Kayınvalidem yakınıma taşınıyor...

Alzheimerlı bakımı çok zordur ve öz evlat bile başa çıkamaz bazen. Durumunuz varsa eşiniz sizden böyle bir şey talep ederse emekli bir hemşire tutmasını önerin bence. İş yemekle bitse sorun değil de yine, gerçekten başında 7/24 biri gerekiyor hastalık ilerledikçe, hasta saldırganlaşabiliyor, kendine zarar verebiliyor, kendi tuvalete girebilse de temizliğini yapamaz hale geliyor, tek yıkanamıyor, değil yemek yapmak yediğini bilmiyor vs vs. İlerledikçe çok zorlaşıyor, yakınları için de çok üzücü ve yıpratıcı bir hal alıyor. İmkan varsa yardım almak lazım bakım için. Umarım eşiniz bu fikri benimser. Siz direk söylemeyin tabi ama sizden böyle bir talepte bulunurlarsa gündeme getirin bakım desteği meselesini bence.

Yakına gelmeleri de aslında acil durumda müdahale için gerekli olabilir. Çok zor bir hastalık ne yazık ki..

Son düzenleme:
sizde başka yere taşının bende kv fobisi varda...

ortada yaşlı bir insan var ve bu hayat arkadaşınızın annesi neler yaşanmış olursa olsun. Kusurabakmayın ama yanlış düşünüyorsunuz aynı eve getirmiyor sonucta arada bir uğrayıp yemek bırakmak cok zor değil lütfen mantıklı olun eşinize direk sert cıkmayın o sizin aileniz için böyle düşünse? yani saygıda kusur etmeyin bırakın evlatları ne halt ediyorsa etsin Allah var onun rızası için yapın ha diğer bakmaya gelince bende rahatsızım eve bir yardımcı tut diye rica edersiniz eşinize güzelce davranırsanız oda art niyet aramayıp tutar sizde arada yoklar yemeğini verirsiniz.

ya bu erkekler neden analarina düşkün oluyor?
bekarken hiç umursamayan evlenince anacim da anacim...
ben çok sinir oluyorum varyaa.
eşim ailesine düşkün degildi ama kayinvalidem oğlunu görmediğinde dert yaniyormuş...
alt üstteyiz biz sonuçta. eşim görünce ayy yavrum çok özledim seni...
ben mi göstermiyom kapıyı açsin gör bari ala ala...
eskiden çok severdim kvmi şimdi çok sevmiyorum artık içimden gelmiyor sevmek...
hiç gelmiyor ki kv me anne demek bile tuhaf.. diyemiyorum çok az bişey derim..
X anne demeye çalışıyorum onu da beceremiyorum..

konu sahibine geçsek.. eşinin anasina sana baktircak ki bak anneme yemek yap da götüreyim diycek çok skıacak seni bu bir gelecegininz habercisi..yakininda ev tutmak.

konu sahibi kv mi severim ve yardım etmek isterim demişsiniz.

bence bu lafınızdan sonra göremceyi çok da kafaya takıp kendinizi üzmeyin.
madem hayır duası almak istiyorsunuz, görümceyi buna gölge etmeyin.

ben sizin yerinizde olsa bakıcı tutulmasını önerirdim eşim ve ailesine, çünkü kendim kişisel olarak böyle bir yükün altından kalkamam eminim,
yemek yapıp götür ne olacak diyen arkadaşlar da haklı olabilirler ama bazen çalışanların kendi evine yemek yapamadığı düşünülürse o kadar da kolay bir şey değil.

ama sizin içinizden yardıme tmek geçiyor ve sırf görümce için vaz geçiyorsanız bence görümceyi boşverip kv ve eşiniz için yapın iyiliğinizi.
ama yok benim gibi yapamayacağınızdan eminseniz, direk eşinize ortak bir bakıcı bulmalarının iyi olacağını söyleyin. gerçekten de kızları 50-60 yaşında ise kadıncağız kimbilir kaç yaşındadır, hasta olmasaydı bile sürekli kontrol edecek birine ihtiyaç duyacaktı. Bir de hastalığı eklendiyse bakıcı yada düzenli kontrol altında olacağı bir merkeze yatırmak daha iyi olacaktır.

Yeni gelin mi bakacak peki?
Ya da siz hiç bakmayacakmısınız?

Görümceleriniz o yaşta evlilerdir zaten ve başka şehirdeler ne yapsınlar ki yani. Akılları kalıyordur o yüzden gelin ilgilensin diyorlardır yazık günah ne olacak ki ilgilenseniz. Sizin anneniz de aynı durumda olabilirdi kimse bakmayabilirdi yakınına taşınsın isteyebilirdin ve eşin senin gibi anneni istemese yakına taşınmasın dese ne hissederdin ben böyle konularda o bakmıyor ben niye bakıcam demem yani kadın hasta. Bir kap yemek yapmakla ne olacak ki evi ayrı yeri ayrı olacak.

ne desem bilemedim. yazacaklarımı yazsam taşlanacam belli. neyse hayırlısı olsun bakalım

Bekarlar, biri 45 , diğerlerı 52 55

Yapılan yorumların cogunu okudum da sana baktırıcak bakmak istemediğini söyle tepkini koy tarzında yorumlar yapılmiş bana doğru gelmiyor bu davranişlar hasta insanla uğraşmak tabi ki zor olur Allah kolaylık versin hastaya da yardım edenlere de. şifa versin. Yakınınıza taşınsa yemegini yapsaniz temizligini yapsaniz arada ne kaybedersiniz ? Eşiniz sevdiginiz insanin dünyaya gelmesine vesile olmuş sonuçta size karşı kötülüğü bile olmuş olsa can ciger olmaniz beklenmez tabi ki yalniz bir kap yemek arada yapilan temizlik Allah rızası için yapilabilir diye düşünüyorum. Bu olumsuz yorum yapanlara tekrar deginmem gerekirse kendi annelerinin başlarına gelse gelinleri olsa ondan %90'i bekler yada ilerde kendi gelinleri olursa beklerler ama kayinvalide kayinpeder batar nedense büyük konuşmamak gerek.

Mantıklı yorumunuz için konu sahibi degilim ama ben teşekkür etmek istiyorum insanlar merhametten ne kadar yoksun olmuşlar yaptıklari yorumlara bakılırsa çok yazık.

Sadece başlık yeterince açıklayıcı.. eğer fena bi kvniz varsa hayırlı işlleeeerrrr.. bi de geçmişler olsun.. ben o derdi tam 5 küsur senedir çekiyorum

:)kv degıl aslında benım derdım, gorumcelerın bekar bekar bı evde oturupta, gelinden medet ummaları sonırlerımo hoplatıyor. Kaldıki bana yapmadıkları kalmadı

sonuna kadar haklısın bi zahmet baksınlar analarına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…