- 1 Ocak 2014
- 1.172
- 788
- 323
- 35
- Konu Sahibi beyzat2014
-
Kayınbabaya bakmak ve hatta alttan almak vs ...allah ım yaranbım, cok buyuk hakka gırıyor ınsanlar... Bakmadaydın demişler ya sonunda... Yani kayınvalide nasıl ni yol izleyebilirdi sizce? Gercı ne yol olursa olsun, baktıgında bakmasaydın dıyenler, bakmadıgında gaddar merhametsız derlerdıO babasına bakmayan 2 kızkardeşte kaynanamın yaşında ama aradaki fark beden olarak kaynanam daha çok yıpranmışlığı ve o 2 kızkardeşler şen şakrak , ve bu 2 kızkardeş ile kaynanam halen konuşur bana bunu yapsalardı ben onlarla konuşmaz ve evimede almazdım hayat çok acımasız ,kaynanamın hatası ''elalem ne der,ve allah korkusu , ama babasına bakmayan biri kızlardan onuda allah oğluyla sınadı , oğlunun işi gücü yok emekliliği ile geçiniyorlar
Peki nasıl bi yol ızlemelıyım?
Kayınbabaya bakmak ve hatta alttan almak vs ...allah ım yaranbım, cok buyuk hakka gırıyor ınsanlar... Bakmadaydın demişler ya sonunda... Yani kayınvalide nasıl ni yol izleyebilirdi sizce? Gercı ne yol olursa olsun, baktıgında bakmasaydın dıyenler, bakmadıgında gaddar merhametsız derlerdı
Kayınbabaya bakmak ve hatta alttan almak vs ...allah ım yaranbım, cok buyuk hakka gırıyor ınsanlar... Bakmadaydın demişler ya sonunda... Yani kayınvalide nasıl ni yol izleyebilirdi sizce? Gercı ne yol olursa olsun, baktıgında bakmasaydın dıyenler, bakmadıgında gaddar merhametsız derlerdı
Peki nasıl bi yol ızlemelıyım?
Eşime oyke sorular sorsam. Bana dırek art niyetlı ve kotu kalplıdın der. Dul abisiyle tasınacaklar zaten. Ama adam gece 12lere kadar calısan , surekli sehır dısına cıkan bı tıp. Benım de yakınımda ( bu kadar yakında olmasalarda) bakıma mıhtac kardesım var, anne babam yanında ama sonucta 30 yasında yatalak bi cocuk. Acaba hıc oralı olmasam mı dıyorum bazen. Tasındıklarında dahi elimi bileye surmeden baslasan( sırf tavrı gormelerı ıcın) . Ya cıdden ben boyle biri degulım, kendımı cadı gıbı hıssettım biden ama agrıma gidiyor. Sureklı beni ne kadar uzduklerı hasta yatagımda aglattıkları geliyor aklıma. Neyse, dedıgım gıbı sonucta dul jaynımın evi dıyıp hıc karısmadan kenara mı cekılsem? Eşim de konu actıgında , polıtık polıtık cevap verıp gecıstırsem mı?valla bilemiyorumki, esinle arandaki duruma da bagli bu. annen buraya gelince kim bakcak, ablalarin buraya tasinmayi dusunmuyormu, yanlizmi kalcak kadin falan desen. derdi simdiden senimi aldi dermi?
yada direk haberin olsun ablalarin varken ben bakmam dsen olay cikarmis olurmusun?
hicbirsey demeyip beklesen yarin hadi arada git gel bak elinemi yaisir diycekler bu cok acik, bana guvenerekmi buraya tasidiniz diyip resti cekebilirsin ama o zmnda kotu gelin olursun muhakkak.
niye buraya tasiniyoki acaba diye sormalara baslayabilirsin esine bence, konu acilir bakma durumuna gelirse de acikca soylersin belki.
Bunu ogrenmem lazım. Gercı onca ıyılık ıçtenlik yaptım davrandım da ne oldu. Ilk duskunlugumde benı anneme gonderdıler. Dedıgınız gıbı ne dusunurlerse dusunsunler demek en guzeli aslında. Bir ara kv bana '' seni çok rahat bıraktık biz'' demişti de ne demek istedıgını anlamamıstım.Desinler, onların gözünde gaddar merhametsiz olmanın hiçbi önemi yok. Mutlu huzurlu vicdanım rahat olayım da varsın da ne derse desin millet.
Eşime oyke sorular sorsam. Bana dırek art niyetlı ve kotu kalplıdın der. Dul abisiyle tasınacaklar zaten. Ama adam gece 12lere kadar calısan , surekli sehır dısına cıkan bı tıp. Benım de yakınımda ( bu kadar yakında olmasalarda) bakıma mıhtac kardesım var, anne babam yanında ama sonucta 30 yasında yatalak bi cocuk. Acaba hıc oralı olmasam mı dıyorum bazen. Tasındıklarında dahi elimi bileye surmeden baslasan( sırf tavrı gormelerı ıcın) . Ya cıdden ben boyle biri degulım, kendımı cadı gıbı hıssettım biden ama agrıma gidiyor. Sureklı beni ne kadar uzduklerı hasta yatagımda aglattıkları geliyor aklıma. Neyse, dedıgım gıbı sonucta dul jaynımın evi dıyıp hıc karısmadan kenara mı cekılsem? Eşim de konu actıgında , polıtık polıtık cevap verıp gecıstırsem mı?
Bakiminin tamamini ustlenemezsiniz belki ama anlattiginiza gore kayinvalideniz yasli.
Yemegi yakiyorsa ac kaliyor olabilir.
Hergun yaptiginiz yemegi biraz fazla yapip kucuk bir tencereye koyup esinize bunu annene gorur demek cok zor birsey olmasa gerek.
Ayrica arkadasinda dedigi gibi sizi baba evine birakan esiniz baskasi degil.
Bravo diyorum, sizin gibi insanlar kaldimi ya.. Kaynanam yakinima tasiniyoe acaba banami baktircaklar diye dusunmek yerine kimseyi kirmadan cözüm üretiyorsunuz .. Neden bu kadar korkutucu geliyor anlamiyorum ki..
2 sokak ötemdeydi o bile uzak geldi evimin yanından ev aldı.. dipdibe evlerimiz.. çat kapı karı koca gelirler.. evcilik oyunu gibi bi ordayız bi bizde.. haftada 3 4 gün en az beraberiz.. bi de işini gücünü benim üstüme yıkar.. koca desen gitmeyelimden anlamaz bi toparlıyo gibi oluyoruz arkadan hemen cıvıtıyo.. yani az görüşmek ya da işlerini yapmamak gibi lüksüm yok.. mecbur yapınca ben sinir oluyorum yapmazsam kocayla papaz oluyoruz.. ama sizin k.v. özel bi rahatsızlığı var.. ne desem bilemedim.. ama sadece sizin üstünüze yıkmaları çok yanlış.. kızları da yardımcı olmalı.. dinimizce bakmakla yükümlü değilsin ama Allah vicdanımıza bırakmış.. k.v. benim yuvamı yıkıcak olan o.. ile hala görüşüyo ama ameliyat olduğunda 1 hafta evimde yatak açıp ben bakmıştım.. hala da ben koşuyorum her şeyine.. ne diyim Allah çok büyük vardır elbet bunların da bi mükafatı..Cıddı mısın canım? Oncesı nasıldı? Yakınıba mı yanına mı geldı kv, şimdi ne degişti
Maşallah size. Cok ımrendimbenim kayınvalidemle görümcem damadı torunları bir evde kalıyolardı.eşim tam onların bitişik evi tutmak isteyince ben de daralmıştım.günlerce kavga ettim.başka ev de bulamayınca sonunda tam diplerindeki evi tuttuk.iyikide tutmuşuz.bana her zaman destek oldular.hatta eşimin yurtdışına tayini çıktığında ben ordan ağlaya ağlaya ayrılmıştım hiç unutmam.eşimden ayrıldım ama görümcemle hala görüşüyoruz.o beni sever ben de onu çok severim
Maşallah size. Cok ımrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?