• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Valla ben de aynı şekilde bir fedakarlığı kendi aileme yapmaya kalksam elimizde para kalmaz. Böyle saçma iş mi olur

Bizim önceliğimiz kendi evimiz olmalı
Siz sabırlı olun sakin kalın ama yuvarlak cevaplar verin; olur tamam falan demeyin.Kardeşlerin yas süreci ,kynvalde yasta değil onu anladım,geçsin sonra zaten emin olun eşler zaten istemeyecek.

Siz sabırlı olun sakin kalın ama yuvarlak cevaplar verin; olur tamam falan demeyin.Kardeşlerin yas süreci ,kynvalde yasta değil onu anladım,geçsin sonra zaten emin olun eşler zaten istemeyecek.
Aynen öyle kayınvalidenin üzüldüğü yok ama ben eşimin bu duygusal döneminde yanında olacağım. Sonra da inşallah halledebiliriz büyük sorunlar çıkmadan

Yani belki ayıp olacak ama tek bir kelime söyleyeceğim size ne. Kadın çalış da benim bakıcı paramı sen ver demiyor sonuçta kendi çocukları kendi oğlu kendi kızı bırakın da onlar karar versin ayrıca onlar siz evlenirken hiçbir şey yapmak zorunda değil hala da değiller ben de kayınvalidemden kayınbabamdan bir tane çöp bile görmedim hala da bizim ellerimiz üstünde onların. Yapacak bir şey yok
Ya valla ben bu kafayı anlamıyorum siz yolunmaya devam edin. Biz evlenirken (durumları varsa) hiçbir şey yapmak zorunda değiller ama biz her türlü şatafat ihtiyaçlarına tuzla koşmak zorundayız. Yok ya var mı öyle enayi? Kayınvalideler buluşması olmuş konu.

E kaynvalde geline beyaz eşya yapmayınca gelin beklentiye girmesin,cocuklar yapınca olabilir jest hdhdh siz gercekten tam bi feodal kaynvalde olacaksınız.Fedakarlık başka kendini kullandırmak başka şeyler.Evleneceğm zaman eşim annesinin banyosu evin dışında falan olmadığı sürece yaptıramaz ancak kendi evinin yuvasınjb derdine düşebilir örneğiniz oldukça saçma.Oğlu yapıyor oğlu alıyor diye birsey olamaz ikisi de çalısıyorsa beraber yapmış oluyorlar ayrıca.
Burda 3 kardeş yapıyorsa eşleri ile mutlaka konuşmuşlardır değil mi? O zaman konu sahibi danışıklı döğüş peşinde..

Bir de ayrıca bunlara tepkiyi tam da babalarını kaybettikleri vakit mi vermesi lazım. Bir yol, izan vardır. Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Aileler çocuklarına nice fedakarlıklar yapıyor. Ben de ailemin bir ihtiyacını yerine getirsem dünya yıkılmaz bu eşim için de geçerli o da üsulüne göre yapabilir.

Yeri geldi yaptık da bizden hiçbir şey eksilmedi aksine fazlasıyla yerini doldurdu..

Yok ya benim oğlum daha 21 yaşında okuyor Evlenmeyi de düşünmüyor 😅

Konuda Beyaz eşyaları alıp ödediklerini görmedim okumadım. Olabilir aileye çocukları jest yapmış. Siz hiç ailenize bir şey yapmaz mısınız?

Mesela evleneceğimiz vakit eşim ve abisi Ailesinin banyosunu, mutfağını baştan aşağı yaptırmıştı. Ben hiç o konuları o dönem ne konuştum ne oturup kafaya taktım. Olabilir evlatları yapıyorsa ne mutlu onlara..

Bilemiyorum ben yapı olarak da aile için yapılan fedakarlıklaraa takılmam.
Bi sn sizin kaynvaldeniz akrabanız olabilir mi? Halanız teyzeniz gibi?

Yok ya benim oğlum daha 21 yaşında okuyor Evlenmeyi de düşünmüyor 😅

Konuda Beyaz eşyaları alıp ödediklerini görmedim okumadım. Olabilir aileye çocukları jest yapmış. Siz hiç ailenize bir şey yapmaz mısınız?

Mesela evleneceğimiz vakit eşim ve abisi Ailesinin banyosunu, mutfağını baştan aşağı yaptırmıştı. Ben hiç o konuları o dönem ne konuştum ne oturup kafaya taktım. Olabilir evlatları yapıyorsa ne mutlu onlara..

Bilemiyorum ben yapı olarak da aile için yapılan fedakarlıklaraa takılmam.
İyide kadının evlatları kirada 28bin kira ödüyorken kişi başı aylık 30bin verilecek şekilde kendine hizmetçi tutmak istiyor bu normal mi? Ayrıca bunu isterken gelini damadı es geçip çocuklarına ayrı diyor sanki para onlarında değilmiş gibi.
Daha kocasının toprağı soğumamış 90bine hizmetçi bulmuş üstüne selanik turu istemiş, daha ne hassasiyeti olacakta aman cenazeleri var konuşulmasın denecek.
Adam annesine katya tutucak evde karısı çalışacak maddi durumu sıkışacak ne ala memleket gerçekten.
Siz kaynana olacaksınız diye tamamen başka yönden bakıyosunuz

Aynen öyle kayınvalidenin üzüldüğü yok ama ben eşimin bu duygusal döneminde yanında olacağım. Sonra da inşallah halledebiliriz büyük sorunlar çıkmadan

Sana yapacağın şeyi söyleyeceğim Atia. Tek çözüm yolu. Konuşmakla olmaz. Çok konuştum olmadı.
Ev kredisine gireceksiniz. Veya arsa tarla her neyse. 1.5 milyonluk bir ev bile alsanız kredisi her ay onun belini büker ama ev sahibi olursun ve annesine de zırnık koklatamaz. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Defalarca kez konuştum, terapiye gittik olmadı.
Sonra birden kendisini ev kredisi çekerken buldu. (Benim zorlamamla) Maaşının 2/3’ü oraya gidiyor. Kalanıyla da düğün borçlarını ödemeye çalışıyor. Ben de her seferinde param yok, market alışverişi, faturalar, araba taksidi düğün borçları, kredinin bir kısmı, şu bu ödüyorum diyerek para istediğinde geçiştiriyorum. Kenara yarım altın atıyorum her ay, onun haberi yok. Olsa ne olacak? Olsa bu para her an benden alınıp anneye gidebilir korkusu var içimde. Biraz güvenim sağlandıktan sonra eline al bunu ne yaparsan yap diye veririm ama o zamana kadar üzgünüm tarife bu. İnsanı zorbalığa itiyorlar. Şuan doktor adam markette zeytinin fiyatına bakarak 100 gr 100 gr alıyor borçlardan, stres dert hat safada. İyi mi oldu yani? Evet o stresine üzülüyorum ama En azından ev araba sahibi olduk, yoksa annenin bişektomi saatleri güzellik salonu yatılı harcamalarıyla kirada sürünür giderdik. Üzgünüm ama bu tarz eşler bunu hak ediyorlar.

Son düzenleme:
Ay yorumlara şaştım kaldım. Burası Türkiye, çocuğunuz evlendiğinde bir perde, 2 halı alıp destek olmayacak mısınız gerçekten ya? Hani tamam çalışalım paramızı kazanalım evimizi kuralım ama insan yeni eve taşındığında bile bir ev hediyesi alınır gidilir ki biz evlilikten bahsediyoruz. O ülke senin bu ülke benim diye gezen kadın gelinine ne gelinlik ne bir beyaz eşya almamış bir de oğlundan 30 bin bakıcı parası istiyor. Benim evime aylık 300 bine yakın para giriyor anneme 30 bin veremiyorum, bazen ay sonunu bile zor getiriyorum ama Kk kadınları için 30 bin lira pek kayda değer bir tutar değil demek ki. Konu sahibi kesinlikle haklısınız, kv çok istiyorsa versin evini kiraya ödesin bakıcı parasını, gerçekten yok artık.. kocanız da illa 30 bin vericem diyorsa ben işten çıkıyorum diyin önce kirasını/araba borcunu ödesin sonra annesine destek olsun.

Burda 3 kardeş yapıyorsa eşleri ile mutlaka konuşmuşlardır değil mi? O zaman konu sahibi danışıklı döğüş peşinde..

Bir de ayrıca bunlara tepkiyi tam da babalarını kaybettikleri vakit mi vermesi lazım. Bir yol, izan vardır. Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Aileler çocuklarına nice fedakarlıklar yapıyor. Ben de ailemin bir ihtiyacını yerine getirsem dünya yıkılmaz bu eşim için de geçerli o da üsulüne göre yapabilir.

Yeri geldi yaptık da bizden hiçbir şey eksilmedi aksine fazlasıyla yerini doldurdu..
Bakın okumamışsınız,yapılan bir değil iki değil ki.Beyaz eşyalar yenileniyor,hafta içi temizliğe gelen özbek kadın ödeniyor arada karı koca gittiği turlar kaşılanıyor daha ne yapsınlar isteniyor acaba?? Bu insanlar ev ocak kurmaya calısıyorlar daha 2 yıllıj evliler gençliklerinin baharında kaynvalde prenses gibi yaşasın diye mi didinecekler.Kendisi kirada oturan bi kadın nasıl olur da kaynvaldesinin boş dairesini kiraya vwrmek yerine her ay oğlundan bakıcı parası vermesini hoş karşılar? Kadın gelinlerini damadı evine yollayıp cocuklarımla baş başa kalıcam deyip odalara çekilen bi kaynvalde lütfen ya bu normal geliyor olamaz.

İyide kadının evlatları kirada 28bin kira ödüyorken kişi başı aylık 30bin verilecek şekilde kendine hizmetçi tutmak istiyor bu normal mi? Ayrıca bunu isterken gelini damadı es geçip çocuklarına ayrı diyor sanki para onlarında değilmiş gibi.
Daha kocasının toprağı soğumamış 90bine hizmetçi bulmuş üstüne selanik turu istemiş, daha ne hassasiyeti olacakta aman cenazeleri var konuşulmasın denecek.
Adam annesine katya tutucak evde karısı çalışacak maddi durumu sıkışacak ne ala memleket gerçekten.
Siz kaynana olacaksınız diye tamamen başka yönden bakıyosunuz
Yahu ne kaynanası.. Sizinde evladınız var kaynana mı olacaksınız hemen?

Oğluma anneysem sevdiğine de anne olurum o ayrı konu..

Ben konu da abartı görüyorum. Oğlum zor durumda olacak bende 90 bin liralık bakıcı peşinde size bu mantıklı geliyor mu bana gelmedi?

Ben konu da abartı görüyorum. Oğlum zor durumda olacak bende 90 bin liralık bakıcı peşinde size bu mantıklı geliyor mu bana gelmedi?
Bu kadın kaynvalde maalesef cocuklarını odalara cekip biz ailecek kalıcaz deyip gelinleri damadı evlerine geri yollayan bi kaynvalde.

Kadın gelinlerini damadı evine yollayıp cocuklarımla baş başa kalıcam deyip odalara çekilen bi kaynvalde lütfen ya bu normal geliyor olamaz.
Bunu normal zamanlarda yapıyorsa bu normal olmaz tabi ama çok yeni eşini kaybetmiş duygu yoğunluğu ile çocukları ile başbaşa kalmak istemiş olabilir ama kalmamışlafdır diye düşünüyorum.

Gezmesine tozmasına bir şey diyemeyeceğim. O kadar dinç bir insansa bu kötü bir şey değil. En azından evlere kapanıp kimseyi bunaltmaz.

İşte çok abes değil mi, 90bine kadını bulmuş, acısı tazeyken tur istemiş bide boşta güzel bi ev var hatıra diye boş tutuluyor yani bi anne nasıl evlatlarını zora sokar mıyım diye düşünmez.
Normalde bende annem gezsin görsün isterim turlar alırım bütçem yettiğince yada eşya ama annemde asla böyle saçma şeylerle gelmez yani, daha düşkün değil hasta değil konu sahibi gibi teyzelerde cidden var.
Para kolay mı kazanılıyor daha kendilerinin bi güvencesi yok kaldıki bu ekonomide hele çocuk varsa bi çöp bile edinmek ne kadar zor.
Çok bencil bi kadın

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Yalnız kalamam sizinle yaşayayım da diyebilirdi
İyi tarafından bakmak lazım 😛

Bence siz bakıcı diye yazarak durumu abartmaya çalışıyoruz. Kadın da bana bakıcı tutun dememiştir. Belki ev içinde temizliği için düzenli gelecek bir yardımcı istemiştir.

Bir de 30 bin lirayı 3 kardeş paylaşacak muhtemelen. Bir anne için aman aman bir miktar değil.
Hayır 90 bin mı 120 bin mı neydi bakıcısini ayarlamış kayinvalidesi. Şu kadın bakacak şu kadar para odeyeceksiniz demis

OLabilir değil öyle ve siz doğu kültürüne feodal düzene tabisiniz ama bu geçmişte kaldı sene oldu 2025 bitti o işler artık.
Doğu kültürü ne alaka bizim Doğu aslını kaybetmiş onun dışında her kültür de aileye sahip çıkma vardır.

Mesela benim eşim İçanadolulu bizden daha sıkılar bu konuda, anne babaya karşı hem fedakarlar hem de sahip çıkıyorlar.

Kendi aileme bir yaptıysam eşimin ailesine beş yapmışımdır onlardaki feodalite kimsede yok.

Ama ben yaptıysam onlar da beni hiç incitmediler, eşim de hem bana karşı hem aileme karşı çok saygılı olmuştur...

Konunuz baştan sona maddi icerikli
Üstelik babaları yeni vefat etmişken,
kalkip para derdine düşmeniz utanc verici ve talihsizlik resmen.
Eşinizin yasına saygı duymalisiniz
İyi de yardımcının ücreti 90 bin lirayı buluyor diyor konu sahibi. Kocasının öldüğü gün 3 çocuğunun sırtına haybeye 30ar bin TL masraf yükleyen kv de hiç suç yok mu? Ben bu isteğin arkasında bir yas görmüyorum açıkçası. Konu sahibinin aile bütçesi etkilenecekse tepki vermesi çok normal değil mi?

Konu sahibi, bence de biraz bekleyin. Baktiniz olmuyor, bu zamana kadar tasarruf ettiğiniz şeylerden tasarruf etmeyin bundan sonra siz de. Masrafını da eşinizden talep edin. Sonuçta aile bütçenizi etkileyecek zorunlu olmayan bir durumda size de danışmak zorunda. Size danışmadan kabul ettiği hicbirseyden siz sorumlu değilsiniz.

Back
X