Kayınvalidem ve bebeğim

Nimer

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
100
91
298
İstanbul
Merhabalar
Aslında bunu buraya yazıp yazmamayı defalarca kez düşündüm. Yazmaya karar verdim. Bebeğim doğmadan önce kv ile çok büyük problemlerim yoktu. Şimdi de çok aşırı var denemez. Ama artık söyledikleri beni çok yoruyor.
Bize geldiklerinde bizde kalıyorlar. Kızım bir kez onun kucağındayken annene git dedi, bak anneye gitmiyor görüyor musun? Diyor ben de niye öyle diyorsun anne üzülüyorum. Sen böyle söylesinler ister misin diyorum. Şaka yapıyorum diyor. Atıyorum benim kucağımda ya da benim yanımda bebeğim sürekli ona gel gel yapıyor. Ona gitsin, bana gelmesin, bunun derdinde. Bebeğim bana geldiğinde niye gitti ki diyor?
Kızımın Doğumgününde fotoğraf çekileceğiz ailecek, görümcem çekiyor. Sen otur, nimer çeksin dedi. Yani fotoğrafta ben olmayacağım ve benim kızımın doğumgünü.
belki basit şeyler bu ve bunun gibi sürekli lafları. Ve ben takmadan edemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz. Böyle lafları duymazdan geliyorsunuz?

Açıkçası ciddiye bile almazdim. Anneliğimi sorgulamak kimsenin haddine değil. Kendini ön plana atmaya çalışıyor kayınvalide. Zaten babaanne olarak yeri ayrı olduğunu daha tam idrak edememiş. Böyle ego takıntıları insanların kendini geliştirmemelerine bağlıyorum. Onun icin ciddiye almıyorum. Sanki annenin yerini tutabilir teehhh :D

Merhabalar
Aslında bunu buraya yazıp yazmamayı defalarca kez düşündüm. Yazmaya karar verdim. Bebeğim doğmadan önce kv ile çok büyük problemlerim yoktu. Şimdi de çok aşırı var denemez. Ama artık söyledikleri beni çok yoruyor.
Bize geldiklerinde bizde kalıyorlar. Kızım bir kez onun kucağındayken annene git dedi, bak anneye gitmiyor görüyor musun? Diyor ben de niye öyle diyorsun anne üzülüyorum. Sen böyle söylesinler ister misin diyorum. Şaka yapıyorum diyor. Atıyorum benim kucağımda ya da benim yanımda bebeğim sürekli ona gel gel yapıyor. Ona gitsin, bana gelmesin, bunun derdinde. Bebeğim bana geldiğinde niye gitti ki diyor?
Kızımın Doğumgününde fotoğraf çekileceğiz ailecek, görümcem çekiyor. Sen otur, nimer çeksin dedi. Yani fotoğrafta ben olmayacağım ve benim kızımın doğumgünü.
belki basit şeyler bu ve bunun gibi sürekli lafları. Ve ben takmadan edemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz. Böyle lafları duymazdan geliyorsunuz?
belli ki sorunlu bir insan uymayin, gormezden gelin, idare edin. huzurunuzu kacirdigi yerde mudahele edin.

Kesinlikle tutamaz. Tutamadığı gibi ben şekerli şeyler vermek istemiyorum ya da hazır. Çocuğuma çubuk kraker vermeye çalışıyor. İnce giydirsem ince, kalın giydirsem kalın diyor sanki ben büyütmüyorum. Ya bize geldiğinde çocuğu yere bırakmıyor. İşine gelince bana yardım ediyor sözde. Ben yemek bulaşık, o çocukla oynuyor ki kp de bakabilir, bana yardım edebilir. Her şeyini kendi taraflarına benzetmesini falan artık umursamıyorum. Ama sanki annesi gibi davranmaya çalışmasını anlamıyorum.

Açıkçası ciddiye bile almazdim. Anneliğimi sorgulamak kimsenin haddine değil. Kendini ön plana atmaya çalışıyor kayınvalide. Zaten babaanne olarak yeri ayrı olduğunu daha tam idrak edememiş. Böyle ego takıntıları insanların kendini geliştirmemelerine bağlıyorum. Onun icin ciddiye almıyorum. Sanki annenin yerini tutabilir teehhh :KK70:

Benim ailem de vardı. E fotoda ben olmayacağım o zaman dedim. Görümcem zaten ben çeliyorum dedi. O laf da iyiymiş 😁
Siz naptınız peki fotoyu çektiniz mı. Ben olsam sürekli ; çocuk bu yedi kat ele bile güler annesi gel dediği an sırtını döner doğurana gider minvalinde laflar ile haddini bildirirdim.

Duymazdan gelmeyin insan şişiyor. Çat çat cevap verin. Benim kızımın doğum günü anne sen otur istersen deyin ya da annesi tabii gelecek sen gidince yine biz kalacağız diye yapıştırın cevabı.
Açıkçası söylüyorum da tatlı dille aöa anlamıyor.
Eşime de anlattım. Eşim de bana hak veriyor. Ama onun konuşmasını istemiyorum. Haklıyken haksız yere düşmek istemiyorum.

Baya sinir bozucu ben olsam rahatsız olduğumu belli eder bozardım hep. Aklınca şaka yaptığını sanıyordur ama aldırış edip kendinizi üzmeyin derim.

ya söylüyorum ama ben sessiz biri olduğumdan anlamıyor sanırım. Üzmek istemiyorum. Ama maalesef sürekli aklıma geliyor.

ya söylüyorum ama ben sessiz biri olduğumdan anlamıyor sanırım. Üzmek istemiyorum. Ama maalesef sürekli aklıma geliyor.
Siz üzüleceğinize varsın o üzülsün ya da dediğim gibi aldırış etmeyin aklınıza getirmeyin. Çünkü eminim torun sahibi olan büyüklerin çoğu bu modlara giriyor. Ben de hamileyim şimdiden kv'dem bebeği bize verirsiniz benim olur siz bir tane daha yaparsınız diyor, kendi mantığınca şaka yapıyor. Ben gülüp geçiyorum :halay:

Bazı kv'ler çocuk nasıl sevilir nasıl oyalanır bilmedikleri için guya böyle seviyorlar. Bi de torunları paşa oğullarının çocuğu gelinlerin değil ya ondan :)
Bu kadar çok söylenince küçük şeyler bile batiyo insana onun için kötü olmadan alttan alttan belli edin rahatsız olduğunuzu anlamiyorsa kendi bilir dinsizin hakkından imansız gelir siz de gosterin disinizi

Oyy oyyy çok degil 1-2 ay sonra benimde maruz kalacagim sözler tam olarak bunlar 🤦🏻‍♀️ allah sabir versin
Bunlardan önce sütün yetiyo mu, bu çocuk aç, benim bi sütüm vardı tavana fiskiriyordular var bacım Allah yardımcın olsun 😁

Bazı kv'ler çocuk nasıl sevilir nasıl oyalanır bilmedikleri için guya böyle seviyorlar. Bi de torunları paşa oğullarının çocuğu gelinlerin değil ya ondan :)
Bu kadar çok söylenince küçük şeyler bile batiyo insana onun için kötü olmadan alttan alttan belli edin rahatsız olduğunuzu anlamiyorsa kendi bilir dinsizin hakkından imansız gelir siz de gosterin disinizi

Eşim de sizin söylediğinizi söylüyor. Sen söyle diyor ama ben söyledikçe de bir şey değişmiyor. Anneme söylüyorum. Duymazdan gel diyor. Ama başında insanın sürekli söyleyince duymazlık edemiyorsun.

Siz üzüleceğinize varsın o üzülsün ya da dediğim gibi aldırış etmeyin aklınıza getirmeyin. Çünkü eminim torun sahibi olan büyüklerin çoğu bu modlara giriyor. Ben de hamileyim şimdiden kv'dem bebeği bize verirsiniz benim olur siz bir tane daha yaparsınız diyor, kendi mantığınca şaka yapıyor. Ben gülüp geçiyorum :halay:

Kendi doğurmamış mi bakmamış mı. Ben aslında iki gün bıraksam ne zaman alacaksın der. Sevmeye gelince sever tabi.

Back
X