bana göre canina tak ettirecek kadar bir mevzu yok konu sahibi kendi kendine buyutuyor
5 yıl boyunca birlikte oturacağım kaynanamın, çocuğumu dışarı çıkarmak istediğimde bana sen dur deyip iş buyurması, çocuğu da kendisinin gezdirmesi fikri bile yeterdi sanırım. İnşallah senin dediğin gibi büyütüyordur ne diyelim
kızlar bir dedim var lütfen yardım edermisiniz benim bir oğlum var ben kayınvalidemgille oturuyoruz ama oğlum bişey dökünce felan kayınvalidem annen temizlesin ev hiç temiz durmuyor felan diye ileniyor bende oğluma kızıyorum yapma diye o zaman onlarda geri kızma felan diyor bu seferde oğlum onların arkasına sığınıyor ve beni galiye almıyor sanki benden soğuyomuş gibi geliyor oğlum 13-14 aylık bide kayınvalidem oğlumu alıp dışarı götürüyor ve bana işleriyap diyor bu seferde oğlum bana gelmek istemiyo onlar götürüyor diye sanki benden kopuyomuş gibi geliyor bana, millette hep kayınvaliden bakıyor çocuğa senin işin çok kolay diyor ama ben oğlumla ilgilenmek istiyorum kucağıma felan alıyorum oyun oynayatacakkenkayınvalidem bunu görünce ben dışarı çıkıyorum diyor oğlumda hemen koşuyor bana da sen şu işi yap ben dışarıya götürüyorum diyor ve oğlumu alıp gidiyor ne yapacağım hiç bilmiyorum bana bir fikir verirmisiniz?
kardes kaynanasi sen dur dediginde hayir demesini bilsin o zaman,is buyurmasina gelince yani hic mi is buyuraniniz olmadi neden bu kadar dokunuyor
Tweetycim iş buyurmaktan buyurmaya fark var ama...Sen evdeki işleri yap,ben çocuğu alıp gezeyim denildiğinde ister istemez anne olarak insan içerler...Kızım şu şu işleri yap ta beraber çıkalım vs dese belki daha farklı olurdu..Belki kadın da biraz çıkıp hava almak istiyor...Amann ne bileyim şahsen ben de bozulurdum..Sebep iş buyurması değil de buyurma şekli olurdu.........Ki annem haricinde kimse bana iş buyuramaz.....
Vallaha cümleni anlasam cevap verecem ama okudum okudum kaç kere yeminle birşey anlayamadım.
Anlayıp beğenen arkadaşlara da tabriklerimi sunuyorum.
kime yazık bana mı. başına gelmediyse anlayamazsın. sevmek var sevmek var. eğer çocuğu bir anneden uzaklaştırmak için kaynanan elinden geleni yapıyorsa bende elimden geleni yaparım. Bir anneye kim olurda anne kokusu diye birşey yok der, yada hastaneye gittiğinizde çocuğu sarıp sarmalar tam siz alırken çocuğu alıp sizden kaçırır gibi kaçar, ya da şunu diyeyim bundan sonra konuşun bence. çocuk sizden uzaklaşsın diye hangi zihniyet memesini çıkarıp emzirmeye çalışır. bunlar çok doğal şeyler değil mi? Yaşamadığınızdan o anki söylenen sözlerle yapılan davranışları bire bir yaşamadığınızdan burdan çokkkkk yazık demesi kolay.
evet yaptıklarım bir marifet. bana yapılanların yanında devede kulak kalır. Hanginizin kaynanası annenizden üstün. Sizin mi? O zaman diyecek sözüm yok. Çocuğuma kaynana için ne zaman pis, kaka demişim. Hiç kötülemedim. Kadıncağız 2 gün yardım etti demişsiniz. Bizle mi yaşadınız. Nerde gördünüz yardım ettiğini. Zorlanırsan hemen ara gelirim derken sen bakamazsın bu çocuğa zorlanırsın beni çağır. Neden ben bakamayayım çocuğuma. Hem annem yanıbaşımda. Bu lafı annemin yanında da diyor. Benim için herşeyden önce annem gelir. Annem varken neden onu arayayıp da gel diyeyim. Kaynananın gelmek istemesinin tek nedeni başında kaynanasının olması ve ona bakmaktan bıktığından kaçış yolu olarak çocuğumu görmesi. Kayınvalideme üzülme boşuna. Onun yaptıklarını bir ben bir Allah bilir. Ondan burdan yazık, tuh acıdım kaynanana demek kolay.
Asla pişman olmam. Torun sevinciyle yapsa tamam amenna ama o an ki mimik hareketleriyle sözlerini bire bir görmeden burayada böyle kuru kuru yazınca haksızmışım görüntüsü yaratıyor. ama öyle değil. Eltim bile bizzat şahit oldu. O bile ben doğurursam bana da mı bu şekil yapar acaba dedi.
Evet çok keyiflendiriyor. Keyfimden dört köşe oluyorum nerdeyse. Babasını neden sevmesini istemiyeyim. lafları çarpıtıyorsunuz. Bir anneye 1 yaşına gelince senden uzaklaşşacak babasını daha çok sevecek denir mi. Yada çocuk daha ufak babasına vurunca kaynana aaa oğlum o benim, babaya vurulmaz ayıp deniliyor ama bana vurunca hahahah diye kahkaha kopuyor. Bunlar çok normal dimi. Kızım hayatta sürüsüyle akrabası da var, seveni de var. Herkes de gereken ilgiyi gösteriyor allaha şükür.
Ben bana yapılanları unutmam. Hele ki kızımı benden soğutmak isteyen biri olursa onun yaptıklarını hiç unutmam. Beni ister haklı ister haksız bulun. Sizin sorununuz bunlar. Dedim ya benim yaşadıklarımı bir Allah bir ben bilirim. Ki kendi oğlu, yiğenleri, kardeşleri de bu yaptıklarını görüp defalarca uyarıp bunları söyleme, anne o kaldıramaz diyorsa ki ben kendimde sorun görmem.
kayinvalidede annedir bence,yani konu sahibi pasif kalmasin iste esiyle konussun kayinvalidesi demeden o desin ben cikiyorum dolasacaz,
yok yapamiyorsa idare edecek...
susler canım ; bellı kı dolmussun kendınce haklılık payların vardır .
sen bır annesın tabıkı de cocugunla dıledıgınce vakıt gecırmek ıstersın
hangı anne ıstemez kı ! bu en dogal hakkınız ama ,
bırlıkte yasamanın verdıgı zorluklar iste .
ev sıze aıt olmayınca herseye ses de cıkaramıyorsunuz kendınıze vakıt de ayıramıyorsunuz .
kayınvalıdenle guzelce konussan ,cocugunla gezmek ıstedıgını soylesen anlamaz mı canım ?
bı'de sanırım sen en cok cocugun herseyıne anne gıbı kayınvalıdenın kosmasından rahatsız oldun sanırım .
tatlım eger bu cocuk ılk cocuk ıse ,kayınvalıden de cok anlamazsın cocuk bakımından dıye yardımcı
olmaya calısıyordur .sonuc da tecrubelı degıl mı .
sahsen ben suan da evlensem cocugum olsa cocuk bakımından hıc bırsey anlamam yanı
o yuzden kayınvalıdemın cocuguma bakması cok ısıme gelır
kardes kaynanasi sen dur dediginde hayir demesini bilsin o zaman,is buyurmasina gelince yani hic mi is buyuraniniz olmadi neden bu kadar dokunuyor
bana göre canina tak ettirecek kadar bir mevzu yok konu sahibi kendi kendine buyutuyor
susler,bence tamamen haklısın..Ancak arada biraz cadı görünmekten zarar gelmez..Alt bakımı,mama yedirmek vs sadece çocuğun özbakımlarıdır..Çocuğunun en çok annesi olarak sana ihtiyacı var bu günlerde..Babası bile senden sonra gelir..Kaldı ki babaannesi...Sen izin verirsen,gönlün razı olursa dışarıya çıkarabilmeli..Sen şu şu işleri yap ,ben çocuğu gezdirecem diyerek emrivaki yapmak ve her defasında yapmak çok zalimce....Anne olunca daha farklı düşünecekler.........
hayır iş konusu değil dediğim işi elbetteki yapacağım çünkü orada bende yaşıyorum ben sadece oğlumla ilgilenmek istiyorum kaynanamdada herşeye verecek cevabı oluyor yani ben dur desemde o sen bana güvenmiyormusun ben senin eşini büyüttüm gibi şeyler söylüyor yani dur demekte bir işe yaramıyor bazen
canım herkezin kendi düşüncesi ama bizde bir laf vardır bekar erkeğin kadın boşaması kolay olur diye bence bunu evlenince görürsün bide çocuğun olunca
o oyle diyorsa sende anne hayir guvenmemekle alakasi yok biraz oglumla vakit gecirmek istiyorum diyebilirsin...
bekar oldugumu kim söyledi,bende evliyim ve benimde kayinvalidem var zaten ALLAH NASIP EDERDE cocugum olursa kayinvalidemin ilgilenmesi benim hosuma gider torununa olan sevgisi bagi benim icin hic ilgilenmemesinden daha degerli...
canım o lafın gelişi yani çocuğun olunca anlarsın
keske olsada kayinvalidem hergun alip disari goturse bence her zaman sükretmek lazim sahip olduklarimiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?