Kayınvalidem yüzünden oğlumla ilgilenemiyorum

Yani ben de sana kafayı takmış gibi oldum ama

Bekara karı boşamak çok kolay; hele bir doğur o bebeği al kucağına bakalım, herhangibirinin senin dokuz ay içinde büyüttüğün, binbir zahmetle kucağına aldığın, öpmenin sevmenin yetmediği, daha ne yapsam alıp karnımın içine geri koyayım bari şeklinde saçmalatacak kadar çok sevdiğin bebeğini senden daha fazla sahiplenmeye çalışmasına tepkin ne oluyor o zaman konuşalım.

Son düzenleme:
bir tanıdığım var.hamileliğinde ben çocuğumu kimseye baktırmam,kimseye el sürdürmem,herşeyini ben yaparım diyordu.
allah öyle bir bebek verdi ki,biri gelse de az dinlensem diye hiç sevmediği kaynanasının yolunu gözler oldu

benımde hamılelıgım boyunca annem baktı bıze.kızım 9 aylık olana kadar esım yurt dısındaydı kıtledım kapımı anneme gıttım.esım 39 gunluktu bebegım gıttıgınde.malum ayrı sehırlerdeyız ılk cocuk bıseyde anlamıyorum.hep annemde dururdu bende durmazdı tecrube ıste.allah razı olsun anacımdan emegı cok ustumuzde ama bazen kıskanırdım valla ne aptallık dımı.kızım 2 yasında sımdı ve herseyı ben yapım ıstıyor hep annem dıyor allahım bu kadarda ıstememıstım dıyorum bende.buyudukce anneyı anneanneyı babaanneyı aradakı farkı anlıyorlar cın gıbı onlar merak etmeyın.bırakın gezdırsın emın olun degısecek.benımkı salaklıkmıs ya annesını annem sanarsa dıye korkuyodum cunku basa cıkamıyodum yanı yalnız bakamıyodum kucukken kızıma.buyudukce hersey duzelıyor yanı.

Annemlerin bir komşusu da gelin kaynana birlikte oturuyor..Eşi tam ana kuzusu..Kayınvalide dağlara taşlara..Kızcağızın ailesi sahip çıkmıyor..annesi üvey vs..kızı babaannesini anne gibi görüyor..daha doğrusu kayınvalidesi çocuğu kızı gibi görüyor..kız hasta olup ailesinin yanında kalıyor, çocuğunu kayınvalidesi vermiyor..hastalığı da bulaşıcı filan değil..
Gelelim topik sahibesinin durumuna..Bence burdaki kayınvalide çok kötü niyetli değil..Olsa çocuktan önce iyiydi demez..Durum şu kızı pasif buluyor, torununu da çok seviyor, canı istediği gibi annesini takmadan getiriyor götürüyor..Kız anne olmasından kaynaklı gücünü keşfedip, yavrusu için herşeyi herkesi karşısına alacak güvene sahip olmadıkça bu da böyle sürer..Bizim komşunun torunu gibi çocukcağız bir garip olacağı gibi, yarın bir gün çocuğun üstünde hak da iddia ederler...Bir arkadaşım kayınvalidesiyle aynı apartmanda oldukları halde bebeğini işyerinin kreşine verdi, o benim çocuğum kimse sonra üstünde hak iddia etmesin diye..tabi kayınvalidesinin karakterinden dolayı böyle söylüyordu..Yoksa hepsi aynı değildir..

Bana da oğlum küçükken büyüyünce yazları köye gönderirsin,köyde oynar iyi olur falan dediklerinde;
Sanki canımdan can koparıyorlarmış gibi itiraz ederdim.Hayır asla nasıl olur böyle birşey diye.
Şimdi 4,5 yaşında,köyü çok seviyor.Kış boyu kreşteydi.En azından bir 10-15 gün köye göndermeyi
düşünüyorum.Hatta durabildiği kadar da olabilir.Halası ve büyükannesi ona çok iyi bakarlar ona eminim.
Bir de köyde o temiz hava da,yeşilliğin içinde oynar durur ne güzel.Hatta bir sürü arkadaşı var orada.
Köyü de çok seviyor,bahçeyi,toprakla oynamayı,dedesiyle domates,biber sulamayı.
Ben de bahçeli evde büyüdüm,istiyorum ki oğlum da bu güzelliklerin tadını çıkarabilsin.

yani önyargılı olmamalıymışız.bende de tam tersiydi.hamileleiğimi kaynanamın yanında geçirdim.kaynanam bebeğe bakar ben işleri yaparım diyordum.ama bebek 20 günlükken iş nedeniyle uzağa gittik.çocuklarımın herşeyiyle kendim ilgilenmek zorunda kaldım.her sıkıntılarını kendim çektim.kimsenin faydası olmadı

Katılıyorum sana,nasıl bir his oluşuyor da bize bunları düşündürüyor değil mi?
Bana da batardı kayınvalidemin hareketleri,sadece ben değil eşimde rahatsız olurdu.
Bu durum çocuk büyüdükçe geçiyor.İyiki çok kalbini kırmamışım,nasıl olsa çocuk
büyüdükçe hem o sahiplenme duygusu azalıyor,hem de kim annesi,kim büyükannesi
bunları ayırdedebiliyor.Bizi böyle tepkili yapan çocuğumuza duyduğumuz sevgi işte.
Büyüdükçe sevgimiz azalmıyor,sahiplenme duygumuz azalıyor.

Ayrı eve çıkmadıkça rahat edemezsin..Seni hizmetçi niyetine kullanıyorlar sanki... İnsan çocuğu ne kadar yaramaz ve hareketli olursa olsun kendi bakabilir isterse... Annenin kuralları geçerli olmalı..Anneanne babaanne bakımı söz konusu olduğunda senin kuralların geçmez,izin vermezler uygulamana...Misal ikizlerime anneanne babaanne vs yardımı olmadan tek başıma bakıyorum ve zorluklarının yanında faydalarını da görüyorum..Yaramazlıkta ve hareketlilikte yirmize bedeller :))

Son düzenleyen: Moderatör:

Ama bunu o lohusa,vesveseli,yeni anne halinle düşünemiyorsun ki işte.
Ben beraber değildim.Arada ziyarete gelirdi ya da biz giderdik.
Telefonda ya da gelip gittikçe,çocuğu ağlatmayın sakın,iyi bakın,
aç bırakmayın,üşütmeyin gibi tatlı sert(şimdi tatlısını ekliyorum,o zamanlar sadece sertti bana göre)
uyarılarda bulunurdu.Ben oturup üzülürdüm o benim canım sanki söylemese bakmayacağım mı,aç mı
bırakacağım diye.O öyle torun sevinciyle söylerdi ama benim ağladığım olmuştur.
Ben de tek büyüttüm oğlumu,annem de kayınvalidem de benimle aynı yerde değiller.

bacım kusura bakma ama resmen o evin hizmetcisi olmussun. bide emrivaki sen su su isleri yap ben dısarı cıkıyorum. bakar mısın yaa emredersiniz ekselansları deseydin. baska emrin var mı

Canım biliyormusun ileride bunlardan pişman olabilirsin.
Onlar bunu bilinçli yapmıyorlar çünkü,torun sevinciyle yapıyorlar.
Saçmalıyorlar,kırıcı olabiliyorlar ama kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.
Ben bunu şimdi anlayabiliyorum,kalbinde kötülük olduğundan değildi yaptıkları.
Benim kayınvalidemin torunum oğlumdan daha üstün demesi,bunu utanarak söylemesinden
sonra anladım ben bunu.Eşime de kusura bakma çok seviyorum ne yapayım diyor.
Burada torununu hiç sevmeyen,doğdu doğalı görmeyen kayınvalidelerden de bahsedildiğini
unutma bence.

emir vermekle ne alakasi var ki konu sahibide o evde yasiyor sonucta hadi disardan gelse dersin oturmaya gitmis is buruymus diye anneleriniz hicmi kizim ben suraya gidiyorum su su isleri yap demedi ne kadar nazli buyumussunuz,kadin belliki heves ediyor torununa sanki ilerde hic babaanne kaynana olmicakmis gibi konusuyorsunuz

kayınvalıde dusmanları evet sızın gıbı dusunebılır .benım yengemın de ılk cocuguna benım annem bakmıstır .

bunu ısteyen de yengemdır .cunku oda bebek bakımından anlamıyordu .

yengem bu durumdan oldukca memnundu .hıc fesatca seyler dusunmedı .

Valla bence üzülecek bir durum yok.

Çocuğun annesini taşıyıcı anne olarak, süt makinesi olarak gören bir kaynana için hiiiiç üzülme.

ama cocugunu kendı annesı sut makınesı olarak goren bır anneden de oldukca memnunsunuzdur degıl mı

bosver canim ya kayinvalide oldumu ne yapsa yaranamaz kadin hic ilgilenmese birsey yapmasa bu seferde kayinvalidem torununu sevmiyor ilgilenmiyor bana yardimci olmuyor diye konu acarlar

ben ilk doğumumu yaptığımda 22 yaşındaydım,küçük değildim ama anneminde,kaynanamın da dediklerini dinledim.annemde,kaynanamda 3 çocuk büyütmüştü,elbette benden bilgililerdi.2. çocuğumda kimse birşey demedi

bosver canim ya kayinvalide oldumu ne yapsa yaranamaz kadin hic ilgilenmese birsey yapmasa bu seferde kayinvalidem torununu sevmiyor ilgilenmiyor bana yardimci olmuyor diye konu acarlar

gerçekten de ben burda bu konuları okudukça gelinlere hiç yaklaşmasammı diye düşünüyorum.ne halleri varsa görsünler diyesim geliyor

sonrada kendimi KK da okurmuşumneyse ben kazenle anlaşacağım,benim gelinleri üye yapmasın

Bu konuda bakış açılarımız farklı olabilir ,çok doğal..Fakat arkadaşlar öyleleri var ki bu sitede okumuştum torununa kendi memesini vermeye çalışan kayınvalde vardı..Anne kendi bebeğini kucağına bile alamıyordu kayınvalidenin baskısı yüzünden.Çocuğun anneannesi,babaannesi mutlaka olucak ( hayattaysalar ),çocuk onların da sevgisini alıcak ama hadlerini de bilecekler..Anneyi sen bilmezsin,sen bakamazsın diye ekarte etmeye çalışmayacaklar..Annenin onaylamadığı bir şeyi ısrarla yapmaya çalışmayacaklar...Arkadaşım bebeğine çikolata verilmesini uygun bulmuyor ama kayınvalide illa vermeye çalışıyor,annenin kurallarını hiçe sayıyor mesela...

valla bende gelinim ALLAH NASIP EDERSE ilerde belki kaynanada olurum,
simdilik cocugum yok ama ilerde olursa isterimki kaynanam benden cok ilgilensin bu cocugumu sevdigini gosterir,
benden sogutuyor felan diye yanlis dusuncelere girmem aksine mutlu olurum yani,
senden iyi kaynana olur gelinlerin acsa acsa seni ovmek icin konu acar bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…