Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Bir iki ay bekleyin konu sahibi, acılarını yaşasınlar sonra duruma el atarsınız ama anlamadığım bu kadın yatalak hasta değil bir şey değil 90 binlik ne yapacak gelecek olan kadın? Bir yemek bir temizlik o kadar. Temizliği haftada bir yapsa yeter zaten çoluk çocuk olmayan ev.
Oldukça haklısınız, sabahtan akşama çalışıp kirada oturacağım, harcamalarımı kısıtlayacağım ne için? Eli ayağı tutan kayınvalideme yatılı yardımcı tutmak, lükslerini karşılamak için…

Ya ne diyorsunuz kim maddiyatçı kadın kocanın ardından 2. günde Katya tutmuş kendine Avrupa turu kitlemiş çocuklara. Evlatlarından akacak mevduata güvenip yapmadığı şey kalmamış taze dediğiniz acı çoktaaaan demlenmiş, saygı mı kaldı.

Annesi gelinin çalışmasına mı güvenip hizmetçi istiyor ve tur yapmak niyetinde acısı tazeyken ,yorum yapmak için yapıyorsunuz kimbilir sizin ne yaranız var

Annesi gelinin çalışmasına mı güvenip hizmetçi istiyor ve tur yapmak niyetinde acısı tazeyken ,yorum yapmak için yapıyorsunuz kimbilir sizin ne yaranız var
Ben farkındaysanız yardımcı konusunda bir yorum yapmadım. Evlilik sürecine değindim.

ay yazilanlara sok oldum. Biz bu kadar aile kavrami olmayan bireysel bir ulkede miyiz?? Eger cocuklar evleniyorsa aile buyukleri basta olmak uzere yardim ederler hatta borclari onlar oder bizde ve cevremde hep boyle oldu sonucta koca bir ev diziliyor iki kisinin altindan cikacagi bir is degil bu. Gelinlik, beyaz esya, bilezik, kolye, bir hali, perde istemek en dogal hakkiniz keske karsinizdaki insanlar kendilerini dusundukleri kadar biraz da cocuklarinin mutlulugunu dusunup haraket etselermis guya da kulturlu ve okumus gormus gecirmis insan dersin Kocayi mezara koydu odu kopuyordur artik tatillerini kendisi finanse edicek diye ee uc tane cocuk dogurmus illa arasindan bulur sirf annesi oldugu icin yapacak evladi da. Cocuklari da duygusal olarak manipule etti e zaten esiniz, gorumceniz ve kayniniz babaya duskunmus o da farkindadir tabii msllah cin gibi Cocuklari acili vaktinde isteklerini yaptiracak kivamda bulunca durur mu ? durmamis. Bu devirde 30 bin cok para bazi insanlar ailelerini bu ucretle gecindiriyor ben bile bekar ve aile evinde kalmama ragmen 40bin maasla gecinemiyorum siz bir de o kadar borcun haecin kiranin icinde kvnin katyasina 30 verceksiniz. Yazik gunah o paraya ya gercekten.Cok istiyosa kendi ve esinin maasiyla tutsun. Allah yardimciniz olsun insallah esinizin de gozu acilir da çok daha sıkışacağınız bir döneme girmeden atlatırsınız bu durumu

Kadın bu arada boş eve dair duygusal yaklaşmıyor. O konuda saçmalayan çocukları, özellikle görümcem. Daha da komiği: kaynanam diyor ki boş evi satın oradan gelen parayı hesabıma koyun hazırdan yiyeyim. Aynı böyle diyor.

Kayınvalidenizin aklı gayet yerinde. Saçmalayan çocukları. Evin anısı var diyip boş bırakılması, 30ar bin lira ödemeye razı gelinmesi, kardeşlerimden geri durmayayım fln haklısınız. Ama sorunu burda kv ye saydırarak çözemezsiniz. Eşinizin "hayır maddi gücüm buna yetmiyor" demeyi bilmesi lazım. Görümcenizin durumu iyiymiş ona çok normal geliyor olabilir. Mesela eltiniz sizinle aynı fikirde mi?

eltim benden daha bile karşı çıkıyor. Yıllar boyunca kocam onların borçlarını kapamış birikim yapamamış diyor, şimdi bir de buna razı değil. Zaten hamile ikinci çocuğu da geliyor.

eniştesi iç anadolulu olabilir.Mesela halasının oğluyla evli diyelim,hala eşi iç anadolulu.
Hayal dünyana hayran kaldım. Yıl olmuş 2025 ne akraba evliliği. Sizde Varsa bilemem.

Bizim özellikle ailede 50 sene önceki evlilikler kalmadı şimdi herkes istediği ile evli.. O dönemler de doğusu batısı karadenizlisi her ailede Akraba evliliği vardı..

Mesela karadenizli bir arkadaşım var kendisi dahil ailesinden Akraba evliliği yapanlar var ve hatta Aile binası kültürleri var dışarıdan biri ile çok nadir evlenmişler. Dışarıdan geleni de pek kabullenemiyorlar o un için erkeğin çok dişli olması lazım..

Masrafları ödetirken çocuklarımın eşleri kalabilir ama o masrafları planlarken çıksınlar odadan. Bunu söyleyen kayınvalide kadar yapan çocukları da saygısız.

A atia123 tartışmayalım küsmeyelim kırılmayalım huzursuz olmayalım... böyle bir şey yok. Evlilik dediğin arada fırtına da görmeli. İki taraf da neyi nasıl yapacağını yapmayacağını anlamalı sınırlarını bilmeli. Eşit adil olmak gerek. Siz ve anneniz aynı durumda olsanız 90 bine bakıcı ödemeye yardım edebilir miydiniz, kocanız kabul eder miydi? Kimse bakıcı tutulmasın demiyor, 90 bini de evini kiraya verip ödeyebilir, buna da kimse karışamaz. Ona sesim çıkmadı, buna sustum, şuna karışmadım... Maalesef bu evlilik bu şekilde yürümez, siz ezilmeye yok sayılmaya devam ederseniz yürür. Ses çıkarmamak, itiraz etmemek kabul etmektir. Hayır demeye başlamanız lazım.

Bu kadar detayı başta yazmadığınız için linçlendiniz. Kocası ölmüş kadının arkasından hesap kitap işine girmiş gibi göründünüz. Boşta evi var, kendi evinde yaşıyor, kendinin ve kocasının emekli maaşı var, bugün ayarlasanız bavul hazırlayıp havaalanına tura gidecek kadın 90 binlik bakıcı isteyemez, isterse de kendi karşılamalı. Oğlum küçük evde kirada, eşi hamile kalsa çocuğu yatıracak odası yok, büyük eve geçemiyor çünkü benim beyaz eşyaların borcunu taksidini ödüyor demeyen gezme tozma peşinde kadın başının çaresine baksın. Bakıcı 90 bin alacak, yeme içme kira fatura ödemeyecek ve bence kayınvalide geziye tatile giderken bu kadını da götürecek, masrafını ödetecek. Böyle olursa sizin bakıcı ev kredisine girip 10 sene öder ev sahibi olur siz de o 75 m2 evde kira öder çoluk çocuk yaşarsınız. Kadın sizin 2 katınız maaş istiyor üstelik yatalak alt almalı yemek yedirmeli hastaya da bakmayacak.

Sizi iyi günler beklemiyor. Annemi atalım mı diyip sizi manipüle etmesine izin vermeyin. Bu ev çok küçük sığmıyoruz hem hamile kalırsam taşınmak zor olur şimdiden büyük ev bulalım diyip ev arayın ve cidden taşının. Yetişebiliyorsa bunu da ödesin. Eşiniz sağlam biri değil denge kurmayı bilmiyor. Kusura bakmayın ama kötü günde tutunacak dal olmaz bundan.

Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor.
Eltinle birlikte bi sussaniz mi?! Size ne oluyor?! Ayrica evlenirken kimseden bi sey beklemeye hakkiniz yok. Bi ogrenemediniz sunu. Iki yetiskin insan aile kurmaya karar veriyorsa her seyi oder bu kadar basit. Ha aileden yardim gelirse de guzel olur ama bu yardim beklenmez. Kadini cocuklari rahat ettirmek istiyor ama gelinler mani olmaya calisiyor. Vay be

Offf bir de herkes de 90k bakici maasina, kocanin da 30k hemen oderim ok demesine direkt inanmis. Konu sahibi olumsuz yorum alinca 90k diye girdi konuya

Evet kimse eşi dışında kimseden beklentiyle evlenmesin ama 2 emekli maaşı ve 2 dubleks evi olan anne babalar da masraflarını çocuklarına ödetmesin. Karı koca kiradalar, kimseden para istemeden çalışıp borçlarını ödemişler en son kredi kartlarını kapatıyorlar. Tam nefes alacakken ayda 30 bin bakıcı parası vereceksiniz deniyor. Boşta tutulan dubleks ev kiraya verilmiyor, borç ödeyip kirada oturanlardan isteniyor. Kimse bunu çocuğuna yapmasın. Bu insanlar nasıl birikim yapacak, nasıl çocuklarına gelecek hazırlayacak, almak isteseler nasıl ev alacaklar?

Bakıcı kadın zaten 45 bine haftanın üç günü geliyormuş, yatılı da istersen diğer işlerimin parasını ödersin 90 bine olur demiş.

Siz çalışıyor musunuz ?

Neden susuyorlar? Onlarda çalışıyor ya hani oraya gidecek para onlarinda cebinden çıkacak.
Evlenirken onlar mecbur degil ama elin kizi calisip kazandigi parayla kendi borc icinde yasarken kaynanasinin katyasina para yetistirmek zorunda öylemi? Yok öyle bir dünya kusura bakmayın ama böyle düşünende avucunu yalar yani.
Kimsenin çocuğu kaynanama katya tutayim sefa surdureyim diye calisip evlenmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…