Kayınvalidem ve ilk gece sorunu...

yok artık yaaaa..
bende de bir hikaye var.
evlendik sabah 11 de aradı bunlar bizi.. şehir dışındaki evine teyzesi döncekmiş de efendim bizim evi görmek istiyormuş!!!!!!!!!!!!!!
gece düğün olmuş eve gelmişiz 12 de sabah 11 de bunlar bize gelecekmiş olaya bak yaaa
eşimde biz şimdi kahvaltıya gidiyoruz gelmeyin dedi..
hakkaten de kahvaltıya gidecektik ama
ne saçmalık evi görecekmiş allahım ayıp denen birşey var..

eşiniz de madem böyle muhabbetlerden hoşlanmıyor siz kayınvalidenize yine konuyu açtığında uyarın böyle şeyleri konuşmak istemiyorum herkes herşeyi artık ilkokulda öğreniyor. bana bunları bu şekilde konuşmak ayıp geliyor lütfen rica edicem bir daha bana böyle şeyler sormayın konusunu açmayın de hatta yüzünüzüde ekşiterek yaptığının ne kadar gereksşz birşey olduğunu farkettirerek söyleyin. hiiiçte çekinmeyin. o anda zaten mesafenizi koymuş olursunuz.

nişanlınıza da dersiniz annene böyle böyle dedim gene konuyu açınca dersin. annesi nişanlına bişey demeye kalkarsa nişanlında zaten konudan haberdar olduğu için tek taraflı konuyu anlamayacaktır bir problem olmaz. valla dişinizi gösterin sizinle böyle konuşan başkasının yanında da sizin ilk gece muhabbetinizi anlayabildiği kadarıyla yapmaya çalışır o yüzden sıkı tutun işi

benimde kaynım ve nişanlısı düğünün ertesi günü öğleden sonra sat üç gibi kapıdaydılar.. size kalmaya geldik diye ben şok oldum onları karşımda görünce.. utanmaz adam ve utanmaz adamın nişanlısı :)

allahım bu kayınvalidelerdeki yaratıcılık beni her geçen gün şaşırtıyor yemin ederim.
ilk gecenin ardından biz cep telefonlarımzı kapatmıştık zaten eşimle, iki gün kimseyle konuşmadık. bir gün için evimize uğradık balayı otelinden, onda da ben çarşafları fln yıkamıştım, ben yokken evimde kaldığı için yıkanmış çarşafları görmüş ütülemiş anneme anlatmış bi de. ne demek istiosa artık, senin kız kız çıktı yıkamış ben de ütüledim mesajı mı veriyodur nedir annem bile alınmış buna yani. ayıp bence ayıp, okumakla okumamakla alakalı değil işte görgü meselesi ya

bizi kimse aramamıştı ben ertesi gn kahvaltıya çıktığımızda dışarı o zaman aramıştım dün gece annem ablam ağlamıştı hep onların merakından çok ben merak etmiştim onları iyiler mi diye
kayınvalideme de ertesi günün akşamında balayı için yola çıkacaktık öğlen gittik vedalaşmak için o vakte kadarda aramadık onlarda aramamıştı zaten. bir tek yanlarına gittiğimizde kayınvalidem şey demişti şehir dışından almanyada akrabalrı filan baya gelmişti düğünümüze evimide görmemişlerdi gitmeden görmek istiyorlarmış bir daha kimbilir nezaman geliriz diyerek. oyuzden biz balayı için gittiğimizde evin derli toplu olsun diye etrafta bişiy olmasın evini görmek isteyenler için girdiğimizde ayıp olmasın demişti. onu da zaten yanlış algılamamıştım. kadıncağız tamamen iyi niyetiyle söylemişti. o söyledikten sonra zaten yatak örtümü beyaz annemin elyapımı yaptığı yatak örtümü sermiştim tekrar bir nevi çeyiz görme gibi bişiy olacaktı çünkü.

öyle çekmece dolapta zaten karıştırmıyorlardı rahattım yane

Bence nişanlın annesiyle konuşsun. Eğer sen yalnızken gene konuyu açacak olursa ozaman bu mevzunun sizi ilgilendirmediğini söyle.Eğer tepkisiz kalırsan hep üzülen sen olursun

Demek ki en güzeli bütün cep telefonlarını kapamak varsa ev telefonunun fişini çekmek, zili kapamak ertesi günü de erkenden balayına gitmek bir hafta kimseden haber almamak.

senin ki yine bir nevi canım almanyadan diyorsun benim de sülalem şehir dışnda..(biz eşimle aynı şehirde doğduk büyük tanıştık o iş için başka şehire geldi ben de olduğu şehire gelin geldim.. ikimizin de sülelesi şehir dışında yani)

ay bilmem bana ayıp geldi.. sabah sabah arayıp evi görmek istiyoruz demeleri.. neyse ki eşim gereken cevabı vermişti.

ama iyi bak siz kahvaltı yapın biz bakarız demediler allahtan... anahtarı paspasın altına koyun biz bakar çıkarız diyorlarmış.. tövbe yarabbim..

Son düzenleme:
kaynanama nişanlımın babaannesinin evinden çıkmak istediğimi söyledim evleri yan yana yaşlı kadın sonuçta orda kalırım dedim sana oda düzecekmi o yok kızım olmaz dedi nedemek bu şimdi nişanlıma oda moda istemem herkes ordayken ben ayrı odaya çekilmem dedim lafı çevirmiş yani sonuçta bi odada kalacak ona oda hazırlanmıycakmı demiş nişanlım bana sen üzülme öyle bişey olmaz demişti ayrı odada kalırız düğün gecesi demişti kaynanam aklına girmiş şimdi ayrı olmaz ayıp diyo okadar insan en önemlisi babam varken evde bana yapılan ayıp değilmi?(

niye hepsi aynı bunların yaa

Bence tamamen terbiyesızlık bu yapılan.

Nişanlınız konuşsun canım,bu kadarda susulur mu?

Geç bile kalmışsınız kadını susturmakla.

Nişanlınız bunu yapmıyorsa,siz yapın

Haddini bildirin ki size bundan sonra saçma sapan konularla gelmesin.

Benim k.validemde bir keresinde bana "Benimki haftada 1 defayla yetinir, oğlu da babasına mı çekmiş kızım" diye sormuştu..

Daha 1-2 aylık evliydim. Çok bozulmuştum. Yahu "benimki" dediğin eşimin babası, benim k.pederim. Off off muhabbete bak..

benim de kayınvalidemin en yakın arkadaşı(dış kapının mandalı yani) "kayınpederin evlendiğinde bakirmiş senin kocan da öyledir kesin" demişti. tamam öyle de sana ne be kadın. seni mi gerdi benim kocamın, kayınpederimin tecrübesi? işte bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye boşuna dememişler. görüşmeyi derhal kestim o kadınla tabi

valla benimkisi daha nışanlıyken bile derdi herkesin içinde gündüz benim gece oğlumun ne isterse yapsın diye o zamanlar nedense pek aldırmazdım bu kadar derin düşünmezdim ama evlendikten sonra bu cümleler daha yüksek sesle herkesin içinde, ilgili ilgisiz ki kimseyide ilgilendirmez aslında , konuşurdu bu tip cümleler kurardı. k.pederin yanında da sölerdi ben oğlum rahatsız olmasın diye odamda bile sessiz uyuyorum derdi misafir gelince hani yatak odalarımız bitişik de ondan...
hatta bir keresinde 5 aylık evliyim görümcelerim eşleri yani eşimin ailesiyle otururken annemlere gidecektim tatilde bana şöyle dedi kendileri;YANLIZ GİT SEN 5 AY YATTIN ALMIŞSINIZDIR HEFESİNİZİ ÇOCUKTA OLDU BİRAZDA BENLE YATSIN OĞLUM. yani hangi mantıkla savunulabilir ki bu cümle bırakın toplum içinde sölemeyi yanlızken bile sölenecek bi kelime değildir bu aldığım edepten ötürü söylüyorum.
buna benzer bi çok cümle falan fıstık damab dumba ooo boşver salla ama size şunu söyleyeyim o böyle konuşuyor bende onun istediği dilden cevap vereyim ağzı kapansın demeyin valla SAYGISIZ EDEPSİZ AHLAKSIZ ooo daha neler neler olursunuz onun gözünde ...

arkadaşım önceki konunuda takip etmiştim...senin kayınvalide bıra yıldırma politkası güdüyo gibi geldi bana..altından giriyo üstünden çıkıyo sinir ediyo sen aman de boşvar sallama seni üzmesine izin verme...bole konularıda uatnıyorum sıkılıyorum falan de geçiştir..ona ne ya ayıp hiç görgü adap öğrenmedin...pes valla

canım bak bu konudan konuşmaya başladığı zaman yok su içeceğim yok lavaboya gideceğim de kalk.ama hep bu tür konular konuşurken yap bunları.rahatsız olduğunu anlar zaten.duvarlarını koy araya.belli konuları seninle konuşamayacağını öğrensin.bu ne yüzsüzlüktür böyle!!bence sakın karşına alıp konuşma.kayınvalidenin seviyesi zaten yerlerde muhatap olup da aradaki seviyeyi iyice dibe vurma bari.

Son düzenleme:

Neler duyuyorum....

Bundan önce hepsini okurken "ben olsam böyle böyle der, yapıştırıverirdim cevabı" dedim içimden ister istemez, ama bu seviyesizliğe verecek bir cevap yok, dumura uğradım resmen. :26:

kızlar siz beni güldürdünüz allahta sizi güldürsün:)demekki bi çoğumuzun başından geçmiş böyle saçma olaylar...allah hepimize sabır versin valla zorla akıl sağlığımızı bozacaklar...

Bunlar hele iyice iğrençlik, bu ne seviyesizlik. Birde bunlar büyük olacak. Ben çok fena terslerim, büyük falan dinlemem, aaaa annem benle böyle konuşmaz. Sonra adım ..... geline çıkar. Boşluklar kyananaların yaratıclığına göre dolar artık

Son düzenleme:

yuuuhh...ağzım açık kaldı yemin ederim...ne terbiyesiz insanlar var..kusura bakmayın kayınvalideniz ama gerçekten terbiyesizlik değil mi bu?

konu sahibi arkadaş,sizin olayınızı da çok şaşırdım...nasıl muhabbetler bunlar gelin kayınvalide arasında...ben olsam hiç yumuşak ve sakin olamazdım,ne demek ya ona ne yani...ayıp denen bişey var...ne günlere kaldık yarabbim...bu tür konuları benimle konuşmanız doğru bişey mi,lütfen bir daha açmayın kalbinizi kırarım derdim ben olsam... sonra da saygısız gelin olacaksam olayım yani,asıl saygısızlık onun yaptığı çünkü...tövbe tövbeee...

malesefki malesef turkiyede bu gibi durumlar cok fazla oluyor, cok haklisin insanin sinirini bozar ki insan bir kere soyler, ayni konuyu acip durmaz, o ikisinin ozeli istedigini yapar
benim kayinvalidem hic bisekilde karismadi ne oncesinde ne sonrasinda ,ben evlendigimle gore kucuk birisi degilimdir ,az bucuk bioseyleri biliyoruzdurki evleniyoruz
bir daha acarsa konuyu de ben bu konudan rahatsiz oluyorum artik annemi diyosun ne diyosan ,o ..... kisiyle benim aramda ozelim falan de, yine ayni sormaya kalkar ters biseyler soyler, tabi karisim falan derse hic cevap verme kendi kendine konussun ,bu konularda konusmaya kapaliyim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…