- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
- 133
- Konu Sahibi beyzat2014
-
Alzheimerlı bakımı çok zordur ve öz evlat bile başa çıkamaz bazen. Durumunuz varsa eşiniz sizden böyle bir şey talep ederse emekli bir hemşire tutmasını önerin bence. İş yemekle bitse sorun değil de yine, gerçekten başında 7/24 biri gerekiyor hastalık ilerledikçe, hasta saldırganlaşabiliyor, kendine zarar verebiliyor, kendi tuvalete girebilse de temizliğini yapamaz hale geliyor, tek yıkanamıyor, değil yemek yapmak yediğini bilmiyor vs vs. İlerledikçe çok zorlaşıyor, yakınları için de çok üzücü ve yıpratıcı bir hal alıyor. İmkan varsa yardım almak lazım bakım için. Umarım eşiniz bu fikri benimser. Siz direk söylemeyin tabi ama sizden böyle bir talepte bulunurlarsa gündeme getirin bakım desteği meselesini bence.gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
:)kv degıl aslında benım derdım, gorumcelerın bekar bekar bı evde oturupta, gelinden medet ummaları sonırlerımo hoplatıyor. Kaldıki bana yapmadıkları kalmadısizde başka yere taşının bende kv fobisi varda...
aaa olmaz o zaman evli olsalar belki derdim o bile hakli olduklarini gostermez gelsinler annelerine baksinlar:)kv degıl aslında benım derdım, gorumcelerın bekar bekar bı evde oturupta, gelinden medet ummaları sonırlerımo hoplatıyor. Kaldıki bana yapmadıkları kalmadı
Anlamadım? Yeni gelin derken?Yeni gelin mi bakacak peki?
Ya da siz hiç bakmayacakmısınız?
evlenecek dememısmıydınız esınızın abısı ?Anlamadım? Yeni gelin derken?
Bekarlar, biri 45 , diğerlerı 52 55Görümceleriniz o yaşta evlilerdir zaten ve başka şehirdeler ne yapsınlar ki yani. Akılları kalıyordur o yüzden gelin ilgilensin diyorlardır yazık günah ne olacak ki ilgilenseniz. Sizin anneniz de aynı durumda olabilirdi kimse bakmayabilirdi yakınına taşınsın isteyebilirdin ve eşin senin gibi anneni istemese yakına taşınmasın dese ne hissederdin ben böyle konularda o bakmıyor ben niye bakıcam demem yani kadın hasta. Bir kap yemek yapmakla ne olacak ki evi ayrı yeri ayrı olacak.
Hayır 2 defa bosanmış bır daha tovbe dıyor. Cekılcek burı degıl evlenmesı zaten yazık ederevlenecek dememısmıydınız esınızın abısı ?
:) bısey demem. Olumlu olumsuz her yorum ufkumu acıyorne desem bilemedim. yazacaklarımı yazsam taşlanacam belli. neyse hayırlısı olsun bakalım
gunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
Mantıklı yorumunuz için konu sahibi degilim ama ben teşekkür etmek istiyorum insanlar merhametten ne kadar yoksun olmuşlar yaptıklari yorumlara bakılırsa çok yazık.Bakiminin tamamini ustlenemezsiniz belki ama anlattiginiza gore kayinvalideniz yasli.
Yemegi yakiyorsa ac kaliyor olabilir.
Hergun yaptiginiz yemegi biraz fazla yapip kucuk bir tencereye koyup esinize bunu annene gorur demek cok zor birsey olmasa gerek.
Ayrica arkadasinda dedigi gibi sizi baba evine birakan esiniz baskasi degil.
Sadece başlık yeterince açıklayıcı.. eğer fena bi kvniz varsa hayırlı işlleeeerrrr.. bi de geçmişler olsun.. ben o derdi tam 5 küsur senedir çekiyorumgunaydun arkadaslar. Dün eşimle dışarı çıktık ve vana şurdaki evlere bi bakalım dedi. Bize 100 metre var yok. Hayırdır dedim. Abim bu tarafa gelmek istiyor dedi. Abisi bekar ve annesiyle yaşıyor. Bizim evin kısımları manzara va acısından guzel oldugu ıcın gelmeyı ıstıyorlarmıs. Hiç bişey diyemedim tabi ama içim dünden beri daralıyor. Büyük bi hastalık gecırdıgım donemde beni annemin evine bıraktırdılar ve kendımı toparlayınca döndüm. Neyse konuyu dagıtmayayım. Benim bekar 3 gorumcrm var yasları 40 50lerde. Bızım sehre yakın bır sehırde oturuyorlar, memleketlerınde . Biz evlenmeden once sureklı gelir annelerını yoklarlardı falan ama kadın alzeımer baslangıcında ve huysuzlaştı eskıye gore. Bır yıldır ne gelen ne gıden var yanına. Misafır gibi gelip gidiyorlar. Bi gorumcrmın eşime yazdıgı '' annem yemegı yakıyor, unutuyor, gelin yapsın da cagırun gelip yesinler'' mesajını gordum. Ve cok gecmeden bana yakın gelmeyı ıstemesi canımı cok sıktı. Acaba bakımını vs ben ustlenırım diye mi boyle bısey yapıyorlar... Ya benim kafam boyle calısmazdı, ama guvenemıyorum bu aıleye
:)kv degıl aslında benım derdım, gorumcelerın bekar bekar bı evde oturupta, gelinden medet ummaları sonırlerımo hoplatıyor. Kaldıki bana yapmadıkları kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?