Kayınvalidem ve ev işlerim

dört dörtlük kimse olamaz ama benımkı cok ayrı dünyadan
tahammül edemıyorum
sürekli param yok, baban ölse bana kim bakar
şunun evladı hayırsız cıktı bununki hayırlı
vs vs hep bunları dınlıyorum senelerdir
plates yogaya giden, kendi maası olan varlıklı ınsanlar ama hep magdur
hep eşime karsı bir duygu sömürüsü eziklik havasında
beni bu deli ediyor
senınkının tırnagı bıle olamaz
Bazıları seviyor anladığım kadarıyla bu ajitasyonu. Bence bu tamamen çocukların yetişmesi ile alakalo.
İnşallah bizler çocuklarımızı doğru yetiştirirz de sağlıklı aileler kurabilirler

Merhaba hanımlar
Belki benim ki dert sayılmaz ama fikir almam lazım.
6 aylık bir bebeğim var ben çalışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime çok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergün taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini söyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam açıyordu. Hem de bu açıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gündüz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem çamaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa çalışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kaç kez herhangi bir şey yapmamasını zaten çocuğun yeterince yorucu olduğunı söyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını söyledi.
Ne güzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca çekiniyorum. En az 3 4 kez söyledim bunu. Bıgün yine çamaşır yıkamış asmış. Teşekkür ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Çamaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime çağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya çalışırım.
Ne dersiniz yapmak istediğinde yapsın mı müdahale etmeyim mi?
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir süre sonra annem memleketten dönüp torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu için oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ah bu anneler neden bu kadar vericiler. Çok eziliyorum.
Allah aşkına dert mi bu yapıyorsa yapsın Bırak . Yapma dersen yanlış anlayabilir nezaketen öyle söyle kafaya takılacak mesele değil

Sevgili hanımlar tek tek yanıtlamayım diye genel bir cvp vereyim istedim çok büyük bir dert değil elbette bu durum fakat yazan bir kaç arkadaş olmuş donumu falan yıkaması kafama takılan.
Yoksa benim gibi tembel ruhlu birinin arayıp bulamafığı şey bu

İnsafsızlar
Birşey diyeyim mi bunlar çok fenalar ya
Bizde de 3 gün kaldı
2 gün birşeye elini sürmedi
Sonra ben annemi cahildim kv geldi diye gelecekti
Annemin geldiği gün yeni gelin gibi dolandı ortalıkta:KK70:
Bizi salak mi sanıyorlar acaba
İnsan arkadasında kalsa hasta olsa bir işe el atar
Şimdi Doğuma geleceğim yardıma diyor
Gelse de tüm işi annem eşim ben yapacağız biliyorum
aman bi yolunu bul söyle gelmesin. yarardan çok zararları oluyo. hem bi yardımları iyilikleri dokunmuyo hem de rahatsız ediyolar.

Merhaba hanımlar
Belki benim ki dert sayılmaz ama fikir almam lazım.
6 aylık bir bebeğim var ben çalışıyorum. Hem annem hem k.validem hepimiz aynı apartmanda oturuyoruz. Oğluma annem bakacaktı fakat dedemin hastalığı sonra vefatı ardından annanemin hastalığı derken annem bebeğime çok bakamadı ağırlıklı olarak babannemiz oğluma bakıyor.
İlk zamanlar kendi evinde bakıyordu. Ben hergün taşınma derdi olmasın diye k.valideme isterse benim evimde bakabileceğini söyledim. Bizim evimiz daha serin bir ev kaloriferlerimiz hep yanıyor. K.validem ise sıcağı sevmmez bebeğe bakarken evinde kaloriferleri tam açıyordu. Hem de bu açıdan benim evimde zaten kalorifer yanıyor masrafın da olmaz dedim. Gündüz ben işe giderken geliyor, akşam ben gelince gidiyor. Bazen kendi evinde oluyorlar.
Evdeyken kvalidem çamaşırım varsa yıkıyor asıyor, bulaşık makinem doluysa çalışyırıyor; yıkanmışsa boşaltıyor.
Bir kaç kez herhangi bir şey yapmamasını zaten çocuğun yeterince yorucu olduğunı söyledim. Bana hep oğlan uyuduğunda sıkıldığını eline mi yapışacağını, zaten benim işte yorulduğumu eve gelince de oğlanla ilgileneyim diye yaptığını söyledi.
Ne güzel değil mi Fakat kendi annem olsa sorun değil de k.validem olunca çekiniyorum. En az 3 4 kez söyledim bunu. Bıgün yine çamaşır yıkamış asmış. Teşekkür ettim yormasaydın kendini dedim.
Yani bunu mesele etmeli miyim? İşimin birisi tarafından yapılmış olması değil derdim. Zaten haftada bir yardımcım geliyor. K.validem yorulsun istemiyorum. Çamaşır biriktirmeye korkuyorum valla. Sanki kadını evime çağırıp iş yaptırıyormuş gibi hissediyorum.
Bu arada k.validemle ilgili sorun yaşamıyorum. Her ailede olduğu kadar ufak tefek sorunlar olsa da konuşur halleder birbirimizi idare ederiz. O beni kızı gibi sever ben de elimden geldiğince annemden ayırmamaya çalışırım.
Ne dersiniz yapmak istediğinde yapsın mı müdahale etmeyim mi?
Bu arada allah gecinden versin annanemin vefat durumu olmazsa bir süre sonra annem memleketten dönüp torunu devralacaktır. Annem babam da olduğu için oğlan uyandıktan sonra kendi evinde bakar. Fakat yapılacak işim varsa o da yardım eder.
Ah bu anneler neden bu kadar vericiler. Çok eziliyorum.
şöyle bir sorun olabilir kv evinizi ve bebeği sahiplenir çok alışır anneniz geldiğinde çok karışır ona kıskanır yada siz 2 3 yaşında kreşe verirsiniz hiç beğenmez bende evde işimi başkasını karıştırmayı sevmem sizi anliyorum

Evet arada gündem yaratmak hoşuma gidiyor.
Herkes burada aaa yaşasın süper bir ilişkiniz var diyince ihya olucam. Ayaklarım yere basmayacak. Tüm dertlerimden kurtulacağım.
Şımarıklığım sizi ilgilendirmez ayrıca. Bu konuda yorum yapmak haddiniz değildir yerinizi bilin.
Önceki konularım değil dönün tekrar okuyun önceki bir konumda bebeğimle ilgili bir sorunum vardı.
Nasıl bir hasetlikle geçmiş sıkıntımı hiç yeri değilken gelip burada tekrar mevzu ediyorsunuz.
Acaba çok içinizde kaldı da kapanmış konuya yorum yapamayıp mı geldiniz buraya.
Böyle siz ve sizin gibi zihniyetteki insanları cidden anlamıyorum.
Size bu elma mı karpuz mu deniyor siz gelip ama burda armut yok diyorsunuz.
Oğlum için endişelendiyseniz gelin size vereyim olur mu?
Pskolojik danışmansanız yada psikaytr iseniz ücreti mukabil seans ayarlayalım yok değilseniz benimle ilgili çıkarım yapmayın.
Buraya konu açıyorsanız beddua, hakaret içermeyen her yoruma açık olun. Size hakaret etmedim. Sizinle ilgili olumsuz düşünen herkes haset değildir. Böyle düşünmek tabi ki insanı rahatlatır. Ama hasetlik söz konusu değil. Beğenmediğinizi görmezden gelin lütfen. Bu kadar sinirlenip takmayın kafaya. Sakin... herkes her şeyi yazabilir. Ama siz yine de yardım almayı düşünebilirsiniz.

Maşallah hep böyle devam eder inşallah . Utandiginizi ve yapmasını istemediğinizi söyleyin.

Sizde ona destek olun sorun kalmasın. Bana çocuğa hep bakmak için böyle yapıyor gibi geldi.
Hani anneanne ile paylaşmak istemiyor. Çok destek olursam benden vazgeçmez diyor kendince .

Birde uzmana danışın çocuğa sırayla anneanne bsbaanne bakarsa çocuk için bir sorun olur mu acaba duygusal psikoloji açısından . Beraber baksınlar , sırayla

Sevgili hanımlar tek tek yanıtlamayım diye genel bir cvp vereyim istedim çok büyük bir dert değil elbette bu durum fakat yazan bir kaç arkadaş olmuş donumu falan yıkaması kafama takılan.
Yoksa benim gibi tembel ruhlu birinin arayıp bulamafığı şey bu
Annen yıkıyormuş gibi düşün. Kadın gönüllü yapıyormuş. Sonradan başına kakmıyorsa yaptıklarını, sıkıntı yok.

Maşallah ne güzel insan imreniyor böyle. Duyunca benimkisi benden bekler böle durumda çocuğuna baktım Evi dağıttı pisletti gel topla diye kendi evinde özellikle bakar evini bırakıp hayatta gelmez anlayış laZım sizin ezilecek bir durumunuz yok bence siz çalışarak oğluna destek oluyorsunuz oda oğluna ve sana ana olarak destek oluyor olması gerektiği gibi geçim versin bol bol teşekkür edin yeter bence

Back
X