işte ben kimsenin kalbi kırılmasın diye alttan aldıkça onlar böyle yapıyorlar
Kaynanan %100 bilerek ve isteyerek yapıyor. Bu kaynanalar zaten doğum yapınca sanıyorlar ki tamam sen doğurdun işin bitti sanıyorlar. Şu torun olaylarını okuyunca bu tür kaynanalardan nefret ediyorum.
Bak canım benim de 17 aylık bir kızım var. Benim kızım doğunca kv bu arada başka şehirde oturuyor, uzun bir süre geldi kaldı bende. Çocuk doğunca aramız o kadar iyi olan kişiyle çocuk yüzünden bozuldu. Tabi kavga gürültü değil ama beni sinir hastası yaptı. Çocuk ağlayınca benden önce koşmalar, yok anne kokusu di,ye bir şey yok demeler, ben uyutamadım siz mi uyutacaksınız vs. Yok işte ben gidince aaa bu ne böyle der bakamazsan bir telefon aç gelirim demeler. Sesimi çıkarmadım nede olsa 2 gün sonra gideceksin ondan sonra sen gör dedim. Neyse kaynana gittikten sonra kızımla Allaha şükür tek kaldık. Annemlerle aynı mahallede oturuyoruz. Kızım devamlı annemleri gördüğünden onları görmediğinden ister istemez çocuk tanımıyor onları ve uzaklaşıyor. Bende o yaptıklarını unutmadığımdan kaynana ne zaman gelse o yaptıkları aklıma geliyor ve sinirlerim bin kat daha artıyor. Ama kendi kendime dur orda dedim. Kaynana dışarı çıkarmak istese asla izin vermem. Aklım kalır bensiz gidemez bir yere derim. Birşey olur düşer kalkar olursa benim gözümün önünde olsun derim asla mı asla göndermem. Yemek yedirmek ister yedirtmem, üzerini giydirmek ister giydirtmem. Bahaneden çok bişey yok valla canım. Hatta dışarda bebek arabasını sürmek ister ellettirmem. Çantamı almadım boş boş yürüyemem derim.
En son 15 gün önce geldi. Kızımın artık aklı ermeye başladığından geldiğinde kucağına bile gitmedi. Ben odadan çıksam anneeee anneee diye peşimden geldi. Çocuğu kucağına almak istediğinde kızım avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Annem geldiğinde anneme anneee diyor. Annemi görünce sevinç çığlıkları atarak anneee diyip anneme sarılıyor. Kaynanaya bakıyorum o an tırnaklarını kemiriyor. Kızım annemle dans etmeyi çok sever kaynana dans edelim diyince ıhhhh der annemin elini tutup dans edelim der. annem wc ye gidince arkasından koşup gider. Kaynananın içi içini yedi. Eve gidince de iyice anneci olmuş. Dizinin dibinden ayrılmıyor demiş. Bu durum hoşuna gidiyormu kaynananın tabi ki de hayır. Hatta bana 1 yaşına gelsin kız ya babasından başkasını gözü görmez dedi. Babası akşamları uyutmak istediğinde bas bas ağladı anneee anneee dedi. İçimden evet babaya çok düşkün dimi dedim.
Bana doğum ertesi bu yaptıklarını yapmasa kızımın bu yaptıklarına üzülürdüm ama yaptıklarından dolayı inanın bir nebze üzülmüyorum. Hatta kızım yaptıkça içimin yağları eridi.
Sonuçta o çocuk senin çocuğun. Kaynanan temizlik yap şunu yap diyince de ki, işler kaçmıyor ama çocuğumun büyüdüğünü kaçırıyorum. Çoxuk uyuyunca yaparım ben de. Olmadı geceleri 1 saat geç yat çocuk uyuyunca yap işlerini. Dışarı mı çıkaracan. Hazırlan çocuğu hazırla. Ben oğlumla dolaşacam biraz de. Sen kal ben götürürm derse de hayır ben gezdiririm çocuğumu de. Her dediğine hee deme. İnan ilerde çok pişman olursun. Çocuğun yanında büyür gider keşke yapsaydım etseydim dersin. Çocuklar kim onla ilgilenirse ona daha düşkün olur. Başka konu olsa idare et derdim ama inan bu çocuk konusu benim çok hassas olduğum bir konu. O yüzden kalp kırmayayım falan diye düşünme. Senin çocuğun o sonuçta. Kaynanan dediğim gibi senden soğutmaya kendilerine düşkün olması için elinden geleni yapıyor. Seni doğuran, emziren biri olarak görüyor sakın buna izin verme. Senin onun annesi olduğunu göster.
emir vermekle ne alakasi var ki konu sahibide o evde yasiyor sonucta hadi disardan gelse dersin oturmaya gitmis is buruymus diye anneleriniz hicmi kizim ben suraya gidiyorum su su isleri yap demedi ne kadar nazli buyumussunuz,kadin belliki heves ediyor torununa sanki ilerde hic babaanne kaynana
olmicakmis gibi konusuyorsunuz[/QUOT
benim anladıgım evin isini hep konu sahibinin yapıyor olusu.. soylemek var soylemek var... yap, et bunlar hos degil. ben goturucem dısarıya diyomus sen su isi yap ben gotururum... herkesin annesi şu isi yap der ama annelerimiz kendileri de yapar. bir işimiz oldugunu soylersek bırak kalsın der ya da kızlarına soluk aldırırlar, dısarı cıkmasına musade ederler
kadın heves ediyo belki diyosunuz ama anne de heves ediyo ona kalırsa. annenin ilk cocugu ve anne babaanneden cok daha yakındır bir bebege...kimse kusura bakmasın istedigi kadar aynı evde oturulsun ben cocugumla basbasa vakit gecirmek isterim ve kimse buna mani olamaz. eger uzerine dusen gorevlerini yerine getiriyosa ben dısarı cıkarayım dediginde sen otur şu şu işleri yap diyemez
benim anladıgım evin isini hep konu sahibinin yapıyor olusu.. soylemek var soylemek var... yap, et bunlar hos degil. ben goturucem dısarıya diyomus sen su isi yap ben gotururum... herkesin annesi şu isi yap der ama annelerimiz kendileri de yapar. bir işimiz oldugunu soylersek bırak kalsın der ya da kızlarına soluk aldırırlar, dısarı cıkmasına musade ederler
kadın heves ediyo belki diyosunuz ama anne de heves ediyo ona kalırsa. annenin ilk cocugu ve anne babaanneden cok daha yakındır bir bebege...kimse kusura bakmasın istedigi kadar aynı evde oturulsun ben cocugumla basbasa vakit gecirmek isterim ve kimse buna mani olamaz. eger uzerine dusen gorevlerini yerine getiriyosa ben dısarı cıkarayım dediginde sen otur şu şu işleri yap diyemez
Bu konuda bakış açılarımız farklı olabilir ,çok doğal..Fakat arkadaşlar öyleleri var ki bu sitede okumuştum torununa kendi memesini vermeye çalışan kayınvalde vardı..Anne kendi bebeğini kucağına bile alamıyordu kayınvalidenin baskısı yüzünden.Çocuğun anneannesi,babaannesi mutlaka olucak ( hayattaysalar ),çocuk onların da sevgisini alıcak ama hadlerini de bilecekler..Anneyi sen bilmezsin,sen bakamazsın diye ekarte etmeye çalışmayacaklar..Annenin onaylamadığı bir şeyi ısrarla yapmaya çalışmayacaklar...Arkadaşım bebeğine çikolata verilmesini uygun bulmuyor ama kayınvalide illa vermeye çalışıyor,annenin kurallarını hiçe sayıyor mesela...
kayinvalidenin yapmadigi ne maglum,ayrica anne madem bu kadar rahatsiz resti ceksin o zaman kayinvalidesine alsin cocugunu ciksin gezsin tutan mi var ?
ama cocugunu kendı annesı sut makınesı olarak goren bır anneden de oldukca memnunsunuzdur degıl mı
Burada işin içine koca faktörü giriyor, misal konu sahibi, çektiği resti tabiri caizse kendisine yedirecek bir kocaya sahipse korkusundan ses etmiyor olabilir. Aslında bunu konu sahibi cevaplasa daha iyi olacak tabi; ama neticede böyle ihtimaller de mevcut, olmaz olmaz değil.
Herkes kendi açısından bakmış olaya.
Evli olmayanlar ya da henüz çocuğu olmayanlar konu sahibini suçlu bulmuşlar.
Ama kaynanadan yana dertli olanlar daha farklı yorumlar yapmış.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Fikirleri zamanla değişebilir..Yaşayıp gördükçe...
çok yazıkk......................
ne kadarda kabara kabara anlatmıssıznız öyle cok güzel bişemiş gibiii siz eşinizin annesine saygı duymak zorundasınız ve onunda torunu sonucta annenize nasıl torun sevmek haksa esinizin annesinide haktır ayrıca k.valideniz uzakta ayda yılda bir sevsin ne olcak sizde cocuk büyütüyosunuz siz torununuzun altını degiştirmek mamasını yedirmek istemezmisiniz bunları düşünün ve bu kadar katı olmayınnnnn kızmayın bana ama bunları bir düşünün
yaptıgınız bı marıfet gıbı anlatmıssınız sunu burada ya pes dogrusu !
cocuk annenıze yakınlık kurarsa bu oldukca normal bır durum ama
kayınvalıde ise pis tütü kaka olur hemen .
cocugunuz kayınvalıdenıze soguk olması ıcınızın yaglarını erıtıyormus hem de neden ;
kadıncagız sıze dogumdan sonra 2 gun boyunca yardım ettı dıye
zorlanırsan ara hemen gelırım dedı dıye .fesatlıgın da bu kadarı pes artık !.
cok üzüldüm kayınvalıdenıze ,torununu sevemiyor hatta ona dokunamıyor bıle .
Canım biliyormusun ileride bunlardan pişman olabilirsin.
Onlar bunu bilinçli yapmıyorlar çünkü,torun sevinciyle yapıyorlar.
Saçmalıyorlar,kırıcı olabiliyorlar ama kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum.
Ben bunu şimdi anlayabiliyorum,kalbinde kötülük olduğundan değildi yaptıkları.
Benim kayınvalidemin torunum oğlumdan daha üstün demesi,bunu utanarak söylemesinden
sonra anladım ben bunu.Eşime de kusura bakma çok seviyorum ne yapayım diyor.
Burada torununu hiç sevmeyen,doğdu doğalı görmeyen kayınvalidelerden de bahsedildiğini
unutma bence.
kızınızın babannesine olan davranışları sizi çok keyiflendiriyor heralde.
İşin kötü yanı kayınvalidenin haksız çıkması adına kızınız babasını sevmese bundan bile keyif alacaksınız.
Kızınızın bu hayatta kaç tane akrabası var allah aşkına,
Bırakın büyük bir aileyle,sevgi içinde büyüsün yavrucak,çocuğunuzu bile kendi kininizin kurbanı yapıyorsunuz.
Çocuk o, anne ve anneanne dışında birilerinin de ilgisine muhtaç.
o zaman evini ayirana kadar altan alip idare edecek
Canına tak edene kadar alttan alacak, sonrası Allah kerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?