kayinvalidem tatil parasini bizden istedi

aslında takılar gelinin hakkıdır. almamaları lazımdı. ha olmuş olan üzülme bence. eşlerden kaynaklanıyor bu. ailelerine söz söyleyemeyen eşlerden.

aayy cnm benim cok cektirmisler sanada ne bicim insanlarr yahu bunlar nese gun gelir devran doner yanlarina kalmaz bole seyler sen sabirli bi insansin ztn belli allah yardimcn olsn cnm

benim düğünümü bile babam yaptı canım benim, bütün masrafları babam karşıladı eşimdende almadı zaten yoktuki eşimin parası biriktirdiği parayı ailesine vermiş düğünde geri almak şartıyla onuda vermediler ve bana bir düğün bile yapmadılar, eşimde bana takı almak için ve kendi üzerine düşen eşyaları almak için kredi çekmiş, düğünde onlardan toplasan 10 kişi yoktu anlayacağın misafir gibi geldiler gittiler.. ama Allahtan eşim kıymet biliyo yoksa çekemem ailesinide sadece eşimin hatırı için işte

valla kızlar sağolun içimi döktüm rahatladım ohh... boşverin kaynanaları :) tatile de gideriz gezeriz de takmayalım sefamız olsun canımıza değsin oğullarına bakıyoruz okadar da hakkımız olsun çalışanı çalışmayanı hiiiç farketmez biz yeni bir aileyiz ev ev üstüne olmaz kimse elini sokmasın yuvamıza ailemizin içine... ben kaçıyorum şimdilik okula gidicem iyi sohbetler sizlere öpüyorum hepinizi...

Bakıyorum da millette süper sevgi, saygı gurusu kesilmiş....
Siz kira-taksit öderken, tek maaşla geçinirken kayınvalideniz tatil için para istesin de göreyim sizi nasıl tepki vereceksiniz....
(bir sıkıntı vardır, bir üzüntü vardır kafa dağıtılması gerekiyordur, bulunulan yerden bir süre uzaklaşaılması gerekiyordur, imkanı yoktur, ayarlarsın gönderirsin tatiline)
Ev hanımlığı da çalışmaktır, ha istersen para kazandıran bir işte de çalışırsın o ayrı...
Ancak çalışmıyor diye bir insana eşi sen karışamazsın derse bunda adalet nerede???

Anne fedakardır, kendinden önce evladını düşünür, bir şey isterken-yaptırırken acaba evladımı bu nasıl etkiler, zor durumda kalır mı diye düşünerek ister...

Kendisi bunu normal karşılayabilir ancak evladının eşinin huyunun suyunun farklı olduğunu düşünüp (hani görmüş geçirmişler tecrübeliler ya hep bunu derler) ona göre hareket etmelidir....

NOT: Sayın konu sahibi rica etsem de yazarken kelimelerdeki sesli harfleri yok etmeseniz, blmiyrm yazınca daha az kontör gitmiyor internet ortamında okuyana kadar kripto uzmanına döndüm...
Türkçe açık net bir dil ancak doğru yazım kurallarıyla kullanılırsa, neticede burada karşılıklı konuşmuyoruz, yazılanları okuyoruz....

delikizindirdiri arkadasim haklisinda telefondan yazdigim icin oyle oluyo sonucta klavye degil yani

delikizindirdiri arkadasim haklisinda telefondan yazdigim icin oyle oluyo sonucta klavye degil yani

al birini vur ötekine bu benim annemde olsa erkek evladı olan anneler kendileri bi halt sanıyoolarr kızı allah yaratmayık bende bu mantıga deli oluyom :SS

Herşeyin bir sırası ve zamanı olmalı, çocuk büyütmek demek ondan herşeyi istmeye hakkımız olduğunu ve bunun normal olduğu anlamına gelmez...

sürekli bir derdim var bölümüne girer ve konulara göz atarım bazen halime şükreder bazende derdi olanlar için dualarımı edip çıkarım
bazen de şaşıp kalıyorum ya
kayınvalide konuları olduğu zaman savunan arkadaşlar hep belli, ilk etapta kızsam da sonra hak verdiğim noktalarda oluyor o arkadaşlara
ama bu konu bambaşka
el vicdan yani ya
kişinin annesi (kayınvalidesi) tatil için hemde 3 aylık tatil için para istiyor ve buna hak verenler hatta ne var o kadar parada diyenler olmuş ya
500 tl yi azımsayan arkadaşları merak ettim evlerine iyi para giriyor heralde diye düşündüm
eşimle 2 kişi çalışıyoruz ucu ucuna geçiniyoruz (niye; yeni evlendik ve birsürü şeyler işte kendimizi toparlayamıyoruz) şu an 500 tl elimizde olsa bizi ne feraha çıkartır anlatamam, o kadar çok para bizim için
kayınvalide ne yapsa haklı gibi bir durum var (diğer konular...) savunmada hep şu annesi değil mi ne zorlukla büyüttü emek verdi o kadar masraf yaptı, yani afedersiniz de bu kızlar (bizler) ağaç kovuğundan filan mı çıktı? bizim ailelerimizde bizi ne zorlukla büyütüyor, nasıl masraflar ediyorlar, erkeklerin ailesi gibi bizimkilerde hastalanınca sabahlıyorlar vs vs
ama nedense hep birşeyleri isteyenler erkek ailesi oluyor, niye çünkü erkek ailesi onun hakkı var (elbete kız ailelerinden de yapanlar vardır, ama erkelerimiz hemen cevabı yapıştırıp çalıştıkları parayı kız ailesine yedirmezler değil mi?)
bunu geçtik, gelelim mevzumuza annemiz 3 aylık tatili için değil bu evladını, hiç bir evladını rahatsız etmemesi gerek, gerçekten evlatlarını düşünen, onlar için yaşayan bir anne ise.
hastalık değil, ölüm-kalım meselesi değil, kapısına icra dayanmış değil. 3 aylık tatil yani, daha az yapsa hiç bir şey kaybetmez ve evlatlarını sıkıntıya düşürmemiş olur.

en üzüldüm tarafta bu yorumları yapanlar bayan yazıkk erkekleri şımartan tepemize çıkaran biziz aslında

selenay arkadasim bende tipki senin gibi dusunuyorum ama bazi arkadaslar dedigin gibi olayi anne o emek verdi kismina cekmisler ama tmm da olmayan parayi ve bu eliimizin dar zamaninda istenmesi sacma yani dedigin gibi o 500 tl yi verdigimizde nsl sıkışıcaz anlatamam sana ve yazin katilacagimiz birsurude dugun var buda demek birsuru ceyrek yazin cok kotu olck ya hissediom offf

Bizde iki kişi çalışıyoruz ama yinede ucu ucuna yetiyo bazen yetmiyo bile, biride bize 500 lira verse ne iyi olur valla süper olur aslında tam tersini yapıcan gitcen isticen kayınvalidelerden çok sıkıştık 500 lira versene die bakalım o zaman veriyomu. Hımm birde bizim ailelerde sık sık para istese eşlerimiz ne der acaba ?

ay benimki evim eskidi krediniz bitince bunu satın üstüne ekleyip bana yeni ev alın diyo.tapusunu da üzerine yapacakmışız üstelik.kendisi kızına ve diğer oğluna ev almış insan.Ama bizden evini yenilememizi istiyor:) seninki 500tl istemiş çok mu hepsi dengesiz bunların

vay be evim eskidi ne demek yahu evi var bide eskimis satıp yeni alcan millet ev alamıyo o evini begenmiyor tapuyu ustunu yapınca diger cocuklarında hakkı olucak ne sacma seyler uretiyolar ya

Son düzenleme:

aaaaaa bi yasima daha girdim valla bu ne be evim eskidi yeni ev yuhh dicem kusura bakmayin yani tapu bide onun olacak oldu cnm daha neler desydin

bir benzeri de benim başıma geldi. yarısını o katacaktı. ev üstüme olsun dedi.

Son düzenleme:
Diğer oğluna ve kızına ev aldı.Kızınınkinin tapusunu verdi oğlununkini vermedi gelin var ya ortada çakal.Biz de kendimiz kredi çekip kendimiz aldık.Bu oturduğu öldükten sonra(!) bize kalacakmış nasılsa kızının orda yeni bi bina yapılmış bunu 70bine falan satıp üstüne 50 60bin ekliycekmişiz de yeniliycekmişiz.nasılsa bize kalacakmış.Ama o bir anneeeeeeee diyen iyi niyet elçileri çok burada ama herşey de bir yere kadar anne anneliğini bilecek evlat evlatlığını.Ben evladımı evde anneme bırakıp da onun evini yenilemek için çalışmıyorum.Böyle bir konu açıldı mı hemen bikaç kişi çıkıyor ama o da anne 9 ay karnında taşımış da bilmem ne.Ben de anneyim, benim annem de anne.Niye hiç kız anneleri böyle isteklerde bulunmuyo da hep erkek anneleri.

Allah başka dertler vermesin
Neyseki sorununuz bi parayla geçicek bişi
Sorun etmeyin verin gitsin bence..

Vallahi hastalik olur, gercekten muhtacdir seve seve yapilir, cünkü onlar bizim basimizin taci fakat herkes bu hayatta ayagini yorganina göre uzatmali ve herkes kim olursa olsun kimseye yük olmadan yasamayi ögrenmeli.
Lüks seyler icin kimsenin bankamatigi degiliz.
Bu konuda cok hasasim, zira zor sartlarda bir yere gelindiginde baskasinin lüksünü ödemek gercekten koyar. Herkes mücadele etmeli.
Neden bu Türkiye`de hep baskasinin sirtinda gecinmeyi cok sever bu cakkallar anlamis degilim.

Ne insanlar var ! Maaşım var,bırakın annem-babam benden bir şey istesin,her gittiğimde cebime para koyarlar ...Bizimki de anne-baba... :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…