Benim cevremde ozel bi cocuk var o yuzden bu konuda cok takintiliyim ve tedavi goruyorum.acaba benim oglumda sorun var da ben mi goremiyorum diye sormak istedim ve kayinvalidemin soyledikleri de sinirimi bozdu derdimi paylastim.dediginizi de soylerdim ona soyleyecek cok sey vardi da kayinvalidemin belden asagisi 1 gunde tutmaz oldu o yuzden kirmak istemedimSizde kayinvalidenize x in kayinvalideside senden daha bilinçli keşke sende öyle olsan deseydiniz. Allah askına çocuk daha ne yapsın daha gelmiş burda soruyorsun çocuğum geridemi kalmış die amudami kalksin daha yani.
Bu kayinvalideler hep ayni demekki.tesekkur ederim destek oldugunuz icinO bir şey mi benim kayınvalidem direk kendi çocuklarının küçğklğğüyle kıyaslıyor. Ben hiç sallamazdım, yok 1 yaşında tuvaleti öğrendiler. Seninkinin yaptığı eziyeti ben 3 çocuğumda da görmedim bla bla Bla... daha Yavrum 10 ayına girecek bide sen düşün :) boşver takma demeye geldim
.belki o zaman anlar yanlis oldugunu cunku daha once her cocugun gelisimi farklidir demistim ama anlamamisHer çocuk farklıdır. O zaman herkes standart tipte standart zekaya sahip olurdu. Offfff bu kaynanalar gelinlere yaptıkları yetmiyo gibi torunlara da saldırmaya başladılar. Sizde kayınvalidenizi elalemin kayınvalideleriyle kıyaslayında görsün gününü.
.belki o zaman anlar yanlis oldugunu cunku daha once her cocugun gelisimi farklidir demistim ama anlamamis
ben sert bi dille soylerdim o anda cok sinirliydim ama hasta diye sesimi cikarmadim.bu arada oglum 20. Ayinin icine yeni girdi yani 19 aylik oluyor.daha cok kucuk ve bence gelisimi baya iyi.Kaynanaların anladığı dilden konuşacaksın. Gerekirse sert bir şekilde söyleyeceksin . Yada sinsi sinsi alttan vurarak. Yoksa tatlı dilden iyilikten anlamıyolar.
Bnde çok sinirlenirdim haklısınız.
4 yaşında 5 yaşında konuşmamak normal bir durum değil 4-5 yaş çocuğu okul çocuğı artık.düşünün çocuk okula başladı.arkadaşlarıyla öğretmeniyle iletişimi yok.sosyal duygusal alanı sıkıntılı.sınıfta yalnızlık duygusunu tatacak.yetmedi yapabildiği şeyleri bile öğretmenine geçiremeyecek.kendinin başararısız olduğu düşüncesi verilecek.bilişsel gelişimde sekteye uğrayacak.belki çocukta patalojik bir sorun yokken.çocukta hiç bir gelişim sıkıntısı yokken sadece uyaran eksiliğinden 7-12 ay arası gelişim geriği olan çocuklar var.15 zeka puanına kadar düşüşler yaşayan.4-5 yaşında konuşmayan bebekler var
Her bebek farklı
Gayet normal
Otizm ve uyaran eksikliginden dolayi konusma geriligi olabiliyor.dehb de konusma geriligi oluyormu4 yaşında 5 yaşında konuşmamak normal bir durum değil 4-5 yaş çocuğu okul çocuğı artık.düşünün çocuk okula başladı.arkadaşlarıyla öğretmeniyle iletişimi yok.sosyal duygusal alanı sıkıntılı.sınıfta yalnızlık duygusunu tatacak.yetmedi yapabildiği şeyleri bile öğretmenine geçiremeyecek.kendinin başararısız olduğu düşüncesi verilecek.bilişsel gelişimde sekteye uğrayacak.belki çocukta patalojik bir sorun yokken.çocukta hiç bir gelişim sıkıntısı yokken sadece uyaran eksiliğinden 7-12 ay arası gelişim geriği olan çocuklar var.15 zeka puanına kadar düşüşler yaşayan.
Bireysel farklılıklar çok yanlış anlaşılmış.örnek veriyorum bebekler 12-18 aylar arasında yürür. Bazı bebekler 13 ayda bazıları 15 ayda yürür.15 ayda sorun var mıdır? Bazen diye biliriz.eğer çocukta yürüme öncesi önbeceriler olan sürünme ve emekleme gözlemlenmezse sorun vardır.eğer çocuk bunları yapıyorsa 16 ayda da yürür.
Oyun halisiyla basladim.simdi basit yapbozlarla devam ediyorz.isi gucu birakip onunla oynuyorum gunluk bir saat disariya cikariyorum.soyledigim cocuk sarkilarinin hareketlerini yapabiliyor bide 20 aylik yazdim ama 19.ayini yeni bitirdi 20.ayinin icinde. hareketli kitap ve silinebilen kalem ayina uygun zeka kartlari alacagimÇocuğunuzun gelişimi için güzel öğretici oyuncaklardan alıp ona hem ogretip hemde konuşabilirsiniz benim kızım 2 yaşında bir çok şeyi konusabiliyordu ki etraftan insanlar Suna bak ne güzel konuşuyor diyorlardı bı maşallah yok tabi ama ben sürekli onunla konuştum hatta daha anne karnındayken sürekli konuşurdum ablam takılır arada sen böyle yaptın diye şimdi susmuyor diye :) daha iki buçuk yaşında İngilizce şarkıları ezberlemeye başladı. Çocuğunuzun geri kaldığını düşünmüyorum bazı çocuklar geç yürür geç konuşur daha 2 yaşında bile değil üstelik zamanınız varsa eğer hem öğretin hem oynayın..
Oyun halisiyla basladim.simdi basit yapbozlarla devam ediyorz.isi gucu birakip onunla oynuyorum gunluk bir saat disariya cikariyorum.soyledigim cocuk sarkilarinin hareketlerini yapabiliyor bide 20 aylik yazdim ama 19.ayini yeni bitirdi 20.ayinin icinde. hareketli kitap ve silinebilen kalem ayina uygun zeka kartlari alacagim
ben sert bi dille soylerdim o anda cok sinirliydim ama hasta diye sesimi cikarmadim.bu arada oglum 20. Ayinin icine yeni girdi yani 19 aylik oluyor.daha cok kucuk ve bence gelisimi baya iyi.
4 yaşında 5 yaşında konuşmamak normal bir durum değil 4-5 yaş çocuğu okul çocuğı artık.düşünün çocuk okula başladı.arkadaşlarıyla öğretmeniyle iletişimi yok.sosyal duygusal alanı sıkıntılı.sınıfta yalnızlık duygusunu tatacak.yetmedi yapabildiği şeyleri bile öğretmenine geçiremeyecek.kendinin başararısız olduğu düşüncesi verilecek.bilişsel gelişimde sekteye uğrayacak.belki çocukta patalojik bir sorun yokken.çocukta hiç bir gelişim sıkıntısı yokken sadece uyaran eksiliğinden 7-12 ay arası gelişim geriği olan çocuklar var.15 zeka puanına kadar düşüşler yaşayan.
Bireysel farklılıklar çok yanlış anlaşılmış.örnek veriyorum bebekler 12-18 aylar arasında yürür. Bazı bebekler 13 ayda bazıları 15 ayda yürür.15 ayda sorun var mıdır? Bazen diye biliriz.eğer çocukta yürüme öncesi önbeceriler olan sürünme ve emekleme gözlemlenmezse sorun vardır.eğer çocuk bunları yapıyorsa 16 ayda da yürür.
Evet bende nefret ediyorum kiyaslamalarindan.gorumcem onceden o cocukla oglumun boyunu kiyaslardi o daha uzun diye suan oglumun boyu o cocuktan daha uzun simdi de konusmasini kiyasliyorlarÇocuğunuz geride olsa bile kıyaslanması anlamsız. Ne yapalım x in çocuğu daha çok konuşuyorsa. Çocuğu dershaneye mi gönderelim, dil kursuna mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?