Kayınvalidem yakınıma taşınıyor...

Kayınbabaya bakmak ve hatta alttan almak vs ...allah ım yaranbım, cok buyuk hakka gırıyor ınsanlar... Bakmadaydın demişler ya sonunda... Yani kayınvalide nasıl ni yol izleyebilirdi sizce? Gercı ne yol olursa olsun, baktıgında bakmasaydın dıyenler, bakmadıgında gaddar merhametsız derlerdı

Peki nasıl bi yol ızlemelıyım?

valla bilemiyorumki, esinle arandaki duruma da bagli bu. annen buraya gelince kim bakcak, ablalarin buraya tasinmayi dusunmuyormu, yanlizmi kalcak kadin falan desen. derdi simdiden senimi aldi dermi?
yada direk haberin olsun ablalarin varken ben bakmam dsen olay cikarmis olurmusun?
hicbirsey demeyip beklesen yarin hadi arada git gel bak elinemi yaisir diycekler bu cok acik, bana guvenerekmi buraya tasidiniz diyip resti cekebilirsin ama o zmnda kotu gelin olursun muhakkak.
niye buraya tasiniyoki acaba diye sormalara baslayabilirsin esine bence, konu acilir bakma durumuna gelirse de acikca soylersin belki.

çok enteresan ama değil mi,

bu arada Allah göstermesin ama ben kendi anneme/babama bakamazdım bu şartlar altında.
ema1

Desinler, onların gözünde gaddar merhametsiz olmanın hiçbi önemi yok. Mutlu huzurlu vicdanım rahat olayım da varsın da ne derse desin millet.

Peki nasıl bi yol ızlemelıyım?

Geride durun, hiç oralı olmayın üstünüze alınmayın. Zaten hamilelik de varmış öncesinde ameliyet da olmuşsunuz siz de bakılmalık haldesiniz aslında.Çok meşgul olun sürekli hasta ve yorgun olun. Arada düşün bayılın. Birşey derlerse de "ablalarım baksın benim halim ortada kendime zor bakıyorum " deyip kestirip atın.

Eşime oyke sorular sorsam. Bana dırek art niyetlı ve kotu kalplıdın der. Dul abisiyle tasınacaklar zaten. Ama adam gece 12lere kadar calısan , surekli sehır dısına cıkan bı tıp. Benım de yakınımda ( bu kadar yakında olmasalarda) bakıma mıhtac kardesım var, anne babam yanında ama sonucta 30 yasında yatalak bi cocuk. Acaba hıc oralı olmasam mı dıyorum bazen. Tasındıklarında dahi elimi bileye surmeden baslasan( sırf tavrı gormelerı ıcın) . Ya cıdden ben boyle biri degulım, kendımı cadı gıbı hıssettım biden ama agrıma gidiyor. Sureklı beni ne kadar uzduklerı hasta yatagımda aglattıkları geliyor aklıma. Neyse, dedıgım gıbı sonucta dul jaynımın evi dıyıp hıc karısmadan kenara mı cekılsem? Eşim de konu actıgında , polıtık polıtık cevap verıp gecıstırsem mı?

Desinler, onların gözünde gaddar merhametsiz olmanın hiçbi önemi yok. Mutlu huzurlu vicdanım rahat olayım da varsın da ne derse desin millet.
Bunu ogrenmem lazım. Gercı onca ıyılık ıçtenlik yaptım davrandım da ne oldu. Ilk duskunlugumde benı anneme gonderdıler. Dedıgınız gıbı ne dusunurlerse dusunsunler demek en guzeli aslında. Bir ara kv bana '' seni çok rahat bıraktık biz'' demişti de ne demek istedıgını anlamamıstım.

Şu an dayımın hanımı alzheimer hastalığına yakalandı ve çocukları dahi bakmıyor dayım bezliyor hanımını o çok görüştüğü kızkardeşlerinin hiç biri evlerine gitmiyor , dayımda depresyon hapları kullanmaya başladı o konuşmayan adam makineli tüfek gibi konuşmaya başlamış , hayat çok acımasız ,

Çok b.ktan bir durum açıkçası.

Bekar kızları varken bana düşmez desen olmaz,
Bekar kızlarının yanina taşınsın desen olmaz
(Sanane diyebilirler)

Oralı olmasan bu sefer geldiğinde git bak diyecekler, bakmazsan kötü diyecekler.

Her sekilde bir laf çıkacak.

Ben olsam o organize eden görümceyi arar,
Madem annen yemeği yakıyor ac kalıyor bu kadar düşünüyorsan yanına al, yemeğini de yap karnını da doyur ordan gelin yapsın çağırın diye emrivaki yapacağına derdim.

Ha o nasıl bir koca ki, kardeşinin lafiyla eşine kendisi bakmıyor ve annesinin evine bırakıyor.

Şimdi sen, sana böyle yapan bir adamın annesine bakacaksın.

Önce kalp kazanılır.
Eşin sana baksaydı, onların lafıyla hareket etmeseydi belki severek yapardın.

Hastaya bakmak büyük sorumluluk.
Of desen kalbi kırılsa günah oluyor.
Ben bu sorumluluğu almak istemiyorum diyebilirsin eşine.

Kızları dururken sana düşmez ayrica.

Ama alzheimer olan yengen çok kötü kalpli ve sinsi biriydi , dayımın kızkardeşlerine epey kötülüğü dokundu dayımı konuşturmazdı ve kızkardeşleriyle görüştürmezdi , hata bizim yayladaki evimizi satmamamıza sebep oldu annem üzüntüsünden şeker hastalığına yakalandı , annem dayım için hak etti diyor ki nenemi dahi evinde istemedi , herkes hak ettiğini yaşayacak

Bravo diyorum, sizin gibi insanlar kaldimi ya.. Kaynanam yakinima tasiniyoe acaba banami baktircaklar diye dusunmek yerine kimseyi kirmadan cözüm üretiyorsunuz .. Neden bu kadar korkutucu geliyor anlamiyorum ki..

Bu yemek yapmayla kalmaz , küstah kızkardeşler birde gelin baksın biz keyfimizi bozamayız derler , insanoğlundan herşey beklenir
Bravo diyorum, sizin gibi insanlar kaldimi ya.. Kaynanam yakinima tasiniyoe acaba banami baktircaklar diye dusunmek yerine kimseyi kirmadan cözüm üretiyorsunuz .. Neden bu kadar korkutucu geliyor anlamiyorum ki..

şöyle ki bahsettiğiniz çok çok zor bir hastalık. bakan kişiyi psiklojik olarak had safhada yoran bir hastalık. eğer kimse zorluğun altına elini koymuyor ise size yakın taşınıyorlarsa amaç belli.. bu durumda siz ne yapabilirsiniz peki? kardeşler toplansın uygun bir bakıcı bulunsun yarım g
nde olsa yemeğini yapıp bulaşığını yıkayacak.. sizde nadiren ziyaret edersiniz. kalanlar evlatlarının sorumluluğu.. eğer hastalık öncesi diyaloğunuz iyi ise o zaman bambaşka tabi..

benim kayınvalidemle görümcem damadı torunları bir evde kalıyolardı.eşim tam onların bitişik evi tutmak isteyince ben de daralmıştım.günlerce kavga ettim.başka ev de bulamayınca sonunda tam diplerindeki evi tuttuk.iyikide tutmuşuz.bana her zaman destek oldular.hatta eşimin yurtdışına tayini çıktığında ben ordan ağlaya ağlaya ayrılmıştım hiç unutmam.eşimden ayrıldım ama görümcemle hala görüşüyoruz.o beni sever ben de onu çok severim

çok zor bi durum.ama koskoca insanların nereye taşınacakları,nerede oturacaklarına siz karar vermezsiniz.
bu durumda,görümcelerle oturup konuşmak,en iyisi.
ben elimden geldiğince,yardımcı olurum dersiniz.mesele bir kap yemekse,yapar götürürüm.ama bu hastalık,tek başına idare edilecek bir hastalık değil.dönüşülü olarak,gelip kalırsanız,ben de boş zmanalarımda,sizin yetişemediğiniz günlerde,bakarım diyin.
bunları eşinize de söyleyin.

bu arada,ben de kayınvalideyim.üstelik,tek çocuğum var.allah bu duruma düşürmeden,canımı alsın diye düşünüyorum.

seni bakıcı yapacaklar beyzat, bunu anlamayacak birşey yok. onlar taşınınca da sana bunu söyleyecekler. senin yerinde olsam abisine "ablaların gelsinde baksın" gibisinden mesajımı şimdiden verirdim. boşa taşınmamasının mesajını da laf arasında verirdim..

Cıddı mısın canım? Oncesı nasıldı? Yakınıba mı yanına mı geldı kv, şimdi ne degişti
2 sokak ötemdeydi o bile uzak geldi evimin yanından ev aldı.. dipdibe evlerimiz.. çat kapı karı koca gelirler.. evcilik oyunu gibi bi ordayız bi bizde.. haftada 3 4 gün en az beraberiz.. bi de işini gücünü benim üstüme yıkar.. koca desen gitmeyelimden anlamaz bi toparlıyo gibi oluyoruz arkadan hemen cıvıtıyo.. yani az görüşmek ya da işlerini yapmamak gibi lüksüm yok.. mecbur yapınca ben sinir oluyorum yapmazsam kocayla papaz oluyoruz.. ama sizin k.v. özel bi rahatsızlığı var.. ne desem bilemedim.. ama sadece sizin üstünüze yıkmaları çok yanlış.. kızları da yardımcı olmalı.. dinimizce bakmakla yükümlü değilsin ama Allah vicdanımıza bırakmış.. k.v. benim yuvamı yıkıcak olan o.. ile hala görüşüyo ama ameliyat olduğunda 1 hafta evimde yatak açıp ben bakmıştım.. hala da ben koşuyorum her şeyine.. ne diyim Allah çok büyük vardır elbet bunların da bi mükafatı..

Maşallah size. Cok ımrendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…