Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Bence işten çıkmalı bu kız.
Hızla da gebe kalsın
Borçlara bogsun evi. Adam anasına yetisemesin.
Bunun çözümü bu

Birbirimizin aynısı şeyler Yazmisiz iç anadolulu musun
senle ben çok benzer cumleler kullanırken
başkaları aynı seyi daha farklı şekilde ifade etmiş cunku

Bence işten çıkmalı bu kız.
Hızla da gebe kalsın
Borçlara bogsun evi. Adam anasına yetisemesin.
Bunun çözümü bu

İkinci çözüm de bu Atia. İkisinden biri haricinde çözüm yok. Ya ev/arsa kredisi ya da nur topu gibi bebiş. Ben ilkini tavsiye ediyorum düzelmemesi halinde boşanma alanın olsun diye.
Başka çözüm arama. Yok. Arayıp bulamayınca dediğimi hatırlarsın.

Bu konu beni dert sahibi yaptı. İçim soğumadı bu teyzeye. Kayınvalideme dua ettirdi.

İnanabilirsiniz...
Annemın özel bakıma ihtiyacı var
Bakıcı ucreti 110 bin

Sizde çalışıyormuşsunuz ev geçindirirken kendi borçlarınızda var iken kayınvalidenize böyle bir imkanı sunmak istemeyişinizi anlarim.
Nasıl ki siz evlenirken onlar yardım etmek zorunda değil ise sizde bu sürecte manevi egerki durumu kötü ise maddi desteginizi gosterebilirsiniz ancak yanına bakıcı istemesi bencede lüks.
Kendi durumu olsa ben ödüyorum dese ne ala tabiki istedigini yapabilir ama sizden istemesi lüks.
Bana çok şımarıkça geliyor böyle şeyler ya, elden ayaktan düşersin ihtiyaç hasıl olur lüks olmaktan çıkar ama zaten her işini görebilen gayet sağlıklı bir insan olduğunu söyluyorsunuz.
Kendisi tutsun çok istiyorsa bakıcısını

Kabul etmeyin geçin yaa. Ya da ne kadar verebileceksiniz onu belirtin

Hiç şok olma. İkinci kez sevgili görümcemin ve kocasının lüks ihtiyacını karşıladı diye eşimle birbirimize girmiştik. O sırada abartmıyorum evimde bazı odalarda perde yok ve benim altınlardan gitmiş. Bana söylediği kardeşim çalışıyor erkeğin harcamasına karışılmaz. Ama nedense kaç yıllık evliyim diğer oğlunun evinde kalan muhtaç kayınvalidesini eşinin tarafını bir kez dahi görmedim. Çünkü kapısının önünden dahi geçirmiyor. Aynı şeyi kendi kayınvalidesi istese bayılacak insanlar minnoş minnoş yorum yapıyor gibi geliyor bana ama neyse belki bizler kötüyüzdür

Bakıcı ücreti 30 bin de olsa 10 - 10 - 10 bölüşmek zorunda değilsiniz bu arada. 10 bin aylık 10 senede 1.2 milyon eder. Bu para 10 seneye alacağınız evin mahallesini, oda sayısını değiştirir. Kadın rahmetli babanın mazisi olan evi kiraya veremiyor, lüks gelirlerini kısamıyor diye ben niye hayatın başında standartlarımı düşüreceğim? Var mı böyle dünya ya. Mevzu 90 binde değil. 20 de olsa aynı şeyi söylerdim.

+1

Birbirimizin aynısı şeyler Yazmisiz iç anadolulu musun
senle ben çok benzer cumleler kullanırken
başkaları aynı seyi daha farklı şekilde ifade etmiş cunku
Yok egeliyim ve boşnağım. Aklın yolu bir tamam anne tabii ki bakılır ama yaşı daha genç ve kendi malı yok. Kocası yaşlanınca neyi olacak ki bu kadar yüksek emekli geliri 2 ev olmayacağı kesin. Aylık 30 bin az mı bi kere verilse kıyamet koparacak kadınlar burada muhalefet oluyo. Kaynanama eşim 350 bin verdi gece uykusunda boğasım geliyo arada ama annesi ihtiyacı vardı. Fikrimi de sordu gönül koyacak mısın dedi yok ver dedim. Yine de gıcık oluyorum

Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum hatta açıp da okudum yeniden nişanlıyken tereddütteydiniz

Yorumu yaptığımda konu sahibi 90 bin ayrintisini paylasmamisti.
Kayinvalide sucsuz dememişim, lakin kv o yaşına rağmen çiğ diye, konu sahibi de öyle mi olmalı.

Baba vefat edeli daha 1 hafta olmuş.
Eşinin annesinden çok babasına düşkün oldugunu da paylaşmış.
Yasina duyulmasi gereken konu sahibinin eşi.

Konu sahibi haklısınız. Ben de sanırım İsveç te bir sitenin yorumlarını okudum. Evlenirken İsveç iz , evlenen kendi başının çaresine bakacak. Sonra Türkiye oluyoruz, sen karisamazsin, onun annesi yorumları. Ne kadar ikiyuzluce. Durumun varsa evlenene gücün yettiğince destek olursun, yok durumun var olmuyorsan sonrasında birşey bekleyemezsin. Buradaki kayınvalide zavallı bir durumda değil. Bencil, insan kullanmayı seven, kendi cocukarini bile kullanan bir kadın.
Ben çalışacağım, maaşımı eve harcayacagim, kocam da her ay annesine 30k ödeyecek. Gitsin anasıyla yaşasın. Yok öyle birşey.
Ben evlendim. KV birşey yapmadı. Oğlum doğdu, hediye bile almadı ki o süreçte zayıflama merkezine ayda bir küçük altın parası veriyordu. Asla gorusmuyorum, eşime bu konuda karışmam. Ama bana gelse zavallı annem bla bla dese git annenle yasa derim. Ki dedim de zaten. Bana böyle davranan kişiyi kırmaktan cekinmem.
Sevgili konu sahibi; konuna çok sinirlendim. Yorumları ciddiye alma bence. Sadece birşeyi gözden kaçırıyorsun; kayınvalideden daha büyük bir sorunun var , eşin. Bence artık eşinin annesine yaranmaya çalışan, onun isteklerini yerine getirirse sevileceğini sanan, olgunlaşmamış biri olduğunu gor ve ona göre önlemini/kararını al. Tavrında net ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…