yanayım, ben buyum diyebilmelisin, iyi gelin olacağım iyi k.valide olacağım diye kasma davranışların acısı evlendikten sonra çıkıyor. Şimdi bakıyorum herkesin yüzünde maske nişanlılık döneminde. Halbu ki aileler de dahil birbirini tanıma evresi. Evlendikten sonra maskeler düşüyor...

Parkonum bohça işleri gelinle damatla bitse iyi sülaleye bile yapanlar var. Eşimin sülalesi kalabalık bizim sülale az, anlaştılar sadece iki aile üyelerine yapılsın öyle yaptılar, bana kalsa ona bile gerek yoktu. Hediyeleşmek güzeldir babında düşündüm onu da...

Çeyiz de sermedim ben, onu da sevmem...

Nişan kıyafetini de aynı senin gibi düşünmüştüm herkes kendi kıyafetini aldı... Bunları düşünürken uygularken 20 yaşındaydım üstelik... Cahillik deyip her şeye evet deseydim bende buralarda her güne konu açardım herhalde... Nişanlılık döneminde herkesin şeffaf olmasından yanayım, ben buyum diyebilmelisin, iyi gelin olacağım iyi k.valide olacağım diye kasma davranışların acısı evlendikten sonra çıkıyor. Şimdi bakıyorum herkesin yüzünde maske nişanlılık döneminde. Halbu ki aileler de dahil birbirini tanıma evresi. Evlendikten sonra maskeler düşüyor...

Birde bohça muhabbetinde baskı yapılır,banada kayınvalidem çok baskı yaptı.
Aynı senin gibi ben eşyalarımı kendim alırım,sizde istiyorsanız yapın dedim.Böylelikle beraber alışverişe gitmedik,annemde kayınvalidemde istedikleri şekilde bohça hazırladılar.Kimse kimseye karışmadı.Ben nişanımda istediğim tuvaleti giyindim,kimseye beğendirme kaygısına düşmedim,çamaşırlarımı geceliğimi istediğim şekilde aldım,Kayınvalidemin gönderdikleride hediye gibi oldu.
Beraber alışverişe çıkıp bişey beğenirken ,diğerlerinin ben bunu beğenmedim bakışları veya bu daha güzel laflarını duymakta insanda gerginlik yaratır zaten depresifim.

aynen sadece gelinliği almaya gittiğimizde geldiler o da ayıp olmasın artık diye :1:
ki zaten gelinliğimi beğenmiştim :26:

hiç gelemem öyle şeylere geceliğimi kv niye görsün
sırf bu gitme etme olmasın diye nişan bohçası tepsisi neyse onu bile yapmadık :27:

düğün tarihimizi de biz karar verdik gittik eşimle tuttuk salonu bugün evleniyoruz dedik :37:
çok asi gördüm kendimizi :9:

Asi değilsiniz bence biz de öyle yaptık. Artık bu adetler konusunda bir devrim yapılmalı. Gerçekten ne adetlermiş bütün kavgalar darılmalar, küslükten bu adetlerden çıkıyor. Değişmeli artık. O eskidenmiş kızlar cahilmiş, alışveriş nasıl yapılır ne nerden alınır, nişanlanırken evlenirken ne gerekir bilmediklerinden tecrübeli büyükler yardım edermiş. Şimdi öyle mi çok şükür herkes herşeyi biliyor. kendine neyin yakışacağını nerden alınacağını. Hatta maddi gücümüz de var. Bence de en güzeli tek başına (veya annenle ) ve de nişanlınla çıkmak. (ki benim nişanlım bile gelmiyor sıkılıyor çoğu zaman ben hallediyorum). nişanlanırken de bohça mohça istemedim. gereksiz onun yerine takı taksınlar hediye alsınlar.

Büyük konuşuyorum ama asla nişan adetlerine uyamam ben ya :26:

O kadar sabırlı değilim :27:

Hele ki kv nin yanında kendime iç çamaşırı hiç bakamam :17:

biz ilk başta hep birlikte çıktık alış-verişe.aman ne büyük bir skandaldı :)

kadın annemin yanında bana diyor ki kırmızı iç çamaşır takımı al oğlum çok sever kırmızıyı :27: yalan üstelik eşim nefret eder o renkten :)

ay neler neler daha,rezil etti beni.

sonra alışverişin ortasında benim tansiyon bir fırladı hoop hastaneye.yarım kaldı ve ikincisin de eşimle biz çıktık alış-verişe sadece.

kadın annemin yanında bana diyor ki kırmızı iç çamaşır takımı al oğlum çok sever kırmızıyı :27: yalan üstelik eşim nefret eder o renkten :)

sonra alışverişin ortasında benim tansiyon bir fırladı hoop hastaneye.yarım kaldı ve ikincisin de eşimle biz çıktık alış-verişe sadece.

Amanınnnn :53::53:

Bu çok daha ilginç bir tecrübe olmuş ama :)

Tansiyonun yükselmesi de işe yarayabiliyormuş demek ki :27:

Sizinki baya açık sözlüymüş kırmızı iç çamaşırları falan oğlunu nasıl düşünüyo kadın:27:

Pupiqq ya sanırım ben de öyleyi. Sonuçta bekarız ve her genç kız gibi özenicez donumuzu bile seçerken:27::9: Yeri gelicek dantellisini de alıcaz, en dikkat çekici olanınıda... ben şahsen alamam kv yanında hem gereksiz hem de nebileyim ayıp geliyor bana içimdeki donu niye bilsin kadın:9:
Bizde de nişanda yapılıyor ama damada parfüm, çorap, atlet ıvır zıvır. Ben sanırım Allah ogünlerimizi gösterirse giyim alışverişlerinde kendi ailemi de istemem. Hatta iç çamaşırı alırken eş de gelmesin, sürpriz olsun merak iyidir:52:

Pupiqq ya sanırım ben de öyleyi. Sonuçta bekarız ve her genç kız gibi özenicez donumuzu bile seçerken:27::9: Yeri gelicek dantellisini de alıcaz, en dikkat çekici olanınıda... ben şahsen alamam kv yanında hem gereksiz hem de nebileyim ayıp geliyor bana içimdeki donu niye bilsin kadın:9:
Bizde de nişanda yapılıyor ama damada parfüm, çorap, atlet ıvır zıvır. Ben sanırım Allah ogünlerimizi gösterirse giyim alışverişlerinde kendi ailemi de istemem. Hatta iç çamaşırı alırken eş de gelmesin, sürpriz olsun merak iyidir:52:

Aynen canım dediklerinin hepsini ben de düşünüyorum.

Eşim yanımdayken değil çamaşıra vitrinine bile bakamam sanırsam :9:
Ama en komiği ben kendimde sevmem annem de ne biliyor bu nişan / düğün adetlerini ne de benim yapmamı ister :27:
Hep der zaten beni onun bunun dıdısının dıdısıyla tanıştıracaksan, düğünmüş müzikmiş beynimi şişiriceksen hiç evlenme diye :17:

Ben de sade bir nikah hayal ederim hep.

Öyle düğün alış verişi falan da yapamam hatta evlenirken hiç eşyamız olmasın istiyorum ki onları alırken heves edip, eğlene eğlene alalım :1:

Tamam biliyorum çok anormalim :17::17::12:

Aynen canım dediklerinin hepsini ben de düşünüyorum.

Eşim yanımdayken değil çamaşıra vitrinine bile bakamam sanırsam :9:
Ama en komiği ben kendimde sevmem annem de ne biliyor bu nişan / düğün adetlerini ne de benim yapmamı ister :27:
Hep der zaten beni onun bunun dıdısının dıdısıyla tanıştıracaksan, düğünmüş müzikmiş beynimi şişiriceksen hiç evlenme diye :17:

Ben de sade bir nikah hayal ederim hep.

Öyle düğün alış verişi falan da yapamam hatta evlenirken hiç eşyamız olmasın istiyorum ki onları alırken heves edip, eğlene eğlene alalım :1:

Tamam biliyorum çok anormalim :17::17::12:

Nikah sonrasında da sevilen arkadaşlarla yemek daha hoş geliyor ama aileler pek sıcak bakmıyor ya:31:
Benim annem çok meraklı çeyiz vs.işlerine okulum bu sene bitiyor, işe gir yemek takımına başlayalım beraber diyodu geçen gün:9:

Bence konu sahibi arkadaş iyi niyetle hani büyüğümüzdür onlar da heves eder görüşlerini alayım diye düşünmüştür ama şekil a pişman etmişler:25:

İç çamaşırını Kaynananmı Giyecek Senmi ? Nişan Bohcası veya Alışverişi İçin Anne Ve kayınvalideleri Götürmeyin En iyisi Sözlünle gidip al kimseyede sormayın...! Anlamış değilim anne kayınvalide teyze hala bilmemne alışverişe geliyolar onlara ney ki onlarmı giyecek yada onların zevklerine göremi Giyinicez. Ben Kayınvalidemide götürmedim annemide götürmedim hiç kimseyi yanıma almadım kimseye bişi danışmadım eşimle gittik aldık ne istiyosak ne gerekiyorsa yüzük alırkende kimseye haber vermedik Nişan için zaten kayınvalidem gitmiş kendi beğendiklerinden alıp bohça yapmış Kayınpederimle birlikte bizde kendimiz ayrı yaptık. benim halam eşimin halası teyzemler falan surat yaptı neden bizi çağırmadınız diye. Bende Kendi beğendiğimi kendi zevklerimize göre hareket ettiğimi gerek duymadımı söyledim.... Eşya alırken bile kimseye danışmadım kimseyi götürmedim.....

arkadaşlar merhaba,

siteye yeni üye oldum nolur bana yardımcı olun :( dün nişan alışverişimiz vardı. geçen hafta da sözlümle anneleri fazla yormayalım diye ön gezinti yapalım dedik. aylar önce çok beğenmiş olduğum bir elbiseyi bulduk tek bir tane kalmış. annelerden onay alalım ayırtalım dedik. ikisi de tamam dediler kapora verdik bir iki tadilat yapıldı. elbiseyi bir giydim kayınvalidem renkten renge girdi yok efendim çok açıkmış, beğenmemiş. üstüme türlü türlü şallar bağlattı. herşeyin uygun fiyatlısını almama rağmen oğlumun birikimi yok diyomuş anneme. oğlunun takım elbisesine bile bin türlü eleştiri bin türlü laf etti. bilmem kimin gelini böyle gezdi bütün sülale kocasına ne biçim adamsın dedi muhabbetleri yapmış ben kabindeyken. durup durup iğneledi laf soktu oğluna ayrı surat bana ayrı surat yaptı. annem ortamı yumuşatmak için şekilden şekile girdi ama ne çare. iç çamaşırı bakıyoruz ipli bunlar ben beğenmedim dedi apar topar mağazadan çıkardı bizi. bugün de yüzük alıcaz ama canım gitmek istemiyor. aslında hiç böyle biri değildi, neden böyle yapıyo anlayamıyorum. ne yapmalıyım sizce ?:(

çalışmıyorsunuz sanırım.çaşılmıyor ve başkasının parasıyla bir şeyler almaya gidiyorsanız bunları göze almalısınız.analarımız boşa uğraşmadı kimseye muhtaç olmayalım diye

kızlar az önce gittiler. oğlu iyi ayar vermiş olsa gerek ki hiçbişeye karışmadı, gözümün içine baktı kızım dedi başka bişey demedi ama geçmiş ola tabi. aslında sözlüm hiç müdahale istemedi gidelim kendimiz alalım dedi ah eşek kafam işte aa ayıp olur dedim tecrübesizliğime denk geldi. bu ilk ve sondu. yüzükleri alırken de fikrini sormadım bunu beğendik dedik aldık. bundan sonraki süreçte yalnız ilerliycez, zaten sözlümün isteği de bu. benim ailemde de sorun çıkaracak insan yok. sen sağ ben selamet :)

çalışmıyorsunuz sanırım.çaşılmıyor ve başkasının parasıyla bir şeyler almaya gidiyorsanız bunları göze almalısınız.analarımız boşa uğraşmadı kimseye muhtaç olmayalım diye

çalışıyorum canım, iyi bi kariyere de sahibim çok şükür. tek sorun aslında annemin bu süreçte yanımda olmasını istememdi. mecburen kayınvalideyi de çağırıyosun bu durumda. ama annem de gördü, zaten öyle hevesleri de yoktu. herşeyi kendiniz yapın ne ben ne de onun annesini bi daha dahil etmeyin üzülen siz oluyosunuz dedi benim aslan annem :)

Kuşak farkı denen bir şey var ya. Bence beğenmemesi açık bulması gayet normal, bak sen de hiç açık değildi diyorsun ikinizin bakış açısı farklı. Hemen kötü düşünüyor diye yormayın söylediklerini.
Asıl hata sizin onunla beraber alışverişe çıkmanız. Adam da gelmesin demiş üstelik niye ısrar ettiniz sanki.

İyiki karıştırmamışsınız yüzüklere falan.bence zaten kendileri gelmeyi kabul etmemeli. Ben kayınvalide olsam siZ gidin başbaşa yapın alışverişinizi derim.

Son düzenleme:
Vallahi 8,5 yıllık evliyim ,
her şeyimizi eşimle ikimiz yaptık.

Aileler hem hiç karışmadı, hem de karıştırmadık..

Şu devirde toplu alışveriş mi kaldı Allah aşkına yahu? :)

Bu size ders olsun,bir daha da bir şey alacagınız zaman kimseyi götürmeyin,
hatta hiç sormayın, begenmedik diyen olursa da ben begendim diyip kestirip atın...

Son düzenleme:
en iyi gözüken kvnin bile aslında gelininden nefret ettiğinden emin olduğum için yadırgamadım durumunu.

mümkünse alışverişlerinizi kendiniz yapın, kimseyi başınıza musallat etmeyin..

Back
X