KAYİNVALİDEM VE KAYINLARIMLA AYNI EVDE YAŞAMAK ?

Birileri keşke KK'da yazılanları önceden okusaydım fikir edinir asla aynı ev teklifini kabul etmezdim diye konu acar, diğeri de aynı evde yaşama konusu açar ve bildiğini okur.
Neyse aynı evde yaşadıktan en fazla 3 ay sonra tekrar bu konuda görüşürüz.

Bakamaz çünkü çalışıyor dublex ev alacaklar bizim için aldıkları zaman oğulları çalışıp ödeyecek tabiki her ailede olur ama biraz iyimser yaklaşın lütfen korkutmayin beni nolur ya 😁😁😁😁
Oğulları evlenmeyecek mi sonsuza kadar bekar kalıp çalışıp ev borcu mu ödeyecekler.

Onlarca yorum gelmiş neden sırf sizin iyiliğiniz için ama sizin israrinizi anlayamadim
Lütfen taşının kayınvalidenizin ve tatmış kaynınızın yanına
Insanın kendi kendine yaptığını başka kimse yapmazmış

Bakamaz çünkü çalışıyor dublex ev alacaklar bizim için aldıkları zaman oğulları çalışıp ödeyecek tabiki her ailede olur ama biraz iyimser yaklaşın lütfen korkutmayin beni nolur ya 😁😁😁😁

Diğer sayfaları okumadım lakinnn

yeni dubleks ev alacak oğullar ödeyecek kv sizin çocuğa bakacak siz de çalışacaksınız

o ödeyecek oğullardan biri eşiniz biri de siz olacaksınız ne gerek var

kv çalışsın oğulları da (kayın olanlar) alsınlar onlara göre ev

siz ve eşiniz de çalışın uygunsa alın ev olmazsa kirada oturun

bu kadar mıç mıç olup 6+2 ev alacak maddi durum varsa ayrı ayrı ev alın daha iyi

gerekirse yan yana olsun ama herkes evini bilsin

Yeni 6 odali dublex eve siz kira odemeyecek gibi konusmussunuz.
Tabii ki kardeşler ne oduyorsa siz de onu odeyeceksiniz. Cunku o evde yaşıyorsunuz. Sizin maas komple kiraya gider esinizinkiyle de ev döndürúrsünüz. O arada ev parasi da birikmez.
Kayinvalide evi bir girdaptir. Girenin cikmasi zordur. Bence hic adim atma bile.

Ben kayinvalidemle ayni evde yasayabilirim.
Cunku ikimizde haddimizi bilen, birbirimizin insan oldugunun farkinda olan, kimseyle de fazla yüzgöz olmayacak kisileriz. Ben onun esimin annesi oldugunun farkindayim. O da benim oglunun esi oldugumun farkinda.

Ancak beni isin maddi boyutu dusundurdu.

6+2 ev alinacak
Kayinvalide suan calisacak isi biracak.
Siz ise gireceksiniz. Yarin kayinlardan biri evlenecek olsa...

Bu is sizi bence eksiye sokar..

Ev belli mi bu arada? Genelde üst katlar böyle büyük ve güzel olmuyor ya ondan sordum

Merhaba dostlar öncelikle iyi geceler dilerim herkese fikir danışmak istiyorum lütfen mantıklı cevaplar veriniz :) ... Kayınpederim yok iki tane benden 2 yaş büyük kaynım ve kayınvalidem var tatliş mi tatliş çok iyi anlaşıyoruz 3 senedir evliyim ayrı evde yaşıyorum. Çok sıkıntı çekiyoruz 1.5 yaşında oğlum var kira, iş sıkıntıları, vesayre vesayre. Kayinvalidem bana geçenlerde dublex 6+2 evde yaşamayı teklif etti bende sıcak baktım doğrusu ama konuşmadım 🤫🤫 düşünüyor hissi verdim.. 3 oda altta ve salon mutfak.. 3 oda üstte+salon banyo herşeyi ayrı dublex baya büyük bir ev yepisyeni. Çocuğuma bakar bende çalışırım en azından eve yaziliriz diye düşündüm. Yemeğim hazır olur o konuda beceriklidir hamarattır ve torununa çok düşkündür bu yaşına kadar çalışmış kadın 47 yaşında ve kaynımın biriyle o kadar iyi anlaşıyoruz ki kanka gibiyiz senelerdir taniyoruz birbirimizi öz kardeş gibiyiz. Diğer kaynım zaten kendi halinde onlarda calisacak. Ve oğluma çok düşkünler sizce nasıl fikir dublex otursam mı anlaşırız kesinlikle tabi her evde olduğu gibi arada olur bazı şeyler ama sonuçta sabah gidicem akşam gelicem yemeğimi yiyip yatacağım hafta sonu eşimi çocuğumu alır gezmeye çıkarım. Sizce nasıl fikir hanımlar lütfen bana bir yol gösterin arada kaldım ve benim giyimime özel hayatıma düşkün olduğumu eşime düşkün olduğumu bilir karışmaz bunuda belirteyim Kayınpederimde yok.

Özellikle yazıyorum!!!! Neden herkes kayınvalidelere bilenmiş bir şekilde o eşinizin annesi değil mi sizin annenize öyle söylense hoşunuza gider mi yapamayın lütfen günahtır
Kuru ekmek yede yuvandan olma sakin ben kayinvaldem yüzünden boşanıyorum babam almaya geliyor aklını kullan aklını bir evde olmuyor çıldırma

Aynı evde olmaz yeni doğum yaptım annem ve kv geliyor sürekli nöbetleşe ve inanılmaz iyi bakıyorlar yardım ediyorlar vs ama olmuyor olmaz bir an önce 40 olsunda düzenimizd dönelim istiyorum ev ev üstü olmaz diyen çok haklıymış

kardes gibiyiz demissiniz,
bence belirli yastan sonra insan kardesi ile bile ayni evde yasayamaz, kaldi ki kocasi ve cocugu da olacak.

Ben cok net soyluyorum, 2 kiz kardesim var, kendim evli - cocuklu olmasaydim bile birlikte yasamazdim onlarla su yasimda

Baştan otursaydiniz farki anlamazdiniz ama 3 sene ayri yaşadıktan sonra beraber yaşamak zor olabilir. Yine de karaliysaniz sınırlarınızı, şartlarınızı detaylica konuşun. Mesela ekonomik katkı nasıl olacak? Bakin bir örnekte bahsetmissiniz mutfak düzeni size göre olmayacak, küçük detaylar gibi görünüyor ama yaşamak daha farkli oluyor. Bana kalirsa haftada en az 1 yardimci kadin alacak şartları sağlamaniz gerekir. Bütün evin temizliği, ütüsü haftasonu da olsa sizden beklenirse bence çok sıkıntı çekersiniz. Siz kendinizi prens annesi görüp odamiza çekiliriz diyorsunuz ama bu sifat baskalari için bir anlam ifade etmiyor. Bir yerden sonra bu durum gelin yine odasina kapandi olur.

Ben de beraber yaşıyorum ama kendi odamı bile temizlemeye kalkınca eşimin ailesi üzülüyorlar kendimi yorduğumu düşünerek. Yemek, temizlik benden beklenmiyor 3 gün odadan çıkmasam karışmazlar ama pijamamla mutfaga gidip kahvalti hazirlama lüksüm yok birsey diyeceklerinden değil ama başkalarına paspal gözükmeyi kendim istemediğim için. Çok iyi düşünün olumlu olumsuz yorumlar olacak ama o şartlarda yaşayacak olan sizsiniz, burdan olabildiğince fazla fikir elde etmeye çalışarak en doğru kararı siz alırsınız.

Emin misiniz ogullarin paylasacagindan? Tum beklenti esinizde olmasin?

Genel olarak hevesli gordum sizi, ama farkindamisiniz boyle bi buyuk eve siz " tamam"dedigniz icin girisilecek. Ilerde biz baska eve gidecez deme luksunuz olur mu hala boyle bi buyuk evin masraflarina girismisken?

Onlarca yorum gelmiş neden sırf sizin iyiliğiniz için ama sizin israrinizi anlayamadim
Lütfen taşının kayınvalidenizin ve tatmış kaynınızın yanına
Insanın kendi kendine yaptığını başka kimse yapmazmış
Derdi taşınayım çocuğuma bakar ev işini yapar.. ben sadece çalışıp gezerim.. hiç öyle olmaz ama

Ben evlendiğimde 3 sene kaynım bizde kaldı, eşimin yanında çalışıyordu, zaten biz evlenmeden önce bizim evde bekar yaşıyorlardı. 2 katlı dublex bir ev, yatak odaları yukarıda, alt katta salon mutfak ve wc vardı, üst katta ebeveyn banyosu ayrı onun girdiği ortak banyo ayrıydı. yani ev çok büyük ve rahattı, Allahı var kaynımın en ufak bir yanlışını terbiyesizliğini görmedim, her zaman saygılıydı, çamaşırlarını da bana yıkatmazdı mesela, düşünceliydi. Herkes çalışıyordu akşam olunca bazen o geç gelirdi, dışarı çıkardı. 3 sene sonra evlendi, kendi evine geçti. Şimdi ben genel olarak hiç şikayet etmedim, ama yine de mesela akşam işten eve gelince bazen yemek yapmak istemezsin, dışarıda yersin, dışarıdan söylersin, ya da bir sandviç yapar geçiştirirsin, ama kaynım olduğu için onu yapamıyordum, bir de çok yemek seçerdi, ben kendimize sebze yapsam mesela illaki ona da köfte falan kızartırdım ayrıca. Ya da yeni evliyim, mesela salonda şöyle gönlümce giyinip salınamıyordum, ya da tvnin karşısında yan gelip yatamıyordum. Arkadaşlarım, akrabalarım gelse mesela hep o da evde mecburen, yani sen odana çık deme şansın yok, muhabbete hep ortak. Yani olmayacak bir şey değil aslında, bir kaç sene idare edilebilir eğer sonunda siz ev alıp rahata kavuşacaksanız mesela. Uyumlu, saygılı, anlayışlı insanlarsa bence bir süre olabilir.

Derdi taşınayım çocuğuma bakar ev işini yapar.. ben sadece çalışıp gezerim.. hiç öyle olmaz ama

yani bir de su da var,
6 odali evin isini yapip, 3 erkegin 1 cocugun yasadigi evin isini yapip bir de cocuk bakacak, oluru var mi hic?

erkekler cok yemek yiyor valla :KK70:sirf o kadar insana yemek yapmasi tam gunluk is, asil kayinvalideye acidim su anda.

yani bir de su da var,
6 odali evin isini yapip, 3 erkegin 1 cocugun yasadigi evin isini yapip bir de cocuk bakacak, oluru var mi hic?

erkekler cok yemek yiyor valla :KK70:sirf o kadar insana yemek yapmasi tam gunluk is, asil kayinvalideye acidim su anda.
Biz 3 kişiyiz coxukla beraber yinede zor oluyo.. O kadar kişinin yemeği temizliği bir de kocaman evin temizliği.. kv bari haftasonu dinlenirim diye düşünürken gelin haftasonu çocukları bırakıp gezmeye gidecek.. gidebilecekse tabi.. bence taşınmasın çocuğunu kreşe yada bakıcı tutup ise girsin.. pişman olur yani

ben altlı üstlüyüm...;5 sene oldu...
çalışıyorum..
cocuğuma onlar bakıyor.
çok şükür sorun olmadı..

Back
X