kayınvalidem ve görümcem

Aynı seyleri yazmışız gerçekten öyle. Annesi bir nimet. Farkında bile değil konu sahibi bunun. Kendi halledemicek gibi bu işleri. O yuzden cabbar anne halletmeli.
Yalnız siz alıntılayınca okudum yazdığımı sinirden düzgün bile yazmamışım :) Kesinlikle katılıyorum, aklın yolu bir. Kızım bana söylese ben vallahi gücenmem gider toparlarım ortalığı, iyi niyetli saf kalpli kızımı da güzelce uyarırım ki keriz yerine koyamasınlar. Dediğiniz gibi anne velinimet burada

Yalnız siz alıntılayınca okudum yazdığımı sinirden düzgün bile yazmamışım :) Kesinlikle katılıyorum, aklın yolu bir. Kızım bana söylese ben vallahi gücenmem gider toparlarım ortalığı, iyi niyetli saf kalpli kızımı da güzelce uyarırım ki keriz yerine koyamasınlar. Dediğiniz gibi anne velinimet burada
Bise konu sahibi sakince anlatmis acaba nasil bu kadar sakin kalabiliyor ben hamileligimin basindan beri yapmadigimi birakmadim birsuru esya kırdım evde telefonumu bile.. üstüne bu konu gelince suan beter sinir oldum :) bilmiyorum bazi insanlar ne yazik ki oyle cesur olamiyor. Ailelerin arasi bozulmasin diyor ama ortada ailemi kalmis evladinin ailesini düşünen parasına el koymaz ay 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

allah bu kendini bilmez kayınvalidelere de akıl fikir versin. bi paragöz de bende var. 3bin emekli maaşı alıyo ölen eşinden takılanları her şeyleri aldı doymadı faturayı eşime ödetmiş. bi yakaladım ödediğini burnundan getirdim öyle şey mi olur herkesin hesabı ayrı kesesi ayrı haram zıkkım olsun. vallahi her gün kalkıp işe geliyorum stres çekiyorum müdürün tribini çekiyorum yorgunluk çekiyorum kayınvalide gibi bütün gün evde oturup kısır yemiyorum hayatta hakkımı yedirmem. biraz açık gözlü ol

bilmiyorum gerçekten ağlayacak duruma geldim eşimi seviyordum sevgi gözümü kör etti galiba :KK43:
birden bire degil yavas yavas borc çıkarın kendinize giysi alin yada birikim olsun diye buyuk altin aldim cocugumuz icin deyin bazi seyleri odemeyin en azindan yiyecrk alrken gerek yok almayalim deyin tatul icin rezervasyon yapin

Bence eşinizle oturup konuşmanız lazım. Bu ay masrafları ödemediniz tamam eş ödedi diyelim, sonraki ay ne olucak? Sürekli birbirinizden para mı kaçıracaksınız? Eşinizin olayın mantıksızlığına ikna olması gerekiyor yoksa bir ay para kaptirmasanız bile sonraki ay yine ailesine verir tüm maaşını.

Sakin bir şekilde; artık birlikte yeni bir hayata ve düzene geçtiğinizi ve kararlarınızı ortak almanız gerektiğini söyleyin sonra tüm gün çalıştığınızı, size danışmadan evin tüm masrafını sizin omuzlarınıza yüklediğini, bu şekilde size haksızlık yapıldığını, iyi niyetinizin suistimal edildiğini, siz ona sormadan aynısını yapsaydınız ne düşüneceğini konuşun, sizi hayal kırıklığına uğrattığını ve böyle evliliği sürdüremeyeceğinizi açıklayın. Hala yok bunları yapamam ona kıyamam falan derseniz lütfen annenize anlatın o bir çözüm bulur.

iyide ben paramı aileme verirsem evin kirasını faturasını kim ödeyecek? zaten ben versem bile ailem kabul etmez ki kendi ihtiyaçlarını al der

sana ne? kocan diyor mu ki anneme verirsem evi kim gecindirecek kirayi kim ödeyecek diye? ödenmesin kira? en fazla ne olabilir ki? altinlarin nerde?

merhabalar öncelikle. benim de bir derdim var ama bunu buraya yazıp yazmamak arasında gidip geldim. çünkü görümcem bu forumu kullanıyor olabilir ve yazdıklarımdan bunu yazanın ben olduğunu anlayabilir. üstü kapalı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. 3 ay önce evlendim ben. ne benim ailemin ne de eşimin ailesinin maddi durumu iyi değil. ikimiz de çalıştık para biriktirdik iki aile de birikimlerini koydu ortaya önce eşyaları çeyizleri aldık sonra evi tuttuk en son da nikah kıydık. düğünümüz olmadı nikah salonunda akrabalar altın taktı. neyse eşimle evlenmek için 1 yıl bekledik çünkü gireceği iş için bir kaç eğitim alması gerekiyordu eğitim aldıktan sonra para biriktirdik birlikte. evin eşyasıydı çeyiziydi derken biriktirdiğimiz paraları harcadık haliyle. ben aldığım tüm maaşımı eve harcıyorum fakat eşim tüm maaşını gidip annesine veriyor. görümcem biz sevgiliyken bana karşı çok iyiydi şimdi onlara gittiğimizde yüzüme bile bakmıyor önceden bana hemen kahve yapıp getirirdi şimdi diyor ki bi kahve yapanımız yok diyor. neyse diyorum 19 yaşındaki kıza mı alıncam diyorum giriyorum kendim yapıyorum kahveleri. kayın pederim dünya tatlısı bir adam bazen bize geliyor çift sarılı yumurta aldım size kızım diyor hal hatır sormaya geldim diyor 1 saat oturamıyor adam bizde görümcem arayıp hemen eve gel beni sinirlendirme diyor. eşime diyorum ki kirayı ben ödeyeyim faturaları sen öde diyorum tamam diyor sonra ne oluyorsa maaş alacağı gün annesi çağırıyor gidip tüm parasını annesine veriyor. ben de mecbur kendi paramla koca evi döndürmeye çalışıyorum hem o kadar çalışıp yoruluyorum hem ev işi yapıp adama yemek yapıyorum hem de geçim derdinden zor uyuyorum ben ne yapayım bana bi akıl verin ya kendi aileme de anlatamıyorum olayı çünkü annem cabbar bir kadındır arayıp carlar kayınvalidemle görümceme eşime de lafları sayar sonra karşılık alırsa bir daha asla görüşmez bu sefer sağlıklı bir evliliğimiz olmaz. ben ne yapıcam büyük dertteyim afedersiniz eşimin traş bıçağından köpüğüne kadar ben alıyorum evde tüm yük benim üstümde kayınvalidemin emekli maaşı var kayınpederimin emekli maaşı var görümcem iyi bir restorantta aşçı ona rağmen eşimin aldığı 3 kuruş paraya el koyuyorlar zaten biz görüştüğümüz zamanlar bi çay içmeye bile gidemiyoduk 5 kuruş parası olmuyordu cebinde parkta annemin evinde veya kayınvalidemin evinde görüşüyorduk en fazla. ben maddiyata önem veren biri değilim öyle olsam hiç evlenmezdim bile eşimle ama böyle olacağını da bilemedim ben ne yapıcam
1ay bunlarin hic birini yapmayin. Istedigi bise varsa sen al diyin. Ustelik evin ihtiyaclarini ondan isteyin bakalim nasil oluyomus.

sağlikli bir evlilik olmaz derken ?
evliligin zaten saglikli degil bacim sadece sen cicim aylarindasin

maaşini gotur annene ver bu sende kalsin de
sorarsa bende artik anneme veriyorum dersin

Ben olsam eve bir ekmek bile almam faturaları ödemem kirayı ödemem. Elektrik su kesilince aç kalınca ev sahibi kapıya dayanınca aklı başına gelir. Gelmezse de çocuk yapmadan gönder gitsin.
Böyle bişeyi de ilk defa duyuyorum:oha:

Siz eşinizin maaşını annesine verdiğine emin misiniz? Size öyle söylüyor olabilir mi?Anlatamadığı başka borçları vardır belki..hadi biraz yardım ediyor diyelim ama tüm maaşını annesine vermesi çok mantıksız .

merhabalar. eşime dediğiniz gibi yaptım ve tüm maaşımı aileme verdiğimi söyledim. 1 ay boyunca eve ne yemek aldım ne bir şey. o da almadı ailesinin evine gidip karnını doyrup akşam eve öyle geldi. ben de o sinirle o işteyken işyerinden izin aldım 1 günde depo kiraladım nakliye tutup tüm eşyayı depoya taşıdım ve adliyeye gidip boşanmak için dilekçe verdim. şu an eşyalar depoda ben ailemin evindeyim. aç mıyım tok muyum diye arayıp sormayan kayınvalidem beni arayıp eşyaları geri getir diye soruyor. bir sinirle tüm eşyaları aldım doğru mu yaptım bilmiyorum en azından onların aldığı eşyaları geri vermem gerekir mi? gerçekten çok sinirliyim

Nasıl yani
Noluyor ne boşanması demedi mi eşin
işten çıkınca ailesine gidiyor karnını doyuruyor sonra eve gelip yatıp uyuyor. hiç bana sormadı nasılsın karnın aç mı tok mu diye. hiçbir şey söylemeden eşyaları taşıdım depoya ailemin evine yerleştim. akşam bomboş bir eve gelmiş. ne boşanması diye soracak yüz var mıdır onda acaba

Görümce ve kayınvalide de su kurnazı. Size kötü davranmaları da bastırmak için. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Kendilerinde hak gördükleri için, sizi kendi akıllarınca ezmeye çalışıyorlar. Daha önceden de size söylemeden anlaşmışlardır. Bu düğün sonrası yaptıklarını size ödetiyorlar. Dikkat edin eşinize demedim. Artık evlisiniz, eşinizin ve sizin kazandığınız para sizin, ortak para. Evlenmeden önce de para biriktirip her şeyi kendiniz yaptığınızı söylediniz. Her ay banka kasası kiralayıp tüm maaşı altına çevirin. İsterseniz annenize gönderin o gizli bir şekilde yapsın. Altınları vs de alın, saklayın. Eşiniz dürüstçe size bunu baştan söylemeliydi.

Back
X