- 13 Ekim 2009
- 1.833
- 700
- 163
susler canım ; bellı kı dolmussun kendınce haklılık payların vardır .
sen bır annesın tabıkı de cocugunla dıledıgınce vakıt gecırmek ıstersın
hangı anne ıstemez kı ! bu en dogal hakkınız ama ,
bırlıkte yasamanın verdıgı zorluklar iste .
ev sıze aıt olmayınca herseye ses de cıkaramıyorsunuz kendınıze vakıt de ayıramıyorsunuz .
kayınvalıdenle guzelce konussan ,cocugunla gezmek ıstedıgını soylesen anlamaz mı canım ?
bı'de sanırım sen en cok cocugun herseyıne anne gıbı kayınvalıdenın kosmasından rahatsız oldun sanırım .
tatlım eger bu cocuk ılk cocuk ıse ,kayınvalıden de cok anlamazsın cocuk bakımından dıye yardımcı
olmaya calısıyordur .sonuc da tecrubelı degıl mı .
sahsen ben suan da evlensem cocugum olsa cocuk bakımından hıc bırsey anlamam yanı
o yuzden kayınvalıdemın cocuguma bakması cok ısıme gelır
bir tanıdığım var.hamileliğinde ben çocuğumu kimseye baktırmam,kimseye el sürdürmem,herşeyini ben yaparım diyordu.
allah öyle bir bebek verdi ki,biri gelse de az dinlensem diye hiç sevmediği kaynanasının yolunu gözler oldu
Bana da oğlum küçükken büyüyünce yazları köye gönderirsin,köyde oynar iyi olur falan dediklerinde;
Sanki canımdan can koparıyorlarmış gibi itiraz ederdim.Hayır asla nasıl olur böyle birşey diye.
Şimdi 4,5 yaşında,köyü çok seviyor.Kış boyu kreşteydi.En azından bir 10-15 gün köye göndermeyi
düşünüyorum.Hatta durabildiği kadar da olabilir.Halası ve büyükannesi ona çok iyi bakarlar ona eminim.
Bir de köyde o temiz hava da,yeşilliğin içinde oynar durur ne güzel.Hatta bir sürü arkadaşı var orada.
Köyü de çok seviyor,bahçeyi,toprakla oynamayı,dedesiyle domates,biber sulamayı.
Ben de bahçeli evde büyüdüm,istiyorum ki oğlum da bu güzelliklerin tadını çıkarabilsin.
Yani ben de sana kafayı takmış gibi oldum ama
Bekara karı boşamak çok kolay; hele bir doğur o bebeği al kucağına bakalım, herhangibirinin senin dokuz ay içinde büyüttüğün, binbir zahmetle kucağına aldığın, öpmenin sevmenin yetmediği, daha ne yapsam alıp karnımın içine geri koyayım bari şeklinde saçmalatacak kadar çok sevdiğin bebeğini senden daha fazla sahiplenmeye çalışmasına tepkin ne oluyor o zaman konuşalım.
yani önyargılı olmamalıymışız.bende de tam tersiydi.hamileleiğimi kaynanamın yanında geçirdim.kaynanam bebeğe bakar ben işleri yaparım diyordum.ama bebek 20 günlükken iş nedeniyle uzağa gittik.çocuklarımın herşeyiyle kendim ilgilenmek zorunda kaldım.her sıkıntılarını kendim çektim.kimsenin faydası olmadı
Kaynanan %100 bilerek ve isteyerek yapıyor. Bu kaynanalar zaten doğum yapınca sanıyorlar ki tamam sen doğurdun işin bitti sanıyorlar. Şu torun olaylarını okuyunca bu tür kaynanalardan nefret ediyorum.
Bak canım benim de 17 aylık bir kızım var. Benim kızım doğunca kv bu arada başka şehirde oturuyor, uzun bir süre geldi kaldı bende. Çocuk doğunca aramız o kadar iyi olan kişiyle çocuk yüzünden bozuldu. Tabi kavga gürültü değil ama beni sinir hastası yaptı. Çocuk ağlayınca benden önce koşmalar, yok anne kokusu di,ye bir şey yok demeler, ben uyutamadım siz mi uyutacaksınız vs. Yok işte ben gidince aaa bu ne böyle der bakamazsan bir telefon aç gelirim demeler. Sesimi çıkarmadım nede olsa 2 gün sonra gideceksin ondan sonra sen gör dedim. Neyse kaynana gittikten sonra kızımla Allaha şükür tek kaldık. Annemlerle aynı mahallede oturuyoruz. Kızım devamlı annemleri gördüğünden onları görmediğinden ister istemez çocuk tanımıyor onları ve uzaklaşıyor. Bende o yaptıklarını unutmadığımdan kaynana ne zaman gelse o yaptıkları aklıma geliyor ve sinirlerim bin kat daha artıyor. Ama kendi kendime dur orda dedim. Kaynana dışarı çıkarmak istese asla izin vermem. Aklım kalır bensiz gidemez bir yere derim. Birşey olur düşer kalkar olursa benim gözümün önünde olsun derim asla mı asla göndermem. Yemek yedirmek ister yedirtmem, üzerini giydirmek ister giydirtmem. Bahaneden çok bişey yok valla canım. Hatta dışarda bebek arabasını sürmek ister ellettirmem. Çantamı almadım boş boş yürüyemem derim.
En son 15 gün önce geldi. Kızımın artık aklı ermeye başladığından geldiğinde kucağına bile gitmedi. Ben odadan çıksam anneeee anneee diye peşimden geldi. Çocuğu kucağına almak istediğinde kızım avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Annem geldiğinde anneme anneee diyor. Annemi görünce sevinç çığlıkları atarak anneee diyip anneme sarılıyor. Kaynanaya bakıyorum o an tırnaklarını kemiriyor. Kızım annemle dans etmeyi çok sever kaynana dans edelim diyince ıhhhh der annemin elini tutup dans edelim der. annem wc ye gidince arkasından koşup gider. Kaynananın içi içini yedi. Eve gidince de iyice anneci olmuş. Dizinin dibinden ayrılmıyor demiş. Bu durum hoşuna gidiyormu kaynananın tabi ki de hayır. Hatta bana 1 yaşına gelsin kız ya babasından başkasını gözü görmez dedi. Babası akşamları uyutmak istediğinde bas bas ağladı anneee anneee dedi. İçimden evet babaya çok düşkün dimi dedim.
Bana doğum ertesi bu yaptıklarını yapmasa kızımın bu yaptıklarına üzülürdüm ama yaptıklarından dolayı inanın bir nebze üzülmüyorum. Hatta kızım yaptıkça içimin yağları eridi.
Sonuçta o çocuk senin çocuğun. Kaynanan temizlik yap şunu yap diyince de ki, işler kaçmıyor ama çocuğumun büyüdüğünü kaçırıyorum. Çoxuk uyuyunca yaparım ben de. Olmadı geceleri 1 saat geç yat çocuk uyuyunca yap işlerini. Dışarı mı çıkaracan. Hazırlan çocuğu hazırla. Ben oğlumla dolaşacam biraz de. Sen kal ben götürürm derse de hayır ben gezdiririm çocuğumu de. Her dediğine hee deme. İnan ilerde çok pişman olursun. Çocuğun yanında büyür gider keşke yapsaydım etseydim dersin. Çocuklar kim onla ilgilenirse ona daha düşkün olur. Başka konu olsa idare et derdim ama inan bu çocuk konusu benim çok hassas olduğum bir konu. O yüzden kalp kırmayayım falan diye düşünme. Senin çocuğun o sonuçta. Kaynanan dediğim gibi senden soğutmaya kendilerine düşkün olması için elinden geleni yapıyor. Seni doğuran, emziren biri olarak görüyor sakın buna izin verme. Senin onun annesi olduğunu göster.
Yani ben de sana kafayı takmış gibi oldum ama
Bekara karı boşamak çok kolay; hele bir doğur o bebeği al kucağına bakalım, herhangibirinin senin dokuz ay içinde büyüttüğün, binbir zahmetle kucağına aldığın, öpmenin sevmenin yetmediği, daha ne yapsam alıp karnımın içine geri koyayım bari şeklinde saçmalatacak kadar çok sevdiğin bebeğini senden daha fazla sahiplenmeye çalışmasına tepkin ne oluyor o zaman konuşalım.
Valla bence üzülecek bir durum yok.
Çocuğun annesini taşıyıcı anne olarak, süt makinesi olarak gören bir kaynana için hiiiiç üzülme.
kayınvalıde dusmanları evet sızın gıbı dusunebılır .benım yengemın de ılk cocuguna benım annem bakmıstır .
bunu ısteyen de yengemdır .cunku oda bebek bakımından anlamıyordu .
yengem bu durumdan oldukca memnundu .hıc fesatca seyler dusunmedı .
bosver canim ya kayinvalide oldumu ne yapsa yaranamaz kadin hic ilgilenmese birsey yapmasa bu seferde kayinvalidem torununu sevmiyor ilgilenmiyor bana yardimci olmuyor diye konu acarlar
bosver canim ya kayinvalide oldumu ne yapsa yaranamaz kadin hic ilgilenmese birsey yapmasa bu seferde kayinvalidem torununu sevmiyor ilgilenmiyor bana yardimci olmuyor diye konu acarlar
gerçekten de ben burda bu konuları okudukça gelinlere hiç yaklaşmasammı diye düşünüyorum.ne halleri varsa görsünler diyesim geliyor
sonrada kendimi KK da okurmuşumneyse ben kazenle anlaşacağım,benim gelinleri üye yapmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?