Kayınvalidem ve görümcem

öncelikle allah sabır versin size, rabbim sabrınızı deniyor üzülmeyin , her yağmurun ardından mutlaka güneş çıkar gökkuşağı çıkar, neler yaşadığınızı siz bilirsiniz en iyi, burda anlamalarını beklemeyin nalına da mıhına da vururlar , ayrıca bir çok ailede biz çocuklarımızı ayırt seçirt etmeyiz derler ama gerçekten evlat arası ayırım yapan çok fazladır genelde, ve en çok görüleni ; hayırlı olana değil hayırsız olana yada en çok çemkirip kalp kırana düşkün olurlar hayat bu insanlar nankördür bence siz zaten iç yüzlerini biliyorsunuz eşinizde görmüş , eşiniz kimseden fayda olmadığını gördükten sonra hırs yapıp daha çok çalışıp kimseye fırsatınızı vermemeli, allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin , inş. en kısa zamanda kendinizi toplarsınız

Konuyu başından itibaren okudum. Belli ki konu sahibi arkadaş çok sinirliyken açmış konuyu, başlık içinde açıklama yapıp,değiştirmiş, bazılarınız takıldı hala aynı şeyi yazıyorsunuz. Yardım isteyen biri var, onu bıraktınız eleştiriyorsunuz.
Arkadaşım allah yardımcın olsun, buda senin sınavın demek ki. Faysini kapat yada sil onları görmezsen sinirin bozulmaz. Zaten ergenler gibi yediğini içtiğini paylaşanlara sinir oluyorum.
Seni çok iyi anlıyorum,bende yaşadım aile sorunlarını, gençsiniz çalışır kazanırsınız. Kul bunalmadan hızır yetişmezmiş. Allah sağlık sorunu vermesin, gerisi hep kazanılır.

ben zaten şok oldum yazılanlara ben kötü insan oldum kendimi yargılamaya başladım

öyle bir başlık yazmışsınız ki ister istemez insan merak edip konuya bakıyor ve uslubunuza şaşırıyor.
amaç sizi yargılamak değil sadece ne kadar kötü olsa da geberesi demek bana garip geldi,
yaşadıklarınızı kendiniz bilirsiniz en iyi ama olan olmuş başkalarından bir şey beklemek yerine onlar size
kötüyse siz de yok sayın...hala face de neden kayıtlı? mesela her gün bakıp bakıp geber demek için mi?
hayatınızdan çıkarın görüşmeyin kendi yağınızda kendiniz kavrulmaya çalışın muhtaç olmadan...
inanın daha huzurlu olacaksınız.

7 sayfadır anlatıyorum hala anlatamamışım demekki kimseden bişey beklemiyorum ben yapılan zoruma gidiyor nispet yapar gibi yapıyorlar bazı şeyleri. face de ekli görüşüyorduk çünkü 2 hafta önceye kadar eşim borç isteyince değiştiler. allahıma şükür eşimde bende çalışıyoruz ama az ama çok geçiniyoruz. en azından artık evimdeyim neden hergün banyo yapıyorsun çok fazla yemek yiyorsun diyen yok, 4 aylık bebek olan yerin burası çok sıcak doğalgaz parası çok gelecek diye sobayı kapatan bir insanlıktan çıkmış kimse yok... anlatabildim mi

Şu konuyu bırakıpta başlığa,küçük ayrıntılara takılanları anlayamiyorum. Millet doğruluk bekçisi kesilmişte başımıza haberimiz yok!!
Konu sahibi,Allah'a havale et geç. Takılmamaya çalış. Her ailede böyle ayrımcılık yapıldığı oluyor. Ama sen onlara birşey belli etme umursama ki onlar daha çıldırsın.
Allah yardımcınız olsun,hayırlısıyla herşey yoluna girer inşallah.

bugüne kadar okuduğum konular hayalmiş demekki. çünkü herkez kaynanam yardım etmiyor kaynanam çocuğuma bakmıyor falan diyor. demekki tek yanlış benim

Yazılan yorumları okudukça sinirden patlıyorum suan. Ya siz nasıl insanlarsiniz. Halâ daha başlık hakkında eleştiri yapıyorsunuz. Kadın çektiği zor günleri anlatıyor destek olsun insanlar içi ferahlasin diye siz hala başlık çok kötü o yüzden yaşadıklarında umrumda değil sözlerini soylemektesiniz. Bumu sizin doğruluğunuz... Allah öncelikle size akıl fikir versin..

bugüne kadar okuduğum konular hayalmiş demekki. çünkü herkez kaynanam yardım etmiyor kaynanam çocuğuma bakmıyor falan diyor. demekki tek yanlış benim

Hayır siz gayet doğru bir insansınız. Her gelin kurulu düzeni olan bir evi bozupta kaynanasina taşınmaz. Şimdi kiymetiniz bilinmez ama inşallah anlayacaklar. Ne olur üzülmeyin. Aranıza mesafe koyun iyi niyetinizi sömüremesinler.

bir önceki konumu okuduysanız eğer evden taşınırken eşyalarımı toplamaya ben gitmedim eşyalarımı yerleştirirken hep eksik gelmişti bana bir gün oraya gittik ve bütün mutfak eşyalarım havlularım masa örtülerim onlardaydı.. ben bu insanlara ah etmiyimde ne yapayım daha da yazmadığım birçok şey

allah sağlık verdikten sonra hepsı olur canım bu günlerde gelır geçer....allaha havale et ....düşmez kalkmaz bır allah...

beddua etme ALLAHA bırak

bu arada hayatındkı butun olumsuzlukların sebebını eşinin ailesıne yuklemeye başlamışsın bence onları bı sure düşünmemeye çalış
kendı ruh sağlığın için

Öncelikle bence ne deseniz haklısınız. Ben de kaynanadan muzdarip biri olarak size hak veriyorum. Herkes haddini bilmeli. Yaşı büyük diye eşimizi doğurdu diye bu onlara herşeyi yapma ve söyleme hakkı vermiyor.
Bende görümce vs yok. Kaynana var ve 6 yıldır aynı çatı altında yaşamaktayız. Saçlarım beyazladı vve henüz 23 yaşındayım diyeyim de durumun ciddiyetinin iyice farkına varın..
Benim kaynanamın bi huyu vardır. Şahane rol yapar. Mesela şimdi bize misafirliğe falan gelseniz "ay bal gibi bi kaynanan var daha ne istiyorsun?" dersiniz. Ama öyle değil. Bunlar sadece rolünü iyi oynayan birinin insanları kandırmacasından ibaret.
En başından beri beni sevmedi. Oğluna kraliyet gelini alacaktı da benim haberim yoktu heralde. Evlendiğimiz ilk zamanlar ne dışlanmalar yaşadım ben mutfaktayken eşime benim duycağımı bile bile "yolla bunu babasının evine" diyordu. Beni görünce yüzünü şeytan görmüş gibi buruşturuyordu ve bunu yaparken hiç çekinmiyordu. Yüzünüze alenen böyle bakan birini hayal edin.. Sinirlendiniz dimi? Şimdi dersiniz peki sen bunları hak edecek ne yaptın diye.. Hiçbirşey.. Açlığa da tokluğa da sesimi çıkarmadım saygısızlık etmedim bağ kurmak orta yolu bulmak için didindim durdum. Boşuna.. Kadının ruh hastası olduğunu fark etmek yıllarımı aldı. Gece uyurduk gelir yorganı benim üzerimddn çeker eşimi örterdi ben sabaha dek donardım. Birgün hiç unutmam yeni eve taşınmıştık wc'deydim tuvalet kağıdı bitmiş değiştirirken birde baktım içinde bişey yazıyor. Büyü yapmış ayrılalım diye! Kazancı ne olacaksa?!
Bir gün de hiç unutmam kızım 2 yaşında falan.. Bana demez mi "sen oğlumu büyüyle kendine aşık ettin yoksa o seni istemezdi" diye !!!!.........!!!ben kudurdum.. Yahu ben büyüyü sende gördüm be nemrut, ben kim büyü yapmak kim? Kendinle karıştırma beni diyemedim ya içim hala yanar..
Aileme de çok fenalıkları oldu. Annem gelirdi kardeşimle, kapıyı açmazdı evde olduğumuz halde.. Bana da açtırmazdı hala düşündükçe ağlarım.. Daha nrler neler... Yazsam soluğum kesilir o derece. Şimdi de kızıma sarıyor.. Çocuk ona ters bişey söyledimi vurmalar, senin içinden geliyor bu kötülük demelerrr hemde 5 yaşında çocuğa!! Ben araya girince de tabi çocuğun haklı zaten bilerek yapıyor sende bişey demiyorsun gidicem ben kına yakın demelerrr!!!! Aahh ahh içimden s.git diyorum avaz avaz.. Ben bu ruh hastası ile yaşıyorum. Amaaa elinde avucunda ne varsa eve harcar. Dolabì doldurur, kredi bile çekti zamanında, asla cimrilik yapmaz o konuda.. İkinci kez hamileyim düşük tehlikesi yaşadığım ve hep yattığım dönemlerde bana o baktı.. İnkar edemem. Ama ne niyetle allah bilir. Benim için mi yoksa bebek için mi bana baktı tartışılır..işte böyle tezatlıklar dolu bi hayatım var benim.
Diyeceksiniz ki madem bukadar fena bir kadın niye aynı evde yaşamayı kabul ettin. Çünkü içimde kötülük yoktu. Evlenirken de bile bile kabul ettim. Bunları yaptığı halde de eşime yolla onu demedim. Bi sussa benle ve ailemle hiçç uğraşmasa benim için hiçbi mahsuru yok. Eşime anlatsam da yaptıklarını mecbur annesi ne yapabilir ki? Çok kereler aramızda kaldı adamcağız.. Kadının ayrı bi eve çıkması muhtemel değil. Eşi vefat etmiş ve tek çocuğu var o da kocam. Yani bi nevi mecburiyet.
Çok uzadı afedersiniz ama şöyle bişey deme istedim. Sanırım siz kaynana ile aynı evde yaşamıyorsunuz. §imdii... Size her türlü yardımı sadece ortada oğlu var diye mecburen yapsa ama dört dörtlük evinizi doldursa fakat 7/24 yan yana dip dibe size full psikolojik baskı uygulasa bu daha mı hoş olurdu? Dua edin ki sizden uzakta. Tek avantajınız bu. Kafaya takılacak bi durum yok. Siz de ondan bişey istemezsiniz olur biter. Allah elbette ki yaptıklarını cezasız bırakmayacaktır onun.

Seni oyle iyi anliyorum ki.Aslinda bu kotu sozleri insanin yuregi soyletiyor kotu niyetli biri olmadigina adim gibi eminim insanin ici yaniyor kocan bile sana yardimci gibi gelmiyor ve her hareketleri sana batiyor.Ben bir konu acmistim istersen bak cok kotuum biliyor musun?Daha iki aylik evliyim ama kv ve esimin ailesinin diger uyeleri yuzunden hayatim mahvolmus durumda.En son kadir gecesi beni aradinelerneler saydi bir bilsen...İnan hic bir kabahatim yok.Esimle iki gun iyiysek bes gun kotuyuz ki isin icine annem teyzem cs girdi cok buudu.Simdi de bana gelecekler biliyor musun anlatamam stesimi gerginligimi ne olacak bilmiyorum sozde gonlumu almaya geliyorlarmis ama neye yarara biz esimle ilk gecemizde sabaha kadar kavha ettik agladim ve gelinligimi bile kendim cikarip yattim oyle uyudum.Balayimiz da dahil bugune kadar zehiricmis gibiyim.Esimle birlikte olmak bile istemiyorum.Cocuk bile dusunmuorum dusun sonu belli degil diye ki 31 yasindayim.Ama tum bunlara ragmen inan bir gun beddua etmedi etmem allaha havale ettim.Sen de oyle yap.Ve inan evlilik baslangici da bunlari yasamak daha zor unutmak cok zor.Sakin beddua etme arkadasim seni cok iyi anladigimi bilmeni isterim.Ca,istigina gore kimseye muhtac degilsin iyi kotu.Ama boylekotu cumleler kurma sana zarari var inan.Allah yardimcin olsun kendini sakin yipratma

Vay anasını başlık olay olmuş sanki herkes azize mubarek hiç kızmıyoruz hiç canımızı yakanlara beddua etmiyoruz da
gelip burda derdini anlatıp sinirle beddua eden insanı yargılıyoruz ..

Ettirmesinler arkadaş beddua ..
İnsanların canını ağızlarından beddua çıkartacak kadar yakmasınlar madem..

Konu sahibi arkadaşım ; herkes kendi yaşadığını bilir kendince mutlaka haklı yanların vardır ama madem gorumcenle bu denli kötü anıların var ne diye araya mesafe koymazsın facelerde eklı tutarsın ?
Bırak herkes ektiğini biçsin sen de canını yakanlarla arana mesafe koy,irtibatını kes mümkünse duanı et,Allah'tan iste rızkını ..

canım allah senide bir an önce kurtarsın inşallah. benim mendebur benim ailemede yapıyordu aynı şeyi. geldiklerinde surat sıurat artık annemler gelmez olmuştu. şimdi kızının kaynanası evlerinden çıkmıyor ama bir görsen kadının karşısında el pençe divan. bir nevi dinsizin hakkından imansız geliyor.

bacım ben o çirkefi face den silsem anammmm yaptıklarının beş katını yaparlar bana. silmiyorum her gördüğümde de bana yaptıklarını tekrar hatırlıyorum da içim soğumuyor. artık evime gelemezler eşim resti çekti. yeğenini çok sever göya görümcem ama kızım 1 yaşında ya 3 ya 4 kere gördü. şimdi onun da olacak bende gitmicem.

canım olaylara duygusal yaklaşıyorsun, ama gerçek olan şu ki, evlenip yuva kuran kişiye ailesi maddi anlamda destek olacak diye bi kaide yok... evlilikte çıkan maddi veya manevi sorunlara aileler destek olmak mecburiyetinde değil...evin ayrı yuvan ayrı sorunların da ayrı...başınıza gelen iyi veya kötü her şeyi eşinle tek vücut olup çözmelisiniz....ailelerden yardım beklemek, ve yardım etmedikleri takdirde de beddua etmek çok ama çok büyük günah...döner dolaşır başınıza gelir,..çocuğundan falan çıkar allah muhafza bu kadar nefret etmen çok kötü...sevip sevmemekte özgürsün ona lafım yok, ama bize bişeye ihtiyacınız varmı yokmu diye sormuyorlar diye böyle düşünemezsin....siz evlisiniz beraber göğüsleyeceksiniz..kimse destek olmak zorunda değil....
beş yıl olacak ben evleneli, ve ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden bir kuruş talebimiz olmadı bugüne kadar....
eşimde bende istemeyiz...şükür ihtiyacımız yok kendi yağımızda kavruluyoruz şimdi, ama bende ilk yıllar maddi sıkıntı çektim...zor günlerim oldu...fakat bir gün bile eşime ailesinden maddi destek istemesi yönünde talebim olmadı...olamazda...herkesin evi kesesi ayrı...anne baba bile olsa herkes kendi kesesinden sorumlu, ve kimse kimseye destek olmak zorunda değil...

Aminn hepimizi insallah..
Canım zaten iyiler yaranamaz bilmiyor musun? Ben hep diyorum bigün benim kıymetimi anlayacak süsünde püsünde evle cocukla alakadar olmayıbilmeyen bi kadın geldiğinde brn ölünce, ozaman degerimi fark edecek.
Benim de annemler gelemiyor artik eve. Beni de yollamiyor eşimi dolduruyor. Vay niye annemler durmadan bize yardim etmiyormuş. Yahu 11 yasinda okula giden bi kardeşim var herkesin yuvası evi borcu var. Daha ne yapsınlar? Zamanında eşim askerken hep yardim etti ailem ama şimdi unutuldu tabi. Neyse allah görür. Sende takma kafana Allah görüyor.. Adaleti bùyük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…