Kayınvalidem ve ben

bunları bende yaşadığımdan dolayı hemen çalışma hayatına girdim sende öyle yap başka kurtulma şansı göremiyorum hayatın yoksa bu moruk insanların etrafında geçecek

bunları bende yaşadığımdan dolayı hemen çalışma hayatına girdim sende öyle yap başka kurtulma şansı göremiyorum hayatın yoksa bu moruk insanların etrafında geçecek

o da yasak zaten ayyy ne zor hayatım varmış benim ya
hiç bir önerinize dahil olamıyorum

veee sonunda bitti ...
ayrıldım ondan evden çıkarken arkama bile bakmamıştım kararlıydım 3 ay oldu hala da kararlıyım ama şu gelip gitmeler yok mu işte o deli edecek beni özlem mi diyorum ama onu özlemeyi de yakıştıramıyorum ki kendime. Bilen var mı çabuk atlatacak mıyım ben bu hali ???

Kayınvalidem bizde kalırken herşeyime karışmaya, çocuk gibi azarlamaya başlamıştı. En sonunda tartıştık ya o, ya ben gidecektim. Hatta ikidebir bağırıyordu ben ne gidicem o gitsin diye... Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, ben bu eve gelin gelmedim, çalışarak evi bizzat kendim kurdum, kimseden bir yardım görmedim. O aralar kayınvalidem eşimin aklına girmeye çalışıyordu duygu sömürüsü yaparak. "Biz bu günlere beraber geldik biliyorsun demi oğlum, önceden kimse yoktu sadece ikimiz vardık bunu unutmadın değilmi bitanem"... O aralar eşim çok dengesizleşti, arada kaldı. En sonunda kayınvalide gitti. Şükür ki evlenirken yardımcı olmamış yoksa ben gidecektim. Şimdi o kadar mutluyuz ki, kayınvalidem uzak biryere taşındı, telefonda beni istediği zaman eşim vermiyor, ben istediğim zaman bana da vermiyor teli, kayınvalidemle bizi konuşturmuyor eşim.

Merhaba,
Bu delice gelebilir ama bastırrrr gitsin.Madem sana iftira atıyorlar,madem hiç susmuyorlar.Sen de gereken cevapları en sertinden ver.Bağır-çağır demiyorum ama bildiğin tavır yap.Nasıl olsa öle göstermiyorlar mı eşine?Sen de ağızlarının payını ver.Bu ne ya gelin gelin diye yılllarca aranırlar bulunca da hizmetçi yapmak isterler.Tamam anne baba sonuçta tabi ki yardımcı olacağız ama sizde olduğu gibi hadlerini çokça aşan kayınbaba-valide var.Bunlara dur diyelim!Gelinlerin başı yanmasın!Benden öz babam bile hizmet beklemezken,kendi söküğünü kendi dikerken,yemeğini hazırlayıp kaldırırken,yıllarca gık dmeden bana para dökerken ağzını açıp da şunu yapıver kızım demediği halde;kocamın ailesi de kim oluyormuş canım.Hadi ordannnn,çıkışlar sağdan:)))
Sevgiler

Son düzenleme:
Lütfen ama lütfennn ısrarla söylüyorum söylicemde susmayın..
Susdukçaa eziliyorsunuz..
Onlar kendilerini haklı çıkarırlar
Çünki yaşlıdır o , cahildir (eşim öle diyodu), der, büyüktür, demişde nolmuş, duyma, işitme, görme, desin.... böyle gider..
Eşler bunları söliyip geçiyorlar..
Bolca sustumm (kahretsin ki) tepeme çıkardım ben sustukça o yaptı yapcanı gözümün önünde bana gözüme baka baka laf soktu ses etmedim..
Hastalık sahibi oldum..
Beni hastaık sahibi ednelerde keyiflerinde zevklerindeler..

sizde laf sokun
zaten öyle veya böle hep siz haksız değilmisiniz?
Günah keçisi kötü siz değilmisiniz?

arkadaş zaten ayrıldığını söylemiş.ve nasıl atlatırım diye sormuş.

merak etme canım atlatırsın,burada ne olaylar okuyoruz.hiç kimse boşanmak için evlenmiyor ama yürümüyorsa da fazla kasmanın bir anlamı yok.
insan dünyaya bir kere geliyor.bundan sonra mutlu olmaya bak.

az evvel gazetede bi yazı gördüm ve paylaşmak istedim...

GELİN
Gelme benim odama/Karışma benim modama/Saçlarını yolarım/Gözükürüm adama
Oyna hopla kaynana/Gece hortla kaynana/Oğlun beni istiyor/Çatla patla kaynana
Bahçelerde lahana/Kıydım koydum sahana/Hiç ömrümde görmedim/Böyle gavur kaynana
Karışma sen işime/Düşme benim peşime/Çenesi düşük karı/Vururum altın dişine
Kaynanamı nitmeli/Merdivenden itmeli/Kaynar sacın üstüne/Tavuk gibi atmalı
Yumurtanın sarısı/Yere düştü yarısı/Görümcem verem olmuş/Kaynanama darısı
Çayırdan ot yolarım/Parmağıma dolarım/Çok söyleme kaynana/Saçlarını yolarım
Bahçedeki çiçekler/Yüklükteki döşekler/Kaynanamdan kıymetli/Ahırdaki eşekler

KAYNANA
Gelin kırkın dolmadı/Böyle hilaf olmadı/Kaynananla uğraşma/Daha kınan solmadı
Kız gelin dırdır etme/Beni bırakıp gitme/Vakitsiz horoz gibi/Gece yarısı ötme
Oğluma çatacağım/Seni boşatacağım/Sırtına tekme vurup/Sokağa atacağım
Başı saçaklı gelin/İpten kuşaklı gelin/Dün geldin adam oldun/Leylek bacaklı gelin
Gözleri patlak gelin/Çenesi hırtlak gelin/Seni mezar kaçkını/Suratsız hortlak gelin
Bulgur verdim serçeye/Pisler bürük peçeye/Bizim gelin benziyor/Dağda uyuz keçiye
Odaya serdim hasır/Evdeki gelin kısır/Kısır olma gelinim/Kuma başına hazır
Kartal sinek avlamaz/Köpek kuşa havlamaz/Gelinin aklı olsa/Kaynanaya hırlamaz. (AA)

evet artık cevap verebileceğim bir kayınvalidem yok yani :)

yok canım kesinlikle yürümüyor mantık almıyor yani olmasını ama sorun şu ki ben hala bu adamı seviyorum ve oda beni seviyor bunu için başka tek bir sorunumuz bile yokken çokkk uyumluyken annesi yüzünden ayrılmak zorunda kalmayı hazmedemiyorum

emin olun dertleşmeye çok ihtiyacım var bitti biliyorum bu kesin ama off
Canım yaşadıklarına çok üzüldüm ama ben bu hayattan azıcık birşey öğrendiysem eşinle barışırsınız siz..

Hemen mi olur üzerinden zaman mı geçer bilmem ama barışırsınız..

Nereden biliyorsun diye sorma,anlattıklarından öyle hissettim..

Bebeğim bak şimdi,ben de 2 yıllık evlilyim ve eşimin ailesiyle on yıllara sığmayacak sorunlar yaşadım hala da yaşıyorum..

Canım sen çok acele ettin..Evlilikte 2.sene sorunların iyice kaynadığı dönem..Suların iyice coştuğu dönem..

Yavaş yavaş eşin seni anlayacak,sana hak verecek..Seni tanıyacak..Birden olmaz ki..

Ama diyorsan ki eşim mümkün değil değişmez orasını bilemem..

Yalnız sana şunu söyleyeyim ki bu saatten sonra ayrıldıysan barıştıktan sonra bazı tavizleri daha ağır şekilde kabullenmen gerekebilir onu da bil..

Allah yardımcın olsun canım..

evet biliyorum bunun için barışmak 2 kat daha zor taviz verecek durum kalmadı bende zaten eşimde değişmez yani o değişirde değiştirmezler ailesi daha önce görmediğim türden insanlar eşimde öyle kukla gibi yaşayacaktık ikimizde o buna katlanabiliyor ama ben yapamadım hiç bir zaman aile olmamıza izin vermeyecekler maddi durumlarda var her şekilde ailesine mecbur yni

prometheus bir de sorma demişsin ama çok merak ettim en çok hangi konu böyle düşünmene sebep oldu tekrar barışmak yani...

tanıdığım hiç kimse ayrılacağımızı düşünmüyor ama 3 aydır 1-2 kez dışında birbirimizi aramıyoruz mecburi bir görüşmede de zaten beni suçladı yani ailesinin yanında olduğunu tekrar belli etti

Sorma demiştim ama sormuşsun

Benim ablam da eşiyle defalarca ayrıldı eşinin ailesi yüzünden ve yine defalarca barıştı..

Canım o sular akıp akıp bir müddet sonra duruluyor..

Şimdi her iki taraf da kendini karşı tarafa kanıtlamak peşinde..

Eğer eşini tatlı dilinle işleyip kendi yanına çekebilirsen 2 sene içinde senden başkasının yüzüne bakmaz..

Ailesine maddi bağımlılığı var demişsin..O zaman iş biraz zor..

Birlikte bir işi yapın,bir iş bulun,gerekirse sen de çalış ama onlara bağımlı olduğunuz sürece bu iş zor..

Benim eşimin ailesi de çok varlıklı ama onlarla görüşmüyoruz diye 5 kuruş yardım etmediler..

Sembolik olarak 5 kuruş değil yani ciddi manada hiiiç yardım etmediler..

Varlıkları da öyle böyle değil Sabancıdan hallice:))

Minnet etmiyoruz,üç kuruş paraya kendimizi satmıyoruz..

Eşek gibi çalışıp bey gibi harcıyoruz..

Siz de öyle yapın..

Ama sen çok erken pes etmişsin,daha dün bir bugün iki meydanı onlara bırakmışsın..

"Bak karın nasıl seni bıraktı dedirttin" onlara..

evet biliyorum bak nasıl bıraktı diyorlar. eşimle çok konuştum her fırsatı sundum çalışabileceğim de vardı bunun içinde ama cesaret edemedi hiçbir şeye o kadar alışmış ki rahatlığa...
ailesinin maddiyatını bana tercih etti her seferinde hakkımı yedi haklıydım ama haksızsın dedi annesinden özür diletti kayınvalidem yalan söylüyordu allah bir şekilde gösteriyordu ama o 2 gün sonra annesinin iyiliğinden bahsediyor benim üzerime geliyordu. bir kadın ne kadar güçlü olursa olsun evliyse eşinin kanatları altına girmek ister sahiplenildiğini bilmek ister bunu 1 kez bile yaşatmadı bana her şeyle kendim mücadele etmek zorunda kaldım ve çok yıprandım emin olun eşimin değişmesi bir işe yaramayaca
ktı değişmesi gereken eşimin ailesiydi bunun da imkansız olduğunu görünce bırakmak zorunda kaldım yani bıraktırıldım

Kızlar aranızda eşinin ailesi yüzünden boşanmış olanlar var mı?

yada keşke boşanmış olsaydım diyen...

şuan kararımın karmaşası içindeyim davayı açmak üzereyim ama bilmiyorum acaba yüreklendirilmeye mi ihtiyacım var diyorum bu kararı veripte pişman olmayanları yada zamanında korkup ta yapamamış olanları görmek görmek istiyorum galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…