- 23 Aralık 2012
- 8.039
- 53.821
- 748
Babam emekli öğretmen annem şuan babamdan 27 bin alıyor bu yarısı mı sizce?Hayır yarisi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Babam emekli öğretmen annem şuan babamdan 27 bin alıyor bu yarısı mı sizce?Hayır yarisi.
İzin verirseniz derken? İstediği evinde kalsın beni ilgilendirmez ama boş duran mülk var. Ben sadece kiraya verelim, üzerini tamamlayalım diyorum. 50 bin değil 90 bine anlaşmış. Kadını başka yere işe vs göndermeyecek, 7/24 kendiyle istiyor. Maaliyetli yani. Dolayısıyla bir kira geliri olsa üstünü tamamlasak biz daha mantıklı değil miYardımcı kadin aşağı yukarı 50 bine geliyor hafta sonları harcamalariyla. Öğretmen emeklisi kadin max 38 40 alsa esi öldüğünden onun da yarısını alır max maaşı 58. Dolayısıyla 50 bine tek başına yardımcı tutamaz. Destek olmak lazım iyi ki birinizin yanına tasinayim ben tek yapamam dememis. İki evden birinde dublex de olsa oturacak - izin verirseniz- biri de dursun zaten kadin çok harciyormus onlar garanti olsun yoksa satar onlari da yer. 50 yi 3 e boleceksin ödeyeceksiniz. Dediğim gibi iyi ki yanınıza geleyim kalayım dememis
Çocukları ile özel konuşuyormuş. Biz oradayken de genelde zaten odalara kapanıp konuştu çocukları ile hep. Bizi bu konuşmalara katmıyor, eşlerimizden öğreniyoruzAşırı çirkin bi davranış siz nesiniz de sizi gönderiyor?
Ne büyük saygısızlık size hiç muamelesi yapıyor.Oğulları evlatları artık birer yuva kurdu onların da aileleri var tavrın çirkinliğine bak.Madem evlatları ona bakmak zorunda siz de her ay annenize yollayın 30 bin.Çocukları ile özel konuşuyormuş. Biz oradayken de genelde zaten odalara kapanıp konuştu çocukları ile hep. Bizi bu konuşmalara katmıyor, eşlerimizden öğreniyoruz
Ayrıca yukarıdaki mesajınıza alinti yapamadım bence de damat ve gelinleri çıkartıp evlatlarımla konusucam demesi çok çiğ bir davranış. Kayinvalide kendini düşünen sinir bozucu bir yapıda belli ama şuan da idare etmekten başka bir çare görünmüyor. Konu sahibi birsey söylese sen bizim acımızda kendini düşündün deyip hakli iken haksız duruma düşürebilirler.Evet cok cok yeni şuan hoş değil konuşulması ama cok da gece bırakılmamalı çünkü baştan her dediğine ok dense öyle devam eder.
Herkes beraber bakıcı parası öderse pek bir sorun olmaz.Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Kayın baban yeni ölmüş keşke hemen bu düşünceyi dert etmesende herkes biraz acısı yaşasın.Böyle bir konu yüzünden de evliliğin bozulması söz konusu değil bence kaynanan sana eziyet etseydi laf etseydi eşinle aranı bozsaydı amenna.Bakıcı parasınıda siz tek üstlenmezsiniz görümceniz ile falan beraber ödersiniz gorumceniz düğününüze bile yardım etmişse annesine hayli yardım eder bu kadar bütülecek bir durum değil.Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.
Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.
Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Gündüz gelip giden kabul etmiyor kaynanam asla. Hep kendisiyle kalacakmış. O gün cenaze evinde bir kadın kaynanama aynısını söyledi, gün aşırı biri gelip gider sana dedi. Kaynanamın cevabı şu: Cevriye sence ben artık bu acıyla yemek mi yapabilirim? Yatak yorgan mı toplayabilirim? Hep benimle yaşayacak artık biri ben iş güç yapamam.Kvdenin istekleri abartili eltiniz ile ayni kafada olmaniz guzel gorumcenizle konusun once aonra eslerinize soyleyin bizim rizamiz yok oteki evi kiraya verin gunluk gelip giden biri tutulsun dersiniz ayrica madem gereksiz harcamalar yapiliyor siz bunu bile bile kendinizden kısmayi birakin biraz acilarini yasamalarina izin verin sonra ciddi olarak istemedignizi ozaman kendi kazancinizdan sizde ailenize vereceginizi falan soyleyin
Üç kardeşe bölünen ücret, kardeş başı 30 bin. Ben 28 bin tl kirada oturuyor ve 16 bin kredi ödüyorum. Bunu haksız bulmam normal değil mi? Eli ayağı tutan bir kadın 7/24 istemese, haftada iki üç gün bana kadın gönderin dese sorun yok. Ayrıca acısını yaşasın dediğimiz insan gelin ve damatları evden kovup çocuklarıyla bu hesapları yaparken, ben kendi evimin bütçesini düşününce kötü mü oluyorum?Herkes beraber bakıcı parası öderse pek bir sorun olmaz.
Kayın baban yeni ölmüş keşke hemen bu düşünceyi dert etmesende herkes biraz acısı yaşasın.Böyle bir konu yüzünden de evliliğin bozulması söz konusu değil bence kaynanan sana eziyet etseydi laf etseydi eşinle aranı bozsaydı amenna.Bakıcı parasınıda siz tek üstlenmezsiniz görümceniz ile falan beraber ödersiniz gorumceniz düğününüze bile yardım etmişse annesine hayli yardım eder bu kadar bütülecek bir durum değil.
Kaynanamdan bişey beklemediğim gibi onun da benden bişey beklememesini isterim. İşten çıkın madem kocanız her iki eve de bakabiliyorsa buyursun baksın. Aylık 30 bin lira değil kayınvalideme kendi anneme bile veremem.Gündüz gelip giden kabul etmiyor kaynanam asla. Hep kendisiyle kalacakmış. O gün cenaze evinde bir kadın kaynanama aynısını söyledi, gün aşırı biri gelip gider sana dedi. Kaynanamın cevabı şu: Cevriye sence ben artık bu acıyla yemek mi yapabilirim? Yatak yorgan mı toplayabilirim? Hep benimle yaşayacak artık biri ben iş güç yapamam.
İşte benim lüks bulduğum da bu. Ama burada baya suçlandım neden kaynanandan bir şey bekliyorsun diye. Anlamadım vallahi.
Çok kırıcı bir davranış. Bunu hep yapıyor normal zamanda da. Bekarken senede bir iki kez görüştüğü evlatları evlenince kıymete bindiler. Değişik bir insan gerçektenNe büyük saygısızlık size hiç muamelesi yapıyor.Oğulları evlatları artık birer yuva kurdu onların da aileleri var tavrın çirkinliğine bak.Madem evlatları ona bakmak zorunda siz de her ay annenize yollayın 30 bin.
Kadın herifini postalamış keyfime bakıcam, artık don yıka çorba kaynat uğraşmam diyor ve bu konforu sağlaması için evlatlwrını görevlendiriyor,eli ayağı tutan traveller kaynana.Aşırı egoist ve bu doğrultuda evlatlarını dikte eden bi kadın.Ay evlerden ırak.Gündüz gelip giden kabul etmiyor kaynanam asla. Hep kendisiyle kalacakmış. O gün cenaze evinde bir kadın kaynanama aynısını söyledi, gün aşırı biri gelip gider sana dedi. Kaynanamın cevabı şu: Cevriye sence ben artık bu acıyla yemek mi yapabilirim? Yatak yorgan mı toplayabilirim? Hep benimle yaşayacak artık biri ben iş güç yapamam.
İşte benim lüks bulduğum da bu. Ama burada baya suçlandım neden kaynanandan bir şey bekliyorsun diye. Anlamadım vallahi.
Kim verebilir ki? Bunun evlatlardan beklenmesi de acımasızlık.Kaynanamdan bişey beklemediğim gibi onun da benden bişey beklememesini isterim. İşten çıkın madem kocanız her iki eve de bakabiliyorsa buyursun baksın. Aylık 30 bin lira değil kayınvalideme kendi anneme bile veremem.
Ben sizi haklı buldum.Parası varsa bakıcı tutsun,yoksa ben yalnız yaşayamam bana bakıcı tutun çok saçma.Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.
ben de öyle düşünüyorum. Geçen diyor ki: ahh bana deseler ki sen kirada otur ama kocan yaşasın. Kocamın yaşamasını seçerdim diyor.Kadın herifini postalamış keyfime bakıcam artık,don yıka çorba kaynat uğraşmam diyor.Aşırı egoist ve bu doğrultuda evlatlarını dikte eden bi kadın.Ay evlerden ırak.
Bahsettiğiniz para benim maaşımın yarısı. Hastalık vs gibi bir durumda tabi ki vicdansız değilim ama tamamen lüks diyorsunuz anlattıklarınıza istinaden bunu söylüyorum. 90 bin liraya bakıcılık iyi işmiş biz de mi yapsakKim verebilir ki? Bunun evlatlardan beklenmesi de acımasızlık.
Valla bana da gelse keşke öyle kadın. Ben sene içinde yalnızca iki kez büyük temizliğe kadın alıyorum, fiyatı 4 bin. Onun dışında asla almıyorum gereksiz harcama olmasın diye.Bahsettiğiniz para benim maaşımın yarısı. Hastalık vs gibi bir durumda tabi ki vicdansız değilim ama tamamen lüks diyorsunuz anlattıklarınıza istinaden bunu söylüyorum. 90 bin liraya bakıcılık iyi işmiş biz de mi yapsak![]()
Kadın tam bi egoist inanılır gibi değil.ben de öyle düşünüyorum. Geçen diyor ki: ahh bana deseler ki sen kirada otur ama kocan yaşasın. Kocamın yaşamasını seçerdim diyor.
Anne dedim, bu kıyaslanacak şey mi? Kirada oturmak ile kocasının ölümünü kıyaslıyor. Bu arada çocukları kirada oturuyor ve onu lüks yaşatsınlar istiyor. Geçen ay kaynımdan ispanya endülüs turu istiyordu.
Ben de öyle yaptım. Şu an hafiften tavrımı söyledim, boş evi kiraya verip üstünü tamamlarız, bu şekil olmaz dedim ama uzatmadım. İnşallah sonra düzelir durumBen sizi haklı buldum.Parası varsa bakıcı tutsun,yoksa ben yalnız yaşayamam bana bakıcı tutun çok saçma.
Acıları çok taze ,siz çok yorum yapmayın ama eşinize de böyle bir ödemeye izin vermeyeceğinizi hissettirip biraz bekleyin.Hiçbir şey demezsen ee başta kabul etmiştin, olur. Fikrini söyle geç şimdilik ,ısrar ederlerse daha sonra tepkini koy.
Evlilik süreciyle şu anki süreci birbirine karıştırıyorsunuz. Yanlış olan burası. Evi mülkü varmış da yok bilezik takmamış yok gelinlik almamış yok çeyiz yapmamış. Unutun bunları artık. Kendinizi çok doldurmuşsunuz önce bu konudan anlatmaya başlıyorsunuz haliyle. Bunları eşinize anlatıyorsanız eşiniz de kv ye yanlış aktarabilir. Eninde sonunda adamın ağzından saçma bir laf çıkar. Olan size olur.Görümcem değil kayınvakidem taktı iki bilezik. Onu da görümceme aldırdı zaten. Ben kimseden komple evimi kurmasını beklemiyorum ama evlenirken en azından birlikte gelinlik almaya çıkıp alsaydık garip miydi sizce?