Kayınvalidem yüzünden oğlumla ilgilenemiyorum

haklısın canım ama işte ben öyle yapamıyorum istesem de huyum bu hiç sevmiyorum bu huyumu zaten

O huy değişen cinsten.

Ben de senin gibiydim.
Aman annem üzülmesin, , aman kaynanam alınmasın.
Olan arada bana oldu.Yedim bitirdim kendimi.
Sen de aç gözünü.
Oğlumla vakit geçirmek istiyorum de.
Açık açık söyle, hiiiç çekinme.
O senin çocuğun.

bende dedim ama o zaman da ben bakamam diyo hayır diyo bide emziriyor diyor

Akıllı kadın,sorumluluk annesinde olsun ben seveyim diyor.

Oğlun büyümüş sayılır ,doktorlar 18 aydan sonra çok gerekli değil emzirmek diyorlar yakında bırakabilirsin emzirmeyi,

Bu süreçtede iş bak bence kendine,

Hem maddi anlamda rahatlarsınız,belki daha çabuk çıkarsınız kendi evinize,

Hemde sen biraz nefes alırsın işe gittiğinde.

Oğlum benden soğur diyede korkma işten geldiğinde oğlumu özledim deyip onunla daha kaliteli vakit geçirirsin,

Akşama kadar birlikte olup kayınvalidenin işlerinden ilgilenemiyeceğine oğlunla,para kazan gelince güzel vakit geçir.

İşte kayınvalide ile oturmanın sakıncaları ...

Ne ev senin,ne koca senin, ne çocuk senin... Sen sadece hizmetçi gibi oluyorsun, sığıntı gibi...

Maalesef çoğu kaynananın özelliği yüzünden insan kendini böyle hissediyor.

Dilerim en kısa zamanda sorunun çözülür.

Hayır ne bekliyorlar ki, illa "isyan" mı çıkarmak gerek !?

Kibarca hiçbir şey işlemiyor bazı insanlara !

Çok sinir bozucu bir durum.

Hiç birşey çocuğunla olan ilişkinden daha önemli değil.

İşi gücü batsın yerin dibine.

Bebeğinle ilgilenmek hem senin hakkın hem de bebeğinin.

Dangalak kadın ya bak sen şunun yaptığına. Valla çok sinirlendim.

Evi bok da götürse bebeğinle önce oynayıp koklaş daha sonra iş güç.

Bu dönemler bir daha ele geçmeyecek; çok pişman olursun sonra kendine gel lütfen.

Çocuğunla gelecekteki ilişkini bugünkü iletişimin belirleyecek.

Üstelik bir de emziriyorsun; meme çocuğu bu.

Al bebişini çık dışarı gez toz, evin o kokuşmuş havasından uzaklaş bi kendine gel.

Baktın işleri bahane ediyor kayınvaliden, gerekirse uykundan feragat et yetiştir işleri ama bebeğine sahip çık.

O bebek senin, bunu başta bebek olmak üzere herkes anlayıp kabullenecek..

O SENİN UNUTMA.

sinirlerim tepeme çıktı yazını okuyunca ALLAH yardımcın olsun ..tek söyleyeceğim merak etme oğlun asla ve asla kimseyi senin kadar sevemez ve asla onlar gezdiriyor diye senden soğumaz..çocuk bu dışarı lafını duyunca gözü bişey görmez o an için bırak gezdirsin sinirlenme boşver..

Okuyunca içim yandı vede çok sinirlendim..Nedir bu kaynanaların derdi ya?Hepsi için söylemiyorum ama genelde böyleler..Ben de kaynanamla beraber oturuyorum çocuğum yok ama daha şimdiden her şeyime karışır oldu..Kocama karşı olan muhabbetime bile karışıyor bide çocuk olursa napıcam bilmiyorum..Uzun süre daha kendi evimize çıkamıycaz bu gidişle..Allah yardımcın olsun kardeşim al çocuğunu çık gez dolaş işler de kaynanaya kalsın biraz da o yapsın

of hepsi aynı sen iş yap o gezsin
bazen çocuğa kızsa sana bakacağıma 2ev temizlerim diyor allahım sen yardım et bize

Son düzenleme:
bunları okudukça bana bi sinir geliyoki varyaa bu kaynanalar tam benlik ,,azdıkça azan yerlerini koparıcan bunların töbe töbe olaya bak yaa çocuk kaçırıyor annesinden
yerinizde ben olsam heralde ya o beni camdan atar ya ben onu sabrınıza hayran kaldım
bu arada bende evliyim ve kaynanamla aynı apartmandayım ama herkes haddini ve durması gereken çizgiyi bilir,, bu kaynana gelin sorunlarında sorun ne olursa olsun tek çözüm eşlerde bitiyor eşiniz sizi desteklemez anasına kendine gel demezse malesef işiniz çok zor çünkü sizde sessiz bi karaktersiniz
bir kez daha eşinizde konuşun yalnızken ha yine olmazsa yaygara çıkarın artık umarım yapabilirsiniz ama kendinizi ezdirmeyin lütfen

aynen....katılıyorum ben olsam o çocuğu belime bağlar işleri falanda öle yaparım valla inat değilmi

kızlar hepnize çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım artık yerter
o benim oğlum

çocuğu senden soyurlamaya çalışıyor....
o demeden dışarı çık ben götürürüm derse anne bu bnm oğlum de ve onunla vakit geçirmek istiyorum de...tabi bunlsrı hazırlanıp çocuğuda hazırladıktan sonra çıkarken de....

cnm yazık günah kıyamam sana ben götürürüm derse de inat et ve çık hemen hiçbirşeilde bekleme
cnm çocuğun yarın birgün ona anne diye seslenir için dahada acır çocuğun annes, olarak kensini bellemesini istiyor bununolmamasını istiyorsan maalesefki önlem almalısın cnm yha...... ne şekide olursa olsun sonuçta çocuğun için yapacaksın

sen erkenden göçersin. ööf sinir oldum , allah aşkına melek gibi olmak zorunda değilsiniz, biraz çıkışıverin ya. bazı tepkilerini o an belirt kızdığında , kırıldığında. çocuk senden soğumaz merak etme, kaynanan bitarafınıda yırtsa sende kılını bile kıpırtamasan, annesin seni daha çok sever merak etme. ama çocuğunla zaman geçir onun babanneye deil daha çok sana senin ilgine ihtiyacı var, bunuda güzellikle anlatamıyorsan biraz dişini göster. nazikçe halledebilirsin bence. hergün çıkarttığı belli bir saat var mı ya da havalar güzel artık, sabahtan kalk hazırlan, al ondan önce çıkar, oyun oyna, biraz da hayır demeyi bil ben annesiyim onun için iyi olanı daha iyi bilirim de.

Kaynanan %100 bilerek ve isteyerek yapıyor. Bu kaynanalar zaten doğum yapınca sanıyorlar ki tamam sen doğurdun işin bitti sanıyorlar. Şu torun olaylarını okuyunca bu tür kaynanalardan nefret ediyorum.

Bak canım benim de 17 aylık bir kızım var. Benim kızım doğunca kv bu arada başka şehirde oturuyor, uzun bir süre geldi kaldı bende. Çocuk doğunca aramız o kadar iyi olan kişiyle çocuk yüzünden bozuldu. Tabi kavga gürültü değil ama beni sinir hastası yaptı. Çocuk ağlayınca benden önce koşmalar, yok anne kokusu di,ye bir şey yok demeler, ben uyutamadım siz mi uyutacaksınız vs. Yok işte ben gidince aaa bu ne böyle der bakamazsan bir telefon aç gelirim demeler. Sesimi çıkarmadım nede olsa 2 gün sonra gideceksin ondan sonra sen gör dedim. Neyse kaynana gittikten sonra kızımla Allaha şükür tek kaldık. Annemlerle aynı mahallede oturuyoruz. Kızım devamlı annemleri gördüğünden onları görmediğinden ister istemez çocuk tanımıyor onları ve uzaklaşıyor. Bende o yaptıklarını unutmadığımdan kaynana ne zaman gelse o yaptıkları aklıma geliyor ve sinirlerim bin kat daha artıyor. Ama kendi kendime dur orda dedim. Kaynana dışarı çıkarmak istese asla izin vermem. Aklım kalır bensiz gidemez bir yere derim. Birşey olur düşer kalkar olursa benim gözümün önünde olsun derim asla mı asla göndermem. Yemek yedirmek ister yedirtmem, üzerini giydirmek ister giydirtmem. Bahaneden çok bişey yok valla canım. Hatta dışarda bebek arabasını sürmek ister ellettirmem. Çantamı almadım boş boş yürüyemem derim.
En son 15 gün önce geldi. Kızımın artık aklı ermeye başladığından geldiğinde kucağına bile gitmedi. Ben odadan çıksam anneeee anneee diye peşimden geldi. Çocuğu kucağına almak istediğinde kızım avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Annem geldiğinde anneme anneee diyor. Annemi görünce sevinç çığlıkları atarak anneee diyip anneme sarılıyor. Kaynanaya bakıyorum o an tırnaklarını kemiriyor. Kızım annemle dans etmeyi çok sever kaynana dans edelim diyince ıhhhh der annemin elini tutup dans edelim der. annem wc ye gidince arkasından koşup gider. Kaynananın içi içini yedi. Eve gidince de iyice anneci olmuş. Dizinin dibinden ayrılmıyor demiş. Bu durum hoşuna gidiyormu kaynananın tabi ki de hayır. Hatta bana 1 yaşına gelsin kız ya babasından başkasını gözü görmez dedi. Babası akşamları uyutmak istediğinde bas bas ağladı anneee anneee dedi. İçimden evet babaya çok düşkün dimi dedim.

Bana doğum ertesi bu yaptıklarını yapmasa kızımın bu yaptıklarına üzülürdüm ama yaptıklarından dolayı inanın bir nebze üzülmüyorum. Hatta kızım yaptıkça içimin yağları eridi.

Sonuçta o çocuk senin çocuğun. Kaynanan temizlik yap şunu yap diyince de ki, işler kaçmıyor ama çocuğumun büyüdüğünü kaçırıyorum. Çoxuk uyuyunca yaparım ben de. Olmadı geceleri 1 saat geç yat çocuk uyuyunca yap işlerini. Dışarı mı çıkaracan. Hazırlan çocuğu hazırla. Ben oğlumla dolaşacam biraz de. Sen kal ben götürürm derse de hayır ben gezdiririm çocuğumu de. Her dediğine hee deme. İnan ilerde çok pişman olursun. Çocuğun yanında büyür gider keşke yapsaydım etseydim dersin. Çocuklar kim onla ilgilenirse ona daha düşkün olur. Başka konu olsa idare et derdim ama inan bu çocuk konusu benim çok hassas olduğum bir konu. O yüzden kalp kırmayayım falan diye düşünme. Senin çocuğun o sonuçta. Kaynanan dediğim gibi senden soğutmaya kendilerine düşkün olması için elinden geleni yapıyor. Seni doğuran, emziren biri olarak görüyor sakın buna izin verme. Senin onun annesi olduğunu göster.

çok yazıkk......................

ne kadarda kabara kabara anlatmıssıznız öyle cok güzel bişemiş gibiii siz eşinizin annesine saygı duymak zorundasınız ve onunda torunu sonucta annenize nasıl torun sevmek haksa esinizin annesinide haktır ayrıca k.valideniz uzakta ayda yılda bir sevsin ne olcak sizde cocuk büyütüyosunuz siz torununuzun altını degiştirmek mamasını yedirmek istemezmisiniz bunları düşünün ve bu kadar katı olmayınnnnn kızmayın bana ama bunları bir düşünün

ne kadar buyutmussunuz ne var yani babaanne torunuyla ilgileniyor ne olacak sanki o cocuk bilir zaten annesi kim kim degil,
esleri görümcelerden ve annelerinden kiskanin,
torunlari babaannelerinden kiskanin,
boyle hayatmi gecer biraz rahat olun yahu...

ayni ilgiyi alakayi annane gosterse annem torunuyla cok ilgili olur,
babaanne olunca surekli bir kotu dusunce dolaniyor..

birde galiye almiyor degil kaale almiyor olacak...

Son düzenleme:
yaptıgınız bı marıfet gıbı anlatmıssınız sunu burada ya pes dogrusu !

cocuk annenıze yakınlık kurarsa bu oldukca normal bır durum ama

kayınvalıde ise pis tütü kaka olur hemen .

cocugunuz kayınvalıdenıze soguk olması ıcınızın yaglarını erıtıyormus hem de neden ;

kadıncagız sıze dogumdan sonra 2 gun boyunca yardım ettı dıye

zorlanırsan ara hemen gelırım dedı dıye .fesatlıgın da bu kadarı pes artık !.

cok üzüldüm kayınvalıdenıze ,torununu sevemiyor hatta ona dokunamıyor bıle .

Son düzenleme:
susler canım ; bellı kı dolmussun kendınce haklılık payların vardır .

sen bır annesın tabıkı de cocugunla dıledıgınce vakıt gecırmek ıstersın

hangı anne ıstemez kı ! bu en dogal hakkınız ama ,

bırlıkte yasamanın verdıgı zorluklar iste .

ev sıze aıt olmayınca herseye ses de cıkaramıyorsunuz kendınıze vakıt de ayıramıyorsunuz .

kayınvalıdenle guzelce konussan ,cocugunla gezmek ıstedıgını soylesen anlamaz mı canım ?

bı'de sanırım sen en cok cocugun herseyıne anne gıbı kayınvalıdenın kosmasından rahatsız oldun sanırım .

tatlım eger bu cocuk ılk cocuk ıse ,kayınvalıden de cok anlamazsın cocuk bakımından dıye yardımcı

olmaya calısıyordur .sonuc da tecrubelı degıl mı .

sahsen ben suan da evlensem cocugum olsa cocuk bakımından hıc bırsey anlamam yanı

o yuzden kayınvalıdemın cocuguma bakması cok ısıme gelır

Son düzenleme:

Valla bence üzülecek bir durum yok.

Çocuğun annesini taşıyıcı anne olarak, süt makinesi olarak gören bir kaynana için hiiiiç üzülme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…