kayınvalidem ve görümcem

Bunların hiçbiri eşya kaçırmasını haklı çıkarmaz.
Dava açmış, boşanacağını söylüyor. Kendisinin iddialarına karşılık karşı taraf da bu olayı kullanacak. Üstelik karşı tarafın evin boşaltıldığını ispatlaması, kendisinin evi tek başına geçindirdiğini ispatlamasından daha kolay.
Haklıyken bir de kendini savunmakla uğraşacak. Belki haksız duruma düşecek, belki alabileceği tazminatı bile alamayacak.
O yüzden en iyisi bir avukatla görüşmesi.

Bence de avukatla görüşmesi gerekir, bence pazarlık konusu olur. Geriye yönelik kira, fatura ödemelerini gösterdiğinde, market alışverişi vs zaten kanıtlamış olur. İnşallah en kısa sürede kızcağız kurtulur.

merhabalar tekrardan. aslında eşyaları kaçırmamın sebebi bir sinirle yapılan bir eylemdi. şimdi düşününce eşyalarda benim hakkım olduğunu düşünüyorum. 3 ay boyunca eve yalnızca benim param girdi. üstelik biz evlenmeden önce ben ve eşim para biriktirdik üzerine eşimin ve benim ailem para ekledi öyle dizdik evi. evin ortak parası olan eşimin maaşı onun ailesine gitti 3 ay boyunca. altınları da avukat masraflarına harcamayı düşünüyorum. ondan nafaka falan istemiyorum çocuğum yok sadece boşanıp kendi evimi tutup kendi başıma yaşamak istiyorum. almadığım nafakaya saysınlar

Herşey yoluna girer, hemen avukat olayına girin ve onlar muhatap olsun bu saatten sonra. Canınızı sıkmayın. Eşya, altınlar vs eşyaların faturaları bınlar önemli. Düğün resimleri de elinizde olsun. Çirkef bir tavırları olacak ve ben onların aslında planladığını düşündüm. Aileniz de muhatap olmasın. İstemezseniz eşya vs verirsiniz ama en iyisi şu an bu kurnazları hayatınızdan bir an önce çıkarmanız.

Herşey yoluna girer, hemen avukat olayına girin ve onlar muhatap olsun bu saatten sonra. Canınızı sıkmayın. Eşya, altınlar vs eşyaların faturaları bınlar önemli. Düğün resimleri de elinizde olsun.
eklemeyi unutmuşum düğün bile yapmadık sadece nikah kıydık devletin nikah salonunda. bu bile beni haklı göstermeye yeter sanırım.

iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der
Ay kafayı yiycem cevaba bak yaa
Kız eşin düşünsün onu sanane annesine vericeğine eve harcamak zorunda kalıcak işte verdim anneme parayı deyiver dursun hesabında iki ay harcama eve bak bakalım nası döndürüyo evi
Bizim kadınlarımız çalışınca kendine güvenli dik duracağına daha da ezilir oldu bu nasıl bi kafa yapısı çıldırCam ya

Ay kafayı yiycem cevaba bak yaa
Kız eşin düşünsün onu sanane annesine vericeğine eve harcamak zorunda kalıcak işte verdim anneme parayı deyiver dursun hesabında iki ay harcama eve bak bakalım nası döndürüyo evi
Bizim kadınlarımız çalışınca kendine güvenli dik duracağına daha da ezilir oldu bu nasıl bi kafa yapısı çıldırCam ya
başıma ne geliyorsa iyi niyetimden, herkesi kendim gibi zannedip kendimden çok milleti düşünmemden geliyor zaten...

merhabalar öncelikle. benim de bir derdim var ama bunu buraya yazıp yazmamak arasında gidip geldim. çünkü görümcem bu forumu kullanıyor olabilir ve yazdıklarımdan bunu yazanın ben olduğunu anlayabilir. üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. 3 ay önce evlendim ben. ne benim ailemin ne de eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil. ikimiz de çalıştık para biriktirdik iki aile de birikimlerini koydu ortaya önce eşyaları çeyizleri aldık sonra evi tuttuk en son da nikah kıydık. düğünümüz olmadı nikah salonunda akrabalar altın taktı. neyse eşimle evlenmek için 1 yıl bekledik çünkü gireceği iş için bir kaç eğitim alması gerekiyordu eğitim aldıktan sonra para biriktirdik birlikte. evin eşyasıydı çeyiziydi derken biriktirdiğimiz paraları harcadık haliyle. ben aldığım tüm maaşımı eve harcıyorum fakat eşim tüm maaşını gidip annesine veriyor. görümcem biz sevgiliyken bana karşı çok iyiydi şimdi onlara gittiğimizde yüzüme bile bakmıyor önceden bana hemen kahve yapıp getirirdi şimdi diyor ki bi kahve yapanımız yok diyor. neyse diyorum 19 yaşındaki kıza mı alıncam diyorum giriyorum kendim yapıyorum kahveleri. kayın pederim dünya tatlısı bir adam bazen bize geliyor çift sarılı yumurta aldım size kızım diyor hal hatır sormaya geldim diyor 1 saat oturamıyor adam bizde görümcem arayıp hemen eve gel beni sinirlendirme diyor. eşime diyorum ki kirayı ben ödeyeyim faturaları sen öde diyorum tamam diyor sonra ne oluyorsa maaş alacağı gün annesi çağırıyor gidip tüm parasını annesine veriyor. ben de mecbur kendi paramla koca evi döndürmeye çalışıyorum hem o kadar çalışıp yoruluyorum hem ev işi yapıp adama yemek yapıyorum hem de geçim derdinden zor uyuyorum ben ne yapayım bana bi akıl verin ya kendi aileme de anlatamıyorum olayı çünkü annem cabbar bir kadındır arayıp carlar kayınvalidemle görümceme eşime de lafları sayar sonra karşılık alırsa bir daha asla görüşmez bu sefer sağlıklı bir evliliğimiz olmaz. ben ne yapıcam büyük dertteyim afedersiniz eşimin traş bıçağından köpüğüne kadar ben alıyorum evde tüm yük benim üstümde kayınvalidemin emekli maaşı var kayınpederimin emekli maaşı var görümcem iyi bir restorantta aşçı ona rağmen eşimin aldığı 3 kuruş paraya el koyuyorlar zaten biz görüştüğümüz zamanlar bi çay içmeye bile gidemiyoduk 5 kuruş parası olmuyordu cebinde parkta annemin evinde veya kayınvalidemin evinde görüşüyorduk en fazla. ben maddiyata önem veren biri değilim öyle olsam hiç evlenmezdim bile eşimle ama böyle olacağını da bilemedim ben ne yapıcam
Yok artik. Siz de oylese sessizce bekliyorsunuz. Birincisi ikinizde calisiyorsaniz ev isleri yari yariya olacak, kendi donunu yikayip bir tabak yemegini yapsin bir zahmet. Bilmiyorum falan demesin ogretin ogrensin bahane bulup kacmasin. Siz elin ogluna hizmetci olasiiz diye dogmadiniz canim. Para meselesine gelince bence herkesi yemege toplayin, herkes burda benim bir derdim var deyip vurun yuzlerine. Haketmisler. Esiniz de bunun ustune para falan veremez bir daha. Ne bicim adamlarla evleniyorsunuz aklim almiyor ya. Evlenirken sevgiliyken bu sorunlar kendini belli ediyor aslinda ama mesaji almiyoruz gormezden geliyoruz. Bu adamin anasinin sozunden cikamadigi bellidir eskiden de.

canım belki yazdın mesajları tek tek okuyamadım da yaşınız kaç. böyle şey olur mu sen sakin bir kızsın demek hemen annene haber ver o gereğini yapar valla kaldırsın ortalığı ayağa

Ben de anneme vereceğim o zaman diyeceksin. Sen tavır koymadıkça bu böyle devam eder.
Kızcağız yapıp bşr ay beklemişim adam utanmadan uyumaya eve gelip anasında yemek yemiş. Bir ay boyunca da aç mısın? Ne yaptın dememiş. Hiç yardım da etmemiş ve kız en son eşyaları alıp annesine dönüp dava açmış. Aile utanmadan bir de arayıp kızdan eşyaları istemiş.

biriktirdiğimiz paranın üzerine para ekleyip ev dizmemizde yardımcı oldular (benim ailem de para ekledi) onu ödemeye çalıştığını söyledi. düğün yapılmadı sadece takı takıldı ve eşya için para eklendi birikmiş paranın üzerine onun derdindeler
Anladim canim zor isin allah yardimcin olsun

aaa şimdi okudum ben
canım çok iyi yapmışsın buradan ben sinirlendim valla. bu kadar vurdumduymaz olunmaz iyi olmuş onlara
peki sen eşime kıyamaıyorum falan filan derken nasıl bu raddeye geldi ya işler. annen mi akıl verdi. ya da bir takım şeyler mi yaşandı

Boşanın, üzgünüm ama iki yıl içinde sıkıntıdan saçlarınız beyazlayacak ve sinirsel olacaksınız. Hayata ve geleceğe dair umudunuz bile kalmayacak. Bazı şeyler kırıp dökmeden hallolmaz. Kırıp dökün ama hayatınıza sahip çıkın. Sizi düşünmeyen birini sırtınızda taşımayın. Yükselmek için ağırlıklarınızdan kurtulun. 19 yaşındaki kızın da hizmetçiliğini lütfen yapmayın. Çok özür dilerim ve sözüm meclisten dışarı en zor günlerinde acılarının altında ezildiysen, iyi gününde kimseye eyvallahın olmasın. Belki çok üzüleceksin ama sonsuza kadar mutsuz olmaktan iyidir. Kendine mutlu olacağın bir gelecek kur, gerekirse tek başına. Birde bu kadar iyimser olma. İleride çocuğun senin gibi madyatı önemsemiyorum demeyecek. O beğendiği ayakkabıları aldırtacak markası fiyatı onun insafına kalacak

Back
X