Kayınvalidem ve bebeğim

"Büyük kız maşallah hiç annesine düşkün değil ama küçük düşkün ..olmaz böyle seneye duzelmeli!! " diyen bir kayinpederim ile kızım "anne" diye bana seslenince "efendim annem" diye yanına giden ..çocugumun "anneme söylemek istediğim birşey var babaanne " yanıtına da "bana söyle annecim" diye karşılık veren bir kayınvalidem var.Dusun ki çocuklarımın bebekligini ...bana söylenenleri.."bu gün çocuğum kaka yaptı mı? Neden yapmadı? Çorbasını icirdin mi? Neden önce yoğurt yedirdin neden çorbayı sonra verdin ?" diye telefonla aranırdim her gün tek tek sorulurdu çocuklarına iyi bakabiliyor muyum diye 😄

Merhabalar
Aslında bunu buraya yazıp yazmamayı defalarca kez düşündüm. Yazmaya karar verdim. Bebeğim doğmadan önce kv ile çok büyük problemlerim yoktu. Şimdi de çok aşırı var denemez. Ama artık söyledikleri beni çok yoruyor.
Bize geldiklerinde bizde kalıyorlar. Kızım bir kez onun kucağındayken annene git dedi, bak anneye gitmiyor görüyor musun? Diyor ben de niye öyle diyorsun anne üzülüyorum. Sen böyle söylesinler ister misin diyorum. Şaka yapıyorum diyor. Atıyorum benim kucağımda ya da benim yanımda bebeğim sürekli ona gel gel yapıyor. Ona gitsin, bana gelmesin, bunun derdinde. Bebeğim bana geldiğinde niye gitti ki diyor?
Kızımın Doğumgününde fotoğraf çekileceğiz ailecek, görümcem çekiyor. Sen otur, nimer çeksin dedi. Yani fotoğrafta ben olmayacağım ve benim kızımın doğumgünü.
belki basit şeyler bu ve bunun gibi sürekli lafları. Ve ben takmadan edemiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz. Böyle lafları duymazdan geliyorsunuz?
Bende buna benzer kv ile ilgili bi konu açmayı düşünürken sizin konunuza rastladım ne sıklıkla geliyor ne kadar kalıyor bunlar önemli eğer gelmeleri kalmaları minimum seviyede ise idare etmekten başka çare yok benimkiler de gelir kalır 2-3 gün onlar gelmediyse biz gideriz 1 gece kalırız döneriz aynı şehirde farklı ilçelerdeyiz çok şükür her görüşmemiz de kafama takılacak bi söz çıkar ağzından ben mi hassasım diye düşünüyorum eşim başkası olsa bunları takmaz umursamaz rahatına bak diyo bilmiyorum ama benim moralimi bozmaya yetiyorlar hayatımdan tamamen de çıkartamıyorum sinirimden cevapta veremiyorum o anda öylece içime atıyorum Allah yardımcımız olsun eşim her şeyden önce geliyor onla bi sorunum olmadığı için ailesini idare etmeye çalışıyorum

fotograf diyince aklima gorumcem geldi.nişanda evde resim cekiyoruz benle esim sirayla herkesle cekiyoruz gorumcem geldi ne dese begenirsiniz.sen şoyle yanaş biz ailece cekicez.tabi ben ona bi bakis attim ama ne bakis.esim birakmadi gel beraber cekicez dedi.sizinki de o hesap ne mana yani cocuk sizin cocugunuz

Nişanda mi ya yuh ne alaka? Siz olmadan nasıl ayrı çekiliyorlar?

Bende buna benzer kv ile ilgili bi konu açmayı düşünürken sizin konunuza rastladım ne sıklıkla geliyor ne kadar kalıyor bunlar önemli eğer gelmeleri kalmaları minimum seviyede ise idare etmekten başka çare yok benimkiler de gelir kalır 2-3 gün onlar gelmediyse biz gideriz 1 gece kalırız döneriz aynı şehirde farklı ilçelerdeyiz çok şükür her görüşmemiz de kafama takılacak bi söz çıkar ağzından ben mi hassasım diye düşünüyorum eşim başkası olsa bunları takmaz umursamaz rahatına bak diyo bilmiyorum ama benim moralimi bozmaya yetiyorlar hayatımdan tamamen de çıkartamıyorum sinirimden cevapta veremiyorum o anda öylece içime atıyorum Allah yardımcımız olsun eşim her şeyden önce geliyor onla bi sorunum olmadığı için ailesini idare etmeye çalışıyorum

aynen ben de eşimin hatrına idare ediyorum. Ama eşim de artık bana hak veriyor. Erkeklere bir şey söyleyen olmadığı İçin kendileri umursamıyor tabi. Kadınlarla erkekler çok farklı. En azından yalnız olmadığımı hissetmek iyi hissettirdi beni teşekkür ederim.

"Büyük kız maşallah hiç annesine düşkün değil ama küçük düşkün ..olmaz böyle seneye duzelmeli!! " diyen bir kayinpederim ile kızım "anne" diye bana seslenince "efendim annem" diye yanına giden ..çocugumun "anneme söylemek istediğim birşey var babaanne " yanıtına da "bana söyle annecim" diye karşılık veren bir kayınvalidem var.Dusun ki çocuklarımın bebekligini ...bana söylenenleri.."bu gün çocuğum kaka yaptı mı? Neden yapmadı? Çorbasını icirdin mi? Neden önce yoğurt yedirdin neden çorbayı sonra verdin ?" diye telefonla aranırdim her gün tek tek sorulurdu çocuklarına iyi bakabiliyor muyum diye 😄
Ay yazdığınızda bile gerildim. Benim eşim arada bir şeyler söylüyor. Eşimi çok seviyor. O yüzden de bence o kadar da ileri gitmiyor. Ama gitmeyeceği de belli değil maalesef. Siz nasıl duymazdan gelip idare ediyorsunuz?

Benim kayınvalidem de böyle.
Beni bir gün durduk yere arayıp bağıra çağıra "Bu çocuk sana anne diyecek, en çok seni sevecek sana sarılacak" dedi.
Çocuğum bana naparsa ona da yapsın ister, Kızım bana sarılsın hemen kendine de sarılsın ister.

Sakın ama sakın kv bak üzülüyorum, yapma zoruma gidiyor vs deme zaten onun için yapıyor.
Diyeceğin tek cümle onları delirtmeye yeter. Kendinden emin şekilde " Doğuran benim, annesi benim hiçbir şey bunu değiştiremez." de bak sadece bunu demen ağızlarını kapatmaya yeter:)
Kesinlikle haklısınız. Ben de söylüyorum ama sanırım yetmiyor.

Çok şükür böyle yapmıyor kv.
Hatta çocuk senin kokunu istiyor ayırma koynundan der.

Sizin işiniz zor.
Ama ben olsam aynısını yapardım.
Mesela kucağında iken gel gel derdim.
A bak babaanneme gitmiyor sevmyşro galiba seni derdim.

Ben de Kıstasa kıstas yapmak istemiyordum. Düne kadar çocuğum kimseye gitmiyordu ağlıyordu. Kendisi bilir böyle devam ederse olacağı o.

Ay yazdığınızda bile gerildim. Benim eşim arada bir şeyler söylüyor. Eşimi çok seviyor. O yüzden de bence o kadar da ileri gitmiyor. Ama gitmeyeceği de belli değil maalesef. Siz nasıl duymazdan gelip idare ediyorsunuz?
Duymazdan gelemedim...ilişkimiz geri dönüşü olmaz şekilde çok yiprandi..çocuğum olmadan önce beni sevdiklerini sanardim çok da severdim eşimin ailesini...telefonda "annecim " diye konustugumdan arkadaşlarım kendi öz annem ile konuştuğumu dusunurlerdi...şimdi ben eşim onlar oğulları için sadece birbirimize tahammül ediyoruz

Nişanda mi ya yuh ne alaka? Siz olmadan nasıl ayrı çekiliyorlar?
akli olsa boyle bisey der mi?bu arada ilk defa gorduk birbirimizi ve hic bi problem yoktu aramizda.sozde şaka yapmis esim oyle dedi ama ben hic takmadim simdide sacma seyler yapiyorlar.

Aynen dimi? Bazen aklıma o geliyor. Yeni doğduğunda emzirme muhabbetleri şimdi o bitti sıra böyle bana geldi. Beni senden çok seviyor diyecek neredeyse.
Benm kv de sizin ki gbi ama bnm çocuklarıma karşı değil kizininkilere karşı öyle
Mesela.kucik kız 3 yaşında bir gün durmasın mesela.annesi götürsün psikolojisi bozuluyor
Annesine sürekli sen kötüsün çocuk bakamiyorsun benm yanmda hiç hasta olmuyor diye asagiliyor

Back
X