Kayınvalidem yüzünden oğlumla ilgilenemiyorum

işte ben kimsenin kalbi kırılmasın diye alttan aldıkça onlar böyle yapıyorlar

Sizin bu yaptığınız alttan almak değil, özel alanınıza müdahale yapılmasına karşı sesinizi çıkarmamak.

İsteklerinizi naiflikle söyleseniz, güzel bir konuşma ortamında neden kırılsınlar ki ?

''Anne beni yanlış anlama, ben biraz daha fazla oğlumla ilgilenmek istiyorum, bir anne olarak bu konuda özlemim var.

Bazen parka ben çıkarmak istiyorum.Birde çocuğuma kızdığımda kimsenin müdahale etmesini kesinlikle istemiyorum v.s v.s ''

Bu susmanız sizde birikim yapar ve sonrasında saygısızlık olarak geri döner.

Luzum yok..Madem aranız iyi iletişim kurarak durumunuzu anlatın.

kızınızın babannesine olan davranışları sizi çok keyiflendiriyor heralde.

İşin kötü yanı kayınvalidenin haksız çıkması adına kızınız babasını sevmese bundan bile keyif alacaksınız.

Kızınızın bu hayatta kaç tane akrabası var allah aşkına,

Bırakın büyük bir aileyle,sevgi içinde büyüsün yavrucak,çocuğunuzu bile kendi kininizin kurbanı yapıyorsunuz.

Çocuk o, anne ve anneanne dışında birilerinin de ilgisine muhtaç.

valla yengem yapsa aynı şeyi çok üzülürdüm ne demek bebek arabasını sürdürtmüyorum,üstünü değiştirmesine izin vermiyorum ki yengemin ailesi uzakta benim ailemde karşı apartmanında oturuyordu ve annemin o zamanlar psikolojik rahatsızlığı vardı yengem bize bırakırdı mesela annem dışarı pek çıkmak istemezdi ama sırf torununu gezdirebilmek için dışarı çıkardık parka giderdik elinde bi poşeti taşımayan annem bebek arabasını sürerdi hiçbir zaman böyle hesaplar içine girmedi yengem ne kadar kötü birşey o sadece sizin çocuğunuz sadece annenizin torunu değil bunları düşünenler yarın öbür kayınvalide olunca ne yapacaklar acaba hiç mi torunuyla dans etmek şarkı söylemek parka götürmek istemeyecek merak ediyorum

kayinvalidenin yapmadigi ne maglum,ayrica anne madem bu kadar rahatsiz resti ceksin o zaman kayinvalidesine alsin cocugunu ciksin gezsin tutan mi var ?

Anladığım kadarıyla maddi sebeplerden kayınvalidenin yanında kalmak zorundasın.

Kayınvalide de bu durumu kullanıyor; hükmünü sürüyor.

Tabi durum ne boyutta ben bilmiyorum ama bana kalırsa az ye kısa giy ama kendi evinin ağası paşası ol.

açıkçası ben bu durumun en büyük nedeni olarak sizi görüyorum. eğer insanlar sınırlarını bilmiyorlarsa, bildirmek zorundasınız. ne münasebet, kimin çocuğunu alıp nereye götürüyomuş.

açık açık kayınvalidene söyle canım ben çocuğumla daha çok zaman geçirmek onunla daha fazla ilgilenmek istiyorum diye.çok alttan alma bir faydası yok başkası kırılmasın diye kendini kırma yeri geldiğinde kendi isteklerini ön planda tutmalısınayrıca çocuğum bende kopar diye düşünme büyüdükçe sana daha çok bağlanacaktır anne ile çocuğun arasına kimse giremez.bunu zamanla anlarsın

.................Mesaj Tekrarı................

Son düzenleme:

Aynen öyle, böyleleri de var maalesef inatla göz ardı etmeye çalışmak yersiz. Yoksa çocuğun aile büyüklerinin yanında veya yakınında büyümesi kadar güzel bir şey yok bence

Benim de aklıma bir örnek geldi, yine sitede bir bayan yazmıştı, bebeğinin bala alerjisi vardı kaynanasını tembihlemesine rağmen kadın "baldan bir şey mi olur" diye düşünerek bebeğe bal vermiş, çocuk da fenalaşmış, doktora götürmüşlerdi

kayinvalidenin yapmadigi ne maglum,ayrica anne madem bu kadar rahatsiz resti ceksin o zaman kayinvalidesine alsin cocugunu ciksin gezsin tutan mi var ?

Burada işin içine koca faktörü giriyor, misal konu sahibi, çektiği resti tabiri caizse kendisine yedirecek bir kocaya sahipse korkusundan ses etmiyor olabilir. Aslında bunu konu sahibi cevaplasa daha iyi olacak tabi; ama neticede böyle ihtimaller de mevcut, olmaz olmaz değil.

ama cocugunu kendı annesı sut makınesı olarak goren bır anneden de oldukca memnunsunuzdur degıl mı

Vallaha cümleni anlasam cevap verecem ama okudum okudum kaç kere yeminle birşey anlayamadım.

Anlayıp beğenen arkadaşlara da tabriklerimi sunuyorum.

o zaman evini ayirana kadar altan alip idare edecek

Herkes kendi açısından bakmış olaya.
Evli olmayanlar ya da henüz çocuğu olmayanlar konu sahibini suçlu bulmuşlar.

Ama kaynanadan yana dertli olanlar daha farklı yorumlar yapmış.

Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

Fikirleri zamanla değişebilir..Yaşayıp gördükçe...

kime yazık bana mı. başına gelmediyse anlayamazsın. sevmek var sevmek var. eğer çocuğu bir anneden uzaklaştırmak için kaynanan elinden geleni yapıyorsa bende elimden geleni yaparım. Bir anneye kim olurda anne kokusu diye birşey yok der, yada hastaneye gittiğinizde çocuğu sarıp sarmalar tam siz alırken çocuğu alıp sizden kaçırır gibi kaçar, ya da şunu diyeyim bundan sonra konuşun bence. çocuk sizden uzaklaşsın diye hangi zihniyet memesini çıkarıp emzirmeye çalışır. bunlar çok doğal şeyler değil mi? Yaşamadığınızdan o anki söylenen sözlerle yapılan davranışları bire bir yaşamadığınızdan burdan çokkkkk yazık demesi kolay.

evet yaptıklarım bir marifet. bana yapılanların yanında devede kulak kalır. Hanginizin kaynanası annenizden üstün. Sizin mi? O zaman diyecek sözüm yok. Çocuğuma kaynana için ne zaman pis, kaka demişim. Hiç kötülemedim. Kadıncağız 2 gün yardım etti demişsiniz. Bizle mi yaşadınız. Nerde gördünüz yardım ettiğini. Zorlanırsan hemen ara gelirim derken sen bakamazsın bu çocuğa zorlanırsın beni çağır. Neden ben bakamayayım çocuğuma. Hem annem yanıbaşımda. Bu lafı annemin yanında da diyor. Benim için herşeyden önce annem gelir. Annem varken neden onu arayayıp da gel diyeyim. Kaynananın gelmek istemesinin tek nedeni başında kaynanasının olması ve ona bakmaktan bıktığından kaçış yolu olarak çocuğumu görmesi. Kayınvalideme üzülme boşuna. Onun yaptıklarını bir ben bir Allah bilir. Ondan burdan yazık, tuh acıdım kaynanana demek kolay.

Asla pişman olmam. Torun sevinciyle yapsa tamam amenna ama o an ki mimik hareketleriyle sözlerini bire bir görmeden burayada böyle kuru kuru yazınca haksızmışım görüntüsü yaratıyor. ama öyle değil. Eltim bile bizzat şahit oldu. O bile ben doğurursam bana da mı bu şekil yapar acaba dedi.

Evet çok keyiflendiriyor. Keyfimden dört köşe oluyorum nerdeyse. Babasını neden sevmesini istemiyeyim. lafları çarpıtıyorsunuz. Bir anneye 1 yaşına gelince senden uzaklaşşacak babasını daha çok sevecek denir mi. Yada çocuk daha ufak babasına vurunca kaynana aaa oğlum o benim, babaya vurulmaz ayıp deniliyor ama bana vurunca hahahah diye kahkaha kopuyor. Bunlar çok normal dimi. Kızım hayatta sürüsüyle akrabası da var, seveni de var. Herkes de gereken ilgiyi gösteriyor allaha şükür.

Ben bana yapılanları unutmam. Hele ki kızımı benden soğutmak isteyen biri olursa onun yaptıklarını hiç unutmam. Beni ister haklı ister haksız bulun. Sizin sorununuz bunlar. Dedim ya benim yaşadıklarımı bir Allah bir ben bilirim. Ki kendi oğlu, yiğenleri, kardeşleri de bu yaptıklarını görüp defalarca uyarıp bunları söyleme, anne o kaldıramaz diyorsa ki ben kendimde sorun görmem.

Halam bende 10 gün kaldı..Bebeklerim 5-6 aylık civarıydı..Bu arada halam bekar ..Çocuğu yok...

Öyle davranışları vardı ki anlatamam..Sanki o anneleri,ben çocukların bakıcısıyım...Benim bebeklerim için uygun görmediğim ne varsa yapıyordu...Hatta ağladıklarında beni istiyor,beni istiyor diyordu..Yani annesi olarak ben varken çocuk seni neden istesin de mi..Çocuk bile değil daha bebektiler..Akşam ağladıklarında yanlarına giderdim beslemek,emzirmek için..Bir bakıyorum bebeğim yok..Deliye dönerdim...Almış çocuğu odasına yanına....Hiç bana sorma gereği duymadan.....Kızımın göz yaşı kanalı tıkanıklığı var..Masaj yapmam gerekiyor arada..Çocuk ağlıyordu..Gerçi daha anlayacak yaşta değil ama ayy canım sana napıyor annen..Döveyim ben onu vs tarzı konuşmaları vardı..Yani çocuk anlayacak yaşta olsa anne olarak onlara zarar verdiğimi sanacaklar...Bir çeşit benden soğutma çabaları vardı sanki.....Annem kayınvalidem değil,halam hem de..Daha neler neler..Çıldırtmıştı beni..Tek bakayım ,yalnız bakayım dedim bende.......Annem sağolsun bana sormadan hiç bir şey yapmaz çocuklarım konusunda...Kayınvalidemin de görmesini isterdim ama rahmetli oldu ,göremedi torunlarını.....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…