Kayınvalidem yüzünden oğlumla ilgilenemiyorum

bana göre canina tak ettirecek kadar bir mevzu yok konu sahibi kendi kendine buyutuyor

5 yıl boyunca birlikte oturacağım kaynanamın, çocuğumu dışarı çıkarmak istediğimde bana sen dur deyip iş buyurması, çocuğu da kendisinin gezdirmesi fikri bile yeterdi sanırım. İnşallah senin dediğin gibi büyütüyordur ne diyelim

kardes kaynanasi sen dur dediginde hayir demesini bilsin o zaman,is buyurmasina gelince yani hic mi is buyuraniniz olmadi neden bu kadar dokunuyor

Oğlun birşey dökünce,oğluna kesinlikle kızma.Çocuktur yapar zaten ve kayınvalidene de aynen böyle söyle.
"Aaa ne var babaannesi,çocuktur,olur böyle şeyler,oğlumun canı sağolsun,ben temizlerim" der geçersin.Oğlunun yanında ol.
Oğluna kızınca sen kötü taraf oluyorsun,babaanne koruyucu iyi taraf oluyor.

Gezmeye gelince,oğlunla bir rutin oluştur.Mesela her hafta belli günde veya saatte gezme,parka gitme gibi.
O kuralı asla bozma.Olmaz anne,bugün bizim park günümüz,gitmezsek oğlum üzülür dersin.
Veya onlar çıkacakken,hayır biz yarın çıkacağız diyebilirsin.

Yine oğlunla oyun oynamak için de zamanlar belirlemeni ve her zaman buna uymanı öneririm.Mesela yemekten sonra,uykudan önce gibi...
Bu şekilde,kayınvalidene,"şimdi bizim oğlumla oyun saatimiz,işleri sonra o uyurken yaparım" dersin.

Tweetycim iş buyurmaktan buyurmaya fark var ama...Sen evdeki işleri yap,ben çocuğu alıp gezeyim denildiğinde ister istemez anne olarak insan içerler...Kızım şu şu işleri yap ta beraber çıkalım vs dese belki daha farklı olurdu..Belki kadın da biraz çıkıp hava almak istiyor...Amann ne bileyim şahsen ben de bozulurdum..Sebep iş buyurması değil de buyurma şekli olurdu.........Ki annem haricinde kimse bana iş buyuramaz.....

kardes kaynanasi sen dur dediginde hayir demesini bilsin o zaman,is buyurmasina gelince yani hic mi is buyuraniniz olmadi neden bu kadar dokunuyor

Canım bak baştaki mesajda yazdım iş karı-koca-kaynana üçgeninde dönüyorsa bayan rahatça hayır diyemeyebilir. İş buyurmaya gelince mesele iş buyurmak değil, çocuğuyla geçireceği vakitten alıkoymak. Yoksa ailelerinin yanında yaşayan çiftler herhalde evde iş yapacaklar, ev kaynananın eviyse işin nasıl yapılacağını da buyurur, gelinini de yönlendirir, yardımını da ister bence bunda bir şey yok, hepsi bir yana zaten büyüğü. Yoksa evli çifte evlerini açmış yaşlı insanların gençler yan gelip yatmışken bir de onlara hizmet etmelerini falan bekleyecek değiliz.

Benim burada tek savunduğum şey kaynananın gelininin annelik hevesine saygı duyması gerektiği.

Son düzenleme:

kayinvalidede annedir bence,yani konu sahibi pasif kalmasin iste esiyle konussun kayinvalidesi demeden o desin ben cikiyorum dolasacaz,
yok yapamiyorsa idare edecek...

Vallaha cümleni anlasam cevap verecem ama okudum okudum kaç kere yeminle birşey anlayamadım.

Anlayıp beğenen arkadaşlara da tabriklerimi sunuyorum.

ben sızın kurdugunuz cumlenın tam tersını kurmustum .ama

anlamamanız normal ,cunku goruslerımız farklı .işinize gelmedıgın de anlamayacaksınız tabıkı de

notradamusa çok yüklenmişsiniz.

çok yazık gibi kelimeler çok saçma olmuş. kendisinin dediği gibi kimse yaşamadan bilemez.
baksanıza kadın emzirmeye kadar götürmüş. o yine iyi dayanmış. benim çocuğumu emzirmeye kalkacak olan kişiyi ben tuttuğum gibi kolundan kovardım.

kayınvalidesi de resmen soğutup kendisini annesi gibi göstermeye çalışmış. Oda bunları hazmedemiyor. Kolayda değil hazmetmesi.

kayinvalidede annedir bence,yani konu sahibi pasif kalmasin iste esiyle konussun kayinvalidesi demeden o desin ben cikiyorum dolasacaz,
yok yapamiyorsa idare edecek...

Elbette konu sahibi pasif kalmamalı...

Bu arada kayınvalide eğer gelinini kızı gibi görüp seviyorsa annedir,eğer kızı gibi görüp sevmiyorsa kaynanadır....

tamam canım bende biliyorum ben demiyorumki sevmesin sevsin o da vakit geçirsin ilk torunu eldetteki o benden daha tecrübelidir ama birazda banada sıra versin benimde sonuçta ilk çocuğum bende onunla ilgilenmek oyun oynattırmak istiyorum altını temizlerken yemek yedirirken ve uyuturken hiçte ilgilendiğini görmüyorum neden dışarı çıkarken hep yanıda götürüp bana sen şu işleri gör diyor o zamandaoğlumda o dışarı götürüyor diye sanki ona daha çok yöneliyor gibi geliyor bana şimdi sana öyle geliyor ama evlenip çocuğun olursa beni anlarsın canım

hayır iş konusu değil dediğim işi elbetteki yapacağım çünkü orada bende yaşıyorum ben sadece oğlumla ilgilenmek istiyorum kaynanamdada herşeye verecek cevabı oluyor yani ben dur desemde o sen bana güvenmiyormusun ben senin eşini büyüttüm gibi şeyler söylüyor yani dur demekte bir işe yaramıyor bazen

susler,bence tamamen haklısın..Ancak arada biraz cadı görünmekten zarar gelmez..Alt bakımı,mama yedirmek vs sadece çocuğun özbakımlarıdır..Çocuğunun en çok annesi olarak sana ihtiyacı var bu günlerde..Babası bile senden sonra gelir..Kaldı ki babaannesi...Sen izin verirsen,gönlün razı olursa dışarıya çıkarabilmeli..Sen şu şu işleri yap ,ben çocuğu gezdirecem diyerek emrivaki yapmak ve her defasında yapmak çok zalimce....Anne olunca daha farklı düşünecekler.........

evet canım ama işte anne olmak tamamiyle farklı bir duygu

o oyle diyorsa sende anne hayir guvenmemekle alakasi yok biraz oglumla vakit gecirmek istiyorum diyebilirsin...
canım herkezin kendi düşüncesi ama bizde bir laf vardır bekar erkeğin kadın boşaması kolay olur diye bence bunu evlenince görürsün bide çocuğun olunca

bekar oldugumu kim söyledi,bende evliyim ve benimde kayinvalidem var zaten ALLAH NASIP EDERDE cocugum olursa kayinvalidemin ilgilenmesi benim hosuma gider torununa olan sevgisi bagi benim icin hic ilgilenmemesinden daha degerli...

Son düzenleme:

Kayınvalide eğer anneye hiç bir hak tanımazsa çocuğunun bakımıyla ilgili o zaman annenin pek hoşuna gitmez tweetycim.. Çocukla ilgilenmesi annenin yükünü hafifletmek,bir yanından tutmak ,aynı zamanda torununa sevgi ,şefkat göstermekse eyvallah..Ama malesef bazı kayınvalidelerin amacı torunu gelinden soğutmak olabiliyor.....

bekar oldugumu kim söyledi,bende evliyim ve benimde kayinvalidem var zaten ALLAH NASIP EDERDE cocugum olursa kayinvalidemin ilgilenmesi benim hosuma gider torununa olan sevgisi bagi benim icin hic ilgilenmemesinden daha degerli...[/QUOTE]

canım o lafın gelişi yani çocuğun olunca anlarsın

kaynanalar hepsi ikizmi ne.hepsi ayniiiiiiiii

keske olsada kayinvalidem hergun alip disari goturse bence her zaman sükretmek lazim sahip olduklarimiza

Sanırım çok ılımlı,seni kızı gibi gören bir kayınvaliden var..Çok pozitifsin bu konuda..Çok da şanslısın..Maşallah İnşallah en kısa zamanda sen de anne olursun.. Ama yine de belirtmeden geçmek istemiyorum bu kadar bebek isteği içindeyken hele bir de Allah nasib eder de kucağına alırsan bebeğinle aranda nasıl farklı bir bağ olduğunu göreceksin...İnşallah o zaman da fikirlerin aynı olur..Kayınvaliden seni hayal kırıklığına uğratmaz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…