kayınvalidem ve eşim:(

nasıl bir anlayış var bu insanlarda bilmiyorum yaaa..
tamam çağırdın gelemiyosa vardır bi sebebi niye böyle ortalığı karıştırırlarki:ssz:
herkes her zaman onların istediğini yapmak zorunda değil bu kadar basit bunu anlamak bu kadar da zor olmasa gerek:31:

aslında benim korkum eşime duygu sömürüsü yapıp ki dün yaptı kayınbaba dedi öğleden bei ağlıyor filan diye eşimde dayanamayıp haklı olduğunu söylerse bu dafe daha çok yüklenir eltimle bana diye korkuyorum..

Daha neler insan bunun için öğlenden beri ağlar mı ya çocuk mu bu kadın. Sizin o gün için önemli bir işinizde olabilirdi gidemeyebilirdiniz. Misafirlerini size güvenerek mi çağırıyor.

Kusura bakmayında arkadaşlar katılmıyorum size. Anlasığım kadarıyla kadın sizi çağırmış sizde önce gelicektiniz eşinin işi çıktığı için gitmediniz söz vermişiniz madem eşinin götüRmesi şartmıydı. Hadi yol uzak olabilir kayınvalidenin tepkisi fazla ama kim bilir ne kurdu kafasında. Ne demek misafir çağırırken size mi güvendi allah aşkına annemizin misafiri olunca yardım etmiyomuyuz benim teyzeminin günü olsun evli kızları herşeyini yapar misafirini ağırlar eğer çalışan değilsen ufak bebeğin ya da başka türlü sıkıntın ya da işin yoksa yardımcı olmaktan ne çıkar bu kişi ister annen olsun ister kayınvaliden ister komşun.

Kusura bakmayında arkadaşlar katılmıyorum size. Anlasığım kadarıyla kadın sizi çağırmış sizde önce gelicektiniz eşinin işi çıktığı için gitmediniz söz vermişiniz madem eşinin götüRmesi şartmıydı. Hadi yol uzak olabilir kayınvalidenin tepkisi fazla ama kim bilir ne kurdu kafasında. Ne demek misafir çağırırken size mi güvendi allah aşkına annemizin misafiri olunca yardım etmiyomuyuz benim teyzeminin günü olsun evli kızları herşeyini yapar misafirini ağırlar eğer çalışan değilsen ufak bebeğin ya da başka türlü sıkıntın ya da işin yoksa yardımcı olmaktan ne çıkar bu kişi ister annen olsun ister kayınvaliden ister komşun.

Her çağırdığında gittiği için takdir edilmiyor ama bir defa gelemedi diye
yeriliyor... Buna çifte standart denir. Eşinin işi çıkmış gidememiş.
Yardımcı olmaktan yana şikayet etmemiş ki konu sahibi. Madem plan
dışına çıkıldı ve acil yardıma ihtiyacı oldu, o anda arayıp 'Yavrum çok sıkıştım,
atlayıp bir arabaya gelsen olmaz mı?' da diyebilir... Neden celalleniyor ki???

Ayrıca baktı gelemiyorlar, kızını arasaymış yardım için. İlla ki gelin mi koşar??

arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz da,birde şöyle düşünün.

anneniz sizi misafir gelecek diye çağırdı ve uzak diye eşiniz götürmek zorunda ve eşinizin işi çıktığı için götüremiyor.ne olursa olsun kendi imkanlarınızla annenize gitmez misiniz.açıkçası ben giderim.hatta eşimle kavga bile ederim.söz verdin de neden götürmüyorsun diye bırakıp giderim.:34:

canım nekadar sınır olsanızda ben senın yerınde olsam bosver sen alttan al ara derdım esıme.bu sefer o aramasa yıne senı suclar o aratmıo falan dıe karsı tarafa bole bı sans verme bence.esın zaten solıcegını solemıs.

ben evdede misafir gelince hoşgeldiniz der ya odama geçer kitap okurdum ya da dışarı çıkardım, dolayısıyla annemede gitme durumum olmaz, ayrıca anneyle kv'yi aynı kefede görmüyorum anneme gidebilirim diyim onunda oğlu gitsin o zaman, herkes kendi evladına söz geçirsin, burdaki amaç konu komşuya hava atmak, çünkü sitemde milletin gelinleri.... diye başlıyo, demekki gün ortamlarında falan bunu konuşuyolar kimin gelini ne iş yapıyo kv'sine, tırnağın varsa başını kaşı demişler millet deli gibi çalışıyo zaten bide gidip kv misafiri ağırlayamam bu benim şahsi görüşüm

anneniz sizi misafir gelecek diye çağırdı ve uzak diye eşiniz götürmek zorunda ve eşinizin işi çıktığı için götüremiyor.ne olursa olsun kendi imkanlarınızla annenize gitmez misiniz.açıkçası ben giderim.hatta eşimle kavga bile ederim.söz verdin de neden götürmüyorsun diye bırakıp giderim.:34:

katılıorum canım sana bazen gercekten ayrımcılık yapıoruz.bazen haksızlık yapıoruzz annemız ne derse daha ıyı bılır dıoruz ama kaynana soleyıncede herseye karısıo oluo zamanı gelınce bızde kaynana olcaz:)

Ya annenle kayınvalide tabiki bir değildir ama benim demek istedeğim o da anne. Ve yaşlıların bu tarz şeyler hoşuna gidiyo yani x hanımın gelini/kızı çok hamarat denmesi ve bence bu gayet insancıl ve normal bir şey. Ben kendi adıma anneme kıyamam misafiri geldiğinde yapmaa çalışırım hatta bir yere gittiğimde ev sahibinin kızı gelini veya yardım edecek birisi olmasın servise yardım ederim ama tabi bu kişinin tercihi

Bir de keşke eşin değilde sen arasaydın gelemicez diye kim bilir be kurdu kafasında gelmek istemediğinizi düşünmüş besbelli

katılıorum canım sana bazen gercekten ayrımcılık yapıoruz.bazen haksızlık yapıoruzz annemız ne derse daha ıyı bılır dıoruz ama kaynana soleyıncede herseye karısıo oluo zamanı gelınce bızde kaynana olcaz:)

ben evdede misafir gelince hoşgeldiniz der ya odama geçer kitap okurdum ya da dışarı çıkardım, dolayısıyla annemede gitme durumum olmaz, ayrıca anneyle kv'yi aynı kefede görmüyorum anneme gidebilirim diyim onunda oğlu gitsin o zaman, herkes kendi evladına söz geçirsin, burdaki amaç konu komşuya hava atmak, çünkü sitemde milletin gelinleri.... diye başlıyo, demekki gün ortamlarında falan bunu konuşuyolar kimin gelini ne iş yapıyo kv'sine, tırnağın varsa başını kaşı demişler millet deli gibi çalışıyo zaten bide gidip kv misafiri ağırlayamam bu benim şahsi görüşüm

o kadarrrrrrrrr :27:

bırak ana oğul aralarında halletsinler sen hiç karışma yorum yapma kayınvalidenle hiç bu olay olmamış gibi konuş.onlar ana oğul 2 gün sonra iyi olurlar emin ol:31:

ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz bir gün çıkmayayım yukarı başlar hemen laf sokmaya neymiş efendim işten gelince ilk önce yukarı çıkacakmışım yani bende çalışan insanım ilk önce bir evime geleyim bi soyunup giyineyim yok illa onun dediği olacak artık boşverdim duymamazlıktan geliyorum herşeye onlarmı alınıyo bizde onların laf sokmalarına alınıyoruz

Valla Egem abla, sürekli yardımına koşuyorsam ve annem bana bir defa gelmedim
diye sitem ediyorsa gayet net bir şekilde bir daha asla beni çağırmamasını
söylerim. Bunu kayınvalidem yaparsa, anneme söylediğim rahatlıkla söylemem
ama gönüllü gelmeyeceğimi belli ederim.

Geçen hafta annemin misafiri vardı, annem ne beni ne de kardeşimi istedi. Benim
misafirim, Allah'a şükür elim kolum da var, siz işinize bakın dedi. Eşimin annesi de
çağırmaz hiç misafirim geliyor ya da gelecek diye. Belki bizi görmemiz için çağırırlar
sadece bu. Eğer gidemezsek, konu komşunun gelini-damadıyla da kıyaslamazlar.

Egem abla annemin durumunu daha once baska konuda anlatmistim o yuzden kosa kosa giderim

cunku annemin eli ayagi tutmuyor
ama kayinvalidem sapasaglam
ben gitmezsem bilirim ki babam yapacak kiyamam ona

hos hic boyle sey yasamadim
kv is yaptirmaz bana

yürüme mesafesinde değil ve ayrıca bunu sürekli yaptığı için sıktı artık ama biz yinede eltimle gitmeyiz demedik ne yani ben sürekli kayınvalidemin misafiri gelir diye sürekli hazır ol vaziyetinde mi beklicem

Hepsi değil (iyiler de var çünkü) ama çoğu kaynana ele güne geliniyle hava atmak için ya da gelin gelip iş yapsın, ben misafirimle rahat rahat oturayım diye çağırır. Anne ise o da gelsin otursun bizimle diye çağırır.

Kaynana çağırırken ''.... gelecekler sen de gel'' der. Anne ise ''....... gelecekler, gelmek istersen sen de gel'' der. Gidince de kızı yardım için kalktığında ''sen otur'' der. Ama kaynana kendi boşalan bardağını bile doldurmaya tenezzül etmez.

Gidilmediği zaman kaynana kıyametler kopmuş gibi ağlar sızlar yetmez bir de oğluna duygu sömürüsü yapar. Ama anne hiiiç önemsemez.

Şimdi çıkıp da kimse anneyle kaynanayı aynı kefeye koymamı beklemesin.

Keşke iyi olsa da beni kullanmaya kalkmasa. canıma minnet. seviyorsam gelen misafiri giderim. Yeterki niyeti halis olsun karşımdakinin. Beni kullanmaya kalkmasın. Bu konuda da herkes kendi kaynanasının huyunu, niyetini iyi bilir.

Şahsen ben olsam gitmem (iyi bildiğim için onu)

He, kaynana iyi de olsa kötü de olsa gelin isterse gider istemezse gitmez. Kimse bunu mecburmuş gibi gösterip ortalığı ayağa kaldıramaz.

Son düzenleme:
Onun misafiri seni bağlamaz ki.. Çağırıyorsa hizmetde edecek, sana mı sordu, alıştırmayın.. Kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil. Araya da girmeyin, zamanla sakinleşir...

Ne annemin ne kayınvalidemin misafiri olduğunda haberim bile olmaz, onlar evde ve ben hafta içi çalışıyorum. Eğer telefonlaşırsak haberim olur. Bana kimse misafirim geldi gel yardım et demez. Eğer altından kalkamayacakları bir davet ise seve seve kendim giderim zaten.

Back
X